PDA

View Full Version : Помиярите

Irti
04-20-2012, 10:16
Името на темата си е точно на мястото, защото са си просто такива. И кучетата и хората, които ги защитават.

Мен ми е интересно да обсъдим ей така нашумялата кучешка мафия.

Какво нечовешко отношение, другарска паплач? Значи можем да газим в кучешки фекалии, да се пощим от бълхи и да гледаме на всяка стъпка за лайно, ама, когато е отнет един живот на ЧОВЕК да не се направи нищо? Когато е обезобразен? И да се забрави толкова бързо? Може нищо да не се направи, ама, когато ТИ направиш нещо 3 години затвор?! Затвор, зат'ва, че си взел нещата в ръцете си? Хуманно отношение ли? Пускам тази снимка и предупреждавам, че не е особено приятна, за да видите хуманното отношение.

http://media.snimka.bg/images/005313784-big.jpg

Нищо не се прави за такава наистина важна случка, ама влизаш в затвора, ако го нариташ едно хубаво? Това нормално ли е? Как сте с парички в джобовете от уж защитата, която полагате, а? Не е особено лошо, нали?

Деца в домовете може да ядат едно кисело мляко, където е мешано с 10 литра вода, а песовете да похапват доволно, защото някой си там нещастник ги храни. И като ги нахрани какво? По-добре ли се почувства?

Нямам нищо против кучетата, ако са си по домовете и ако не се изхвърлят. Ако не стават на глутница и не нападат от глад.

Обичам природата, но мразя природозащитниците. Крайно време е да се каже "заповядайте на вечеря, мили виетнамци".

Според мен трябва да се унищожават безмилостно и въобще няма смисъл от тези ветеринарни клиники. И какво, като уж го спасиш? Като иде при друг и след това отново го изхвърлят? За тези пари, където се отделят за тях и аз искам да съм куче.

Майка ми е хапана много пъти от кучета и много пъти е нападана от тях. После ние сме лоши хора? И не, аз не съм пуснал нито един пес навън, защото досега съм нямал! И аз съм виновен и съм длъжен да търпя?

Скъпи, мили, слънчеви и добри природо-фекални-нечовеци, много се радвам, че никога няма да разберете какво всъщност става и че вашето опазване никога няма да помогне. Още по-малко, че ако се разходите по селата (което вие няма да направите) ще видите как си решават проблема. Ама на вас ви е хубаво да си шушукате тъпотии и да си вземате парички, но и вие трябва да ядете.. все пак.

Аз не съм "за" измъчването на животни добронамерено и за кеф, но съм твърдо "за" тяхното изтребване, когато са главен фактор на нечий човешки живот. Твърдо ''за'' тяхното прогонване без никаква жалост, защото един човек е много по-ценен от кожа покрита с косми.

Живи и здрави да са децата, които похапват прясно, кисело млечице с доволно количество чешмяна вода. И нека вържат здрав кокал с храната, която е престояла повече от 1 седмица.

Savage14
04-20-2012, 15:45
И мене ме е хапало куче. От тогава до сега си нося спрей срещу кучета и нямам проблеми.
Не са виновни уличните кучета, а стопаните им, които са ги изоставили и общината, че не ги приютява

ch0c0late44
04-20-2012, 17:43
Напълно съгласна съм с теб ..

littlewhitedress
04-20-2012, 18:17
Я се успокой,бе...изведнъж всички много се загрижихте за бездомните кучета (поне се изразявам възпитано,пумияр е супер груба дума) този проблем е от толкова години,а вие на всяка манджа мерудия и се погнахте да ми правите теми..колко хора били нахапани,свиквайте,това е България,или ще оцелееш или ще умреш от глад или от ухапване от куче ;)

ch0c0late44
04-20-2012, 18:41
Я се успокой,бе...изведнъж всички много се загрижихте за бездомните кучета (поне се изразявам възпитано,пумияр е супер груба дума) този проблем е от толкова години,а вие на всяка манджа мерудия и се погнахте да ми правите теми..колко хора били нахапани,свиквайте,това е България,или ще оцелееш или ще умреш от глад или от ухапване от куче ;)
две думи - нямам думи

Irti
04-20-2012, 19:06
littlewhitedress, свий се обратно в пашкула, от който си излязла (писала си, че си жена, ама колко е така.. ) и не поствай подобни коментари. Аз съм си спокоен и въобще не съм загрижен за въшлясалите кучета. Ако беше прочела темата докрай щеше да разбереш каква е целта й, ама съответно малкото ти зачатие на ум не е стигнало да извърши тази дейност. Дреме ми на куреца, че се правиш на културна и ще те помоля не толкова културно да не пишеш излишни коментари. Ще помоля и някой модератор да трие такива безсмислици, защото наистина ще е хубаво, ако се изкоментира тази тема.. както трябва.

С теб няма да споря и няма да се обяснявам повече. Ако не ти харесва темата - не пиши. Ако не я разбираш - не пиши. Това е моят пръв и последен коментар (защото, ако пишеш нещо няма да го прочета) към теб с молба да не я спамиш, културен помияр.

Hayashi
04-20-2012, 19:41
Аз съм твърдо за изтребването на изнасилвачи и убийци, ама на не щете!
Това, че едно куче ви е ухапало не значи, че всички са потенциални нападатели.
Кой решава, че животът на един човек е по-ценен от този на животното?

Savage14
04-20-2012, 19:41
Когато ви нападат кучета и нямате оръжие просто клякате и ще се изплашат така един познат се е спасил като са го нападнали цял глутница просто като човек клекне и се плашат

bloodyF
04-20-2012, 20:16
Когато ви нападат кучета и нямате оръжие просто клякате и ще се изплашат така един познат се е спасил като са го нападнали цял глутница просто като човек клекне и се плашат

да бе сигурно
подкрепям Ирти с всичките си крайници!
не може някакви псета да са по-важни от хората
ако кучетата са дресирани и домашни, държани у дома-ок,но тези бездомните да ги вземат всичките и да им теглят ножа, а за хората, които имат кучета да се следи и ако ги пускат на улицата да има затвор или някакви сериозни глоби
естествено за това мога само да мечтая, но все пак би било добре, защото не е нормално кучетата да са толкова ''жизненоважни''
а пък за това, че едни са лоши, други не-тъй като не може да разбереш кое какво е, по-добре всичките да ги махат и толкова..

tomboy
04-20-2012, 22:09

+1..Може и ад съм помиярка , но съм на странаат на животните....Те са като хората (че и по-добре) , може да има лоши , може и добри , но на , нямате достатъчно мозък да го проумеете !!..

windowlicker
04-20-2012, 23:29
Така като гледам някои от коментарите изглежда, че наистина кучешкия живот струва повече от човешкия в България... Аз където живея нито едно бездомно куче не съм виждала, а тук също ги прибират и ги умъртвяват след известно време ако никой не ги осинови. Нито веднъж обаче не съм чула някой природозащитник да скача срещу системата. Някой може ли да ми обясни защо тази ситуация е извън контрол в България?

bijou
04-20-2012, 23:49
Не ми се четат всички мнения и коментари, но аз съм на страната на кучетата. Едно куче не би нападнало човек без причина това е факт. Главно хората са виновни за държанието и злобата на някои улични кучета, казвам някои защото не всички са такива и нападат хора и това го знам от личен опит. Те нападат хора, защото хората се отнасят с грубост, злоба и т.н към тях. Давам пример: Един ден някой ще го ритне и увика, на другия ден то тебе ще нападне. (:
Също така главно хората са виновни по улиците да е пълно с кучета, то тея кучета на са паднали от небето, някой изхвърля по две по три кучета, те се оплождат за нула време и хоп България се сдобива с още 5-6 "помияри" .
Как по другите страни няма? Защото хората там си имат закони и глоби срещу насилие на животните, но това няма значение сега.
Просто ненавиждам, мразя хора които мразят животни и особено кучета. Държат се все едно кучетата нямат чувства, напротив. Едно куче може да обича и да е по-предано и вярно от повечето "приятели" в днешно време. Ама то не става все да ги ритате, прогонвате, увиквате и т.н и после да не искате да ви лаят или дори хапят. Абе свинска му работа. (:
А и какво като едно куче е нападнало човек, това не значи, че всички са такива. Един човек като убие някого, това означава, че всички хора са убийци ли ?

Irti
04-21-2012, 05:16
Така!

Темата не е за убийци и педали! Убийства и ухапвания стават всеки ден. На някой убийствата им се разминават, но не за дълго. Или влиза в затвора или го стрелят и е готов. Не ми давайте примери за хора, които не са в затвора. И за тях има място, ама поне се знае кой е.. и аз искам да са в затвора, но там играят много пари и т.н.. а кучетата никой не ги знае кои са виновните, защото са просто... много. Придържайте се към темата и не мешайте двете неща! Направете си кампания "убийте убийците" и протестирайте срещу това. Все ми е едно, ама темата е за друго.

tomboy, ние нямаме достатъчно мозък и зат'ва не се занимаваме с дечица като теб. И поради липсата на мозък ни беше трудно да ти прочетем коментара, защото той просто е... прегледай си го сама.

С какво кучето е по-добро от човека? С това, че взема помощни за нищо? С това, че работи по цял ден и гледа семейство? С това, че разнася бълхи и цяла София мирише на кучкарник?

Точно вие колко кучета сте изхвърли и сега ги гледате? Защо след, като така ги защитавате не почнете да ги събирате по домовете си? М?

bijou, едно куче напада от глад. Озлобява се не от хората, а от това, че стават глутница и придобиват кураж. Нали имат повече мозък от нас, защо тогава мен ще нападнат след, като ти си го ритнала?

Еми тези с кучетата са виновни. Вземете си ги обратно във вас. В другите държави има животинска полиция, ама едно е насилие над животни, а друго е нападение от тях. Да се мъчат животни не е правилно - нека има глоби (всъщност ми е все тая), ама да ме нападне, да го утрепя с камъни и да ме затворят за три години. Това са глупости.

Какви чувства имат? Освен да го галиш и да те гледа мило? Сърчицето му тупка в този прекрасен момент.

Човек е изградил цивилизацията и всичко - не кучето

dimitar_ak
04-21-2012, 06:32
Истината с кучетата е много проста. Наливат се луди пари в организации борещи се с проблема. Нали се сещате, че ако проблемът се реши ще секнат и парите. И аз да съм и аз ще правя по някоя кампанийка, когато се зашуми. През останалото време кротко ще си цоцам от бюджета и ще си живея безгрижно.

radeberger
04-21-2012, 09:20
Истината с кучетата е много проста. Наливат се луди пари в организации борещи се с проблема. Нали се сещате, че ако проблемът се реши ще секнат и парите. И аз да съм и аз ще правя по някоя кампанийка, когато се зашуми. През останалото време кротко ще си цоцам от бюджета и ще си живея безгрижно.

По-точно нямам как да се каже. :)

draid
04-21-2012, 11:50
Аз имам доста крайно мнение, по въпроса със справянето с този проблем. Псевдо защитниците и казвам псевдо, защото 99.9% от тези защитници просто казват : "кучетата не са виновни, кой казва, че човешки живот струва повече от кучешки" и ред подобни глупости. Та тия защитници през живота си не са направили нищо друго освен да хвърлят някой сух, мухлясал хляб на кучето на улицата или да са го погалили. Когато ги питаш за решение ще кажат : " Не знам, но решението не е това и това" Повечето от тях казват, че хората са виновни, това разбира се е така, но отдавна не може да се проследи кой е виновен, защото те се множат. За мен има само едно решение и то е:

1. Изтребване на кучетата ( имам предвид ефтаназия, не си представяйте рамбо как ги дере на куката )
2. Поставяне на чипове във всяко домашно животно и създаване на регистър със стопаните
3. След тези мерки, при попадане на животно на улицата, то се проверява. Ако има чип, на стопанина му се друсва една глоба от 4-5 000лв , ако няма чип се ефтаназира.

xoxi
04-21-2012, 12:24
Т
bijou, едно куче напада от глад. Озлобява се не от хората, а от това, че стават глутница и придобиват кураж. Нали имат повече мозък от нас, защо тогава мен ще нападнат след, като ти си го ритнала?

Едно куче напада, ако се чувства застрашено, ако пази малките си или ако си навлязъл в неговата територия.
Човек с цел да го нахапе/изяде би нападнало само ако преди това му е давано сурово месо в продължителен период от време. А за бездомно куче е абсурд да мислим, че е хранено толкова дълго с месо.
Кучето не прави голяма разлика от личност до личност. Ако е наранявано системно от хора, то започва да става все по-подозрително към всеки човек, който мине в близост до него. Едно куче, което е било ритано, наранявано, гонено или бито от хора, понякога му е достатъчно само човек да тръгне с нещо в ръка към него.

Четох преди 1-2 седмици в една група във фейсбук предложения за решаването на проблема.
Жалко е, че повече от 70% от писалите там виждаха изход само с убийството на кучета.
Жалко е, че в България никой не гледа как реално да разреши масовите проблеми, ами гледа само как и къде да си излее злобата. Насилието никога не е решавало проблеми! Това е начин да се избяга от проблемите, но не и те да бъдат решени.

bijou
04-21-2012, 14:06
Едно куче напада, ако се чувства застрашено, ако пази малките си или ако си навлязъл в неговата територия.
Човек с цел да го нахапе/изяде би нападнало само ако преди това му е давано сурово месо в продължителен период от време. А за бездомно куче е абсурд да мислим, че е хранено толкова дълго с месо.
Кучето не прави голяма разлика от личност до личност. Ако е наранявано системно от хора, то започва да става все по-подозрително към всеки човек, който мине в близост до него. Едно куче, което е било ритано, наранявано, гонено или бито от хора, понякога му е достатъчно само човек да тръгне с нещо в ръка към него.

1+

десет бувки

windowlicker
04-21-2012, 14:22
dimitar_ak предполагам към мен си отговорил, благодаря. Аз това съм го чувала, но по-скоро ми е интересно за хората, които всъщност им се връзват на тези организацийки. Както виждаме бих казала сравнително голям процент от хората и в тази тема смятат, че кучетата на улицата са много важни, а някои дори казаха, че кучетата са по-важни от хората... Аз не разбирам колко трябва да си самотен и озлобен,за да мислиш нещо такова.

xoxi, т.е. общо взето мнението ти е точно пример за това, което каза draid. Не си съгласна, с това което казва, но в същото време не предлагаш решение нито правиш нещо за да спомогнеш за ситуацията.

Да се изкажа и по темата. Мен винаги ме е било много страх от бездомните кучета. Слава Богу не ме е хапало куче, но като си представя, че хора умират заради този проблем в една европейска столица направо ми става мъчно. Аз много четох за професора, следях новините и ми стана много кофти не само защото умря човека по такъв грозен начин ами най-вече защото след това като хората се наидгната за решаване на проблема (за някои краен, но все пак е някакво решение нали?) и след това започнаха всички човеко-мразци да плюят срещу решението без да предлагат нещо друго. Аз лично съм на мнението, че едно куче ти е най-добрия приятел само докато го храниш. Нека някой направи експеримент да се затвори с едно куче и да не му дава храна няколко дена да видим кой ще победи накрая в ожесточена битка...

Irti
04-21-2012, 15:06
xoxi си говори това, което мисли и нейната гледка точка, но ще й обърнем внимание, разбира се. Пък и май имаше куче (не съм сигурен) смятай...

Преди 3-4 години работех на едно място. Имаше едно куче уж вързано. Никой не го закачаше и един ден си минавах покрай него и тръгна да ме хапе. Без нищо. Съответно бой и шутове та обратно в колибата. Повече не си и помисли за нещо такова.

Едно куче напада всичко, което прецени за лесно достъпно. Неговата територия? То навсякъде има кучета и всичко е тяхно?

Само тогава би нападнало? Казах вече пример и примери много такива. Когато един пес е системно бит става плашлив. Не напада, а е умрял от страх. Познавам страшно много кучкари и знам как се възпитава и как стоят нещата. След системно гонене и бой при всяко клякане кучето бяга, защото си мисли, че ще вземеш камък или нещо такова, но това за съжаление не действа при всички (особено при по-едрите мършляци и по-злобните.

Решението - на площадата + плюс десетина бесилки. И да си ************************ майката.

И да.. вярно, защо не си вземете по един такъв "сладур" да си гледате? Ако всеки "защитник" вземе по една топка бълхи - всичко ще се оправи. Никой не отговори на този въпрос и сега ще скалъпи нещо в бързината.

xoxi
04-21-2012, 16:24
xoxi, т.е. общо взето мнението ти е точно пример за това, което каза draid. Не си съгласна, с това което казва, но в същото време не предлагаш решение нито правиш нещо за да спомогнеш за ситуацията.

Във форума ли да се правя на защитник?
Аз каквото съм могла съм направила вече.
Решението е много просто, погледни другите държави и виж как те се справят с бездомните кучета. Проблемът е в нас българите и нашата мила родина, че вечно няма пари, няма средства, няма място, няма достатъчно хора, няма това, няма онова.

xoxi си говори това, което мисли и нейната гледка точка, но ще й обърнем внимание, разбира се. Пък и май имаше куче (не съм сигурен) смятай...

Преди 3-4 години работех на едно място. Имаше едно куче уж вързано. Никой не го закачаше и един ден си минавах покрай него и тръгна да ме хапе. Без нищо. Съответно бой и шутове та обратно в колибата. Повече не си и помисли за нещо такова.

Едно куче напада всичко, което прецени за лесно достъпно. Неговата територия? То навсякъде има кучета и всичко е тяхно?

Само тогава би нападнало? Казах вече пример и примери много такива. Когато един пес е системно бит става плашлив. Не напада, а е умрял от страх. Познавам страшно много кучкари и знам как се възпитава и как стоят нещата. След системно гонене и бой при всяко клякане кучето бяга, защото си мисли, че ще вземеш камък или нещо такова, но това за съжаление не действа при всички (особено при по-едрите мършляци и по-злобните.

Решението - на площадата + плюс десетина бесилки. И да си ************************ майката.

