View Full Version : Мисли,цитати,...
ShtrudeL
08-21-2009, 11:05
Да...знам,че най-вероятно има такава тема.
Да,знам и че най-вероятно е от 1-2-3 години.
да,знам,че има търсачка,която не работи.
Знам и че ако изровя такава тема от преди 2 години ще се развикате "ама тая тема е от преди 2 години!"
Пийс.
Тук ще добавя някой от не толкова баналните мисли и цитати.. ^
Същинският тест за приятелство е: можеш ли буквално да не правиш нищо с другия човек? Можеш ли да се насладиш на онези моменти в живота, които са съвършено прости?
Когато си държиш някой за ръка поне знаеш, че докато не го пуснеш той винаги ще е до теб, но все пак недей да държиш никой насила.
Само след като изгубим всичко сме свободни да направим каквото и да е.
(Боен клуб)
"Знам какво трябва да направя сега. Трябва да продължа да дишам. Защото утре слънцето пак ще изгрее, и кой знае какво ще ми донесе приливът…" - "Корабокрушенецът"
"Ако живота ти не е по-важен, отколкото живота на всеки друг, подпиши донорския си картон и се самоубий."
„Не си губи времето с човек, който не цени своето време прекарано с теб.“ / Г.Г. Маркес/
" Ако някога дойде ден,в който не сме заедно,трябва да знаеш някои неща...Ти си по - смел, отколкото вярваш,по - силен, отколкото изглеждаш и по умен, отколкото си мислиш.Но най - важното нещо е,че назависимо дали сме разделени аз винаги ще бъда там за теб, и винаги ще те обичам "/ Мечо Пух /
Една от най-вредните и най-опасни мисли е "Всички така правят".
Толстой
Когато имаш НУЖНОТО и не му даваш НЕОБХОДИМОТО, оставаш с НИЩОТО и чак тогава осъзнаваш същноста на МАЛКОТО, което е трябвало да дадеш.
Изчакай човека ,който държи ръката ти пред приятелите му.. Този, който от време на време ти напомня колко много държи на теб и какъв щастливец е, че те има.. Този който се обръща към приятелите си и казва: ‘’ Тя е единствената!
Жената иска много от един и същ, а мъжът иска едно и също от много.
На теория всички се разбираме, на практика обаче всеки си гледа интереса.
Една чиста истина прави живота спокоен, една хубава лъжа го прави приятен.
Колкото повече ни заплашват, толкова по-малко обичаме. Интересно, излиза, че да обичаш без условия, означава, че не те интересува кой е той и какво прави! Излиза, че безусловната любов е същото като безразличие!
По-добре да подраниш три часа, когато ще е е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.
Уилям Шекспир
Пеперудата не пита цветето: „Друг целувал ли те е вече?”. И цветето не пита: „Задиряла ли си друго цвете?”
Болката трябва да се прикрива, тя не принадлежи на никого другиго.
Съществуват два вида глупаци – едните се отказват да направят нещо, защото са били заплашени, а другите мислят, че заплашвайки постигат нещо.
Във всеки от нас спи геният. И всеки изминал ден, все по-дълбоко.
По-добре да изгориш отколкото да избледнееш.
Кърт Кобейн
Когато човек иска да убие тигър, нарича това спорт; когато тигърът иска да го убие, нарича това жестокост.
Ние с охота признаваме малките си недостатъци, желаейки с това да покажем, че нямаме по-големи!
"Когато често се срещаме с дадени хора те стават част от живота ни. И като станат част от живота ни започват да се опитват да го променят. И се сърдят, когато не правим това, което те изискват от нас. Понеже всеки си мисли, че знае как другият трябва да живее живота си, но всъщност никой не знае как трябва да живее своя собствен."
Опит е името, с което много хора наричат грешките си
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш.
"ВЗЕМИ ВСЕЛЕНАТА И Я СТРИЙ НА НАЙ-ФИН ПРАХ, ПОСЛЕ Я ПУСНИ ПРЕЗ НАЙ-ДРЕБНОТО СИТО. И НАКРАЯ, АКО МОЖЕШ, МИ ПОКАЖИ ПОНЕ ЕДНО АТОМЧЕ СПРАВЕДЛИВОСТ, ЕДНА МОЛЕКУЛА МИЛОСЪРДИЕ. А ВЪПРЕКИ ТОВА ВИЕ ПОСТЪПВАТЕ СЯКАШ ИМА НЯКАКЪВ ИДЕАЛЕН РЕД В СВЕТА, СЯКАШ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА СЪЩЕСТВУВА НЯКАКВА...ПРАВОТА, ПО КОЯТО ДА СЪДИТЕ ЗА ВСИЧКО.“
NamelessRomantic
08-21-2009, 11:27
"I meant," said Ipslore bitterly, "what is there in this world that truly makes living worthwhile?"
Death thought about it.
"Cats," he said eventually. "Cats are nice."
Terry Pratchet.
И все пак не мисля,Щруделке,че мястото тая тази тема е тук.И все пак добре измислено.
Assshley
08-21-2009, 11:48
На мен пък темата ми харесва и то доста. (: Ето някои,които съм си записвала .. повечето незнам от къде са,съжелявам,за което. :oops:
Любовта е това нещо,което те кара да летиш в небесата,но колкото по на високо се носиш,толкова по-жестоко пaдaш.
Половината от нашите грешки в живота идват от чувства там, където сме длъжни да мислим и от мисли там, където трябва да чувстваме... / Дж. Колинз /
Макар и вечна да е любовта тя никога не е една и съща.
Понякога случайностите в живота се оказват най-красивата реалност.
Както казват, не се отказваш от навика докато не стигнеш дъното.
А как да разбереш, че си го стигнал?
Каквато и болка да ни носи нещо, повече боли да се откажеш от него.
Човек отрича това, което иска!!!
Love always remains.
"Не поглеждай назад към миналото и не съжалявай, че си е отишло. И не се тревожи за бъдещето, което ще дойде. Живей в настоящето и го направи толкова хубаво, че да си струва разбитото сърце."
Айда Скот Тейлър
Всичко има край,след като е имало начало...Само споменът остава вечен,само той идва,когато всичко друго вече си е отишло...
Целият свят е сцена и всички ние сме актьори на нея - влизаме, излизаме и за своето време всеки от нас играе различни роли.
People never change, they just become more of who they truly are .
Един ден любовта попитала приятелството “Защо съществуваш ти,когато мен ме има?”,а приятелството отговорило “За да донеса усмивка там където ти остави сълзи..!”
Не е важно кой те обича,а на кой ще позволиш да те обича.
В живота ни винаги има събитие върху,което да прехвърлим вината,че сме спрели да вървим напред!
Сърцето не умра,когато спре,а когато го забравят.
Никога не погребвай нещо преди да си сигурен,че е мъртво.
Щастието може да е само миг, но носи цяла вечност от вълнения във себе си.
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.
Всеки вижда това, което иска да види, но истината се вижда само, погледната отстрани .. !
Понякога да се възползваш от шанса си е всичко, което трябва да направиш
Когато една врата се затваря други две се отварят.
Човек е това,което остане след като е изгубил всичко!
-
Има още многооо .. :) Между другото Штрудел поздравления за темите,които пускаш .. наистина едни от малкото смислени. :)
harmaiani94
08-21-2009, 12:32
Не можем да избягаме от съдбата си, - с други думи, не можем да избегнем неизбежните последствия от собствените си действия.
''Най-много страдания в живота ни причиняват не тези, които мразим, а тези, които обичаме.''
Щом пълзиш като червей, не се сърди, че са те настъпили.
''Музиката изразява това, което не може да бъде изказано с думи, но и не може да остане неизказано.''
Виктор Юго
Сълзите са думите, които сърцето не може да изрече.''
"Where am I and where am I meant to be?"
- Albert Einstein on the phone with his wife
"Generations to come will scarce believe that such a one as this ever in flesh and blood walked upon this earth."
- Albert Einstein on Mohandas Gandhi
Ето една моя
О,мила
Недей се кри като прасе в кукуруз
Ела при мен
Зарадвай ме
Не можеш да се бориш срещу
общината, смъртта и данъците.""Не говорете за политика и религия."
Еквивалента на противникова пропаганда подхвърлена в тила на врага."Залягай редник. Залягай редник."Видяхме всичко това през 20-ти век.Сега във 21-ия век е време да се надигнем и осъзнаем...че не трябва да позволяваме да ни натикват в миши лабиринти.Не е нужно да се подчиняваме на дехуманизацията.Не знам за вас, но аз съм загрижен за това, което се случва в този свят.Аз съм загрижен за структурата.Аз съм загрижен заради,
системите за контрол.Тези, които контролират моят живот и тези,
които се опитват да го контролират още повече!Искам свобода!
Това е което искам!И това би трябвало да искате и вие!Това зависи от всеки един от нас, трябва
да се освободим, да заровим алчността,омразата, завистта, и
дори несигурностите.защото централизираната власт иска да
ни накара да се почувстваме малки, патетични...така че ние доброволно се откажем от нашият
суверенитет, нашата свобода, нашата съдба.Трябва да осъзнаем, че ни
контролират в масов мащаб.Започнете да предизвиквате това
корпоративно робско състояние!21-ият век ще бъде нов век,не векът на робството, не векът налъжите и маловажните въпроси...
класовото разделение, държавното управление
и всички останали методи на властта!Ще бъде епохата на човечеството..надигайки се за нещо чисто,
нещо правилно!Каква сбирщина боклуци -- либерален
демократ, консервативен републиканец.Всичко е там за да те контролира.Двете страни на една монета.Два ръководни колектива,
които се наддават за контрол!Изпълнителният директор на Робство ООД!Истината е някъде там,
а те ви предлагат бюфет от лъжи!Повръща ми се от него и
няма да отхапя! Схващате ли!Съпротивата не е напразна.
