View Full Version : Витамин К и менструален цикъл
SeXyMaCka
07-18-2011, 10:30
Привет! Имам един въпрос към момичетата и дамите тук:
Някоя от вас пила ли е витамин К с цел да спре вече започнал менструален цикъл?
Ето и причината поради която питам:
Треаше да ми дойде на 21ви, а ми дойде днес ( 18ти ) т.е сл. път ще е на 16ти, а аз от 10 ти ( или 9ти ама по вяроятно 10ти ) до 15 ти ще съм с моя на романтична почивка и ще искаме да можем да правим секс. Това което ме притеснява е да не ми подрани пак ... Айде на 16ти ще го преживея, ама ако ми подрани отиде всичко по дяволите ... А няма как да идем по рано понеже най добрата ми фр има рожден ден на 7ми ... А след цикъла също няма как, понеже моя е ангажиран. Няма как и тея дни понеже 1во съм в цикъл и второ чакам резултати за ВУЗ ...
За да ми спре аз пия много витамин С (това ако вече са ми последните дни) или пък има едни ампули Калциев глюконат. Те са безвредни, личната ми лекарка ми каза, че няма проблем да ги пия. Значи купуваш си 3 малки ампули и пиеш сутрин, обед и вечер по 1. За витамин К не бях чувала да се употребява за спиране на цикъла, но дано съм била полезна.
SeXyMaCka
07-18-2011, 10:42
Този Калциев глюконат предполагам също е със кръвоспиращо действие или? Понеже не намерих много информация за него. А колкото до витамин К за които питам, основното му действие е кръвосъсирващо, но и с него не трябва да се прекалява, че стават фалове.
Щом е кръвосъсирващо наистина трябва да внимаваш. А калциевия глюконат си е просто калции в ампула. Не мога да ти кажа как точно действа, но на мен много ми е помагал в такива ситуации преди море, преди някоя важна среща с някой момък... И все пак не прекалявай с тия работи, че не е полезно. ;)
SeXyMaCka
07-18-2011, 10:47
Много ти е помагало в смисъл, че го е спирало или просто драстично намалява кръвотечението?
Ами като взема първата ампула сутринта ми намалява постепенно, по обяд пия втората, вечерта третата и като изпия всичките вече си ми е спряло.
SeXyMaCka
07-18-2011, 10:50
Златна си мацка!!! Мерси много за съвета :-)
Няма проблеми, пак заповядай. :-)
SomethingWild
08-02-2011, 10:58
А този след като пиеш този Калциев глюконат след колко време ти идва пак, дай малко инфо :-o
Идва си ти както трябва да ти дойде принципно. Тоя калциев глюконат не променя цикъла, не го отлага, не го мести, а просто спира кръвотечението. Пих тоя месец, една ампула беше 2.50.
За да ми спре аз пия много витамин С (това ако вече са ми последните дни) или пък има едни ампули Калциев глюконат. Те са безвредни, личната ми лекарка ми каза, че няма проблем да ги пия. Значи купуваш си 3 малки ампули и пиеш сутрин, обед и вечер по 1. За витамин К не бях чувала да се употребява за спиране на цикъла, но дано съм била полезна.
Колко често пиеш витамин С на ден , понеже аз пия сутрин и вечер , но няма никакъв резултат .. ?
Амии пия по 4-5 пъти на ден като се присетя, ама пия по много. И си изстисквам сок от 2 лимона. :)
Амии пия по 4-5 пъти на ден като се присетя, ама пия по много. И си изстисквам сок от 2 лимона. :)
И така свършва 1-2 дни по рано ?
Ами понякога даже ми е свършвало и с 3 дни по-рано и ми е било супер слабо кръвотечението. Не знам как ще ви повлияе на вас, смисъл може да не ти подейства примерно, аз само казвам как е при мен. Но вит Ц не може да ти навреди. Но аз не го практикувам тоя метод често, ами примерно ако съм на море, имам среща с гадже, която не мога да пропусна и тн... :)
Ами понякога даже ми е свършвало и с 3 дни по-рано и ми е било супер слабо кръвотечението. Не знам как ще ви повлияе на вас, смисъл може да не ти подейства примерно, аз само казвам как е при мен. Но вит Ц не може да ти навреди. Но аз не го практикувам тоя метод често, ами примерно ако съм на море, имам среща с гадже, която не мога да пропусна и тн... :)
И на мен сега ще ми дойде един ден след като отида на морето и затова питам , понеже друг път не съм пробвала да го ``съкратя`` .Благодаря за отговора :)
Пробвай, поне ако не ти помогне кой знае колко, няма да ти навреди. Няма проблеми, пак заповядай. :-)
shasinka
08-03-2011, 23:39
.....
Аз само да отбележа че във лимоните няма и на половина витамин С колкото в кивито(около 30 пъти повече) или в червените чушки. Лимоните ги свързваме с витамин С, защото го слагат като овкусител на таблетките понеже най лесно се овкусява с това и от там: в лимоните има най много витамин Ц.
:) Иначе не мога да дам мнение по темата, налагало ми се е да го спра но не съм опитвала. Просто си се примирявам с природата :)
Дуфастон го пиех за одължаване на МЦ поради липса на овулация или нещо от рода понеже ми беше около 20тина дни МЦ. Т.е. лекарката ти го е изписала за да го отложи,а не да го спре :)
kalpazanka
08-04-2011, 14:09
Дуфастон го пиех за одължаване на МЦ поради липса на овулация или нещо от рода понеже ми беше около 20тина дни МЦ. Т.е. лекарката ти го е изписала за да го отложи,а не да го спре :)
От кой ден го пиеш? Как се доказа липсата на овулация?