И да.. вярно, защо не си вземете по един такъв "сладур" да си гледате? Ако всеки "защитник" вземе по една топка бълхи - всичко ще се оправи. Никой не отговори на този въпрос и сега ще скалъпи нещо в бързината.

Първо - куче нямам, но през живота си съм се грижила за повече кучета, отколкото може човек да си представи.
Едно куче не определя нрава на всички. И аз съм се сблъсквала с куче, което се опитваше да захапе човека, който го храни от бебе.
Това, че кучетата се разхождат по улиците не значи, че всичко това е тяхна територия. Нашата територия на нас хората е нашият дом. Това, че излизаме от него, не ни прави собственици на всяка друга сграда, в която влезем.
Битите кучета стават плашливи, но и предпазливи. Колкото и голямо да е кучето, човекът винаги е над него и клякането може да го спаси само ако кучето е на достатъчно разстояние, ако е вече тръгнало да напада и е близо, няма шанс.
Не знам колко и какви кучкари познаваш, но ако е така, би трябвало да са ти ги обяснили тези неща.

На този въпрос не съм и обърнала внимание.
Псевдо защитници много. Повечето са само на приказки в интернет.
Обаче факт е, че има хора, които взимат от улицата и полагат грижи. Познавам момиче, което за последните една-две години взе от улицата около 15-20 кучета, като тя пое разходите по обезпаразитяване, ваксини и всичко останало. След това с обяви по интернет и из града успя да намери стопани. И аз преди с приятели правех така, дори сме пътували до други градове, за да занесем кученце при нов стопанин, който си го е харесал от снимки. И много ме радва, че в последно време се запознавам с все повече хора, които са инициативни. И аз бих продължила да помагам по този начин, но нямам достатъчно финансови средства, за да поема такива разходи в момента.

пп: Сега се сетих... Някой гледал ли е по новините как една германка обясняваше, че иска да осинови кучетата, нападнали професора и как спокойно им се е радвала (и те на нея), след като ги хванаха и затвориха в приюта?!

Dinoraa
04-21-2012, 17:01
Аз имам мн голям страх от кучетата според мен зъдалжително стопанските трябва да с наморник
а помярите наистина трябва да изчезнат

windowlicker
04-21-2012, 17:06
"Решението е много просто, погледни другите държави и виж как те се справят с бездомните кучета. Проблемът е в нас българите и нашата мила родина, че вечно няма пари, няма средства, няма място, няма достатъчно хора, няма това, няма онова. "

Където живея ги прибират за известно време и после ги умъртвяват ако някой не ги осинови. Доколкото знам и в други цивилизовани държави така се прави. Искаш да кажеш, че в крайна сметка си съгласна с този метод?

Всъщност на мен най-смешен ми е термина "бездомно куче" Не мисля, че в която и да е цивилизована държава може да съществува подобен термин...

Dinoraa
04-21-2012, 17:10
значи мисля,че не си ме разбрала
Ясно е ,че няма как да изчезнат поне в Бг
исках да кажа,че ги пускат и без наморници и то все породисти разбираш ли..поне нека наморници да им слагат
и напълно подкрепям това което казваш

windowlicker
04-21-2012, 17:33
Моето мнение беше в отговор на xoxi, но иначе съм съгласна с теб. Нямат място безпризорни кучета на улицата, по принцип не ме интересува особено как ще ги разкарат. Иначе най-обичах когато бях малка е като някакво голямо куче търчи към мен и от 20-30 метра стопанина вика: Не се бой то си играе! Ех спомени...

xoxi
04-21-2012, 17:35
"Решението е много просто, погледни другите държави и виж как те се справят с бездомните кучета. Проблемът е в нас българите и нашата мила родина, че вечно няма пари, няма средства, няма място, няма достатъчно хора, няма това, няма онова. "

Където живея ги прибират за известно време и после ги умъртвяват ако някой не ги осинови. Доколкото знам и в други цивилизовани държави така се прави. Искаш да кажеш, че в крайна сметка си съгласна с този метод?

Не. Никога няма да съм съгласна с убиването на животно. Но това е защото ужасно много им симпатизирам.
Просто в другите държави са намерили спасението си от бездомни кучета.
То всъщност и при нас процедурата е такава, но тук прибират чак след като кучето нападне някой. А пък изолаторите и приютите са в просто ужасно състояние. Никое живо същество не трябва да стои и ден в такава среда. Наскоро гледах приюти в Англия... Даже не ми се коментира повече.

Dinoraa
04-21-2012, 17:37
не знам,но аз имам ужасно голям страх от тях много заобикалям ако видя куче

windowlicker
04-21-2012, 17:48
xoxi, не знам дали знаеш, но в повечето приюти имат право да ги приспиват след известно време. Сега ми стана интересно и попрегледах малко в нета и осъзнах, че не всички приюти работят така. В крайна сметка не разбрах как според теб се справят с проблема в другите държави? Така и не обясни.

windowlicker
04-21-2012, 17:49
Динора, точно в това е проблема. В нормална държава това не би трябвало да ти се налага...

Irti
04-21-2012, 18:17
Много ясно, че ще ги преспиват. Какво? да ги хранят ли до гроб?

xoxi, с уважение, но някой неща не са ти ясни и можем да си спорим до утре. Аз не говоря за едно куче, а за почти всички. Когато редовно се бие въобще не става предпазливо. Каква сграда, какъв дом? Кучетата не са по сградите (има и такива), а са на улицата по, която всички ние ходим. Ходим в кучешки лайна.

Най-различни познавам. И под кучкари не зова такива, които гледат един пинчер, а все породисти за битки и тем подобни. Познавам и такива, които хващат бездомните и с тях си хранят техните кучета. Правилно или не - на мен ми е все тая.

И колко са тези хора? В повечето пъти някакви невменяеми бабички и клошари. Намерила е стопани, които след време пак ще ги изхвърлят. В опитата си да се представи пред другите хора и да се докаже.. си е загубила само парите и средствата.

Занимавай се. Няма лошо. Щом имаш желание. Просто да се търсят начини и да се разкарат. Кое за продан.. кое убито. Все е тая.

37 седем милиона лева върти кучешката мафия. Това, ако е нямане на пари. Някъде бяха казали, че за всяко куче са се полагали по 40 лв на ден. 40лв за нещо, което не ти дава нищо. Повечето хора работят на ден за 20лв...... да ги еба тези четири лапи нещастни. Хоп в джобчето й хайде...

Нека ги осинови.. и нея да нападнат да й дойде акъла.

SlowDownBaby
04-21-2012, 18:22
Irti ти май сам не знаеш какво искаш.Кой каквото и да напише по темата,за теб това не е "по темата".Както и да е,не знам що за човек си,обаче заслужаваш някой да ти тегли куршума,честно.С толкова злоба си писал,че аз дето не съм куче ще ме е страх да говоря с теб очи в очи.
Не ме интересува твоето ШИБАНО мнение,защото като те виждам колко си "добричък" нищо чудно кучетата да те хапят.И ти е малко.Та по темата уж...знаеш ли,аз съм от Варна,тука бездомните кучета са повече от хората.Има много глутници,и знаеш ли кое е странното ? Аз ходя при тях ! Сама се вра в "злобните,агресивни и опасни" "помияри".И .. О БОЖЕ,ЧУДО ! Нито веднъж,нито едно не е ухапало ! Странно защо..може би защото когато отида при тях им говоря мило,не ги гоня и не ги псувам.Когато едно куче ми изръмжи,разбирам,че не съм желана и се махам.Помияри сте вие и заслужавате да ви тровят по същия начин,по които кучетата агонизират с часове...ае със здраве..
Друго,не съм го писала аз,но се замислете ! ;)

Блъснато дете щеше да умре на пешеходна пътека пред погледите на зяпачи. Полиция няма, виновен няма, адекватни лекари няма. Таксиметров шофьор премаза и уби 2 пенсионерки на автобусна спирка. Медийно внимание няма. По същото време 2 кучета, може би предизвикани, нападнаха човек. Полицейската кола беше първа, медиите гръмнаха, стана народен и дори политически скандал.

Същите хора, крещейки "пазете децата, не помиярите", не се поинтересуваха от блъснатото дете. И така децата ще измират, а престъпниците ще си живеят свободно, необезпокоявани.

Шансът да ме нападне куче вместо човек е може би 1:500. И ако това стане, не дай си Боже, мога само да се моля, че полицията няма да е заета да арестува кучета!!! Нина Пенова !!!!!!!!!

bijou
04-21-2012, 18:30
^тоочно !! Много правилно казано !

SlowDownBaby
04-21-2012, 18:34
^тоочно !! Много правилно казано !

Чакай,чакай,сега и мен ще ме подхванат :D:D

bijou
04-21-2012, 18:36
Чакай,чакай,сега и мен ще ме подхванат :D:D

Оооо не се и съмнявам. :D

xoxi
04-21-2012, 18:55
xoxi, не знам дали знаеш, но в повечето приюти имат право да ги приспиват след известно време. Сега ми стана интересно и попрегледах малко в нета и осъзнах, че не всички приюти работят така. В крайна сметка не разбрах как според теб се справят с проблема в другите държави? Така и не обясни.

Доколкото помня в Германия се евтанизират ако след 14 дневен период от време, кучетата не са осиновени. Чела бях и за други страни, но само Германия ми е останала в съзнанието.
В много страни пък ги прибират само за кастрация и отново ги пускат, което е по-добрият вариант.

ПП: Никой не ми обърна внимание на въпроса за германката и кучетата нахапали професора.
Сега се присетих, че даваха как в Англия събират по 3 паунда за да помогнат на нашите бездомни кучета. Порових се за малко повече информация по този въпрос в интернет и повечето от статиите, които отворих започваха с:
"В част от железниците на Великобритяния са поставени брошури, които призовават хората да отделят три паунда, за да помогнат на българските бездомни кучета. В брошурите пише, че в България има близо 100 хил. животни на свобода и „българите гледат на тях като на напаст“. Също, че убийството се смята за начин за решаване на проблема."
Чудя се как не ни е срам вече.

Irti, очеизвадно е, че с теб сме на коренно различни мнения по въпроса с бездомните кучета и явно сме се допитвали до различни по интереси страни, занимаващи се с кучета. Колкото на мен не са ми ясни някои неща, толкова и на теб други. Няма смисъл да продължаваме този спор.

draid
04-21-2012, 19:05
Принуждавате ме да се включвам отново. xoxi искам да предложиш разумен начин за справянето с 40 000 бездомни кучета в София. Искам да ми кажеш, такъв начин при който кучетата не се връщат на улицата и не стоят да мърсят, разкъсват боклук, хапят и нападат.

Относно SlowDownBaby. Кучетата в много отношения наподобяват вълците. При кучетата има строго определена йерархия и обикновено глутница се сформира, когато има ясно изразен главатар. В подобен случай, кучетата могат да нападнат всеки и ти не си никакво изключение, моли се на бог да не пострадаш и си набий хубаво в главата, че на животно вяра не може да се има. Виждал съм нахапани хора от кучета с разкъсани и висящи меса. Пред очите ми глутница кучета (4-5) ядяха жива сърна, като след като ги разгоних установихме че целя заден крак на сърната е изяден, докато е била жива. Има стотици случай на хора които са били ядени живи, предимно възрастни хора и малки деца. Искам сега да те запитам какво ще мислиш за милите твари, ако някой ден недай боже бъде разкъсано и ръфано до смърт твоето дете, брат, майка, баба ?

Искам само за ваша информация да спомена, че имам 2 кучета в момента, както и 2 котки. Винаги в нашата къща е имало животно и без куче не сме оставали повече от година-две. Колко от вас наистина познават нрава на едно куче ? Това че, не всички кучета са агресивни е истина, може би има 10-15% агресори, но те могат да повлекат със себе си още поне 20%. Истината е една, мястото на кучетата не е на улицата и искам всички защитници да ми дадат решение на проблема или просто да замълчат. Обичам животните, но човешкият живот е далеч по-ценен.

Irti
04-21-2012, 19:12
SlowDownBaby, Ти въобще четеш ли? Казах, че не е по темата да ми говорите за убийства на хора.
Темата е за кучетата. Ами да заповяда с куршума. Не съм казал, че съм добър щом става дума за тази тема. Напротив! А, мен мислиш ли, че ме интересува, че те е страх? Нека ме хапят.. то всичко си се нарежда после. :)

Моето шибано мнение си е моето шибано мнение и тактично си го нашибай.
Не ме грее откъде си и не ме грее, че ходиш при тях. Спи при тях, дръж се като тях, сложи си една каишка и някой да те развежда. И ти се от онези измислени защитници. Нека нас ни тровят няма лошо, ама по храстите седят трупове на кучета. Нека и ние легнем при тях някой ден. Пожелай ни го и ще се сбъдне, а дотогава ходи и се „грижи” за тях. Милите, бедните.

С теб спирам, защото не искам да се разправяме, а и няма смисъл. Ако искаш да решиш проблема вместо да ги храниш почни като xoxi да ги събираш и продаваш/подаряваш по нета.

xoxi, мен не ме е срам, ама въобще. Наречете ме варварин и ми теглете куршума, но аз няма да търпя да ме хапят бълхи и да газя във.. вече казах.

Mоже да пращат пари, ама ти мислиш ли, че те стигат за целта или отиват в джобовете на "защитниците"? Защото аз не мисля, че е така.. :)

xoxi
04-21-2012, 19:13
xoxi искам да предложиш разумен начин за справянето с 40 000 бездомни кучета в София. Искам да ми кажеш, такъв начин при който кучетата не се връщат на улицата и не стоят да мърсят, разкъсват боклук, хапят и нападат.

Аз че започна да се повтарям вече. Малко ми омръзна да пиша в тая тема и да се въртя около едно и също.
Начин за справянето на кучета е да се прибират всички бездомни, а не само тези, които вече са нападнали човек. Начин е да се пращат за осиновяване в чужбина. Ама нали говорим за България?! Тук няма абсолютно никакъв шанс това да стане. Абсолютно никакъв!!! В България за огромно съжаление начинът е да се избиват от всякакви хора, по-големи помияри и от самите кучета.

xoxi
04-21-2012, 19:17
Те може да пращат пари, ама ти мислиш ли, че те стигат за целта или отиват в джобовете на "защитниците"? Защото аз не мисля, че е така.. :)

Разбира се, че не. Ако парите отиваха за помощ на кучетата, то в действителност щеше да има някакво раздвижване по този проблем.

draid
04-21-2012, 19:26
Аха и къде се прибират толкова много кучета ? Обикновено един приют има не повече от 200 места за кучета. Къде се побират тия 40к ? А как се изхранват ? Ако приемем, че в един приют се побират 500 кучета ( което е крайно невероятно ) за побирането на кучетата САМО в София, ще трябва да се построят 80 приюта. Всеки един по има няма 5-6 милиона лева, сметката е проста 80х5=400 млн. лв само за приюти. И като сметнем, че едно куче яде сутрин и вечер, но да се ограничим с едно ястие, та по 1лв на кучешко меню прави 40 000 лв за изхранване на ден. Да се запитаме от къде ще се вземат тези пари ? Та тия пари, ще се вземат от хората, не че има нещо лошо ама предпочитам половин милиард да отидат ако щеш за сираците, отколкото да се строят приюти за кучета. Това може да си го позволи само богата държава, но дори те не си позволяват да завъждат кучета в приютите и ако те не бъдат осиновени до определено време се евтаназират. Така е цял свят, не виждам защо в България да не бъде така. Прибират за два месеца 500 кучета и ги обявяват за осиновяване, когато времето изтече, кучетата се ефтаназират и се прибират нови 500. Това е решението и то решение което ще проработи за няколко години, което е доста бавно справяне с проблема.

xoxi
04-21-2012, 19:33
Едно куче може да роди и 10 малки. За два месеца колко кученца общо могат да се родят на улицата? Много.
И да се действа по този начин, пак напредък голям няма да има.

SlowDownBaby
04-21-2012, 19:38
draid според мен отиде малко далече от темата..какво ме интересува мен,че кучета са яли сърна ? Еми ще ядат,хищници са.
Това,че защитавам бездомните кучета,в никакъв случай не означава,че съм съгласна да се разхождат по улиците безпризорно.Но понеже както каза,нито имаме достатъчно приюти,нито достатъчно средства,не виждам как ще стане,защото съм твърдо против да се тровят (при което агонизират изключително дълго и е нехуманно ! ) ,някой селяндур да ги стреля както му падне и кучето да ходи с рана дни наред,докато не гнояса и не стане още по зле,или още по малко да се убиват кучета,които на никой нищо не са сторили.
За парите които питаш от къде идват,има много доброволци ако не си чувал.Всеки път се събират пари за кучетата нуждаещи се от лечение,а всяка събота и неделя тези доброволци носят чували с храна.И колкото и да не ви харесва,всеки човек решава за какво да даде парите.
По същата логика бездомни кучета - изоставени деца,ами дайте тогава да избием и децата,че и те само събират пари,пък и като напуснат домовете и почват да крадат.Всички много ги защитавате тея деца,ама кои от вас са отишли в дом за сираци да помагат на децата,колко от вас са дали пари за тях (не говоря за 1 или 2 левчета ) ? Аз съм решила да помагам на бездомните кучета,давам пари за тях колкото и да нямам,ако имам храна в себе си и видя бездомно куче - му я давам.Не съм скептично настроена нито към хората,още по малко към животните.

А ти,Irti,не се притеснявай за моето семейство,никой никога не е хапан по същата причина,няма и да бъде.

draid
04-21-2012, 19:40
Едно куче може да роди и 10 малки. За два месеца колко кученца общо могат да се родят на улицата? Много.
И да се действа по този начин, пак напредък голям няма да има.

Еми ти ще дойдеш на моето, че няма възможен хуманен начин за справяне с проблема.
Иначе не знам на колко си, но провери понятието геометрична прогресия. Ако си по напреднала провери и ред на Фибоначи.
Последното изречение е отговора на въпроса ти. Може да стана досаден и да започна да се повтарям, но не виждам все още наистина приложимо и ефикасно решение на проблема предложено от теб.