Ние ще спечелим...Човечеството е твърде добро! Ние няма да
постигнем по-малко от колкото заслужаваме !Ние ще се надигнем и ще
бъдем истински хора!Ще се запалим за истинските неща,
нещата, които значат нещо:творчеството и действеният човешки
дух, който отказва да се предадеТова е! Това е всичко което имам
да кажа! Топката е във вас.
NaNa_SladuRana
08-21-2009, 13:21
"Ако искаш да видиш пеперуди , ще трябва да изтърпиш 2-3 гъсеници ..." -мисля,че беше от малкия принц
"Но знаеш ли -
еднакво видими следи остават
и от омраза, и от обич, ако си ранен"
"Нека всичко и всички да ме напуснат - остани само ти, без която не мога. Когато зъзна със сини устни, бъди моя таен огън. Когато страхът ме натиска надолу - дай ми твоето желязно рамо. Когато съм унизена, жалка и гола - наметни ме с дреха от пламък... "
"..Никога не съм била достатъчно силна,за да се справя с нещата,които не мога да контролирам,да нападна враговете си или да ги надбягам.Да избегна болката.Вечно по човешки слаба,единственото,което успявах да направя,бе да продължа.Да издържа.Да оцелея." ..
Знаеш ли колко жесток може да бъде твоят Бог, Дейвид? Колко ужасно жесток?... Понякога Той ни кара да живеем. (Град Отчаяние)
"Няма такова нещо като щастлив край. Не съм срещнал нито един, който да може да се мери с "Имало едно време".
Всеки край е жесток.
Всеки край е просто друг начин да кажеш "сбогом"."
"Истините в този живот всъщност са шибани лъжи"
"Първата любов,е тази която не се забравя,а истинската тази която търсиш."
"В живота, за разлика от шаха, играта продължава и след мата."
после ще пиша още,въпреки че някой не са свързани много,много с любовта
г-це Shtrudel , ако знаете от кой филм е цитата си сменете аватара и престанете да ме гледате под този сатаниско определен ъгъл и трябваше да гледате боен клуб с повече концентрация и обективност за да не допускате грешки в цитата.
Само след като изгубим всичко сме свободни да направим каквото и да е.
mArMaLaDkA
08-21-2009, 13:31
"Да действаш в момент на страст е все едно да се впуснеш в море по време на буря"
А. Бошан
"Ревността винаги се ражда с любовта, но не винаги умира с нея"
Ларошфуко
"Обичайте се и ще бъдете щастливи. Толкова е просто и толкова трудно. "
Михаел Льониг
Любовта е емблема на сляпата необмисленост.
У. Шекспир
Да обичаш е лесно, по-трудно е да позволиш да бъдеш обичан.
Снимката е по-ценна от 1000 думи. Споменът - по-ценен от 1000 снимки.
Любовта е като снопче кокичета на масата - толкова красиви, толкова ароматни, толкова крехки, толкова нетрайни.
Ревността е колкото израз на любов, толкова символ на егоизъм, и преди всичко - проява на комплекс.
Любовта е необходимост да запълним определена пролука в съществуването си. Тя не просто се появява от нищото. Намира ни точно в момента, в който имаме нужда от нея. И си отива тогава, когато можем да продължим сами.
Ако искаш нещо много силно, то ще се случи. Рядко обаче се случва в момента, в който сме го желали. И често изобщо не разбираме, че сме го постигнали.
Най-страшното в една връзка е зависимостта.
Има две основни предпоставки за постигане на щастието:
1. Повярвай че го заслужаваш.
2. Позволи си да бъдеш щастлив.
Когато нощите са прекалено дълги, направи усилие, и сам потърси светлината.
Пълното щастие е не по-реално от сън. И рядко трае по-дълго.
Утрото не винаги е по-мъдро от вечерта, но винаги е по-студено.
Възможно е да се заблудиш, че обичаш някой. Възможно е да се заблудиш, че мразиш. Никога не можеш да се заблудиш, че някой ти липсва.
Ако "всичко от което се нуждаем е любов", защо само тя никога не ни е достатъчна?
Ако любовта си отиде, богатството остава. Ако богатството си отиде, е много вероятно да те напусне и любовта.
Тези, които никога не остават сами, често са най-самотни.
Истинската любов означава да направиш най-голямата жертва - да признаеш че сам не си достатъчно силен.
Ако слънцето ти изглежда прекалено ярко, ако залеза ти изглежда прекалено красив, ако звездите ти изглеждат прекалено близо, вероятно си влюбен.
Никога не преследвай този, който веднъж е избягал от теб. Дори да го стигнеш, винаги ще помниш че той някога е искал да те забрави.
Мойто хареса ли го някой? :/
mArMaLaDkA
08-21-2009, 13:39
Сравнението, сравнението прави цялото "нещо" запомнящо се. 8-)
"Да обичаш значи да намериш в щастието на друг своето собствено щастие." /Лайбниц/
"Никога не плачи за това, което не плаче за теб."
"Ако обичаш някого напиши името му в кръг, а не в сърце, защото сърцата биват разбивани, а кръговете се въртят вечно! "
"Единствената истинска болка е да нараниш някого, когото обичаш."
Пух? - попита Прасчо
Да! - отговори Пух
Нищо - каза Прасчо, хващайки го за лапичката. Просто исках да съм сигурен, че те има Пух!!
П.С. Сещам се за още доста, нооо предполагам, че повечето ги знаете ... :wink:
Assshley
08-21-2009, 13:58
Всяка грешка е човешка човек понякога греши, но често пъти малката грешка голямо щастие руши!
Някои се броят на пръсти, други я карат през пръсти, трети не си мръдват пръста, но винаги са готови да те посочат с пръст или показвайки ти среден пръст да те оставят с пръст в устата.
"People that are meant to be together always find their way back to each other in the end." - B. Davis
Правилният избор няма разлика с грешния,когато станеш смешен в очите на отсрещния .
Само глупак не се връща там,където би могъл да бъде щастлив.
Не е важно да си първа,а единствена.
Любовта е изкуство да превръщаш всяка дума в чувство.
"Любовта идва, когато най-малко я очакваме, когато не я търсим. Търсенето на любов никога не ни довежда до подходящ партньор. То само създава копнеж и нещастие. Любовта никога не е вън от нас, ние я носим в себе си."
"Ние черпим сила от болката и тъгата. Всеки път, когато "умираме" се научаваме да живеем отново."
"Ти виждаш нещата и питаш "защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "защо не?""
Джордж Бърнард Шоу
"Най-голямото щастие е да бъдеш обичан заради самия тебе или по-точно, да си обичан въпреки тебе."
Виктор Юго
"На този свят няма нито щастие, нито нещастие, има само сравняване между едно състояние и друго. Нищо повече. Само който е изпитал безгранична злочестина, може да изпита безгранично щастие. Човек трябва да е пожелал да умре, за да разбере колко хубав е животът."
Александър Дюма-баща "Граф Монте Кристо"
Макар мълчанието да е злато, както казват, старай се тази мъдрост сам да нарушиш. Че две неща са неразумни - да мълчиш, щом трябва да говориш и да говориш в мига, когато трябва да замълчиш. Говори сега щом можеш - та нали ще дойде време цяла вечност да мълчиш.
Казаната дума не е най-голямата болка . Най-боли,когато вече не чувстваш болка!
Другите за теб са само огледала. Не можеш да обичаш или да мразиш нещо у някого , освен ако в него не виждаш отразено това, което обичаш или мразиш у себе си.
Да се опиташ да забравиш някого,когото си обичал е като да се опиташ да запомниш някой,който никога не си срещал.
Когато някой те обича,обичаш го и ти . Когато той те нарани-обичаш го по-силно от преди ..!
Няма човек заради,който си заслужава да плачеш,защото ако имаше такъв той никога нямаше да те накара да заплачеш.
Само слабите не могат сами,а често гордостта осъжда силните на самота!
Явно на хората им е трудно да променят някои неща, дори когато виждат, че те не са добри. И се предават...А когато се предадат...Тогава всички губят...
Even with broken wings, sometimes you find your way to fly..still sometimes the pain is what we need for us to grow...
... и помни - не те обича този, който умело ти сваля звездите ... а онзи, който е готов да ти даде онова, без което той самият не може ... :)
Животът е една игра . . колкото по - малко чувства -
толкова по-голям шанс за победа !
Няма нищо по-лъжовно от усмивката и никой не знае това по-добре от хората, които се крият зад нея. ( :
Единственият начин да не наранят сърцето ти е да се преструваш,че нямаш такова!
...Можеш да плачеш и да затвориш съзнанието си за всичко, или да направиш това, което той винаги е искал: да се усмихваш, да отвориш очи и да продължиш напред... (sun) ; ]]
Nothing is more painful then realizing he meant everything to you but you meant nothing to him .
Времето отмива всичко независимо дали го искаш или не .. времето отмива всичко и остава само мрак. Понякога намираме другите в този мрак,а понякога ги губим завинаги в него.
СПОМЕНИТЕ УСТОЯВАТ НА ВСИЧКО !!!!!!
Раздялата не е в думите.Раздялата е в премълчаването,в страха,че нещо ще изчезне.Раздялата не е във времето,в което си подаваме за сбогом ръка.Раздялата е след това...Започва с разстоянието,което никой не минава...и свършва,неизменно свършва със забрава...
Единствената истинска болка е да нараниш някой,който обичаш.
Въпрос на време да забравиш някого,но е въпрос на воля да не допуснеш този някого отново до себе си.
Болката е само моя.Другите могат само да ми съчувстват,но болка изпитвам само аз.В този смисъл болката е "неописуема",защото колкото и да разказвам за нея на другите около мен,тя остава вкоренена в собственото ми тяло!Болката е неподелима !
It takes three seconds to say I LOVE YOU . Three hours to explain it . And a LIFE TIME to prove it .
Когато човек обича той не забравя-ако забрави значи просто е забравил как се обича.
''Невъзможно'' е само силна дума, използвана от слаби хора, намиращи за по-лесно да живеят в света, който им е отреден, вместо да открият силата в себе си да го променят...
Свободата идва,когато се научиш да напускаш.Творенията стават,когато се научиш да казваш ``не``!!!.
- "Един ден видях как слънцето залязва четирисет и четири пъти" -Каза малкия принц.И малко след това добави:"Знаеш ли..когато човек е тъжен,обича слънчевите залези ..."
Малкият Принц
sweety_blondy
08-21-2009, 15:27
много ми харесва тая темичка :)
MaLkaTa_LaDy
08-21-2009, 15:46
So never mind the darkness we still can find a way! - Guns n roses-November Rain
Правило 1 - Не се тревожи за дреболии.
Правило 2 - Всички неща са дреболии. - Ницше
Зависимостта - това е най-лошото нещо, което ни прави слаби. - Това ми го каза една учителка, която винаги ще уважавам.
Аз :lol: :lol:
Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.
А.А.
Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.
А.А.
А.А. като Ансамбъл Айтос?!
NaNa_SladuRana
08-21-2009, 16:18
А.А.
А.А. като Ансамбъл Айтос?!
като агресивна антилопа :lol:
“А сега, край на рекламата.
Хвани ръката ми. Дръж се здраво.
Ще минем през тъмни места, но мисля, че зная пътя.
Само не се пускай.
И ако те целуна в мрака, не се притеснявай.
Това е, защото ти си моята любов” -кинг
"Можеш да избягаш от една любов, можеш да излъжеш приятел, можеш да не вдигнеш слушалката когато телефонът настойчиво те вика. ..... Можеш да направиш сто хиляди позволени и непозволени неща - едно не можеш: Да измамиш себе си."
"Постепенно споменът за него поизбледня, както става с всички спомени, дори и с онези, свързани с много любов; сякаш в самите нас протича някакъв несъзнателен лечебен процес, който оздравява раните, въпреки отчаяната ни решимост никога да не забравим. "
"Но когато се появяваха грижовни ръце, които започваха внимателно да ги поливат и обработват, те бързо дръпваха нагоре и обещаваха да дадат прекрасни цветове под топлината на любовта и вниманивто, които всъщност са най-чудесният климат за младите сърца и души навсякъде по света."
"Понякога трябва да причиним болка на някого,
за да разберем, че го обичаме..."
има и още
IndependentGirl
08-21-2009, 16:35
"Животът е нещо странно... трудно може да бъде описан с думи... Живота и Любовта - това са нещата, които никога няма да разберем напълно... неща, които ни доставят огромна радост и още по-огромна болка... Никой не знае какво ни предстои... никой не може да каже дали ще съжалява за дадени свои действия... но аз знам едно... за да успееш в Живота трябва да използваш ума си... за да успееш в Любовта - сърцето си..." (Stenkata ft. Eipril - Отново към теб.mp3 :-({|= )
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита." (от филма - A walk to remember :smt007 )
"Любовта не се състои в това двама души да се вторачат един в друг, а в това те да гледат в една посока..."
"Можеш да покажеш на човек правилния път, но не и да го накараш да тръгне по него."
"Заедно... дори и Разделени... Дори да се намираш на другия край на земята, ти си ми в главата и в сърцето... За теб ще пресуша даже и морето!"
"Някой ден ще осъзнаеш какво си изпуснал, когато друг ти благодари, че си ме пуснал."
"Животът не е никога, нито толкова лош, нито толкова добър, колкото си мислиш..."
"Трудно е от вън да си един човек, а от вътре коренно различен..!!"
"За да се сетиш за някого, първо трябва да спреш да мислиш за него!"
"Никога не позволявай на страха да проваля живота ти..!" (от филма - A Cinderella Story)
"Човек не обича истински, ако не обича вечно..!"
"Понякога ни се иска и се опитваме да кажем много, много за това, което чувстваме.. и го правим..! Накрая, виждайки, че няма смисъл.. предпочитаме да замълчим..! :wink: "
"Споменът за щастието не е вече щастие, но споменът за болката е двойно по-голяма болка."
"Не казвай, че си сам, когато приятелите ти са далеч от теб. Сам оставаш едва, когато почувстваш, че си излишен между тях."
"Не се влюбвай в очите - те лъжат!
Не се влюбвай в косите - те побеляват!
Не се влюбвай в лицето - то само привлича!
Влюбвай се в сърцето - само то обича!"
"Трябва да загубиш някого, за да разбереш, че си го имала.
Трябва да загубиш вярата в хората, за да разбереш, че си вярвала.
Сигурно много съм губила, щом сега нямам никого.
Сигурно много съм вярвала, щом сега не вярвам на никого."
"Има неща, твърде невероятни, за да повярваш в тях. Но няма неща толкова невероятни, че да не могат да се случат." Томас Харди
п.п.: Браво за темата.. много е хубава.. :-P :)
NamelessRomantic
08-21-2009, 21:01
Ето една моя
О,мила
Недей се кри като прасе в кукуруз
Ела при мен
Зарадвай ме
Сигурен съм че в дебрите на тази мисъл се крие скрит,дълбоко филосоВски смисъл.И все пак не го намирам :D .
LovelyGirl
08-21-2009, 21:09
Животът е толкова хубав, колкото му позволиш да бъде.
Преди да поискаш, помисли какво си дал.
Усмихвайте се, така хората ще се чудят какво си мислите.
:)
SmileForME
08-21-2009, 21:13
"Хубавите неща се случват на хората,които умеят да чакат."
"Времето минава.Дори кога ти изглежда невъзможно.Дори когато от всяко движение на стрелката на всяка секунда те боли с пулсираща болка на синина.То се движи неравномерно,в странни подскоци и безкрайни затишия,но все пак минава.Дори за мен" -"Новолуние"
"Явно на хората им е трудно да променят някои неща,дори когато виждат че те не са добри.И се предават.А когато се предадат...тогава всички губят."-"Предай нататък"
See the invisible,touck the untouchable,break the unbreakable..Do the impossible!
Всеки чува ,това ,което казваш.
Приятелите слушат,това,което казваш.
Най-добрите приятели слушат,това,което не казваш.
Fear can keep u a prisoner..Hope can set u free..
ThePowerOfLove
08-21-2009, 21:14
So one of us has got to say we can't keep living the same way..
I love you, you love me, in my heart you'll always be, here or there, near or far my love will be wherever you are!
Да обичаш е същото като песен да пееш,но няма песен без край!
Живота е книга,с редове без чет,но приятелството стои в книгата на първия ред.
Жената за любов би направила всичко - дори и секс. Мъжът за секс дори би обичал ;)
Живей живота си така, че да те е срам да разказваш, но да ти е хубаво когато си спомняш! :)
Аз в живота си спразвам едно единствено правило.
Никога не се ядосвай за минали неща, защото не можеш да ги промениш. И за бъдещи, защото след тях няма да се ядосваш.
Nellynka
08-23-2009, 06:55
„Да обичаш нещо, означава да искаш то да живее.“ — Конфуций
„Любовта заслепява мъжа и прави жената по-зорка.“ — Ремарк
„Любовта е емблема на сляпата необмисленост.“ — Шекспир
"Любовта е мъдростта на глупаците и глупостта на мъдреците."
"Само защото някой не те обича, както на теб ти се иска, не значи, че не те обича от все сърце. "
"Какво е любовта?
- Да прощаваш на някого повече, отколкото заслужава."
"Любовта влиза плахо, но царува със сила."
"Сърцето има доводи, които разумът не познава."
"Любовта е непреодолимото желание да си непреодолимо желан."
:)
Ако не искаш да бъдеш забравен след като умреш и изгниеш, или пиши неща, които си струват четенето, или прави неща, които си струват писането...
Често се питам защо те обичам? Нима идеал си за моите мечти? Друг да ме пита, не ще отричам…Обичам те просто защото си ти!
mechtaq_za_teb
08-23-2009, 09:45
Много готини цитатчета :-)
differentbynature
08-23-2009, 21:36
"Във всеки има и добро и зло. Наш остава избора кое ще победи."
"По-плашещо е да живееш със мисълта за страха, отколкото да се изправиш срещу самия страх."
"Ако любовта беше избор, кой би избрал такава изтънчена болка..."
"Да си никой и да не обичаш никого е едно и също."
"Съвършенството е достигнато не когато няма какво повече да се добави, а когато няма какво да се премахне."
"Ревността е изкуството да причиняваш на себе си по-голямо зло, отколкото на другите."
"Можеш да даваш без да обичаш, но не можеш да обичаш без за даваш."
"Запиташ ли се дали си щастлив- спираш да бъдеш такъв. "
"Човек не е ревнив когато обича, а когато иска да бъде обичан."
"Любовта - това е желание да живееш."
"Не можеш да промениш света като се заключиш далеч от него."
"Не е толкова страшно да загубиш нещо, без което ти се е струвало че не можеш да живееш. Далеч по-страшно е да го намериш отново и установиш, че вече не ти трябва."
"В живота ни винаги има събитие, върху което да прехвърлим вината за това, че сме спрели да вървим напред."
"Има два начина да живееш живота си.Единият е като мислиш,че няма чудеса,а другият е ,че всяко нещо е чудо."
"В ревността има повече самолюбие, отколкото любов."
Дано ви харесат :oops: Извинявам се че не всички са свързани с любовта...
:-o
sexyto_947
08-23-2009, 22:19
Най- горчивите на гроба са за това което не сме казали и за това което не сме направили ...
miminkaa
08-24-2009, 00:27
Причините за неявяване са три - забравяне, запиване или зае*аване.