П.С. Мисля че темата за мен е изчерпана. Както се казва: кучетата си лаят, а кервана си върви.3

draid според мен отиде малко далече от темата..какво ме интересува мен,че кучета са яли сърна ? Еми ще ядат,хищници са.
Това,че защитавам бездомните кучета,в никакъв случай не означава,че съм съгласна да се разхождат по улиците безпризорно.Но понеже както каза,нито имаме достатъчно приюти,нито достатъчно средства,не виждам как ще стане,защото съм твърдо против да се тровят (при което агонизират изключително дълго и е нехуманно ! ) ,някой селяндур да ги стреля както му падне и кучето да ходи с рана дни наред,докато не гнояса и не стане още по зле,или още по малко да се убиват кучета,които на никой нищо не са сторили.
За парите които питаш от къде идват,има много доброволци ако не си чувал.Всеки път се събират пари за кучетата нуждаещи се от лечение,а всяка събота и неделя тези доброволци носят чували с храна.И колкото и да не ви харесва,всеки човек решава за какво да даде парите.
По същата логика бездомни кучета - изоставени деца,ами дайте тогава да избием и децата,че и те само събират пари,пък и като напуснат домовете и почват да крадат.Всички много ги защитавате тея деца,ама кои от вас са отишли в дом за сираци да помагат на децата,колко от вас са дали пари за тях (не говоря за 1 или 2 левчета ) ? Аз съм решила да помагам на бездомните кучета,давам пари за тях колкото и да нямам,ако имам храна в себе си и видя бездомно куче - му я давам.Не съм скептично настроена нито към хората,още по малко към животните.

А ти,Irti,не се притеснявай за моето семейство,никой никога не е хапан по същата причина,няма и да бъде.

Ммм не съм се отдалечил. И всеки си дава парите, за каквото иска, но ако държавата тръгне да построява 80 приюта тия пари ще се вземат от хората, които са ги дали под формата на данъци.
И никой не казва, че убиването на кучета е отравяне, одиране, разчленяване, изкормяне. Говоря за ЕФТАНАЗИЯ, ако не знаете какво е - просто приспиване. Една инжекция и няма вече куче, няма болка, няма осъзнаване на случващото се. А за домовете изобщо няма нищо общо децата с кучетата че да казваш да сме избиели децата.... и да ходил съм, давал съм.

Моли се последното изречение да остане и за в бъдеще така. Ама ти си малко като състезателите по улиците. Всички си мислят, че всичко знаят, че са безсмъртни и че на тях никога не може да им се случи. Прекаленият светец и богу не е драг, така че по спокойно със заключенията.

xoxi
04-21-2012, 19:44
Крайно време е някой да осъзнае, че темата се изчерпа.

draid
04-21-2012, 19:49
Крайно време е някой да осъзнае, че темата се изчерпа.

П.С. Мисля че темата за мен е изчерпана. Както се казва: кучетата си лаят, а кервана си върви.3
Чети внимателно.

SlowDownBaby
04-21-2012, 20:14
Точно това исках да кажа и аз.Пак не съм съгласна да се ефтанизират,но със сигурност е по добре от това да се дерат и тровят.

Supernaturalfan
04-22-2012, 13:04
О Боже...не разбрахте ли, че кучетата са агресивни само ако някой подхожда към тях така? Да, могат да ви ухапят, но това е в пристъп на страх! Нямаше да има бездомни кучета ако някои стопани не са толкова безотговорни! Аз предпочитам да си седя с кучетата, не ме интересува дали ще съм ''помиярка'' или не, в много отношения са по-добри от хората.

draid
04-22-2012, 18:49
Не, не сме разбрали. Явно ще трябва да ни го обясниш. Има случаи в които кучето напада от страх, но да те нападне глутница от 4-5 кучета, съвсем не е от страх, а от чувство за надмощие. Всяко животно усеща дали теб те е страх и дали може да вземе превес над теб и да те нападне. За това и 90% от хората нападани от кучета са деца и възрастни хора. Такива които не могат да се защитят, а това е съвсем добре известно на кучетата. Ясно ми е колко разбираш от кучета след като даваш такива заключения.

windowlicker
04-22-2012, 20:15
Supernaturalfan, навсякъде има безотговорни стопани, които си оставят кучетата навън, в нормални държави има начини да се справят с този проблем. Явно не е в това главния проблем.
Иначе пак да си кажа, че едно куче може и да е добро към човек докогато го храни. Аз никога не съм била агресивна към бездомните кучета, но определено не можех да скрия страха си когато ме ръмжаха за това че им минавам през "тяхната територия".

Violenza
04-22-2012, 20:28
Не, не сме разбрали. Явно ще трябва да ни го обясниш. Има случаи в които кучето напада от страх, но да те нападне глутница от 4-5 кучета, съвсем не е от страх, а от чувство за надмощие. Всяко животно усеща дали теб те е страх и дали може да вземе превес над теб и да те нападне. За това и 90% от хората нападани от кучета са деца и възрастни хора. Такива които не могат да се защитят, а това е съвсем добре известно на кучетата. Ясно ми е колко разбираш от кучета след като даваш такива заключения.
Момичето беше напълно право. Ако всяко едно куче от тия 4-5 в глутница се отглежда в нормални условия, а не на улицата, със сигурност няма да бъде агресивно. Да, има много домашни агресивни кучета, но това се дължи изцяло на собственика. Някои бездомни също са агресивни именно заради това в какви условия живеят.

Българите защо са толкова злобни и агресивни? Защото масата мизерства.

И не, евтаназията не е решение. Приютите са решение независимо колко пари струват. Парите всъщност ги има, ФАКТ. Проблемът е, че отиват в нечий джоб.

draid
04-23-2012, 09:20
Парите, че отиват в нечий джоб е ясно, но все пак си има приоритети за наливане на толкова големи суми пари. А и това дали кучетата няма да са агресивни в добронамерена среда, няма никакво значение, защото те са на улицата и това е факт. В приют не могат да се гледат толкова много кучета. Погледнете приютите на запад и ще видите, че в никой град няма приюти за над 3-4 000 кучета.

anonymous708973
04-24-2012, 14:31
Има много глутници,и знаеш ли кое е странното ? Аз ходя при тях ! Сама се вра в "злобните,агресивни и опасни" "помияри".И .. О БОЖЕ,ЧУДО ! Нито веднъж,нито едно не е ухапало ! Странно защо..може би защото когато отида при тях им говоря мило,не ги гоня и не ги псувам.Когато едно куче ми изръмжи,разбирам,че не съм желана и се махам.Помияри сте вие и заслужавате да ви тровят по същия начин,по които кучетата агонизират с часове...ае със здраве..

Да. Попаднах на темата, но няма да пиша, само исках да изразя съгласие.
Нека кучетата да се приспиват, ако са агресивни или болни, но нека е с инжекция, а не с чукове в главата, както беше практиката в един пловдивски приют.

siss_kiss
04-24-2012, 15:49
Не е виновно кучето, а стопанина.. Дори и да е бездомно пак хората са виновни, че са изоставили едно куче

draid
04-24-2012, 19:52
Виновни, невинни кучетата са факт. Вината е била преди много години. Вече нищо не може да се направи за да се намери виновният.

Horrificus
04-26-2012, 12:45

Това е истината.
Когато минаваш покрай квартал с кучета е добре да имаш подходящо оръжие или като видиш глутница, веднага да търсиш накакъв кол, тежък камък, тухла и тн. Един приятел от моя клас го нападна куче(или кучета не знам точно) в навечерието на Нова Година. Захапва го за крачола, а той го рита в главата и с пета го натиска по врата. Резултатът е : кучето умира на място(все пак съученикът ми е 110кг). Задължително трябва да се защитиш, било то с шутове или с оръжие. Ако имаш разрешително за пистолет, можеш да ги застрелваш, но не знам дали това е правилният начин. Ако някое куче те лае, проблемът се решава само с бой.

windowlicker
04-26-2012, 16:38
http://www.standartnews.com/balgariya-regioni/1000_lv_globa_za_tormoz_na_ulichno_kuche_v_montana-146093.html

Видях тази статия преди няколко дена и ми стана интересно, защото не се казва какво можеш да правиш по закон ако те нападне куче както приятеля на Horrificus. Представям си как общините започват да съдят всички хора, които се защитават от нападение на куче/та.

Furious?
04-26-2012, 19:14
Трудна тема.Като малък доберман ме нахапа много лошо и имам белези и до днес.Винаги ме е било страх от кучета , но пак съм пазил приятелки от тях.Всяко бездомно куче трябва да бъде убито , както едно време в Пловдив

draid
04-26-2012, 19:45
Трудна тема.Като малък доберман ме нахапа много лошо и имам белези и до днес.Винаги ме е било страх от кучета , но пак съм пазил приятелки от тях.Всяко бездомно куче трябва да бъде убито , както едно време в Пловдив

Това нещо отпада при нападение, защото ако те глобят че си се защитавал може да ги съсипеш. В България си има закони, които ясно казват, че при наличие на неизбежна самоотбрана, човека не носи отговорност и т.н и т.н

scrooper
04-26-2012, 20:51

Даа, и забележете, че в Пловдив, или поне в центъра, почти няма кучета (за сметка на безобидни котараци). А в София например ТЕ СА НАВСЯКЪДЕ, даже знам 1, което живее в централна поликлиника и веднъж цялата се беше напълнила с бълхи от него :Х Изтребването ще предизвика огромно недоволство сред природозащитниците и кварталните бабички, затова една мащабна кастрация е решение.

Furious?
04-27-2012, 08:46
Никаква кастрация.Наивните глупаци поддържат тази теза докато сами не пострадат от мелезите.Но нека да ги хванат 10 помияра в парка късно през нощта , а ти да си сам със страхливо момиче , да видиш как ще си променят мнението.

По 5 лв. за глава на помияр и цинагите ще я свършат работата.

LubOpItNoTyYy
04-27-2012, 14:55
Хахаха много си зле кучетата ли са ти виновни ? Колко откачени клошари има , хайде и тях да убиваме а ? Аз лично имам куче не едно,а две нямат чипове поради ред причини.. е ако го изтърва и преди да го намеря някой го убие ,защото за мен това си е чисто убийство емм.. после си нямат напредстава какво ще стане. Както и да е ако ще убиваме бездомни кучета значи и към бездомните хора трябва да се процедира така . :) Между другото не исках да кажа че съм за убиването на невинни хора просто като пример =)

windowlicker
04-27-2012, 15:25
Хахаха много си зле кучетата ли са ти виновни ? Колко откачени клошари има , хайде и тях да убиваме а ? Аз лично имам куче не едно,а две нямат чипове поради ред причини.. е ако го изтърва и преди да го намеря някой го убие ,защото за мен това си е чисто убийство емм.. после си нямат напредстава какво ще стане. Както и да е ако ще убиваме бездомни кучета значи и към бездомните хора трябва да се процедира така . :) Между другото не исках да кажа че съм за убиването на невинни хора просто като пример =)

Възможно е да не си съгласен, но не споменаваш алтернативно решение. Не знам в България дали чиповете са задължителни, но ако нямат твоите кучета чипове и ги изтървеш си е изцяло твой проблем.

SisiStrange
04-27-2012, 17:54
Природозащитниците сте тези, които не сте били нападани.

Не хапели без повод... хахахаха. Пазели си територията. Нападали, ако са застрашени.

Е и? 2 години територията им беше пред моя вход. На една мръсна глутница. 2 години за училище излизах ужасена с отвертка в ръка с идеята да се бия, когато дойдат. Мятаха се, ръмжаха, скачаха ми отгоре. УМИРАХ от страх на пустата улица в 6 и нещо сутринта, когато никой няма и да ти помогне. Веднъж едно за малко да ме събори за врата на земята.

С какво аз, която съм 1.60 и тежа 46 кила съм заплаха? С какво аз, която си отивам на училище сутрин съм ги подразнила? През живота ми не съм ритала псе.

Ми дайте да се изселим. Нали вече улиците са тяхна територия? Майка ми я нападат сутрин, защото пред работата и имат територия. Пред сградата има улица. Тротоара е територия на глутницата. Накрая избираш: да те блъсне кола или да те изяде куче. Така ли, според вас, трябва да бъде?

Обичах кучетата и дори сме имали на село. Беше мирно животно. Слагали са ме на гърба му даже като съвсем малка. Един ден нещо му стана и от нищото захапа баба ми за ръката та месец ходи с бинтове. Защо? Ми кой знае. Кучешки му работи. Напълно непредвидими, водени изцяло от инстинкти, потенциално опасни И ЗА ВАШИТЕ ДЕЦА животни, не трябва да се движат свободно по улиците.

Вече колко време мина, още имам страх. Всичките ми приятели са наясно като минаваме покрай куче да застават от тази страна, от която е то, защото иначе минавам с крайна неохота.

Много е лесно да обясняваш как еди кое си било мила животинка, когато не ти се е случвало да те нападне, теб или близките ти. Когато чуждо дете лежи със стрес и рани в болницата. Тогава кучетата са мили.

Аз обожавам тарантули пък. Любимото ми животно. Имам 2. Ама си ги държа в терариуми в нас, в моята стая. Не ви ги мятам по пътя на главите, докато ходите. Ако един ден София бъде налазена от тарантули, първа ще хвана чехъла. Никой не е длъжен всекидневно да бъде принуден да се страхува за живота си.

draid
04-27-2012, 19:19

Ти като си изпуснеш кучето и то ако рече да дойде да ме напада съм го застрелял от раз, пък да видим какво ще стане. Най-много да заведа дело за небрежност. Че така не стига че без куче ще останеш, ами и парички по адвокати ще даваш.

Едит:След като гледаш кучета е хубаво да се информираш, че нямаш право да ги пускаш свободно, а дори и да са на каишка ако са големи трябва да бъдат с наморник.

Furious?
04-27-2012, 21:09
Кви тарантули кви 5 лв ? Мн изроди се събрахме във форума

Violenza
04-28-2012, 05:19
Никаква кастрация.Наивните глупаци поддържат тази теза докато сами не пострадат от мелезите.Но нека да ги хванат 10 помияра в парка късно през нощта , а ти да си сам със страхливо момиче , да видиш как ще си променят мнението.

По 5 лв. за глава на помияр и цинагите ще я свършат работата.
Така ли си си роден или са ти ампутирали мозъка по-късно?

Виновни, невинни кучетата са факт. Вината е била преди много години. Вече нищо не може да се направи за да се намери виновният.
Да бе, сигурно. Затова масово в момента има млади бездомни кучета с маркери на ушите, които реално НЕ са кастрирани. За какво говорим? Не си вършат работата мизерниците, само усвояват пари и това е.

Отделно че всяко домашно куче трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъде чипирано, кастрирано и регистрирано в общината. И да има много солени глоби за "стопаните", които си пускат безпризорно кучетата по улиците.

Ако поне малко от малко някои неща се спазват, проблемът до няколко години няма да го има.

SisiStrange
04-28-2012, 06:18
Кви тарантули кви 5 лв ? Мн изроди се събрахме във форума
1. Ако обичаш, не ме наричай изрод.
2. Това беше за хората, които си разхождат кучетата без каишка на места, където е пълно с хора. И като някое се засили към теб, казват: "А, ама то не хапе!" Почти всеки има някакъв домашен любимец и любимо животно, но не всеки го натриса така.

Отделно че всяко домашно куче трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъде чипирано, кастрирано и регистрирано в общината. И да има много солени глоби за "стопаните", които си пускат безпризорно кучетата по улиците.
Общо взето това би свършило работа. Но ме съмнява да стане.

Furious?
04-28-2012, 17:27
Така ли си си роден или са ти ампутирали мозъка по-късно?

Да бе, сигурно. Затова масово в момента има млади бездомни кучета с маркери на ушите, които реално НЕ са кастрирани. За какво говорим? Не си вършат работата мизерниците, само усвояват пари и това е.

Ако поне малко от малко някои неща се спазват, проблемът до няколко години няма да го има.

Мисля , че ме бъркаш с някого от семейството ти

Dagichka
04-28-2012, 19:35
хора, престанете да се карате! е за това проблема с кучетата ще си го има вечно, винаги се "обсъжда", дефатко - празни приказки, нулеви действия от страна на когото и да е било. Тези седмици ходих с наще в родния град на майка ми, близо е до Пазарджик. Едно куче из града не видях, едно! Срещнахме се с една позната и обсъдихме тая тема и тя каза така "проблемът на вас софиянците е, че много раздухвате проблема, по тв и медии все за това говорите и все някой екозащитник или някой ще скочи срещу идеята на другия и тн и тн..и тук имаше бездомни кучета, а да видяхте сега по улиците такива? за една нощ мина ловната дружинка, прави каквото прави, прибра кучетата и си замина. И никой до сега не е умрял от жал по приспаните кучета, а можеше да умре.. от ухапвания, ако не ги бяхме махнали!".. та права е жената според мен, не се ли предприемат действия, ще си кретаме така завинаги

draid
04-28-2012, 21:32
хора, престанете да се карате! е за това проблема с кучетата ще си го има вечно, винаги се "обсъжда", дефатко - празни приказки, нулеви действия от страна на когото и да е било. Тези седмици ходих с наще в родния град на майка ми, близо е до Пазарджик. Едно куче из града не видях, едно! Срещнахме се с една позната и обсъдихме тая тема и тя каза така "проблемът на вас софиянците е, че много раздухвате проблема, по тв и медии все за това говорите и все някой екозащитник или някой ще скочи срещу идеята на другия и тн и тн..и тук имаше бездомни кучета, а да видяхте сега по улиците такива? за една нощ мина ловната дружинка, прави каквото прави, прибра кучетата и си замина. И никой до сега не е умрял от жал по приспаните кучета, а можеше да умре.. от ухапвания, ако не ги бяхме махнали!".. та права е жената според мен, не се ли предприемат действия, ще си кретаме така завинаги

Истина е това, на много места се процедира по този начин.

windowlicker
06-18-2012, 17:08
Реших да възродя темата малко, след като вече има поредна жертва от нахапани кучета: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4896311

Та какво мислите по въпроса?
Аз лично смятам, че положението става все по-зле и по-зле.

JungleJaguar
06-18-2012, 17:59
РЕШЕНИЯТА СА ДВЕ !

Първо-хващане и КУРШУМ В ШИБАНАТА ТИКВА НА СТОЙНОСТ 10 СТОТИНКИ !!!

И Второ-помиярите да се хващат,но да се пускат в зоопарковете като жива храна в клетките на гладни котенца като Тигри,Лъвове,Ягуари,Пуми и Леопарди !!!

При куршума се свършва на мига,а в клетката при котенцето за 5 секунди.

scrooper
06-18-2012, 18:08
котенцето <3
^Хахаха, много си идеен ^^

draid
06-18-2012, 18:50
Ефтаназията е единственото хуманно решение на проблема.

bloodyF
06-19-2012, 06:47
Реших да възродя темата малко, след като вече има втора жертва от нахапани кучета: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4896311

Та какво мислите по въпроса?
Аз лично смятам, че положението става все по-зле и по-зле.

не ме карай да се смея
ква втора жертва, жертвите са хиляди
ама ония смешници ''природозащитници'' ми ги защитават още
кастрацията НЕ помага по никакъв начин, обаче разни 'умни' глави не могат да го осъзнаят

съгласна съм с draid
събират ги, махат ги, точка
не тука една кучка да ми се развъжда по 10 пъти и да има над 70 нови кученца, които растат със скоростта на светлината и скоро ще са поредните потенциални убиици

3oPuTy
06-19-2012, 07:11
Не искам да ви се меся в темата,но ми е много любопитно,защо всички мразещи животните имате подобен селско-каруцарски начин на изразяване?!Псувни,обиди,цв етущи определения ... Нима речниците ви са толкова бедни и първобитни та не можете да си изкажете мнението без псувни?!Леле и това ми било бъдещето на България ... о.0

dimitar_ak
06-19-2012, 08:15
Уличните кучета в София са десетки хиляди. Проблемът трябва да се реши със замах и отговорно, а не само да се търси начин как да се изкарат някакви пари от тези кучета. Може да прозвуча крайно, но за мен решението е лесно:

1. Ако куче е на улицата без стопанин, без да е вързано на каишка и без намордник се прибира в приют
2. В приюта седи ОГРАНИЧЕНО време (напр. 3 седмици). Ако за това време не си намери дом или стопанина съжалявам, но приема инжекцията
3. Това малко припокрива първата точка, но да отпадне абсурда да осиновиш куче и да го оставиш пак на улицата.

Verminaard
06-19-2012, 11:51
Антифризът е евтин,кучешката храна на кило - също.
Въпросът с помиярите е приключен.
Остава само да подпалим левроравновесие.

windowlicker
06-19-2012, 14:47
bloodyF, права си, редактирах си мнението :) Иначе Зориту, аз не смятам, че някой тук мрази животните. В тази тема се говори за изгладнели, безстопанствени помияри, които очевидно могат да бъдат и смъртоносно опасни. Хората са достатъчно изстрадали, защо трябва да се страхуват за живота си дори докато си изхвърлят боклука?

Irti
06-19-2012, 15:51
Нима речниците ви са толкова бедни и първобитни та не можете да си изкажете мнението без псувни?!

Да. Чао! :)

3oPuTy
06-19-2012, 16:56
bloodyF, права си, редактирах си мнението :) Иначе Зориту, аз не смятам, че някой тук мрази животните. В тази тема се говори за изгладнели, безстопанствени помияри, които очевидно могат да бъдат и смъртоносно опасни. Хората са достатъчно изстрадали, защо трябва да се страхуват за живота си дори докато си изхвърлят боклука?

Аз нямам нищо против ако ще и хората да мразите.Просто ми беше любопитно,защо повече от половината мнения са написани по подобен начин,но Irti вече ми отговори :)

scrooper
06-19-2012, 21:09
"за една нощ мина ловната дружинка, прави каквото прави, прибра кучетата и си замина. И никой до сега не е умрял от жал по приспаните кучета, а можеше да умре.. от ухапвания, ако не ги бяхме махнали!".. та права е жената според мен, не се ли предприемат действия, ще си кретаме така завинаги
Прави сте, че кастрацията не е ефективна... Обичам животинките, но след като очевидно не става "по мирен път", решението е "ловната дружинка". Да, не всички кучета го заслужават, някои са сладки, милички, добрички, душички... Но "геноцидът" ще се случи бързо, ако ще и болезнено. Страданията на днешните кучовци ще спестят страданията на безброй техни потенциални наследници, и още по- важното- на потенциални човешки жертви.
PS: докато пиша това от кучкарника до квартала ми надуват тиквата.

bloodyF
06-20-2012, 10:05
зори, като някой нещо не му изнася или няма кво да каже, ами така си прави проветрение на устата / раздвижване на пръстите/ почва да говори безсмислици по съвсем друга тема
никой не съм видяла да псува някой конкретно, кво се буташ пак между шамарите? някой напсувал ли те е тебе? не? така си и мислех
за кучетата два варианта-там кастрации, мастрации, обезпаразитявания, ама пак пАри ще трябват, после в приют и евентуално да има срок и ако през това време никой не ги вземе-инжекцията и чао
другият вариант е да не се занимават, директно последното
за мен вторият вариант е по-удачен, но хайде, да не кажат че се изразявам, как беше, ''каруцарски''

Verminaard
06-20-2012, 10:37
ИЗЧИСТИ СИ ЛС ВЕ !

KАКВИ ЛС-ТА ТЕ ГОНЯТ БРЕ,ТУРШИЯ?!

draid
06-20-2012, 17:55
Правете разлика между евтаназия и ловна дружина/антифриз/стрихинин и ред подобни измислици. НЕ може да тръгнат някакви рамбовци по улиците да колят и да трепят кучета където им падне. Става въпрос за приспиване, поставяне на инжекция на момента и прибиране на трупа за съответното правилно унищожение. Кучето не усеща нищо, а просто заспива. И не се опитвайте да ми казвате, че това не е хуманно. Щом се смята за хуманен метод и се прилага на хора, значи е такъв и за кучетата. Пак повтарям: Не си представяйте избиването на кучетата, като някаква касапница по улиците при която някакви "ловци" си закачат скалповете на кучетата на връв.

Едит: Зори, очевидно виждаш на какво мнение съм. Искам да ти кажа, че аз обичам животните. Имам 2 кучета и 2 котки, но това не значи, че трябва да изпадаме в подобна ситуация в която се намира особено столицата. Да не говорим за псевдо защитниците, които само се блъскат да прибират пари.

ChubbyBunny
06-20-2012, 18:45
За хората, които мразят ''помиярите'' мога да кажа няколко неща: Значи ви прави впечатление когато кучета хапят хората, но не когато хората се избиват взаимно примерно? Само да вметна, че тяхното си е инстинкт за оцеляване и докато държавата не си мръдне пръста да ги прибере няма да се оправят нещата. Както спомена един потребител над мен кучетата (само в София) са десетки хиляди. А това са си доста инжекции и силно ме съмнявам някой точно с това да почне да се занимава.

draid
06-20-2012, 19:19
А къде мислиш, че могат да се приберат над 40 000 бездомни кучета само в София ?

Ou7oFmYhEaD
06-20-2012, 19:28
Аз съм ходила в чужбина и там естествено бездомни кучета няма, но ми направи впечатление следното, кучетата които срещах бяха без повод и пуснати от стопаните (не по улиците) та животинките бяха много мили с хората, всички им се радваха и пипаха. А тук уличните кучета са злобни, защото всеки ги подритва, обижда, цели с камъни и т.н. Всичко зависи от хората. И тяхното отношение към животните.

heartshapedbox
06-20-2012, 23:13

ТОВА Е!
Кучетата нападат, защото хората са ги оставили гладни, са ги дразнили и т.н.
Ние създаваме отношението им към нас самите.

3oPuTy
06-21-2012, 06:43
зори, като някой нещо не му изнася или няма кво да каже, ами така си прави проветрение на устата / раздвижване на пръстите/ почва да говори безсмислици по съвсем друга тема
никой не съм видяла да псува някой конкретно, кво се буташ пак между шамарите? някой напсувал ли те е тебе? не? така си и мислехю

Аз мнението си отдавна съм го споделила,но по нормален начин,а не като 90% от пишещите тук ;) А това по-горе не съм го написала за да си "раздвижа пръстите",а защото наистина ми стана любопитно дали случайно няма някой,който може да си изрази мнението културно или всички защитавате тезата си по подобен грозен начин.

MagicSmiles23
06-21-2012, 06:53
И те са живи същества! >.<

bloodyF
06-21-2012, 07:15
оф, абе не ме интересува,че са гладни, подразнени или нещо подобно
човешкият живот ВИНАГИ ще е най-важен, защото ако оставим животинския ще стане така, че след 5К години примерно животните ще владеят света (образно казано), което няма как да се случи, щото нямат акъл, не могат да говорят и т.н.
и друго-за изнасилвачите и убийците-те колко са? със сигурност едно 60% не се разхождат по улицата и не убиват ей така, докато се разкарват напред-назад
и когато вчера, глутница от 12 кучета беше на 5 метра от мен и искаше да ме изяде и хубаво, че имаше такси наблизо тезата ми се подкрепи многократно
и като сте толкова сербез, що не си ги вземете у вас? хранете ги,поете ги, квото искате там, щото много ги обичате,,!?

MagicSmiles23
06-21-2012, 07:20
човешкият живот ВИНАГИ ще е най-важен, защото ако оставим животинския ще стане така, че след 5К години примерно животните ще владеят света (образно казано), което няма как да се случи, щото нямат акъл, не могат да говорят и т.н.
и друго-за изнасилвачите и убийците-те колко са? със сигурност едно 60% не се разхождат по улицата и не убиват ей така, докато се разкарват напред-назад
и когато вчера, глутница от 12 кучета беше на 5 метра от мен и искаше да ме изяде и хубаво, че имаше такси наблизо тезата ми се подкрепи многократно
и като сте толкова сербез, що не си ги вземете у вас? хранете ги,поете ги, квото искате там, щото много ги обичате,,!?
Ако всеки българин вземе да гледа по едно куче , нещата щяха да бъдат различни......

Verminaard
06-21-2012, 07:24
За хората, които мразят ''помиярите'' мога да кажа няколко неща: Значи ви прави впечатление когато кучета хапят хората, но не когато хората се избиват взаимно примерно? Само да вметна, че тяхното си е инстинкт за оцеляване и докато държавата не си мръдне пръста да ги прибере няма да се оправят нещата. Както спомена един потребител над мен кучетата (само в София) са десетки хиляди. А това са си доста инжекции и силно ме съмнявам някой точно с това да почне да се занимава.

E,да,преди две години като на майка ми разкъса крака беше от инстинкт за оцеляване,нали?Че една жена чакаща автобус за работа е огромна заплаха за 7 помияра.
Или като нападнаха професор Тачков.той сигурно с неговите 88 години ще да е хванал по един танк под мишница и да е тръгнал на кръстоносен поход срещу помиярите и те,така де,от инстинкт за съмосъхранение нападат.
И ти не се опитвай да обърнеш собственото си лицемерие върху нас.Има огромна разлика между помиярски глутници нападащи майки с деца и негри подлагащи други негри на геноцид в дебрите на първобитна африка.И да ми прави впечатление когато хора избиват хора какво мога да направя аз?А ти?Иначе е много лесно да се правим на големи моралисти със кафева логика и заучени аргументи.
А,между другото,45,000 помияра и 'това са много инжекции и никой няма да си мръде пръста,ама айде и да не ги трепем,че не ми понася на сърчицето'.Браво,адмирал Логика.

Смърт за помиярите,живот за хората!

ALetterFromTheSky
06-21-2012, 07:26
никой не съм видяла да псува някой конкретно, кво се буташ пак между шамарите? някой напсувал ли те е тебе? не? така си и мислех
за кучетата два варианта-там кастрации, мастрации, обезпаразитявания, ама пак пАри ще трябват, после в приют и евентуално да има срок и ако през това време никой не ги вземе-инжекцията и чао
другият вариант е да не се занимават, директно последното
за мен вторият вариант е по-удачен, но хайде, да не кажат че се изразявам, как беше, ''каруцарски''

Ето, това е отговорът !!!

ALetterFromTheSky
06-21-2012, 07:28
Ако всеки българин вземе да гледа по едно куче , нещата щяха да бъдат различни......

Дааа, ей сега-хората не са длъжни или нещо да вземат по едно куче е така просто щото да са различни нещата-те постоянно се навъждат нови и нови-направо що да не отвори всеки човек по един приют?! тъпа логика до небесата, братче

Verminaard
06-21-2012, 07:33
Ето, това е отговорът !!!

Не,не е.Кастрация и приют е опция...ама за Европа.В източният блок просто нямаме възможността за провеждане на ефективна кампания за кастриране и затваряне на помиярите.Не защото пари няма а защото въпросните пари се крадат от държавните институции,отговорни за гореспоменатите методи за контрол на върлуващите глутници.Отделно че колкото и да го кастрираш,като го пуснеш на улицата пак ще хапе,напада и сее зарази.
Съответно,ние не трябва да говорим и да търсим това което БИ трябвало да е решението,а да се насочим към решението което ще има резултат в нашата държава - изтребване.Обещават приюти,масирани кастрации и прочее от десет години вече.Резултатът е нулев.И вие докъто продължавате да си баете и да чакате резултат хората ще продължават да бъдата нападани,особено като в последните три години се забелязва увеличаване на кучешките атаки в почти геометрична прогресия.

ALetterFromTheSky
06-21-2012, 07:42
Не четеш ли, че е написала-вторият вариант е по-удачен, тоест с инжекцията? Демек-изтребване?! И именно това е отговорът ...

ALetterFromTheSky
06-21-2012, 07:48
Аз отдавна съм на мнението, че място за помияри на улицата НЯМА!- колко пъти е така без повод скачат, лаят, гонят... що? Ми, щото нямат мозък дотолкова, че да преценят.... за тия, които ги изкараха едва ли не по-умни от хората... А пък като тръгнат да ми гонят коли и автобуси и какво ли не, просто нямам думи-знаете ли колко катастрофи може да причинят така!? Той шофьорът за кое по-напред да внимава-да не убие помияра, самия той да се предпази от него или за главното-пътя си?!!!?!! По темата много може да се говори ама нищо отникъде

Verminaard
06-21-2012, 07:50
А ти не четеш ли аз какво пиша?Ефективната евтаназията е опция само в държави в които корупцията е на ниво позволяващо финансите за обработката на помиярите да стигнат до институциите без 'мистериозно' да потънат в нечий джоб.При нас такъв дявол няма,съответно единственото оставащо логично И ефективно решение е изтребване по конвенционален начин.
Затова казвам че инжекцията не е решение,защото е неприложимо решение.

MagicSmiles23
06-21-2012, 07:54
Дааа, ей сега-хората не са длъжни или нещо да вземат по едно куче е така просто щото да са различни нещата-те постоянно се навъждат нови и нови-направо що да не отвори всеки човек по един приют?! тъпа логика до небесата, братче
По твоята логика и държавата не е длъжна да те "отървава" от бездомните кучета...

ALetterFromTheSky
06-21-2012, 07:57
Ти как по-точно си го представяш тва всеки да вземе по един помияр у тях? Мисли малко като пишеш някои хора нямат място децата си да отглеждат, камо ли да вземат кучета, айде стига

Вермина-ок съгласих се :)

Verminaard
06-21-2012, 08:03
Действително,как очакваш да вземем помиярите от улиците да ги натъпчем по жилищата на хората?!Айде,като ще даваме малоумни идеи - аз казвам за възкресим Сталин и да го оглавим за император на планетата.Какво ще става после не ми пука,аз давам идеи без да влагам мисъл в тях.
http://i.imgur.com/teZxR.jpg

MagicSmiles23
06-21-2012, 08:09
Предпочитам кучетата да са живи,а не някои хора.

ALetterFromTheSky
06-21-2012, 08:13
Боже....

Verminaard
06-21-2012, 08:16
Предпочитам кучетата да са живи,а не някои хора.

АХА! Знаех си че има помияри под прикритие и във форумите!

MagicSmiles23
06-21-2012, 08:22
АХА! Знаех си че има помияри под прикритие и във форумите!
Лелей....много остроумно....заливам се от смях.Учудва ме защо човек с толкова къс мироглед пише в такава тема...

MagicSmiles23
06-21-2012, 08:23
Боже....
Така е...Само Господ ще ни спаси от хора мислещи като теб...

Verminaard
06-21-2012, 08:24
Скъпа,бягай обратно при левроравновесие.Туко виж пред вас кучета се спуснат към някое дете и ще можете да си напълните душите да го ритате докъто те го хапят.

MagicSmiles23
06-21-2012, 08:27
Скъпа,бягай обратно при левроравновесие.Туко виж пред вас кучета се спуснат към някое дете и ще можете да си напълните душите да го ритате докъто те го хапят.
На мен ли говориш?Аз съм HE не SHE...

winowna69
06-21-2012, 08:58
и мен ме е хапало куче :Х

ALetterFromTheSky
06-21-2012, 09:01
Така е...Само Господ ще ни спаси от хора мислещи като теб...

Добре че повечето мислят като мен , че иначе светът щеше да е живия ад- и слабо ме вълнува she ли си he ли си -прилей си малко мозък отнякъде и тогава ми отговори-иначе-забранявам! :)
и този път внимавай да не е пак от куче !:))))

Verminaard
06-21-2012, 09:04
На мен ли говориш?Аз съм HE не SHE...

Странно,има маниерите и метода на изразяване на разглезена пикла,нямаща си понятие от реалият живот извън къщата на мама и тате.

MagicSmiles23
06-21-2012, 09:10
Странно,има маниерите и метода на изразяване на разглезена пикла,нямаща си понятие от реалият живот извън къщата на мама и тате.