Въображението е качество,което е дадено на човек,за да компенсира това,което не е,а чувството за хумор му е дадено,за да го утешава за това,което е.
Ако жената бързо се отдаде на мъжа, това не е негова заслуга, а на всички мъже преди него.
Човек помни ако иска, но забравя ако може.
Въпросите никога не са неудобни.Такива са понякога отговорите.
Гласът на съвестта е толкова слаб, че лесно може да се заглуши, но в същото време е толкова ясен, че трудно може да бъде сбъркан.
Знаеш ли,че който изглежда силен,всъщност е слаб и лесно обидчив?Знаеш ли,че тези,които прекарват времето си,закриляйки другите,са тези,които имат най-много нужда от някой,който да ги закриля? Знаеш ли,че трите неща,които са най-трудни за казване са:"обичам те", "извинявай" и "помогни ми"?
Ние не можем да понасяме в хората недостатъците,които сами притежаваме.
Не плачи когато слънцето залязва,защото сълзите ще ти попречат да видиш звездите!
За стойността на един човек можеш да съдиш по реакциите му когато печели,но повече и по-добре - от начина, по който губи.
В живота не е нужно постоянно да си важен - важното е да си важен, когато е важно...!
Когато една любов е голяма и истинска, като тази, която до теб изживях, да я изгубиш те унищожава и чувстваш страх, имаш желание да умреш. Когато тази любов си отива, отива си живота. Всичко е сиво в самотата, плаче се както никога, защото няма по трудно нещо, от това да забравиш......
Завистта е загуба на сила , затова всички завистници са слаби
В стремежа си към по-добро подлъгана заставайки пред теб не искам да се чувствам излъгана..
Можеш ли да изтриеш спомените от миналото-щастливото минало, и да се отдадеш на неястното бъдеще?
Не сбъдвай мечтите си, така губиш смисала на живота. Сбъдвай целите си, те винаги ще се раждат в твоето съзнание!
Понякога не можеш да го опишеш,просто го чувстваш
Никoга не забравяй, че можеш да постигнеш много от нещата, за които си мечтал. Не спирай да мечтаеш, нищо не е толкова трудно, колкото изглежда. Никога не спирай да обичаш, никога не спирай да вярваш, никога не спирай да следваш мечтите си! И НИКОГА НИКОГА, НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ !!!!
Велик е не онзи, който никога не пада, а този, който винаги се изправя.
Хиляди думи са нужни, за да убедиш някого в любовта ти и само една, за да го отблъснеш завинаги!
Лошите момчета те лъжат,за да влязат в леглото ти,а добрите,за да влязат в сърцето ти...
Най-големия грях, за който няма прошка, е да убиеш любовта в другия човек.
Обстоятелствата ни разделят и съдбата наша определят.
Винаги си струва да направиш някого щастлив!!!
Най-големия номер на дявола е да убеди другите, че не съществува! Той е най-силен докато не бъде разкрит!
Какво би се случило,ако някой ден ме няма? Някой би ли ме потърсил,бих ли липсвала на някого ?! Мисля не .. Какво би станало,ако се променя .. просто да стана друга .. някой били попитал защо .. ?
За да превъзмогнеш съмненията в себе си и да влезеш в твоето царство на истинската магия, трябва да се държиш така, сякаш вече си станал онова, което искаш, и да знаеш, че можеш да го постигнеш...
Само в мълчанието има слово, само в мрака-светлина, само в смъртта-живот..
Каква е разликата между това да обичаш и да се преструваш, че обичаш, при положение че успееш да излъжеш самия себе си?
Всяка една болка все някога минава.. без значение колко е малка или голяма...
Не позволявай на хората да стоят близо до теб, за да не чувстваш липса, когато започнат да си тръгват един по един...
Караме другите да плачат, а сълзите са в нашите очи...
Повечето хора са толкова нещастни, колкото са решили да бъдат..
Какво е живота без нещо за което да мечтаеш?
Няма никакво значение накъде те води разума, защото няма да стигнеш доникъде, ако си загърбил чувствата си...
Вярвай в трудните минути,усмихвай е когато тъжиш лесно е глава да отпснеш,трудно е да победиш!
Има моменти когато вярваш че всичко е свършило...Точно тогава започва началото...!
Щастието е в мига, в който не ни трябва щастие.
За всяко нещо си има определени хора, време и място. Важно е да попаднеш на точния човек, в подходящото време и на правилното място!
Kогато си на върха всички те държат,за да имат стълб зад гърба си, но когато се давиш, всички са в лодката и вече не им пука че потъваш...!!!!!
Никога не казвай да, когато чувствата ги няма в теб, когато ровиш в свойта самота. Пак се луташ за кой ли път, уморен от своя бяг, продължаваш все натам, вътре, някъде дълбоко в тебе. И винаги оставаш сам..
Животът е един хотел, а колко звезден сам решаваш, условията си приел - живееш, плащаш, заминаваш...
Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях и достатъчно силен, за да ги поправи.
Цялото разнообразие на живота се състои в това, че едно еднообразие се сменя с друго.
Лудост: да правиш едно и също нещо отново и отново и да очакваш различни резултати.
Най-добрият начин да се отървеш от изкушението е да му се поддадеш.
Всичко е позволено, важното е да не те хванат!!!
Понякога трябва просто да обърнеш гръб на миналото,за да видиш красивите неща около теб,които не си забелязвал преди !
.Всичко се разпада...Дори и хората които винаги се усмихват, все някога се пречупват !!!
Знаеш ли кои са трите неща, които се казват най-трудно?
“Обичам те!”, “Съжалявам!” и “Помогни ми!”
Знаеш ли, че хората, които винаги защитават другите са онези, които наистина имат нужда от някой, който да защитава тях?
Знаеш ли, че хората, които изглеждат силни по характер са всъщност слаби и уязвими?
Щастието не е отсъствие на проблеми,а умението да се справяш с тях
По-голямата част от живота ни е серия от образи.Те минават както градовете,когато си на магистралата.Но понякога, някой момент се застоява за секунда повече и ние знаем, че това е повече от обикновен образ.Знаем, че този момент,всяка част от него...ще живее завинаги
Интересното в Новата година не идва от миналото, а от предстоящото. Миналото за никъде не бърза, а само чака челен удар със сегашното...
Но понякога се случна така, че някой,който наистина е уплашен от възможността нещо да се случи,показва чувствата си наяве...
Едва когато се докоснеш до истинския, разбираш колко фалшиви и незначителни са били всички останали.
Не приемай за даденост нещата, които са най-близко до сърцето ти... Бори се за тях, защото ако ги загубиш животът няма смисъл.За да промениш своя свят, трябва да промениш себе си..
Да се признае стара грешка понякога е много по-трудно, отколкото да се направи нова.
Само преживените неща са истински разбрани
Всичко има край,след като е имало начало...Само споменът остава вечен,само той идва,когато всичко друго вече си е отишло...
Приятелската обич казва: "Ако някога се нуждаеш от нещо,аз ще съм тук" Истинската любов казва: " Никога не ще се нуждаеш от нещо, защото ще съм тук"
КОГАТО НЕЩО ТРЪГНЕ СИ ОТ ТЕБ НИМА ЗАБРАВИЛ СИ ЗА НЕГО ТИ
Надявам се да ви харесат
:) :) :) :)
therichbitch
08-24-2009, 00:35
знам ужасно много, но сега е късно и ме мързи да пиша, затова ще дам само няколко, за които се сещам сега, утре още
Да бъдеш никой,но себе си,в свят,който прави всичко възможно,ден и нощ, да те превърне в някой друг означава да се биеш в най-трудната битка,в която някое човешко същество може да се бие и да не спира да се бие. - Къмингс
Любовта не търси равенство, тя го създава.- Лондон
Life is what happens to you while you’re busy making plans for it.- Ленън
Life is a tragedy for those who feel and a comedy for those who think.
Dream as if you’ll live forever, live as if you’ll die tomorrow!
The miracle is not to fly in the air, or to walk on the water, but to walk on the earth.- тези последните не ги знам от кого са
цитатите, които ще напиша сега не са особено свързани с любов, но винаги може да се направят разни асоциации
Разликата в човешките съдби се дължи на обстоятелството, че едни желаят да притежават повече,а други да не загубят и това което притежават
Има три вида умове: първите проумяват всичко самостоятелно, вторите проумяват мислите на другите, а третите не проумяват нито сами, нито като им се обяснява. Първите са висши, вторите-добри, а третите безполезни
Никой не би желал да падне само заради надеждата, че ще се намери кой да го вдигне.
Нищо не е тъй обезсърчително, както да не намираш нов повод за надежда
Съдбата проявява своята мощ тогава, когато не срещне съпротива.
Мъдрост е да се преструваш понякога на луд
тези всичкит мисля, че бяха на Макиавели
Тя стоеше сама, в ъгъла на стаята, потънала в мисли и стари спомени. Нещо ставаше с нея и то не за първи път. От месеци се чувстваше някак си странно и не можеше да си обясни какво става. Всяка вечер очите й се изпълваха със сълзи, по-горещи и от въглени, сълзи, които изгаряха сърцето и душата й, и оставаха дълбоки белези някъде дълбоко в нея. Чувстваше се по-сама от всякога и болката беше неиздържима. Нещо в нея сякаш умираше бавно, нещо я мъчеше, не й даваше покой. Не знаеше какво става, не знаеше към кой да се обърне. Нямаше приятели, на които да се довери, с които да сподели как се чувства. Никой нямаше да я разбере, щяха да й се присмеят и да я помислят за луда. Момичето усещаше горчивия вкус на самотата, но не беше само това. Имаше още нещо, но не знаеше какво е. Никога не успя да се почувства на мястото си, никога не посмя да изрази чувствата си. Където и да отидеше, каквото и да правеше, нещо я теглеше назад и не можеше да продължи. Животът й сякаш бе свършил още преди да започне. Но кой би могъл да каже това. Та тя се смееше, очите й излъчваха необяснима радост, а самата тя сякаш преливаше от щастие. Видеше ли познат, тя се усмихваше неволно, заговореше ли с приятели, усмивката не слизаше от устните й. Да... колко щастлив човек беше тя според другите. Но те не знаеха, не знаеха какво става с нея, не знаеха как се чувства, не знаеха как тя се бори със себе си. Колко болка, сълзи и грешки носеше в себе си това момиче. Колко неща я мъчеха без да й оставят поне миг покой. Дори думите не можеха да опишат състоянието й, никой не бе измислил думи, с които да опише подобна болка...