Изразявай се сам от единия ти акаунт.Няма нужда да ползваш и другия (ALetterFromTheSky)

Verminaard
06-21-2012, 09:23
Ахах,като почне да не ти изнася и те удари параноята виждаш клонинги и мултаци,а?Защо не ходиш да гушнеш някое невинно улично кученце и не си поплачете двамцата?

bloodyF
06-21-2012, 09:37
естествено е, че ние дори в ЕС, сме много далеч от ''Европата''
така че, да, вторият вариант е решението
и според мен-хващат се и действат
а не всеки ден да има пострадали от такива бясни животни
кво му е направило на тъпото куче едно дете на година и половина?! или просто щото им е влязло в осраната и опикана територия и скачат..инжекциите и ще се приключи тоя въпрос

ALetterFromTheSky
06-21-2012, 09:45
Aбослютно си е така^
А пък ти наистина си много зле меджикблабла- вече и щом като мислиш , че аз съм друг акаунт на момчето... просто 'щот ти действаш така хубаво :)

Violenza
06-21-2012, 09:58
Насилието ражда единствено насилие, мили ми дечица.
Уви, няма да го разберете.

Verminaard
06-21-2012, 10:08

Ами добре.Айде всички да се хванем за ръчички,да запеем песнички за мира и любовта и пратим при помиярите официален посланник на човечеството с молба за мир,разбирателство и една кошница наденици.

kalito126
06-21-2012, 11:01
Ами добре.Айде всички да се хванем за ръчички,да запеем песнички за мира и любовта и пратим при помиярите официален посланник на човечеството с молба за мир,разбирателство и една кошница наденици.

Трябва да пробваме! :D :D :D
П.П: Макар да не съм на твоята гледна точка като цяло,коментарът ти много ми хареса...За мира си абсолютно прав.

Verminaard
06-21-2012, 11:01
Абе вас на сарказъм не са ли ви учили мама и тате?!

Violenza
06-21-2012, 11:26
Казах ли, че няма да разберете за какво става дума?

MagicSmiles23
06-21-2012, 11:28
Един и мен да ме подкрепи...

winowna69
06-21-2012, 11:31
Един и мен да ме подкрепи...

Втори.....

Dagichka
06-21-2012, 11:53
бахти хората имало, после се чудя защо навън е пълно с псета, еми ето защо. напълно подкрепям Verminaard, макар да има малко грубоват израз, но си казва нещата в прав текст. вие нормални ли сте да защитавате кучета, които нападат и убиват НЕВИННИ хора? хайде отидете и в затвора, осиновете си по един престъпник, вземете си едно улично псе и си ги приберете у вас и живейте дълго и щастливо завинаги. бахти.

heartshapedbox
06-21-2012, 11:53
Втори.....
И трети.

Verminaard
06-21-2012, 12:00
Казах ли, че няма да разберете за какво става дума?

Когато кажеш конкретно в което има смисъл и то не биде разбрано - за тогава го пази този коментар,драги.

3oPuTy
06-21-2012, 12:10
Окей,ще изтребете уличните кучета ама домашните,които също нападат ще останат ... И?!
Или за вас само бездомните кучета нападат хора?!
Брей,как пък мен и 3-те пъти,в които куче ме е нападало и хапало все беше домашно да го е*а ... Как пък един път улично куче не тръгна да ме лае или да налита да ме хапе?!Явно съм си изградила имунитет срещу уличните животни :D

Violenza
06-21-2012, 12:12
Когато кажеш конкретно в което има смисъл и то не биде разбрано - за тогава го пази този коментар,драги.
Мизерният ти живот те е направил такъв мизерник.
Така по-ясно ли е?

IncendiaSanctus
06-21-2012, 12:14
+23o4013132912o31k2eiomwe1o2m3213
Не веднъж съм казвал - нека сложат един от тия, дето много ги защитават, в една стая с 5 озверели, гладни, мръсни и бесни кучета, и да ги оставят за 15-20 минутки да ги "погалят"... И после да приберат кървавите им останки. Смешници...
Ами онова куче, за което даваха 10 хиляди евро, да му сложат протези на краката, защото някой изрод му ги отрязал ?! И го караха до Германия със самолет специално за него...
За 10 хиляди евро могат да се свършат толкова много неща... Тия са за убийство. УБИЙСТВО.

Verminaard
06-21-2012, 12:21
Така по-ясно ли е?

Бълвай си мозъчната диария,бълвай.Още малко и ще събереш достатъчно да се удавиш и ще ни избавиш от още един сляп глупак.

Violenza
06-21-2012, 12:37
Ама разбира се.

babity
06-21-2012, 13:02
Офффф, аз когат' рИвах за уличните кучета, вий мили съфорумници, още не знаехте, че го има тоя сайт. Леко диагонално прегледах темата, предупреждавам. Отпускат се разни ресурси за разни съмнителни дейности с тея улични кучета, ама к'во точно става с тея ресурси пак е една мътна... Капацитет да се поддържат всички улични кучета няма. Една кастрация наистина не ги лишава от паразити. Пък по крайните квартали където са много, си правят глутнички и стават бели.

Преди няколко седмици бях в стария ми квартал, точно такъв отдалечен квартал и зад пазарчето имаха няк'во ново попълнение - оргомен пес. Е, как не ме залая, 'ми лаеше само дъртаците, 'дето налитаха с бастуните? И пак не захапа песа, просто си лаеше. А за псевдостудентския град на Стара Загора... да не говорим. Цялата околия си изхвърля кучетата в района на универститета и общежитията. И са големи, и са гладни, и глутници си правят, и през ден някое обикаля полуразпорено по улиците. Досега един единствен път има захапан човек и то е нещо смешно, одрано беше. На всичките съм им бъркала по устите и нито един път не съм хапана.

Така де, не могат да се отгледат всичките безпризорни кучета. Все някои ще трябва да си заминават, но след като у нас не са възприети тестовете за оценка на темперамента на какъв принцип да се умъртвяват? Лотариен? Според мен трябва да си има в тея еко-нам-си-кви-организации място да правят безплатни или символични кастрации за обикновените любители, да се води няк'ва отчетност на т'ва кой с к'во разполага и да се следи по - строго кой к'ви данъци е платил. Иначе... не виждам как да стане нещо различно.

mal4oty
06-21-2012, 14:26
Докато носят пари на държавата уличните кучета ще си стоят на улицата .. при мен проблема е че като се връщам към нас с колелото от циганската къща на ъгъла да кажем 7 от 10 пъти се спуска едно или две кучета , а циганите даже им е смешно като това се случи .. до сега не съм ухапван но ако това стане с мен или било то с някой близък или ще претрепя кучетата обикалящи района с подръчни средства или ще ги натровя..(за натравянето не пречи да му дам една пържола пълна дори и с разхлабително в големи дози, пък после да докажат че ти си бил .. )

scrooper
06-21-2012, 14:55
Така по-ясно ли е? Мизерен, като ти налитат някви зверове под път и през път, какъв да е? А ти какво, като те ухапе някъв изрод и сигурно ще си кажеш, че ти си си виновна. И да те зарази с нещо- ами сигурно си го предизвикала. Или може би си мислиш, че кучетата не хапят онези, които им мислят доброто. Има такива. Но има достатъчно, които не са.
А, там че с насилие мир не се постига... Ок, някой оракул ще каже същото. Но тогава какво предлагаш, преди да пострадат още хорица?

scrooper
06-21-2012, 15:02
Бтв, кучетата се плашат като ги пръскаш с вода от спринцовка :D За жалост не е удобно, а и ще трябва да се мъкне цял бидон... Друго, като тръгне да те напада: 1) заставаш мирно 2) надаваш адския крясък 3)взимаш камък, прът, нещо от земята и замахваш заплашително 4) яко ритници по тиквата- не позволявай да те събори в никакъв случай. Тия варианти вървят и поотделно, и заедно :)

bloodyF
06-21-2012, 15:06
Не веднъж съм казвал - нека сложат един от тия, дето много ги защитават, в една стая с 5 озверели, гладни, мръсни и бесни кучета, и да ги оставят за 15-20 минутки да ги "погалят"... И после да приберат кървавите им останки. Смешници...

именно!

зорке, а вчера като бях сама,прибираща се от работа в късен час, без жив човек по улиците, който да ги е подразнил и тръгнаха да ми скачат? пак ли съм ги агресирала с бастун? или чанта?
и възрастните хора не ги дразнят, а се пазят сами ;)

3oPuTy
06-21-2012, 15:15
Ааа,я ме светни защо това с бастуна и възрастните хора е насочено към мен?!

Едит:Още чакам някой да ми отговори на въпроса по-горе ... Много умело го избягвате нещо?!

Violenza
06-21-2012, 15:32
Мизерен, като ти налитат някви зверове под път и през път, какъв да е? А ти какво, като те ухапе някъв изрод и сигурно ще си кажеш, че ти си си виновна. И да те зарази с нещо- ами сигурно си го предизвикала. Или може би си мислиш, че кучетата не хапят онези, които им мислят доброто. Има такива. Но има достатъчно, които не са.
А, там че с насилие мир не се постига... Ок, някой оракул ще каже същото. Но тогава какво предлагаш, преди да пострадат още хорица?
Много елементарно разсъждаваш, също като bloodyF.
Никой не казва, че един човек конкретно е виновен, че куче го е захапало. Никой и това е абсолютно абсурдно твърдение. Кучетата се раждат на улицата и израстват в една изключително трудна обстановка. Няма такова, което се е родило научено да напада и хапе. Животът на улицата ги учи. А заради кого са на улицата? Сами ли са си го избрали?
И не ми развивайте тези, че подкрепям това да има бездомни кучета. Искам да няма бездомни кучета много повече отколкото вие го искате. Но евтаназията не е решение. Приютите са. Не се оправдавайте с парите, парите ги има, драги ми смехурковци, има ги и още как. Ама не отиват където трябва.

ALetterFromTheSky
06-21-2012, 15:48
Да де ама те в тия приюти не могат да остават вечно и като няма кой да иска некви улични превъзходни къде отиват-ми пак на улицата и цикълът се затваря и почва наново...

JungleJaguar
06-21-2012, 16:09
6 млн лв за приют за 500 помияра.
Кучетата само в София са към 50 000.
Значи 600 000 000 лв !
600 милиона лв само за приютите !
По 40 лв на ден на куче се пада в тез приюти.Повече дори и от надницата на доста хора.
Значи 2 млн лв на ден и близо 750 млн лв на година.
750 000 000 лв на година !
И още 600 000 000 за приюти ето ти 1 милиард и 300 милиона лв.
1 300 000 000 лв за кученца.
Като всяка година добавяйте по още 750 милиона за отглеждане на кученцата.

НАИСТИНА ЛИ СТЕ ТОЛКО ТЪПИ И СИ МИСЛИТЕ,ЧЕ ТЕЗ ПАРИ ШЕ ОТИВАТ ЗА КУЧЕНЦАТА ?

ЕВТАНАЗИЯ !
ЕТО ЗАЩО В ЧУЖБИНА НЯМА ШИБАНИ ПСЕТА ИЗ УЛИЦИТЕ !

ALetterFromTheSky
06-21-2012, 16:16
Вие , тез големите помиярозащитници едно от улицата осиновили ли сте поне!? Еххххх, тея дето ми развиват теориите си без покрите са толко смешни и жалки, че не знам бате

Violenza
06-21-2012, 16:18
Хаххахах е не :Д Откъде я извади тая статистика и тия цифри? Благодаря, че искрено ме разсмя с глас.

ALetterFromTheSky, те не живеят вечно, че да остават вечно в приютите. И далеч не е невъзможно, още повече ако наистина ги кастрират, защото в момента повечето са с маркери по ушите ама не са кастрирани. Много хора си гледат улични превъзхони, недей така.

ALetterFromTheSky
06-21-2012, 16:25
Даааа, те и тука под балконите ги "гледат" и е пълно с бълхи и мирише на мизерия целия вход-и 99%, които уж гледат, правят точно така... а за приютите-те не живеят вечно ама е невъзможно да се намери място за всичките-никой няма да тръгне да се занимава дотолкова и всичкото ще бъде дет се вика всяко чудо за 3 дни и после айде наново ще се занемари обстановката и кел файда от цялото раздухване и обещание, че няма да има повече помияри , които да са заплаха за хората- България-тва е достатъчно

JungleJaguar
06-21-2012, 18:11
Хаххахах е не :Д Откъде я извади тая статистика и тия цифри? Благодаря, че искрено ме разсмя с глас.

ALetterFromTheSky, те не живеят вечно, че да остават вечно в приютите. И далеч не е невъзможно, още повече ако наистина ги кастрират, защото в момента повечето са с маркери по ушите ама не са кастрирани. Много хора си гледат улични превъзхони, недей така.

Преди да ми пишеш откровени тъпотии,вземи и провери !
По принцип знам,че кучелюбците хич не сте у ред с мозъка,ама
40 лв на ден се пада на куче в приют.Не само за храна,ами и за глезотиики.
Аз знам,че нито ще построят приюти,макар да има да гушкат от там и то яко,нито ще ги евтаназират,щото те още малко псетата и хора ше ги изкарат,така че решението е ловни дружинки !
Казах ви-1 куршум е 10 ст.За куршуми за 5000 лв и аре 10 000 лв ги сложи проблема е решен.
Тези твари са хвърлени от кучелюбци и защитници като теб на улицата.
ТОВА Е ЛЮБОВТА ВИ КЪМ КУЧЕТАТА !

IncendiaSanctus
06-21-2012, 18:27
Никой не казва, че един човек конкретно е виновен, че куче го е захапало. Никой и това е абсолютно абсурдно твърдение. Кучетата се раждат на улицата и израстват в една изключително трудна обстановка. Няма такова, което се е родило научено да напада и хапе. Животът на улицата ги учи. А заради кого са на улицата? Сами ли са си го избрали?
И не ми развивайте тези, че подкрепям това да има бездомни кучета. Искам да няма бездомни кучета много повече отколкото вие го искате. Но евтаназията не е решение. Приютите са. Не се оправдавайте с парите, парите ги има, драги ми смехурковци, има ги и още как. Ама не отиват където трябва.

Приюти... Приюти за ей такива като теб има, и се казват "лудници", и в тях за хората се отделят по-малко пари, отколкото за кучетата... Заради кого са на улицата ? Заради хора, които като нямат какво да ги правят и ги изхвърлят там... 'щото много обичат кучетата, представи си, и си имат кученце, ама не видиш ли, то взема, че забременява, ражда 6-7 кученца, и след като няма какво да ги правят...
"Няма такова, което се е родило научено да напада и хапе." Ти малоумна ли си ? Кучетата са ХИЩНИЦИ. Специално за теб, защото явно такива факти не са ти известни :

царство: Animalia Животни
тип: Chordata Хордови
клас: Mammalia Бозайници
подклас: Eutheria Плацентни
разред: Carnivora Хищници
семейство: Canidae Кучеви
род: Canis Кучета
вид: C. lupus Вълк
подвид: C. l. familiaris Куче

Някои домашни кучета не хапят защото така са научени, а не обратното... Уж си им защитник, а нищо не знаеш за тях. Бива ли такова нещо ?

dami666
06-21-2012, 18:31
Значи,аз мога да споделя личния си опит с уличните и домашните кучета.Имах куче преди няколко години.В последните години от живота си,ме ухапа няколко пъти.Не съм го удряла или тормозила по никакъв начин(не само него,а нито едно животно-никога!,но беше развило някакви териториални инстинкти вкъщи явно,и единия път ме ухапа просто когато отидох в кухнята да си взема ядене,защото явно го е сметнало за ''свое''.Не го изхвърлихме в крайна сметка,заведохме го на село и там прабаба ми го хранеше докато почина.А доколкото уличните- и те са ме нападали много пъти,но за щастие не са успявали да ме нахапят (чист късмет,че имаше хора около мен,които да ми помогнат).В квартала ми има глутници от по 20 кучета,които бабичките ги хранят пред блока ми и са развили и те инстинкти за територия и са много опасни,но никой не прави нищо по въпроса.Ако ги обичаха толкова тия бабки-да си ги вземат у тях.Отделен въпрос е,че чак им готвят тенджери с манджи,и дават сумати пари за това,с които може да помогнат на доста по важните ,според мен,и също гладни и бездомни хора в милата ни родина.

Аз съм за евтаназията на тези животни,не искам да ме е страх за живота ми,когато излизам от вкъщи,не искам и други хора да са осакатявани и убивани от глутници.Не смятам,че кучешкия живот е по-ценен от моя или от всеки друг човешки и всеки,който мисли обратното-ако някое куче беше нахапало вас или ваш близък (и не дай боже човекът почине от това,примерно) нямаше да мислите така.И не мислите ли,че парите,които се дават за тези приюти могат да отидат в помощ на хората?Има толкова бедни..

ALetterFromTheSky
06-21-2012, 18:33
.Не смятам,че кучешкия живот е по-ценен от моя или от всеки друг човешки и всеки,който мисли обратното-ако някое куче беше нахапало вас или ваш близък (и не дай боже човекът почине от това,примерно) нямаше да мислите така.

!!!!!!!!!!!!

Colouring
06-21-2012, 18:53
Ох, вместо да се нападате един друг с арументите "Те не са избрали да живеят на улицата" по-добре погледнете фактите. Да, проблемът е тръгнал от хората, но вредата вече е нанесена и нищо не може да се направи. Кучета има навсякъде. Приюти никакви. За сметка на това всеки ден нови и нови вести за нанесени щети върху хора. Май-май ни остава единствения рационален и правилен изход. Мисля, че всички се досещате за какво става дума.

Проблемът го има. Откъде е тръднал няма значение. Трябва да се мисли за премахването му. Решението е едно. Гадно е, даже прекалено, но в България сме опрели до това да избираме между нашия живот и животът на бездомните кучета. Те нямат разум и всеки, който избере кучето, за мен е толкова безразсъден колкото него. Животните не са виновни, но за съжаление трябва все някой да пострада, за да се реши проблемът веднъж завинаги.

Kaena Smith
06-21-2012, 19:21
Един познат казва,че както се отнасяш с животните,така се отнасяш и с хората.Каква е разликата между животните и хората?Признавам разлики много,но и те са живи същества като нас на планетата Земя.Кое ни прави по-висши?Че разсъждаваме ли?Не си личи особено,ако бяхме толкова по-интелигентни,защо все още не сме намерили решение на проблема.
Евтаназия.Това е лесният начин,с убийство няма да си решим проблема.Добре,ще избием всички улични кучета,ами после?Утре съседът пак ще си изхвърли кученцата в някой парк.Замислете се по-задълбочено.Всичко тръгва от възпитанието,манталитета и финансовите ни възможности.Начетох се на абсурдни неща.
"...Ако ги обичаха толкова тия бабки-да си ги вземат у тях.Отделен въпрос е,че чак им готвят тенджери с манджи,и дават сумати пари за това,с които може да помогнат на доста по важните ,според мен,и също гладни и бездомни хора в милата ни родина."Тези "бабки" да не са милионери?Защото пенсионерите в България са доста бедни хора.Някои едвам се издържат и само куче им е притрябвало.Но още не съм видяла един богаташ да си вземе "улична превъзходна".Ръсят се със сумати пари за породисти кучета,а хората,които нямат пари за хляб,са принудени да изхвърлят кученца на улицата.
Кастрацията,отчасти това е ключа.Но колко хора могат да си го позволят.Друг е въпроса,че са твърде мекушави и върлува митът,че животните стават агресивни или се травмират след подобна процедура.Звучи наивно,но повечето хора са убедени в това.
Приютите.Защо не?Грижат се за тях,човек може да си осинови домашен любимец.Разбира се,хора,които са надеждни и ще се грижат за тях подобаващо.
И не споменавайте сираците в коментарите си,защото не ви пука за тях.Не проявявайте излишно милосърдие,защото ако наистина ви бе грижа за горките деца,щеше да има тема за тях,а не за безмисления ви гняв срещу животните,чиято единствена вина е,че се опитват да оцеляват.

Colouring
06-21-2012, 19:34
Разбира се, че един приют с подходящи условия би бил ПРЕКРАСНО решение, но въпросът е, че това никога няма да стане. Мислите ли, че аз искам просто да се избиват кучета? Твърдо не! Но проблемът се е задълбочил дотолкова, че се намираме в безизходица и няма друго решение.
Не можем току така да променим действията на хората. И дори някой от вас да реши да постъпи по правилния начин ще има десет други, които ще захвърлят кучетатата си някой ден, и след това някое от тези кучета ще направи нещо на улицата. Една птичка пролет не прави. Проблемът е огромен и очаква да се реши по един неприятен, но безспорно нужен начин.

bloodyF
06-21-2012, 20:05
Ааа,я ме светни защо това с бастуна и възрастните хора е насочено към мен?!

Едит:Още чакам някой да ми отговори на въпроса по-горе ... Много умело го избягвате нещо?!

извинявам се, бъркам ви , щот са ви подобни аватарите
та, какъв въпрос?

cache.ohinternet.com/images/1/12/O_RLY.jpg (http://i1.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/000/015/orly.jpg)

JungleJaguar
06-21-2012, 20:10
Решението е евтаназия.
Също и чипиране на всички домашни кучета и при изхвърляне от "големите защитници и кучелюбци" на стопанина се хака яка глоба,а кучето се прибира.Чака се 2 седмици,ако никой не го осинови се приспива !

Така е навсякъде и затова нямат хората кучета по улиците.

3oPuTy
06-21-2012, 20:46
извинявам се, бъркам ви , щот са ви подобни аватарите
та, какъв въпрос?

Няма проблем,случва се.Поне тона се пооправи :)
А за въпроса,който задавам вече за 3-ти път (към всички де,не конкретно към теб) - ето,направо се самоцитирам,че ме мързи да пиша :D

Окей,ще изтребете уличните кучета ама домашните,които също нападат ще останат ... И?!
Брей,как пък мен и 3-те пъти,в които куче ме е нападало и хапало все беше домашно да го е*а ... Как пък един път улично куче не тръгна да ме лае или да налита да ме хапе?!Явно съм си изградила имунитет срещу уличните животни :D

draid
06-21-2012, 21:18

Не знам какво искрено те е разсмяло в сметката му, но макар и да не е много точна, цифрата се доближава. След като нямаш понятие от строителство, съпътстващите го разходи и цялостната издръжка и изхранване на едно куче, не мисля че може да се смееш на другите. И може би едно куче не живее вечно, НО едрите породи живеят от порядъка на 10-12г. а дребните може да доживеят и над 15. Приютите са решение за до 2 000 кучета не за 40-50 000.

Зори, в момента си има закони, които забраняват кучета да се пускат свободно, а при разходка те трябва да са със наморник ако са над 15кг мисля. Така че, ако някой си е пуснал кучето имаш право да се обърнеш към полиция, и т.н. Ако кучето е било вързано и си се завряла в него си е твой проблем. Иначе домашни кучета на глутница аз не съм виждал лично....

И драга ми виоленца, крайно време е да разбереш, че света принадлежи на хората, за добро или лошо, а това скоро няма да се промени. Спрете да сравнявате, което и да е друго същество с човека. Няма база за сравнение.

scrooper
06-21-2012, 21:55
И ти разсъждаваш елементарно, даже твоето е по- зле, защото не предлагаш решение. Ок, и аз предпочитам "парите да отиват където трябва", но тъй като това просто не става, евтаназията Е решение. А ти мислиш по детски- мир да има, да не сме груби с невинните животинки... Но мир няма. А и щом животът на улицата е толкова тежък, че да ги озлобява ( с което мога да се съглася ), защо да не им спестим мъките, кучешкия живот? И подир техния- да спасим нашия.

Violenza
06-21-2012, 21:57
'Щото няма база за сравнение затова в България водите "борба за оцеляване" с кучетата.
На света му пука дали днес ще умре едно куче или някой от нас.

Срам ме е да пиша в тази тема и да отговарям на подобни неща. В предишните страници съм писала достатъчно и позицията ми е напълно ясна.

scrooper
06-21-2012, 22:17
Да, водим борба за оцеляване, и не само с кучетата... Не се срамувай да пишеш тук. Позицията ти е свързана с мирния път, само че така и не разбрах какво предлагаш, което може да се изпълни.

draid
06-21-2012, 22:20
'Щото няма база за сравнение затова в България водите "борба за оцеляване" с кучетата.

Срам ме е да пиша в тази тема и да отговарям на подобни неща. В предишните страници съм писала достатъчно и позицията ми е напълно ясна.

Ууу какво имаме тук. Ние в България прошляците водим борба за оцеляване, а Вие в чужбината, вече сте над тия неща, вие сте в интелигентната среда и сред умните хора или ? Само колко обичам такива изказвания. Винаги, може да ме пробваш, като един от нас, които сме останали в БГ, след като сме обиколили доволно. Не забравяй от къде идваш, защото мен пък ме е срам от хора които се забравят къде принадлежат.

Violenza
06-21-2012, 22:27
Не ми преписвай думички. Много ясно схвана какво казах и няма нищо общо с това, което ти си съчини.

scrooper, не ми се влиза в излишни спорове, а и масата от "опозицията" не може да се изказва нормално, без обиди и каруцарски приказки. В предните страници съм писала достатъчно за бездомните, за хуманния път, че и за домашните кучета и въпросното чипиране и задължителното кастриране и т.н.

babity
06-22-2012, 00:31
JungleJaguar, в чужбина няма безпризорни кучета, защото истинския помияр (собственика) го глобяват яката или директно го опандизват, ако не си гледа песа какт' си му е редно, а не защото купуват коктейли за евтаназия с бидони! И, понеже виждам, че не си наясно, кучета прибрани в приюта или иззети от собствениците, се евтанизират само след оценка на темпераметна и само, ако по време на въпросния тест се отчете няк'ва агресия. Останалите си ги 'ранят докато някой ги поиска. И в тая пуста чужбина 'дето толкова я дъвчете кат' искат хората куче, си вземат безпородно. А не си купуват пес дет' да мяса на т'ва, което са искали за 300лв, 'щото останалите 1300 им се свидят и после кат' са го купили за хъски, пък то излезе, че е доберман, да му набият камшиците. Т'ва е манталитет, не е законово уреждане!

IncendiaSanctus, ей т'ва: "Някои домашни кучета не хапят защото така са научени, а не обратното... Уж си им защитник, а нищо не знаеш за тях." е доста смешно, не го казвай другаде, че да не се излагаш ;)

dami666
06-22-2012, 03:18
^^Извинявай,но ти говориш глупости.Кучетата са си хищници и наистина имат общи корени с вълците.Тъп народ,ебати.Хора като теб само по трудния начин ще се научат,че са опасни.А и от бездомните рядко виждам породисти животни,просто се чудят как да прехвърлят проблема на народа,защото правителството не си върщи работата с кастрацията.

Kaena Smith
06-22-2012, 03:30
"...И дори някой от вас да реши да постъпи по правилния начин ще има десет други, които ще захвърлят кучетатата си някой ден, и след това някое от тези кучета ще направи нещо на улицата."Несъмнено!Но все още не съм чула за опция да се обадиш на някой приют и да ти приберат кученцата безплатно.В същото време се дават луди пари на вятъра,защото ако отиваха по предназначение,сега нямаше да водим тази дискусия.Въпросът е къде отиват тези пари.Защото улиците врят от безпризорни кучета.Някой не си върши работата,както трябва,а с глобите само ни замазват вниманието.Нали се досещате,че от тях също се печелят пари.

JungleJaguar
06-22-2012, 05:26
Само едно пояснение да вмъкна.Кучетата са хищници,колкото мечките са хищници !
Вие разлика между омнивор и карнивор правите ли ?Брех тая уикипедия бе !
Омниворс са всеядни.Да,ядат и месо,но и всичко друго.Мечките примерно повече ядат плодове,корени и мед отколкото месо.Семейство кучета каквото и да им хвърлиш го ядат.Това не са хищници,а всеядни.

Ако говорим за истински карниворс-хищници,които ядат само месо,то това са котките.Цялото семейство котки са хищници до един.От най-големите котки Сибирските Тигри до малките домашни котета всички до една не само ядат месо,а и имат нужда да ядат само месо.Самото им тяло има нужда.Кучетата имат 3 пъти повече вкусови рецептори от котките,но те са настроени да усещат и кисело и сладко и солено и т.н.,затова за тях не е проблем да ядат и плодове и зеленчуци и шоколад ако щете.Иди виж вълците като нямат храна какво ядат-дори пасат трева и ядат плодове.
И тук е разликата с котките и за това те са толкова капризни-техните рецептори (т.нар. умами) са настроени само и единствено към месото.Всичко друго за тях е трудно смилаемо и вредно !

3oPuTy
06-22-2012, 07:28
Зори, в момента си има закони, които забраняват кучета да се пускат свободно, а при разходка те трябва да са със наморник ако са над 15кг мисля. Така че, ако някой си е пуснал кучето имаш право да се обърнеш към полиция, и т.н. Ако кучето е било вързано и си се завряла в него си е твой проблем. Иначе домашни кучета на глутница аз не съм виждал лично....

Домашните може да не са на глутници,но пак се случва да хапят.Не случайно споменах,че и 3-те пъти,в които ме е хапало куче беше все домашно.
А за наморника - знам,че е задължителен,но за целия ми съзнателен живот съм видяла куче с наморник един,единствен път и то преди 2 седмици.
И естествено,че не съм се навирала във въпросните три.Две от тях дори не познавах,защото случките се разиграха в други градове.

bloodyF
06-22-2012, 09:03
Първоначално написано от 3oPuTy

не е така, не само бездомните нападат хора, но в повечето случаи бездомните са гладни, настървени и като помиришат живо месо и действат, не ги интересува нищо
домашните, или поне тези които са третирани неправилно-удряни са, учени са да ловуват и да хапят, също трябва да се отнемат от собствениците и да се евтаназират
никой не е казал, че само бездомните са проблем в обществото, но обикновено домашните си седят у дома и доста по-рядко се случва да нападат хора : )

3oPuTy
06-22-2012, 09:20
Сигурно си права :)
В моя град до сега не съм чувала за случай на нападнати/нахапани хора от улични кучета,а тях ги има много.За сметка на това пък знам за доста случаи на нахапани от домашни ...

Както и да е.Спирам да ви спамя в темата,защото си е ясно,че аз съм против изтребването на всички кучета :? Вярно агресивните и болните нямат място на улицата,но да се избиват и другите ... Не мисля,че е правилно :)

Verminaard
06-22-2012, 09:27

A мене ме е срам че разглезени принцески като тебе имат нещо общо с България.Лесно е да си живуркаш спокойно и да проповядваш кафев европейски морал,неприложим в реалната ситуация и ежедневие.Добре че безумците като тебе са малко и си оставате само със пискането и вряскането.

Dagichka
06-22-2012, 12:45
добре де, само едно не разбирам - как всички варианти (били те хуманни или не хуманни) ги отхвърляте поради една или друга причина? и как само в България е такова положението с кучетата? защо в Западна Европа, САЩ и тн. го нямат този проблем? нещо ново под слънцето ли са открили, или какво? евтаназия за кучетата (които са в момента на улицата), оттам нататък супер строги мерки и глоби за стопаните дето си зарязват кучетата/или техните новородени, парите да отиват за приюти, кастрации и след едно 50 години според мен всичко ще е перфектно. ама само в мечтите ми ;д

IncendiaSanctus
06-22-2012, 13:49
Само едно пояснение да вмъкна.Кучетата са хищници,колкото мечките са хищници !
Вие разлика между омнивор и карнивор правите ли ?Брех тая уикипедия бе !
Омниворс са всеядни.Да,ядат и месо,но и всичко друго.Мечките примерно повече ядат плодове,корени и мед отколкото месо.Семейство кучета каквото и да им хвърлиш го ядат.Това не са хищници,а всеядни.

Ако говорим за истински карниворс-хищници,които ядат само месо,то това са котките.Цялото семейство котки са хищници до един.От най-големите котки Сибирските Тигри до малките домашни котета всички до една не само ядат месо,а и имат нужда да ядат само месо.Самото им тяло има нужда.Кучетата имат 3 пъти повече вкусови рецептори от котките,но те са настроени да усещат и кисело и сладко и солено и т.н.,затова за тях не е проблем да ядат и плодове и зеленчуци и шоколад ако щете.Иди виж вълците като нямат храна какво ядат-дори пасат трева и ядат плодове.
И тук е разликата с котките и за това те са толкова капризни-техните рецептори (т.нар. умами) са настроени само и единствено към месото.Всичко друго за тях е трудно смилаемо и вредно !

На няколко места погледнах, и навсякъде пише, че кучето и всичките му събратя - вълци, прерийни кучета, диви кучета и т.н. са от разред CARNIVORA - ХИЩНИЦИ. Ама ти щом разбираш повече от зоолозите, немаш грижи xD

Друго не мисля да ти отговарям, освен да ти дам едно предложение - носи си една торбичка със сушени ягодки, като те нападнат глутница гладни, бесни кучета да ги метнеш на земята и да избягаш, докато те се втурнат да ги ядат...

DragonLady
06-22-2012, 14:15
Помиярите определено трябва да бъдат затваряни в кучкарници, и ако никой не ги осинови до известен период от време да ги убиват, каквато е практиката в Европа и на запад.
А всичките природозащитници и тн. активистивтичекса сган да се замислят малко чии живот е по-ценен? Човешкият или кучешкият? Човека поне е полезен за обществото ( има и изключения разбира се ), а кучето полезно ли е за обществото? Не!!! Даже вреди!!! Хапе хора - влияе зле за общественото здраве, сере по улиците - замърсява инфрастуктурата и околната сред, харчат се сума си пари за кучкарници, кастрации ( което одобрявам и двете ръце ) и тн. харчове за кучета - точене на държавният бюджет и разните му фондове, къде европейски ( ако ЕС дадът някой лев ), къде държавни, т.е наши - щото тея пари се удържат от нашите заплати!!! Представете си следното: Приемаме практиката за убиване на псетата > последици: парите, които отиват за кучетата ще са по-малко > държавният бюджет ще може да пренасочи тези пари за нещо по полезно като например: пенсии, майчински, за здравеопазване, за образование и тн. и тн.; улиците ще са по чисти > няма кой да сере по тях; хората по спокойни > няма да се страхуват, че някое озверяло псе или глутница ще го нападне и ще го разкъса буквално!; и тн. мога да изброявам много ползи. щ

И ако все още защитавате тези паразитни същества ( да, паразити са - живеят за сметка на хората, като бълхата, която се храни чрез кучетата ), прочетете тази скорошна статия:
http://www.novini.bg/news/70851-%D0%B3%D0%BB%D1%83%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BF%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%85%D 0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-8-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5.html

JungleJaguar
06-22-2012, 18:08
На няколко места погледнах, и навсякъде пише, че кучето и всичките му събратя - вълци, прерийни кучета, диви кучета и т.н. са от разред CARNIVORA - ХИЩНИЦИ. Ама ти щом разбираш повече от зоолозите, немаш грижи xD

Друго не мисля да ти отговарям, освен да ти дам едно предложение - носи си една торбичка със сушени ягодки, като те нападнат глутница гладни, бесни кучета да ги метнеш на земята и да избягаш, докато те се втурнат да ги ядат...
Ти си най-тъпото същество,което съм виждал !
Не се ебавам !
Толкова тъпо,че не прави разлика между всеядни ХИЩНИЦИ и МЕСОЯДНИ хищници !
Няма кво да ти кажа повече !

IncendiaSanctus
06-22-2012, 18:17
Ти си най-тъпото същество,което съм виждал !
Не се ебавам !
Толкова тъпо,че не прави разлика между всеядни ХИЩНИЦИ и МЕСОЯДНИ хищници !
Няма кво да ти кажа повече !