това последното го копирах от интернет.. хареса ми, защото описва състояние, в което много от нас се намират или са се намирали ..
ShtrudeL
08-24-2009, 11:15
Предсмъртното писмо на Габриел Гарсия Маркес
"Ако Бог забравеше за момент, че съм една парцалена кукла и ми подареше късче живот, може би нямаше да казвам всичко, което мисля, но със сигурност щях да мисля всичко това, което казвам тук. Бих придавал стойност на нещата не спрямо това колко струват, а спрямо това, което означават. Щях да спя малко, да мечтая повече, защото за всяка минута, когато затваряме очите си, губим 60 секунди светлина. Бих продължил, когато другите спираха, бих се събуждал, когато другите спяха. Бих слушал, когато другите говореха и колко бих се наслаждавал на един хубав шоколадов сладолед! Ако Бог ми подареше късче живот, бих се обличал просто, бих лежал по очи пред слънцето, оставайки непокрито не само тялото си, но и душата си. Боже, ако можех, бих изписал омразата си върху леда и бих чакал да изгрее слънцето. Бих изрисувал върху звездите с вдъхновението на Ван Гог едно стихотворение на Бенедит, а песен на Шерат би била серенадата, която бих подарил на Луната. Бих поливал със сълзите си розите, за да почувствам болката от прегръдката им... Боже, ако имах едно късче живот... Нямаше да оставя да премине дори един ден, без да кажа на хората, че обичам, че ги обичам. Бих накарал всеки мъж и жена да повярват, че са мои любими и бих живял влюбен в любовта. На хората бих посочвал колко грешки правят, като мислят, че спират да се влюбват, когато остареят, без да разбират, че остаряват, когато спират да се влюбват! На малкото дете бих дал крила, но бих го оставил само да се научи да лети. На възрастните бих показал, че смъртта не настъпва в резултат на преклонната възраст, а в резултат на забравата. Научих толкова неща от вас, хората... Научих, че всички искат да живеят на върха на планината, без да знаят,че истинското щастие се намира в начина, по който изкачваш стръмния склон. Научих, че когато новороденото за първи път стисне в малката си длан пръстта на баща си, го пленява завинаги. Научих, че човек бива оправдан за това да гледа другия отвисоко само, когато трябва да му помогне да стане. Винаги трябва да казваш това, което чувстваш и винаги да правиш това, което мислиш. Ако знаех, че днес би бил последният път, когато щях да те гледам как спиш, бих те прегърнал и бих се помолил на Господ да мога да стана пазител на душата ти. Ако знаех, че това ще бъде последният път, когато те гледам как излизаш от вратата, бих те прегърнал и бих ти подарил целувка. Ако знаех, че това е последният път, когато ще чуя гласа ти, бих записвал всяка твоя дума, за да мога да ги слушам отново и отново. Ако знаех, че тези са последните моменти, когато те виждам, щях да ти казвам "обичам те" и нямаше глупаво да мисля, че ти вече го знаеш. Винаги има едно утре и животът ни дава и други удобни възможности, за да направим нещата така, както трябва, но в случай, че направя грешка и ни остава само днес, бих искал да ти кажа колко те обичам и че никога няма да те забравя. Утре-то не е гарантирано за никого - нито млад, нито стар. Днес може да е последният път, когато виждаш хората, които обичаш. Затова не чакай повече, направи го днес, защото ако утре-то никога не дойде, със сигурност ще се разкайваш за деня, когато не намери време за една усмивка, една прегръдка, и беше много зает, за да направиш действителност последното им желание. Дръж тези, които обичаш, близо до себе си, кажи им шепнешком колко много имаш нужда от тях, обичай ги и се отнасяй с тях добре, намери време да им кажеш "извинявай", "прости ми", "моля те", "благодаря" и всички думи, изразяващи любов, които знаеш. Никой няма да се сети за скритите ти мисли. Покажи на приятелите си какво означават за теб. "
ShtrudeL
08-24-2009, 11:28
Убий човек и ставаш убиец.
Убий 10 и си психопат.
Убий 100 и ставаш герой.
Убий 1000 и си цар.
Убий всички-СТАВАШ БОГ !
Моите мечти нямат граници, аз винаги искам невъзможното.
-Исках да тегля куршума на всяка панда,която не иска да се чифтосва,за да запази своя вид.
Исках да отворя крановете на петролните танкери и да залея всички тези френски плажове,които никога няма да видя.
Исках да дишам дим.
-До къде стигна, психарче ?
-Исках да унищожа нещо красиво.
Ние сме поколнието Х на историята. Без цел и място. Ние нямаме велика война. Нямаме голяма депресия. Нашата велика война е духовната. Нашата голяма депресия е нашият живот. Всички сме възпитани от телевизията да вярваме, че един ден ще сме милионери и филмови идоли и рок звезди.Но няма да бъдем. Малко по малко разбираме това. И това страшно много ни вбесява.
''Аз съществувам! — извикал човекът на вселената.
Този факт — отвърнала вселената — не пробужда в
мен чувство за дълг.''
Хаус : Господ му говори?
Чейс : Не е психоза. Просто е религиозен.
Хаус : Не, ако говориш на Господ си религиозен. Ако Господ ти говори си психично болен.
Хаус : Мама винаги ми казваше, че две грешки не правят истина. Никога не каза нищо за четири грешки. Винаги намирах това за подозрително.
"Мислех, да изслушам теориите ви, да им се подиграя, и тогава да си кажа моята. Обичайното."
"И утре е ден.. но друг !"
" Ако сте кръгла нула, излишно е да се правите на три и половина."
- Щe бъдeм ли пpиятeли зaвинaги? - попитa Пpacчо.
- Доpи и зa по-дълго - отговоpи Мeчо Пуx.
# За досадата - Не ме е яд, че ми умря магарето, а че трябва да обяснявам на всеки от какво е умряло
NaNa_SladuRana
08-24-2009, 12:33
"Ние сме това, което претендираме, че сме, затова трябва да внимаваме какво претендираме, че сме"
Някои дни е наистина трудно да се усмихнеш,но аз го правя само за да напомня на себе си,че мога..
Не бъдете безотговорни към сърцата на другите хора. Не се свързвайте с хора, които са безотговорни към вашето сърце.
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път
Не е важно кой съм и от къде идвам,важно е какъв съм и на къде отивам...
Всеки живее в отделна действителност. Шърли Маклейн
Любовта е единственото чувство, в което всичко е истина и всичко е лъжа. Кажи за любовта каквато и да е нелепост и тя ще бъде вярна!
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,
който върви в живота смеейки се!
Искам някой , който обича усмивката ми и идиотския ми смях , и как се нервя за глупости !
Някой , на който мога да се обадя по всяко време .. и вместо думите "Защо ми звъниш толкова късно?! "
да чуя "Защо се забави толкова...? "
Тъгата ти е болка свята,
kато залязваща зора,
oт мъка или самота навята,
от спомен или от мечта.
Аз съм тази, която все още вярва,че въпреки всичко мечтите й ще се сбъднат.Аз съм... на всяка манджа мерудия, човекът, който винаги има мнение и си го дава без значение дали му го искат.
Хората, които пращат въздушни целувки, са безнадеждно мързеливи.
- Боб Хоуп
Жените рядко прощават ревността и никога - нейната липса.
- Ж. Туле
Чарът е начин да получиш отговор "Да", без дори да си задал ясен въпрос.
- Албер Камю
Няма добро и зло,само сила и хора твърде слаби да я овладеят
сред димни воали те виждам, галиш косите с въздишки..
Болката...
тя има
цвят на дъжд
със вкуса на сълзите...
излива се
така изведнъж
и никой
и нищо не пита...
Целият живот е като да гледаш филм. Само, че си влязъл десетина минути след началото и никой не ти разказва сюжета. Затова го сглобяваш по откъслечните реплики.
И никога не ти дават шанс да останеш за следващата прожекция...
DemonchY
08-24-2009, 12:34
Изживей Днес така, че Утре миналото ти да не е толкова мрачно. 8)
Малко Воля е по-могъща от много Сила.
В битка няма значение кой-играч е по-ловък, по-силен, по-техничен... Играчът който върви назад е губещият играч! :o
Priceless
08-24-2009, 13:37
Времето НИКОГА не лекува болката, просто с времето осъзнаваш дали си струва да те боли за нещо !
"Виж хоризонтът колко близо изглежда .. сякаш правиш две загребвания и си там .. Но всъщност след като поплуваш малко разбираш, че той си остава все така далеч. Всички преследваме нашите хоризонти. Друг е въпросът кои от нас имат силите и волята да ги достигнат. Но ти вярвай, момиче .. Вярвай в себе си!" - От едно филмче .. "Поздрави от брега"
therichbitch
08-24-2009, 15:42
Ако самите ние нямахме пороци, нямаше да ни доставя такова удоволствие да ги откриваме в другите.