Буахахахаахахаха, изпусна за ХИЩНИЦИТЕ-ВЕГЕТАРИАНЦИ да споменеш, които оцеляват само на продукти от соя :D
Искрено се забавлявам с теб :D

mimsssssss
06-22-2012, 18:41
За не знам си кой път идвам в Благоевград. Кучета по центъра, кучета в парка, кучета по кафетата, по шадраваните ако щете - абе навсякъде. Благоевград е малък град, не знам какво става в по - големите, сигурно е някакъв ужас. Отивам да бягам, ходих точно три дена по дългият маршрут. На третият - някаква глутница от четири големи и едно малко куче. Еми вече ходя само в един парк до таксиметрова спирка, където има хора.
Сега - куче не ме е хапало никога. Редовно сядам на някоя пейка с приятелки, по кафета и разходки, куче не ме лае, куче не ме е хапало. Пресен пример: събираме две пейки в парка и сме шест момичета. От някъде идват две кучета, средноголеми и се мушкат под наще пейки. Ние не им обръщаме внимание, правим се че не ги виждаме. Идват още три, после дойдоха още няколко. Буквално за половин час имаше за всяко момиче по две кучета. Минават хора, кучетата ги лаят, една жена вика вземете си кучетата. Не сме ги хранили, не сме ги пили, не сме ги галили. Кучетата стояха при нас над четири часа. През това време аз и едно друго момиче опитахме да станем, едното куче взе да ръмжи и ние си седнахме. Ама ей така, все едно разбираше че ставахаме. Накрая минаваше един човек, а си беше още светло и всичките кучета се затичаха след него - буквално глутница. Това, което ни ръмжеше му скочи отгоре и го захапа за рамото, повали го другите също му скочиха. Ние бяхме на десетина метра и веднага тръгнахме натам, кучетата явно ни чуха/подушиха или нещо друго и избягаха. Човека му беше разкъсано рамото и хвана такси за болницата. Кучетата си избягаха и тоа беше то. Този човек нищо не им е правил, те буквално си го избраха, а нас що не ни нападат - питайте.
До сега много пъти се е случвало куче да стои под пейката ми, заради слънцето. Не ме закача, нито човека с който съм. Виновни са си хората според мен, но нямам представа защо.
Иначе от където и да го погледнем сме виновни за това положение. Първо, че тези бездомни кучета, или тяхните родители преди това са били питомни в някой двор/дом и са били изгонени/пуснати. Второ, че не се прави нищо за да се спре популацията, като най-малкото е кастрирането, на ред с това и закон за изоставянето. Трето, няма приюти където да си дадеш кучето, когато вече не го искаш/не можеш да се грижиш за него. И четвърто, дори два смъртни случая явно не са достатъчни за взимането на някакви мерки от висшестоящите.
Да, България винаги си е била зле. Да, отива и на по - зле. Но хуманността ще се запази, на ред с пасивността и апатията. Не съм за ефтаназията. Определено има финанси за построяването на приюти. Темата както не е за обсъждаане на педофили и убийци на свобода, така не е и за гладните по домовете деца. Темата си е за кучетата и проблема с хората. Трябва да се постъпи в най-скоро време по някакъв начин, да бъдат събрани, да има приюти, ако някой иска да си има куче да има чип и т.н. и т.н.
Да, тъжно е че данъците ни отиват за кучешки приют примерно. Аме тъжно и че един затворник на месец бива издържан с 700лв. Тъжно е, че има всички удобства, хранене по 3 пъти на ден, отопление и ред други неща. Тъжно е, че децата в домовете "ядат кисело мляко разредено с чешмяна вода", ама това е то, милата ни родина. Има много тъжни неща, условни присъди, такива за прегазен човек = 3г. затвор, за изнасилване = 4г., за убийство 1 степен = 12г., но има ли какво да се направи? Кажете, че мисля дивашки, ама личното правосъдие винаги ми изглежда най-добрият вариант.

ChubbyBunny
06-22-2012, 19:45
Verminaard, хайде да се успокоиш, а? Всеки си защитава неговото мнение, ти какъв си, че да казваш кой мисли правилно и кой не ... Това, че не всички са на твоето мнение не означава да ги нападаш и да им натякваш колко ограничено мислене имат, стегни се малко ...

draid
06-22-2012, 20:54
Не ми преписвай думички. Много ясно схвана какво казах и няма нищо общо с това, което ти си съчини.

scrooper, не ми се влиза в излишни спорове, а и масата от "опозицията" не може да се изказва нормално, без обиди и каруцарски приказки. В предните страници съм писала достатъчно за бездомните, за хуманния път, че и за домашните кучета и въпросното чипиране и задължителното кастриране и т.н.

Мила моя, преди да говориш, как реално се справят с кучетата в европа, поразрови се и си свери часовника. Дори в момента не осиновени кучета там се умъртвяват.

JungleJaguar
06-23-2012, 06:52
Буахахахаахахаха, изпусна за ХИЩНИЦИТЕ-ВЕГЕТАРИАНЦИ да споменеш, които оцеляват само на продукти от соя :D
Искрено се забавлявам с теб :D

Вегетарианци Хищници-не,искрено те съжалявам !

IncendiaSanctus
06-23-2012, 08:55
Вегетарианци Хищници-не,искрено те съжалявам !

http://static.themetapicture.com/media/funny-sarcasm-quote-beating-people.jpg

loveca777
06-23-2012, 09:14
Мила моя, преди да говориш, как реално се справят с кучетата в европа, поразрови се и си свери часовника. Дори в момента не осиновени кучета там се умъртвяват.

Точно така! Напълно за всичко съм съгласен с теб .

Псевдо-еколозите въобще не знаят на кой свят се намират ...
А каква порода са твоите кучета ? :)

loveca777
06-23-2012, 09:34
И драга ми виоленца, крайно време е да разбереш, че света принадлежи на хората, за добро или лошо, а това скоро няма да се промени. Спрете да сравнявате, което и да е друго същество с човека. Няма база за сравнение.

аа тук не съм съгласен
Хората са големите унищожители и грешка на природата . ;d

JungleJaguar
06-23-2012, 13:48
^
Абсолютно !
Животни е имало стотици милиони години преди нас,има и сега,ще има и след нас,щото вървим смело към самоунищожение.Голяма работа сме хората,а сме единствените същества на планетата,които не само се самоунищожават,ами унищожават и природата !

draid
06-23-2012, 13:51
Както казах, за добро или лошо, света в момента принадлежи на хората. Слабо се съмнявам, че може да има катаклизъм който да унищожи нас а да пощади околният свят, при все че сме най-приспособими на земята. Това дали сме унищожители или не, няма никакво значение, ние сме на върха на еволюционната пирамида. Дали сме грешка на природата или нечия друга, също няма голямо значение. А и имайте в предвид, че природата не търпи своите грешки, а нас достатъчно ни търпи, очевидно не сме грешка.

IncendiaSanctus
06-23-2012, 13:54
Като сте грешки на природата - самоубийте се. Аз лично съм неин шедьовър...

JungleJaguar
06-23-2012, 16:36
Като си толко високо еволюирал и си на върха на хранителната пирамида, влез в една клетка при един 350 кг сибирски тигър и го убий с невероятно еволюиралите ти зъби,мощни нокти и страшна еволюирала захапка.

Вие,владетели на планетата Земя,осъзнавате ли,че дори едно комарче убива на година милиони високоеволюирали владетели като вас ?

IncendiaSanctus
06-23-2012, 17:10
Като си толко високо еволюирал и си на върха на хранителната пирамида, влез в една клетка при един 350 кг сибирски тигър и го убий с невероятно еволюиралите ти зъби,мощни нокти и страшна еволюирала захапка.

Вие,владетели на планетата Земя,осъзнавате ли,че дори едно комарче убива на година милиони високоеволюирали владетели като вас ?

А първата част от съвета ми защо я пренебрегна... :(
Ще вляза, защо да не вляза. Влизам с една надцевка заредена с патрони с по 12 съчми вътре - всичко е наред xD

JungleJaguar
06-23-2012, 17:32
То с оръжие и шимпанзе може,бе владетелю ахахахах !

IncendiaSanctus
06-23-2012, 17:45
То с оръжие и шимпанзе може,бе владетелю ахахахах !

Ми ако сибирският тигър успее да изобрети нещо, нямам НИЩО против да го използва в нашия честен дуел...

draid
06-23-2012, 17:50

Тигъра има зъби и нокти, човека интелект. Точно за това е по на високо във веригата. Чисто и просто, мозъка е по ценен от стотиците килограми мускули.

SisiStrange
06-23-2012, 18:05
Пак ще го кажа в същата тема. Можете да сте толкова толерантни само, докато не нападнат вашето дете/майка/близък или самите вас. После няма да ги обичате и защитавате толкова. Питайте майка ми колко им се радва след като толкова време ставаше в ранни зори да гледа през прозореца дали ще мина невредима по улицата през глутницата за училище. Да ви светна: тези кучета не нападат специално лоши едри бабаити, които си го заслужават. Те нападат слаби и за предпочитане по-ниски от тях същества (например, деца), защото ги възприемат за плячка. Мен са ме нападали, защото си ходя по улицата без да закачам нищо и никого. Когато бях в първи-втори клас нападнаха мой съученик, защото пресече в неправилен момент и после ходи да му леят куршум детето. Сериозно ли сте толкова малко хора, че възприемате животът на едно дете като в пъти по-безсмислен и неценен от живота на едно куче? После ми говорете колко сме били лоши хората. Миииии да, лоши сме. Даже акулите проявяват грижа за малките и ги защитават. Ние си пазим кучетата. Жал ми е за вас.

loveca777
06-23-2012, 18:11
Както един метеорит е унищожил динозаврите , така може и хората , защото все още не е измислен начин за защита от комети и големи метеорити ..
Второ тъпото съвременно човече произлиза от съвсем скорошен период на само някакви си хиляди години ,но с модернизацията през 20ти с 21 век екологичния проблем най-много се задълбочава
Ако не еволюираме или не се вземат строги мерки , а такива скоро няма да има - вървим право към самоунищожение
Но хайде да не се впускаме към филосовски размисли , защото крайно се отдалечаваме от темата
Решението с бездомните кучета не е пълното им избиване
Сега парите се крадат и се лъже ,че кучета биват кастрирвани
Пълната кастрация е решение ,но ще отнеме повече време
Най-добре е кастрация , повече кучкарници и убиване на хапещите кучета
И да - на запад нямат песове ,защото ги избиват така ,както Хитлер еврейте

Me4encety
06-24-2012, 23:33
Едни били лоши други добри... Ебати глупостите.Вижте кво аз съм твърдо на страната на животните.В крайна сметка планетата е пренаселена от безмозъчни подобия на човек.Те да не са се родили лоши кучетата ?! Мне.Такива са станали заради разни боклуци,които от нямане на работа,или прекалено много нерви/злоба са решили да поритат или потормозят нещо.И хоп видели куче.Я ми кажете дали кучето се ражда лошо ? ПОгледнете едно новородено кученце и ми кажете,че то е заплаха за вас.Да може и да стане,но ако не бъде малтретирано,уморявано от студ/жега и умиращо от глад ще си остане кротко пале.Не можете и няма да вините кучетата ! Човека ги е направил такива и сега ще си ги търпи.В коя друга държава го има тоя филм ? В никоя.В цивилизованите (наблягам на думата "цивилизовани") държави има приюти,ветеринарни служби и закони.А тук кво има? Шепа диви селяни.Щом един човек е агресивен към някое куче (което само да обележа е физически по-слабо) то почти в 90 % от случейте е агресивен и към семейство,приятели,познати и т.н и т.н.А колкото до нахапаните - половината са нахапани с причина.Еми и мен да дойде някой да ме наранява и аз ще го захапя (в моя случей ударя,все пак не съм куче).И в крайна сметка кои,по дяволите,сте вие,че да решавате,че човека има повече право да живее,че е по висш?! Кои сте вие,че да отнемате живот ?! Кои ?!

MagicSmiles23
06-25-2012, 05:34
Едни били лоши други добри... Ебати глупостите.Вижте кво аз съм твърдо на страната на животните.В крайна сметка планетата е пренаселена от безмозъчни подобия на човек.Те да не са се родили лоши кучетата ?! Мне.Такива са станали заради разни боклуци,които от нямане на работа,или прекалено много нерви/злоба са решили да поритат или потормозят нещо.И хоп видели куче.Я ми кажете дали кучето се ражда лошо ? ПОгледнете едно новородено кученце и ми кажете,че то е заплаха за вас.Да може и да стане,но ако не бъде малтретирано,уморявано от студ/жега и умиращо от глад ще си остане кротко пале.Не можете и няма да вините кучетата ! Човека ги е направил такива и сега ще си ги търпи.В коя друга държава го има тоя филм ? В никоя.В цивилизованите (наблягам на думата "цивилизовани") държави има приюти,ветеринарни служби и закони.А тук кво има? Шепа диви селяни.Щом един човек е агресивен към някое куче (което само да обележа е физически по-слабо) то почти в 90 % от случейте е агресивен и към семейство,приятели,познати и т.н и т.н.А колкото до нахапаните - половината са нахапани с причина.Еми и мен да дойде някой да ме наранява и аз ще го захапя (в моя случей ударя,все пак не съм куче).И в крайна сметка кои,по дяволите,сте вие,че да решавате,че човека има повече право да живее,че е по висш?! Кои сте вие,че да отнемате живот ?! Кои ?!
+1

loveca777
06-25-2012, 08:17
пхахахахахахахаАХахАХахАХ ахАХахАХа
Искрено този коментар ме кара да се смея ! :D

Me4encety
06-25-2012, 10:35
пхахахахахахахаАХахАХахАХ ахАХахАХа
Искрено този коментар ме кара да се смея ! :D

Защото не ти достига достатъчно сиво вещество да го проумееш ли ? :)

jghgh
06-25-2012, 10:52
Не, ти просто разсъждаваш по детски.
Да, кучетата не са виновни, че навремето някой ги е изхвърлил на улицата и те после безконтролно са се размножили.
Но да кажеш, че хората, нахапани от песове, сами са си виновни е малко тъпо.
В моя град проблеми с кучета няма. В София - има, че дори и глутници си формират. Интересувай се малко от природата на кучетата, откъде произлизат, какво е тяхното поведение и пр. Когато са диви си формират глутница с йерархия и т.н. Когато са гладни, озверяват, и вече не са милите приятели на човека, а хищници, търсещи своето ядене. Това е природа, нормално е.
Но си представи, че баща ти някой ден го нападнат, за да го изядат и свърши като оня професор, дето почина от раните си. Представи си го.
Достатъчно е да се случи на твой близък или на самия теб, за да си промениш коренно мнението, че кучетата СА проблем.
Не може да се отрече, че за да са толкова много са виновни хората, но не може и да се отрече, че когато са гладни и са много са опасни и могат да ти причинят големи щети.

Не съм чела темата, а само твоят коментар и според мен е много инфантилен и наивен.

IncendiaSanctus
06-25-2012, 11:24
blah blah blah tl;dr

Коментарът ти е повече от малоумен и си личи, че изобщо не си погледнала темата досега. Затова, за всяко твое твърдение ще ти обясня защо говориш глупости :

В крайна сметка планетата е пренаселена от безмозъчни подобия на човек."
- Май си искала да кажеш, че хората, които са лоши към животни са "подобия на хора"... Тъпо, но да кажем, че може да го използваш. Минаваме нататък.

"Те да не са се родили лоши кучетата ?! Мне.Такива са станали заради разни боклуци,които от нямане на работа,или прекалено много нерви/злоба са решили да поритат или потормозят нещо.И хоп видели куче.Я ми кажете дали кучето се ражда лошо ? ПОгледнете едно новородено кученце и ми кажете,че то е заплаха за вас.Да може и да стане,но ако не бъде малтретирано,уморявано от студ/жега и умиращо от глад ще си остане кротко пале.Не можете и няма да вините кучетата ! Човека ги е направил такива и сега ще си ги търпи."
- Това цялото става въпрос за едно твърдение, затова ще ти го коментирам заедно - според мен имаш предвид, че кучетата не се раждат готови да нападат хора... Ми не си права. Тъпо е да го казваш това, след като природата им е дала зъби, нокти, здрави лапи, и всичко възможно да са убийци и ловци. Много зли се раждат даже, казах го вече, ОБРАТНОТО е дело на човека. Или може би смяташ, че между вълк и куче няма разлика ? Съветвам те да се опиташ да погалиш някой див вълк... Човека е опитомил вълка, и така е станало животно, което като се третира правилно те слуша, и не те напада, а напада плячката ти примерно. Как може да сравняваш новородено кученце ?
Ето това също не изглежда много опасно, даже напротив, сладурско е, нали ?
http://cutearoo.com/wp-content/uploads/2011/04/baby-puffer-fish.jpg

Мдам... А това е може би второто най-отровно гръбначно животно в света. Малоумно е да съдиш по вида на нещо, особено пък докато е малко. Може би някои животни се озлобяват, ако ги нападаме, но първо - не мисля, че някой тормози уличните кучета всекидневно, и второ, не мисля, че биха се озлобили, а по-скоро ще се наплашат...

"В коя друга държава го има тоя филм ? В никоя.В цивилизованите (наблягам на думата "цивилизовани") държави има приюти,ветеринарни служби и закони.А тук кво има? Шепа диви селяни."
- Може би тук е единственото място, където имаш някакво право в целия ти пост - при нас няма организация за справяне с проблема ефикасно. Обаче след това пак си се връщаш на старата песен - че хората били виновни за кучешката злоба, което както вече казахме е малоумно.

"Щом един човек е агресивен към някое куче (което само да обележа е физически по-слабо) то почти в 90 % от случейте е агресивен и към семейство,приятели,познати и т.н и т.н."
< само да вметна - СЛУЧАИТЕ >
- Хммм, явно :
1. Имало е изследване за връзката между насилие над животни и домашно насилие
и
2. Ти имаш достъп до него, и резултатите казват - 90%.
Не ми твърди глупости, без да имаш реални данни, още повече, че това е тъпо, защото основно тия, които правят такива глупости на животни ( аз също съм против насилието над животни, но темата ни за разговор е съвсем друга ! ) които аз съм виждал са били разни келеши на по 12-13 години...