Има само едно нещо на света от това да говорят за теб- да не говорят.
SummerMakesMeHappy
08-24-2009, 19:58
“Ако всички останали загинеха и той останеше, аз щях да продължа да съществувам;
а ако всички останеха, и той беше унищожен, вселената щеше да се обърне до неузнаваемост”
"Само часовете, в които умът е погълнат от красотата, са времето, в което сме истински живи."
"Kогато познаеш истинската любов, но разбираш, че тя е несподелена, чустваш се като ангел без криле - достатъчно истински, но неспособен да полети..."
"Понякога правилното нещо за един човек е грешното за някой друг."
няма ли мои цитати у темата :x
много изпускате майна 8-)
Болката е неизбежна. Страданието е по избор.
therichbitch
08-24-2009, 20:28
Смъртта на един е трагедия, смъртта на милиони- просто статистика. - Сталин мисля, че беше го казал
iiordanova
08-24-2009, 20:41
Живота e рисуване без гума за триене. :P
miminkaa
08-24-2009, 21:55
Живей когато имаш всичко или от всичко си лишен.Разкъсвай думите на срички,за да не останеш в тяхен плен.
Има хора,с които непрекъсното сте заедно!И лека по лека ... те се превръщат в част от вашия живот...
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този, който върви в живота смеейки се!
..животът е буря-в един мог слънцето те гали,в следващия морето те блъска в скалите...
Приятелите са тези, които не искат да променят живота ни. Те са ни харесали такива какви то сме – със всичките ни лоши навици, но и със всички добри черти върху тях. Понякога ядосани от поредното ни слабоволие, се опитват да кажат няколко думи, после махват с ръка – кой ли в тоя живот е съвършен.
Приятелите – тези които, ценим най малко. Защото те са винаги тук.
Малкото, което имаме, е повече от многото, което нямаме !
По-добре е десет пъти да бъдеш излъган, отколкото един път да загубиш вярата си в хората.
Губим стари приятели,но срещаме нови...Такава е съдбата...Минават се години,лица познати срещаме,но не помним имената...Виновни ли сме-Не!Все някога е трябвало да стане - да се разделим и да се забравим...
Истински се вижда само със сърцето! Същественото е невидимо за очите !
Никога не ти се дава мечта без да ти се даде и шанс да я осъществиш!
Понякога е по-добре да не мислиш за някой на когото му е все едно за теб...но точно този някой..за теб той е всичко...И всичко това....започва от някой мил жест...или просто от неговата усмивка...накрая...ти се мъчиш да го забравиш...НО НЕ МОЖЕШ!!!!...защото ....той е момчето...което винаги ще обичаш!!!
Еднo момиче може да чака правилния мъж дълго време, но това не означава, че между другото не може да си прекара добре времето с грешните.
Човек се намира не където живее, а където обича!
Да откриеш любовта е най-голямото предизвикателство! Да я съхраниш, обаче - велик подвиг!
Глупак е този който повтаря грешките си...надявайки се на нов резултат!
Грях е да мразиш човек който не те обича, но е велико да обичаш човек който те мрази!
Любовта е да имаш небето,а да искаш само една звезда.Да имаш морето,а даискаш капка вода.Да имаш света,а да искаш само един човек.
Само децата плачат и само Господ прощава...затова когато ме нараниш...аз няма да плача,защото не съм дете...няма и да ти простя...защото не съм Господ…
Всеки миг е единствен,всеки миг е неповторим.Животът е един и няма да имаш време за повече.Не съжелявай за стъпка в страни от пътя,защото сам определяш от къде да минеш...
Жените се отнасят с пренебрежение към онези който ги обичат и обичат онези който ги ПРЕНЕБРЕГВАТ!!!
Почти всеки мъж мисли,че е втория,но се хвали,че е първия.Всъщност е поредния
miss_asi
08-25-2009, 08:36
“Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.”
NaNa_SladuRana
08-25-2009, 11:59
Истинският мъж никога не е с истинска жена, защото истинската жена не приема от първия път, а истинският мъж не предлага втори...
Когато си щастлив направи така че целият свят да разбере защо!
Изпълнението на нашите най-силни желания често бива източник на най-голямата ни скръб.
Дори да обиколим света в търсене на красотата, не я ли носим в себе си, не ще я открием.
Щастието на целият свят не си заслужава ,ако се стича сълза по бузата на невинно дете.
Да бъдеш милостив и добър не е белег на слабост и отчаяние, а проява на сила и решителност.
Нещата не се променят, човек променя начина, по който ги вижда
"Влюбеният се смее в сънищата си и плаче, когато се пробуди"
"Всеки човек, подобно на луната, има своя неосветена страна, която не показва на никого. "
Локо Пловдив и тесни пuчки.
Цици, наркотици и фолк певици.
и двете са мои мисли 8-)
NaNa_SladuRana
08-25-2009, 13:29
Локо Пловдив и тесни пuчки.
Цици, наркотици и фолк певици.
и двете са мои мисли 8-)
второто заслужава да бъде изписвано във всички кенефи :D
djesi_9_4
08-26-2009, 17:00
Във всеки поглед твоите очи,
във всяка усмивка твоите устни,
във всяка роса твоите сълзи,
във всеки полъх твоята въздишка,
във всяка роза красотата ти.
Във всеки щастлив миг виждам теб...
Някои грешки са толкова сладки,че е грях да ги допуснеш само веднъж!
Адската реалност кара човек да върши неща за които преди дори не си е помислял!
Успял мъж е този,който може да задоволи всички интереси на една жена,а успяла жена е тази,която може да си намери такъв мъж!
NaNa_SladuRana
08-27-2009, 21:45
Секса е като белота-ако нямаш добър партньор ти трябва добра ръка
"История ни учи, че природата на човека е зла и трябва да се гордеем с това. Доброто няма накъде де се усъвършенства, докато злото - може."
Елизабет Костова, "Историкът"
"- Вие ми се свят...
- Искаш ли хапче против свят?"
"Човекът е капка, течаща по мръсно стъкло. В началото капката е росна и бистра, като дестилирана вода. После се търкаля по наклона на мръсотията и се овъргалва в смисли и игри, които уж всички мразим."
Всичко е временно:
любовта,изкуството,планета та,Вие,Аз...
Всичко е за продан:
любовта,изкуството,планета та,Вие,Аз....
"Мислите,че действителността е нещо обективно,външно,съществув ащо само по себе си.Но аз ви казвам,че действителността не е външна.Тя съществува само в човешкото съзнание,никъде другаде.. " Джордж Оруел, "1984"
"Позорът жадува за почит
Страшна гледка беше неговото лице в този миг,върху него беше изписано всичко зло,което се крие в доброто
Любовта е ненаситна.Постигнеш ли щастието,копнееш за Рая,постигнеш ли Рая, копнееш за небето!"
"Клетниците"-Юго
"Прекрасна е ,сър! Чудно хубава! Понякога е като огромно разцъфнало дърво,друг път-дребна и крехка като бял нарцис.Твърда като диамант,мека като лунен блясък.Топла катослънчев лъч,хладна като скреж под звездите.горделива и далечна като снежна планина,весела като всяко девойче,което съм срещал напролет с маргаритки в косите.....Гибелно прекрасна!" -
"Властелинът на пръстените"
"Какво е истина? Има твоя истина, има моя истина и истината на всички останали... Всяка истина е само истината на този, който я изрича. Има толкова истини, колкото и индивиди. Истината никога не е една; затова и не съществува. Само силата налага истината, а в силaта няма нищо интелектуално... Истината в единствено число е победа, поражение, в най-добрия случай примирие. Но това не е нито истина, нито мир."
"Има неща, които човек не избира.
Понякога те просто се случват."
Абсурдно е да се делят хората на добри и лоши, те биват или очарователни или скучни...
Оскар Уайлд
' Нещата са временни ! Всъщност , всичко е временно, затова всеки опит да се запечата един красив миг , едно талантливо изпълнение, един впечатляващ образ , е единственото нещо , заради което животът си заслужава ' 'Аутопсия на една любов' - Виктор Пасков
“Истинската същност на другия не е в това какво той ти споделя, а в това какво той не може да ти сподели. Затова когато искаш да го разбереш, вслушвай се по-добре не в това какво говори, а в това, което не ти казва.”
Пази се от всичко,не се страхувай от нищо
"Незаменими хора няма" -Йосиф Сталин.
„Основният смисъл на живота е усещането,че живееш,дори и чрез страданието.Тъкмо тази "неумолима нужда" ни кара да се стремим към играта-битката-пътешествието-към каквито и да е действия,които ни носят силни усещания и чиято неделима част и главно очарование е вълнението.“
,,Ние можещите
водени от незнаещите
вършим невъзможното
за кефа на неблагодарните
и сме направили толкова много,
с толкова малко,
за толкова дълго време,
че сме се кфалифицирали
да правим всичко от нищо.''
Константин Иречек.
"Обичам жени с минало и мъже с бъдеще"
Когато земята се срива под краката ти, а ти насила се усмихваш;
Когато заспиваш с болката и се събуждаш със самотата;
Когато за пореден път се жертваш за някого,
а сърцето ти го е страх дори да трепне,
защото това може да е последното му действие;
Когато те е страх да заспиш, защото не виждаш смисъл да се събуждаш...
Когато предварително решаваш, че всичко е свършило,
защото сърцето ти не може да издържи бремето на надеждата;
Когато започнеш да гледаш на всяка физическа болка,
като лечебно изцеление на душевните;
Когато даже не ти се и плаче и
когато остане да живее само тялото ти...
....тогава за пореден път решаваш, че смисълът на живота ти е да те боли,
и започва да не ти пука има ли прераждане.
Важното е, че има смърт.
NaNa_SladuRana
08-27-2009, 21:50
Най-важните неща се изричат винаги най-трудно. Това са нещата, от които се срамуваш, понеже думите ги смаляват, те свиват нещата, изглеждали безгранични, докато са били в главата ти, до съвсем тривиални размери, когато се изрекат.
Но не само това, нали?Най-важните неща се намират съвсем близо до истинската ти същност, която не обичаш да показваш на другите- като съкровище, което враговете ти с радост биха ограбили. И може да се случи така, че да разкриеш душата си, което съвсем не е лесно, само за да те изгледат особено, без изобщо да разберат какво си казал или защо си помислил казаното за така важно, че едва не си се разплакал, докато си споделял своята тайна.Струва ми се, че това е най-лошото-когато тайната остава заключена в тебе, не поради липса на разказвач, а поради липса на слушател, който да те разбере
Стивън Кинг
Има хора, които не можеш да спреш. Появяват се в живота ти обречени да го напуснат. Прегръщаш ги много силно, но най-доброто, на което можеш да се надяваш е да ги забавиш малко.
Трудно е да се даде определение на любовта.
Това, което би могло да се каже, е:
за душата тя е страст за обладаване,
за ума - симпатия, а за тялото - скрито и нежно желание да притежаваме след много тайнствени изпитания обичаното същество
Ларошфуко
Любовта е взаимно поглъщане, изгаряне. Любовта е винаги обмен душа - тяло. Затова когато няма нищо да се обменя, любовта угасва.
Василий Разанов
Катрин Ан Портър някога е казала: ”Има някакъв ред във вселената. В движението на звездите и въртенето на земята и промяната на сезоните. Но човешкият живот е почти пълен хаос. Всеки заема своята позиция,отстоява своите права и чувства, обърквайки мотивите на другите, и своите собствени.”
Оливър Уендъл Холмс е казал: ”Много хора умират преди да изпеят музиката си. Твърде често, защото се готвят за живото изпълнение. Преди да разберат, че времето тече.”
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време, не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Тенеси Уилямс е написал: ”Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е да си самотен сам.”
Чарлс Буковски е написал: ”Винаги ще се намери нещо, което да разруши живота ни. Зависи само кое или какво ще ни отркие първо. Човек винаги е готов да бъде отнесен.”
Джозеф Конрад е написал: „Кой знае какво е истинското щастие, не клишираната дума, а истинският ужас. Самотниците, които носят маска най-нещастните бездомници прегръщат някой спомен или се вкопчват в някоя илюзия.”
Дъглас Адамс е написал: "Чувстваше, че целият му живот е някакъв сън и понякога се чудеше, какъв е и дали ще им хареса.”
Понякога болката става толкова голяма част от живота ти, че очакваш винаги да е там. Защото не можеш да си спомниш момент от живота си когато не е била там. Но тогава, един ден, почувстваш нещо друго. И не ти се струва редно,защото не ти е познато. И в този момент осъзнаваш, че си щастлив.
Тенеси Уилямс е написал: "Всички живеем в къща в пламъци. Не може да се обадим на пожарната. Няма изход на вън. Cамо прозорецът на горния етаж, през който гледаме, докато огънят поглъща къщата, залостена с нас."
„Защото понякога трябва да престанеш да бъдеш това което си бил. И да запомниш човека който си призван да бъдеш. Човека който си искал да бъдеш. Човека който си.”
„… Да, да загубиш копнежа на сърцето си е трагично. Но да си възвърнеш този копнеж е всичко за което можеш да мечтаеш. Тази година си мечтаех за любов. Да се превърна в някой друг и да събудя сърце, което достатъчно време се е бояло да чувства. Желанието ми бе изпълнено. Ако това е трагично дайте ми още такива. Защото няма да го върна за нищо на света….”
"Но гадното е следното: Че съдим за книгата по корицата. Вярно е, понякога трябва да прочетеш всичко. А дори и тогава, може да не разбереш всичко.”
Щастието идва под много форми. В компания с добри приятели. В чувството, което изпитваш когато сбъднеш нечия мечта. Или когато си върнеш надеждата. Няма нищо лошо да си позволиш да бъдеш щастлив. Защо никога не знаеш колко може да продължи.
Ако можехте да се върнете и да промените само едно нещо от живота си. Бихте ли го направили? И ако го направите...тази промяна ще подобри ли живота ви? Или напълно ще разбие сърцето ви? Или ще разбие нечие друго сърце? Бихте ли избрали коренно различен път? Или бихте променили само едно нещо? Само един момент. Един момент, който винаги сте искали да върнете.
В сърцето ми винаги ще има място за теб, до края на живота ми. Ще запазя частица от теб за себе си и където и да съм там ще бъдеш и ти.
Как искам да върна дните назад .. Да бъдем отново малки деца .. Как искам да върна дните назад,да бъдем с ония големи сърца ..
Знам защо към теб вървя, на защо не мога да те стигна?
Аз се спрях и затворих очи.. вероятно да те преживея"
Because everytime when I close my eyes... I'm with you - Only with you
Колко любов може да побере сърцето преди умът да я забрани
Уморих се за теб да мечтая, а ти до нея да заспиваш.
Животът ми загуби смисъл и всякакво значение, а от този ден всичко остана без значение.И някой ден, когато аз умра, ще те намеря и до тебе ще вървя.
Каквото и да сторя, ще е все едно и също без теб...
Времето отнема всичко независимо дали го искаш...
И обичам те
до паника и ужас
до болка и припадане
до хранително разтройство и натравяне
Обичам те
Дали е лудост да мислим, че любовта ни може да задържи някого?! Но тъй като хората са по-скоро господари на това, което запазват само за себе си в тайна, а не на това, което изричат... толкова често се разминават с живота си. Колко е трудно да кажеш: Почакай! Спри! Аз те обичам!... Дали пък така не е по- добре?! Дали оставяйки на свобода онези, които обичаме, не ги запазваме по-дълго в себе си?...
Дали да търсим смисъла винаги надалеч??? Или той е точно пред нас, пред очите ни! Достатъчно е само да се протегнем и да го докоснем...
Мъдрите хора казват, че времето лекува всичко... но аз не съм сигурна, че искам да ми мине... Само ако можеше да ме боли по-малко...
Искам да избягам, но няма къде да ида. И да намеря място няма какво да правя там. Дори и да си намеря занимание, няма да бъда щастлива...без теб...
lubomirky
08-30-2009, 23:17
To be, or not to be: that is the question.
William Shakespeare
хубава тема =D>
ето няколко и от мен :-)
"Любовта е стълба по която се качваш със смях,а слизаш със сълзи! "
"Никога не се чуствай сам - винаги има някой,който ще ти подаде ръка!"
"La boca es una sed loca que no se apaga con beber...se apaga solo con otra boca que tenga la misma sed... "
"Интимността ражда най-нежното приятелство или най-силната омраза."
"Най-много нараняваме тези,на които най-много държим,но и тогава не спираме да ги обичаме."
"Гордостта не е оръжие,което се носи в любовта."
"Смъртта не е най-голямата загуба! Най-голямата загуба е това, което умира в нас докато сме живи."
"Защо това, което те кара да се усмихваш, те кара и да плачеш? "
"Същия извор, от който избликва смехът ви, често се изпълва от сълзите ви."
Хората не се променят заради някой, те просто започват да живеят за него....
Най - тъпо е когато не можем да се преборим със себе си....
Не е важно колко знаеш, дори не е важно какво можеш или умееш. Важното е : "Какво правиш и как се чувстваш заради направеното?"
Неизречената ти мечта е пътят по който не си поел. Поеми по него.
Който иска нещо,което никога не е имал,трябва да направи неща които никога не е правил.
Рискувай за да се чувстваш жив!
Сърцето има доводи, които разумът не познава
Не е нужно да имаш целият свят за да си щастлив, понякога един човек е достатъчен и той да бъде целият свят за теб!"
In my dream you are mine, but in my life you are a dream...
Всеки знае какво иска... Просто го е страх да си поиска НАИСТИНА
В този момент има 6 милиарда 470 милиона,818 хиляди и 671 души по света. И понякога всичко, от което се нуждаеш е един.
Знам...ти си много лош късмет,но мой късмет
Tired of looking at the past for meaning..
Обичам те, както само мога да обичам теб
Обичаше го завинаги. Просто го обичаше за цял живот... Единствената u награда бе, че той го знае...
Не можеш да забравиш нещо, което е променило живота ти, не можеш да забравиш чувства, които са те накарали да пораснеш, не можеш да забравиш човека, когото наистина си обичал.
Kukumqvka
09-11-2009, 14:57
Ние обичаме, защото това е единственото истинско приключение. /Ники Джовани/
...любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, не се превъзнася, не се гордее, не безчинства, не дири своето, не се сърди, зло не мисли, на неправдата не се радва, а се радва на истината; всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява. Любовта никога не отпада….
Личността на любимия винаги си остава непозната за нас, най-вече защото ние самите влагаме много от себе си в нея.
Oмразата парализира живота; любовта го изцелява. Омразата обърква живота; любовта връща хармонията. Омразата помрачава живота; любовта го озарява.
По-добре да си обичал и да си загубил, отколкото никога да не си обичал.
Можеш да плачеш, затова, че тя си е отишла.Или да се усмихнеш, затова, че си я имал!Можеш да затвориш очи и да се молиш тя да се върне.Или да отвориш очи и да видиш всичко, което ти e дала.
vesity93
09-11-2009, 16:47
Родени сме да страдаме,но и да обичаме.
Да ни боли,но и да се радваме!
Да има тъга,но и щастие!
Да има сълза,но и усмивка!
Тъй болезнено е под усмивката да се крият сълзи.
Тъй жестоко е под щастието да се крие тъга!
Тъй болезнено е да се радваме отвън,а всъщност да ни боли!
Най-трудно е да обичаш някого и да не можеш да бъдеш с него,да страдаш всеки ден,всяка секунда да усещаш как всичко се изплъзва без причина!
Да усещаш как отвътре те гризат болката,тъгата и сълзите,а привидно да се радваш,да си щастлив и да се усмихваш!Но е трудно отвън да си един човек,а отвътре коренно различен...!
ANTIHUMAN
09-18-2009, 11:58
. ,, Някои хора не признават грешките си, но с удоволствие
казват всяка чужда грешка.
Други признават грешките си, но никога не биха казали:
,, Ти грешиш!’’
Трети осъзнават и своите и чуждите грешки, но твърде често
ги е страх да признаят пред самите себе си, че изобщо
е възможно да се допускат грешки. ‘’
A. Glog
unknown7
07-23-2010, 14:22
Mоят любим .. :) -->
Има болки които понасяме, и удари които търпим и спомени които отнасяме.. през нощите когато неспим. Има обич която очакваме и скръб за която мълчим.. И през тези минути съзнаваме, колко е трудно да бъдеш един ..
I love the time and in between.. The calm inside me.. In the place where I can breathe... I believe.. .. B. J. Lenz
'cuz you're make for me. Somehow I'll make u see.. How happy u make me.
ПРАВЯ ГО ЗАЩОТО МОГА !
МОГА ЗАЩОТО ИСКАМ !
ИСКАМ ЗАЩОТО КАЗА, ЧЕ НЕ МОГА !!
Докато човек не се предаде е по-силен от съдбата си!
Тайната на музиката е, че тя започва там където думите свършват !!
When u told me that I was a star in your sky, baby i believed every world.. And you seemed so sincure Its was perfectly clear 'cuz forever whas all that I heard..
Хиляди неграмотни Хиляди безработни, хиляди просяци на улицата.. стотици безимотни, бездомните по цял ден ровят в кофите търсят храна, малолетни гангстери на ъгъла продават трева, коромпираните ченгета гледат лошо от патрулката, филм от улицата, шибани сценарий от люлката до гроба, стискам зъби да не викна "повече не мога "!
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този който крачи през денят смеейки се !
nefchi_bs
07-23-2010, 15:51
Повечето хора използват първите години от живота си, за да съсипят последните.
Никой няма достатъчно добра памет, за да бъде преуспяващ лъжец.
. По-лошото от това да бъдеш сам е да бъдеш сам с някого.
Едно от най-големите бедствия на цивилизацията е ученият глупак
Няма ненаказано добро.
Не е важно кой е прав, а какво е правилно.
Всяка подла, предателска постъпка не е случайна и значи лекува душата на онзи,
когото предават.
Глупости правят умните хора. За останалите е ежедневие.
Огънят в сърцето изпраща дим в главата.
На нещастия могат да ни обрекат обстоятелствата, на любов се обричаме сами
Животът е запалена цигара, мислите са сянка дим, спомените - недовяна пепел,
а любовта - убиващ никотин!
Любовта е да дадеш възможност на някой да те унижи вярвайки, че никога няма да
го направи.
Когато има толкова случайности, търси закономерност.
Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
It's true that we don't know what we've got until we lose it, but it's also true that we don't know what we've been missing until it arrives.
There are things you'd love to hear that you would never hear from the person whom you would like to hear from, but don't be so deaf as not to hear it from the one who says it from his heart.
Never say good-bye if you still want to try, never give up if you still feel you can go on, never say you don't love a person anymore if you can't let go.
Always put yourself in other's shoes. If you feel it hurts you, it probably hurts the other person too.
Това, което най-много желаем, не идва нито в това време, нито при тези обстоятелства, когато би ни доставило най- голямо удоволствие.
Ich sag fick dich, weil du nicht ehrlich bist, weil du mich nicht mehr fickst, weil du spielst falsches game
Kukumqvka
07-23-2010, 16:05
''Да разбиеш безвъзвратно сърцето си, да провалиш живота си заради някого и да плачеш, горко да плачеш! Вече няма нужда от жигосване, нито от бичуване. Просто се оставяш на милостта на нейните очи и на нейните устни. При мисълта за целувките и парфюма 'и на теб отново не ти достига въздух.''- ''Разкази под екстази'' - Фредерик Бегбеде
MaLkaTa_LaDy
07-23-2010, 16:36
Пътят винаги ни посочва най-добрия начин да стигнем до целта. Обогатява ни, докато се движим по него. Сравнявайки го със сексуалната връзка, бих казал, че любовната игра определя силата на оргазма.
Имаме нужда от приятели, но когато приятелите ни не са наблизо, трябва да превърнем самотата в наше основно оръжие.
Христос е простил на прелюбодейката, но е заклеймил смокинята, която не пожелала да му даде плод. Аз също не съм длъжен вечно да бъда добър.
Смятаме, че колкото повече хора са убедени в същото, в което вярваме ние, толкова по-лесно то ще се превърне в реалност. А изобщо не е така.
Смъртта е наш верен другар, защото тъкмо тя придава истински смисъл на живота ни. Но за да можем да видим същинското й лице, трябва да познаваме всички чувства и страхове, които дори само споменаването й може да предизвика у кое да е живо същество.
Преди да се научи да върти меча, ръката трябва да може да открие врага. Трябва да знае как да го посрещне. Мечът само на-нася удара. Преди този удар обаче ръката вече е победила или е претърпяла поражение.
Човек е роден, за да изневерява на съдбата си.
Всяка печал, която ни обзема, накрая винаги отмина¬ва. Така е и със славата, и с нещастията на този свят.
Всяко нещо има някакво ос¬нование да съществува. Ти трябва само да умееш да разли¬чаваш преходното от окончателното.
- Но как можем да сторим нещо, което е невъзможно?
- С въодушевление.
Истинският воин приема поражението. Не гледа на него с безразличие, нито пък се опитва да го превърне в победа. Преживява с горчивина болката от загубата, стра¬да от безразличието и изпада в отчаяние от самотата. Ала след като премине през всичко това, лекува раните си и за¬почва всичко отначало.
Мъдрият е мъдър само защото обича. А глупавият е глупав, защото мисли, че може да разбере какво е лю¬бовта
Царство, което е разделено на две, не може да ус¬тои на атаките на противника. Човек, разкъсван от съм¬нения, не може да се бори достойно с живота.
Щом започнем да мислим, започваме и да се страхуваме.
Все едно е дали ще паднеш от третия или от стотния етаж. Ако ще падам, то нека да е отвисоко.
Lincheto
07-23-2010, 17:38
- Един ден видях как слънцето залязва четиридесет и четири пъти!
И малко след това добави:
- Знаеш ли... когато човек е много тъжен, обича слънчевите залези...
- Значи през онзи ден четиридесет и четирите пъти си бил много тъжен?
Но малкият принц не ми отговори.
SunnyBunny
07-23-2010, 17:40
Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it.
- John Maxwell
That which needs to be proved cannot worth much.
- Friedrich Nietzsche
If you gaze long into an abyss, the abyss will gaze back at you.
- Friedrich Nietzsche
The more you let yourself go, the less others let you go.
- Friedrich Nietzsche
We love life, not because we are used to living but because we are used to loving.
- Friedrich Nietzsche
Love means to commit oneself without guarantee, to give oneself completely in the hope that our love will produce love in the loved person. Love is an act of faith, and whoever is of little faith is also of little love.
- Erich Fromm
givemereasontolive
07-23-2010, 17:44
Очите ми ме молеха да спра да гледам.Очите ми
твърдяха,че съм луда.Луда за да ги карам да се взират и да те търсят там
където отдавна не си и няма да те има.Очите ми казваха,че са те
виждали и друг път че те познават много преди мен и знаят как бързо се
променяш ....
"Не си позволявах да мисля за него.По този въпрос се стараех да бъда изключително стриктна.Естесвено, понякога се изпусках-все пак бях само човек.Но ставах все по-добра, така избягвам болата няколко дни подред.Цената бе постоянна вцепененост,Между болката и липсата на чувста бях избрала безчувствието.."-Стефани Майер "Новолуние"
“..за да си спомня, че всеки ден трябва наново да изграждам себе си, и за да приема — за пръв път през моето съществуване, — че обичам едно човешко същество повече, отколкото самата себе си.”
Сълзи през смях в очите тъжни,усмивката е самота,мечти без страх в лицата чужди,душата ми е шепа прах.
Не позволявай на някой да стане всичко за теб, защото когато си отиде ти нямаш нищо...
Да избягаш от любовта или сляпо да й се отдадеш? Кое от двете е по-малко разрушително?
Ако можех да сложа любовта ти в клетка, щях да пазя ключа и да го скрия под купчината ти лъжи...И ти ще се опиташ отново да търсиш тези лъжи и всичко, което някога ще намериш, ще бъдат само те...И мислиш, че разказвайки ми тях,аз ще се чувствам добре...
Потъваш ти с лице
в сляпото огледало
Рисувал си сърце..
Внезапно е избеляло.
Животът й бе студен като таванско помещение със северен прозорец и самотата като мълчалив паяк плетеше в мрака своята мрежа във всички ъгли на сърцето й
"Порази го не толкова нейната красота, колкото безкрайната, невероятна самота в очите й."
Някой винаги чака някого, а другият не се завръща у дома. Винаги някой обича някого малко повече отколкото е обичан и след време този някой изпитва желание да унищожи другия, за да не му причинява болка
сковано е във лед сърцето ми ела и го вземи.
"Светлината мисли, че е по-бърза от всичко, но греши. Без значение колко бързо пътува тя, тъмнината винаги е там първа и я чака."
~ Има един път към рая на земята и този път се нарича любoв.
~ Външният вид не е всичко, важно е Сърцето!
~"По-добре да си обичал и да си загубил, отколкото никога да не си обичал."