".А колкото до нахапаните - половината са нахапани с причина.Еми и мен да дойде някой да ме наранява и аз ще го захапя (в моя случей ударя,все пак не съм куче)."
- Отново използваш статистически данни - "половината", които напълно не отговарят на истината. Разбира се, онова 4-годишно детенце съм сигурен, че ако не всеки ден, то през ден е ходило да тормози уличните кучета, които му прегризаха гърлото... Ако някой тормози кучетата, значи МОЖЕ ДА ГИ ТОРМОЗИ => кучетата НЕ МОГАТ да му се опълчат по никакъв начин.

"И в крайна сметка кои,по дяволите,сте вие,че да решавате,че човека има повече право да живее,че е по висш?! Кои сте вие,че да отнемате живот ?! Кои ?!"
- Ами ако ти не мислиш така, това значи, че се смяташ за обикновено животно. Ходи живей като животно, щом е така... Хората са най-напредналият вид на Земята в момента, съжалявам да ти го съобщя. А кой е лъвът в саваната, че да отнема животът на антилопата, по твоята логика ? Пречат кучетата, нападат го - следователно, трябва някак да се справи с тях човекът.

JungleJaguar
06-25-2012, 14:14
^Тука съм съгласен с теб.

А и Меченце,то и сибирските тигри като са новородени са готинички,игривички и малки,сладки котенца,които не могат да те наранят.
И само след месеци дори станали само 50 кг учените са изчислили,че са вече 35 пъти по-силни от 50 кг немска овчарка и на практика могат в играта си не само да те смелят,ами и убият !
А стават над 400 кг !
Тоест,котенцето няма винаги да си стои малко и безобидно.

Me4encety
06-25-2012, 15:57
...
Сега пък аз ще отговоря на всяко твое твърдение.

Май си искала да кажеш, че хората, които са лоши към животни са "подобия на хора"... Тъпо, но да кажем, че може да го използваш. Минаваме нататък.
Нямам предвид пряко към животни.Искам да кажа,че през последните години планетата не е обитавана от особено умни индивиди.Пример - саморазрушаваме планетата.

Това цялото става въпрос за едно твърдение, затова ще ти го коментирам заедно - според мен имаш предвид, че кучетата не се раждат готови да нападат хора... Ми не си права. Тъпо е да го казваш това, след като природата им е дала зъби, нокти, здрави лапи, и всичко възможно да са убийци и ловци. Много зли се раждат даже, казах го вече, ОБРАТНОТО е дело на човека. Или може би смяташ, че между вълк и куче няма разлика ? Съветвам те да се опиташ да погалиш някой див вълк... Човека е опитомил вълка, и така е станало животно, което като се третира правилно те слуша, и не те напада, а напада плячката ти примерно. Как може да сравняваш новородено кученце ?
Мога и го правя.Междо вълк и куче има разлика може да не е много голяма,но я има.Аз див вълк няма да погаля,но пък ти не можеш да сравняваш кучета с диви вълци,защото живеят в съвсем различна среда.А иначе за това,че се радат с нокти и зъби - еми то и хората имаме нокти и зъби,но не ги използваме с цел лов.Едно куче израстнало в нормална среда не хапе,драска или напада (освен на игра).Тя и котката има зъби и нокти и сигурно след като изтребят кучетата котките ще станат проблем...
Малоумно е да съдиш по вида на нещо, особено пък докато е малко. Може би някои животни се озлобяват, ако ги нападаме, но първо - не мисля, че някой тормози уличните кучета всекидневно, и второ, не мисля, че биха се озлобили, а по-скоро ще се наплашат...
Не е малоумно,защото докато е малко то още не е било повлияно от никакви външни фактори и тогава можеш да видиш характера му.(разбира се не говоря за бебе на 20 дена което още не е прогледнало дори).Ти не мислиш,но е така.Няма ден в който да не видя как някой рита куче,защото му се е изпречило на пътя.Да плашат се,но в случея има доста вярна поговорка - Агресията поражда агресия.
Не ми твърди глупости, без да имаш реални данни, още повече, че това е тъпо, защото основно тия, които правят такива глупости на животни ( аз също съм против насилието над животни, но темата ни за разговор е съвсем друга ! ) които аз съм виждал са били разни келеши на по 12-13 години...
Келеши на 12-13,ама тия келеши порастват.А и не са само децата има и възрастни които ги тормозят.Но както и да е.Едно 12 годишно дете ще малтретира животно в него ще се породи агресия и през годините ще му омръзне да я искарва винаги на животните и тогава ще я изкара на друг.
Отново използваш статистически данни - "половината", които напълно не отговарят на истината. Разбира се, онова 4-годишно детенце съм сигурен, че ако не всеки ден, то през ден е ходило да тормози уличните кучета, които му прегризаха гърлото... Ако някой тормози кучетата, значи МОЖЕ ДА ГИ ТОРМОЗИ => кучетата НЕ МОГАТ да му се опълчат по никакъв начин.
То не ги е тормозило,но те вече са тормозени и от там станали агресивни.А мога ли да попитам къде са били родителите на това дете?Щом всички се смятате за по-висши от кучетата тогава не обвиняваите тях,а отговорните за това дете хора които са допуснали да се случи.
Ами ако ти не мислиш така, това значи, че се смяташ за обикновено животно. Ходи живей като животно, щом е така... Хората са най-напредналият вид на Земята в момента, съжалявам да ти го съобщя. А кой е лъвът в саваната, че да отнема животът на антилопата, по твоята логика ? Пречат кучетата, нападат го - следователно, трябва някак да се справи с тях човекът.
Аз знам,че сме най-напредналия вид,но със сигурност си оставаме животни.А примерът ти с лъвът и антилопата е крайно неуместен,защото лъва ще нападне антилопата за да се НАХРАНИ.Мда то и на мен много неща ми пречат,но да съм вдигнала пушката ?

SisiStrange
06-25-2012, 17:05
Абе нека те нападне някой път, защото си минала по алеята пред блока, която считат за територия, пък тогава се обяснявай за лошия човек. Мда, може би глутницата, която ме нападаше всяка сутрин цяла учебна година е съставена от кучета, изхвърлени от зли стопани. Да речем. НО ТЕ НАПАДАХА МЕН. Момиченце 1.60 високо и 47кг тежко, което нито ги е ритало, нито им е правило нещо, а си е минавало по улицата. Тъй че спрете да обяснявате как ние сме си виновни и трябва да търпим. Ми не съм виновна та да търпя. Не съм виновна та да заслужавам да ме е страх и майка ми да сънува кошмари толкова време. Тъй че, съжалявам, но кучетата са си проблем. Че хора са виновни - виновни са. Това значи ли, че заставаш зад някое куче, разкъсало дете и сочиш с пръст с думите: "Ми ти си си виновно."? Абе хора, ще имате деца и вие един ден. Помислете и за тях. Може едни да създават проблема, но за него плащат невинни хора.
Нямам думи. В 21 век да те разкъсват кучета по улиците и отгоре на всичко да слушаш как си го залсужаваш, защото си човек.

JungleJaguar
06-25-2012, 17:18
Е,да,между домашно куче и вълк има огромна разлика и няма база за сравнение.Това си е така.Едното яде гранулки от купичка,разхожда се в парка и спи на топло пред камината,а другото оцелява в суровата природа,убива и яде животни.
Е,тук ако не виждате разлика,незнам !

А иначе да,21 век е повече от срамно да те разкъсват кучета по улиците.

Me4encety
06-25-2012, 17:22
Нападали са ме кучета.И к'во ? Голямо чудо.Преживява се.А хората които са били отвличани,изнасилвани,преб ивани и кво ли още не оплакват ли се ? Спрете да правите от мухата слон.Предполагам не си обезобразена,обездвижена или със сериозни наранявания.

draid
06-25-2012, 17:26
Нападали са ме кучета.И к'во ? Голямо чудо.Преживява се.А хората които са били отвличани,изнасилвани,преб ивани и кво ли още не оплакват ли се ? Спрете да правите от мухата слон.Предполагам не си обезобразена,обездвижена или със сериозни наранявания.

Изключително плосък коментар, лишен от всякаква мисъл и очевидно праволинейно мислене, известно под фразата : "кон с капаци" Пожелавам ти и за напред да преживяваш нападенията, твоите близки и приятели, а в бъдеще и деца да го преживяват, защото чисто статистически, може и да не успея да го преживеят. Примери за това бол - и за обезобразени и за обездвижени и т.н. И накрая на колко години си ?

loveca777
06-25-2012, 17:29
Наистина се забавлявам като ви чета споровете и знанията по зоология и дивечознание :D
,,Нямам предвид пряко към животни.Искам да кажа,че през последните години планетата не е обитавана от особено умни индивиди.Пример - саморазрушаваме планетата.,, - Мече , ти защото си много голяма и ги разбираш нещата :D Спокойно , простено ти е ,щом си още на 15 години!
-
Както и да е, когато едно животно-хищник е гладно - напада
Защитава си територията и тнт
Невинните хора, понасят последствията на некадърното управление българско
http://www.vbox7.com/play:a037786e&start=44

draid
06-25-2012, 17:36
Може да си сигурен, че трудно ще пуснем върха, дори и да унищожим земята. Хората са малко като напаст в момента, но безценното в случая е интелекта и възможността за решаване на всякакви проблеми.

SisiStrange
06-25-2012, 17:40
Развих тежка фобия от тях. Говорим си за ежедневни нападения. Събаряли са ме на земята. Имам огромен късмет, че не ми се е случвало най-лошото. На късмет ли трябва да се разчита? В една столица, където би следвало да може да си пуснеш детето на спокойствие да иде на училище, нормално ли е просто да му стискаш палци да стигне невредимо? Имаш много болен мозък или просто наистина си на 12 и не можеш да си представиш една такава ситуация от погледа на голям човек.
И да, хората, които са били изнасилвани, пребивани и какво ли още не, ТРЯБВА да се оплакват в правилните институции и виновниците да бъдат наказвани. Същото важи и за кучетата. Пред института, в който работи мама, има една такава глутница, от която даже мъжете се плашат. Нападали са бая хора и всички ги е страх. Това не е нормално. Не живеем в палатки из балкана. Това е град. Цивилизация. Би следвало да можеш да си ходиш спокойно.

loveca777
06-25-2012, 17:49
Може да си сигурен, че трудно ще пуснем върха, дори и да унищожим земята. Хората са малко като напаст в момента, но безценното в случая е интелекта и възможността за решаване на всякакви проблеми.

ще одим на друга планета , докато не я унищожим и нея ..:D

Me4encety
06-25-2012, 18:04
Сиси,съжелявам.Твоето наистина е било нападение,но просто има хора които считат за нападение едно изръмжаване.Найстина не е правилно да се притесняваш да отидеш до училище,ама не е правилно и дивия селянин да излезе с камъка и да заблъска по главата на всяко куче което види.

windowlicker
06-25-2012, 18:11

Предполагам нямат право да се оплакват по твоята логика, защото най-вероятно те са си виновни за това или това важи само когато ти изнася? Според мен най-лошото, което може да се направи е да се обвинява жертвата за дадено престъпление. Да, жертвите на кучетата са виновни, за това че вървят по улицата, за това че тази улица била територия на помияри итн.

Иначе аз едно не мога да разбера: как може някой да си мисли, че едно питомно животно (по принцип) би се чувствало добре на улицата и да си мислят че като му хвърлят хляб веднъж на седмица или дори веднъж на ден все едно му помагат кой знае колко и се чувстват добре за себе си, че са спасили същество едва ли не. В крайна сметка уличните кучета също страдат от това, че са на улицата. Тези, които се грижат за бездомните кучета всъщност само влошават обстановката.

ПП: не знам дали знаеш, но в чужбина умъртвяват кучетата в приюти след известно време.

ПП: ако не си готова да спасиш куче и да го прибереш в дома си, тогава обвинявай себе си за съдбата му щом толкова те притеснява.

Me4encety
06-25-2012, 18:21
А ти откъде знаеш,че не съм готова ? Може би просто нямам възможността.И не аз се изразих грешно.Имам предвид,че сериозно пострадалите хора не са тръгнали да пискат "оле господи изнасилихаме/пребиха ме/отвлякоха ме ами сега как ще живея бла бла",а тези на които им е изръмжало някое куче правят големия цирк.А как няма да се влоши обстановката според теб?Като ги оставим да умрат от глад ли?

loveca777
06-25-2012, 18:53
А ти откъде знаеш,че не съм готова ? Може би просто нямам възможността.И не аз се изразих грешно.Имам предвид,че сериозно пострадалите хора не са тръгнали да пискат "оле господи изнасилихаме/пребиха ме/отвлякоха ме ами сега как ще живея бла бла",а тези на които им е изръмжало някое куче правят големия цирк.А как няма да се влоши обстановката според теб?Като ги оставим да умрат от глад ли?

Момиче , не си много малка ,за да се държиш така по детски - стегни се малко
Изгледа ли клипа за бабата с изядените крака? Това не е единствения случай
Като ги хранете ги събирате и по този начин им помагате да се размножават повече..

windowlicker
06-25-2012, 18:56
"А ти откъде знаеш,че не съм готова ? Може би просто нямам възможността."

Винаги можеш да намериш оправдание. Това все пак не ти дава право да нападаш тези, които не са съгласни с теб.

"И не аз се изразих грешно.Имам предвид,че сериозно пострадалите хора не са тръгнали да пискат "оле господи изнасилихаме/пребиха ме/отвлякоха ме ами сега как ще живея бла бла",а тези на които им е изръмжало някое куче правят големия цирк."

Оплакват се, пък и по статиите, които се пишат по нета не съм видяла някой да се оплаква за това, че куче го е ръмжало? Напоследък все става дума за смъртни случаи за съжаление.

"А как няма да се влоши обстановката според теб?Като ги оставим да умрат от глад ли?"

След като не си готова да им помогнеш наистина, ами само колкото ти да се чувстваш полезна, тогава поне остави другите да се справят с проблема както те смятат за добре. Това не го казвам главно за теб. Говоря главно за хората, които са яростно против умъртвяването и даже протестират като стане дума. С една дума: пречат да се реши проблема.

IncendiaSanctus
06-25-2012, 19:22
Сега пък аз ще отговоря на всяко твое твърдение.
tl;dr

Междо вълк и куче има разлика може да не е много голяма,но я има.Аз див вълк няма да погаля,но пък ти не можеш да сравняваш кучета с диви вълци,защото живеят в съвсем различна среда.А иначе за това,че се радат с нокти и зъби - еми то и хората имаме нокти и зъби,но не ги използваме с цел лов.Едно куче израстнало в нормална среда не хапе,драска или напада (освен на игра).Тя и котката има зъби и нокти и сигурно след като изтребят кучетата котките ще станат проблем...

- < МЕЖДУ !!! > - Научи каква е разликата между зъбите на хората и тези на вълците и кучетата. И какво по дяволите е нормална среда за кучета ?! Изобщо не си права, че няма да хапе и напада в нормална среда, просто ти си дете, и за теб нормална среда значи "да го гушкат по 5000 пъти на ден и да го глезят само"... Пък и май под "куче" разбираш пинчер...

"Келеши на 12-13,ама тия келеши порастват.А и не са само децата има и възрастни които ги тормозят.Но както и да е.Едно 12 годишно дете ще малтретира животно в него ще се породи агресия и през годините ще му омръзне да я искарва винаги на животните и тогава ще я изкара на друг."

- Точно обратното е - щом у едно дете се породи агресия, тогава тя се изразява чрез малтретиране на животни, и това им е най-малкия проблем, мога да ти кажа - това идва от вкъщи... И да, може да се развие по-нататък като по-лошо нещо, но изобщо не е пряко свързано, даже никак...

Другите неща няма да ги коментирам, защото се повтаряш. Пак си държиш на тезата, че ако едно куче не е тормозено, то няма как да стане злобно - не е вярно, не си права, разбери го.

draid
06-25-2012, 19:29

Виж сега, аз не съм чул някой от гроба да вземе да се оплаква, поне на нашите гробища е доста тихо, може би и за това не съм чул някой да писка че е разкъсан от кучета, nvm.

Инче разликата от вълк до куче е огромна, няма никакъв шанс за сравнение просто, освен ако не говорим, за специалните породи селектирани за лов на вълци.

Gerch
06-30-2012, 20:09
Значи и ние сме така точно до нас живеят питбули и имат мн жертви първата им беше моята котка след това нахапаха една жена която бе на косъм от смъртта но слава богу оцеля след този случай стопанина им не взе никакви мерки и да като се има на предвид че имат стопанин и който знае какви неща извършват след това удушиха едно куче от тогава всички хора които живеят на тази улица са длъжни да заобикалят улицата а съседите срещу тази къща с кучетата трябваше да направят по-висока и плътна ограда за да не може да влизат кучетата

Furious?
06-30-2012, 20:32
аз пък им свикнах на софийските мастии играя си понякога с тях хаха даже смятам да си взема някое

draid
06-30-2012, 20:41
Значи и ние сме така точно до нас живеят питбули и имат мн жертви първата им беше моята котка след това нахапаха една жена която бе на косъм от смъртта но слава богу оцеля след този случай стопанина им не взе никакви мерки и да като се има на предвид че имат стопанин и който знае какви неща извършват след това удушиха едно куче от тогава всички хора които живеят на тази улица са длъжни да заобикалят улицата а съседите срещу тази къща с кучетата трябваше да направят по-висока и плътна ограда за да не може да влизат кучетата

Само да ми пипне котката или кучето и веднага ще висне на куката.

marti_marto
06-30-2012, 21:54
Опасните и агресивни породи трябва да се облагат с големи такси и данъци.
Като искат кучета - да гледат по-неагресивни и малки породи.

steli4eto
07-14-2012, 11:02
Като слушам какви грозни думи използвате за да си изразите мнението (някой хора) мисля че кучетата са най малкият ни проблем. Иначе аз мисля, че когато човек си вземе куче трябва да носи отговорност за него: да го къпе, да му сложи чип, да го храни, да му сложи малка "визитка" на врата с неговото име и адрес, където живеят стопаните му , ако се изгуби, за да не пречи на хората да минават по улицата. За уличните кучета решението е приют, където да седи 2 месеца и ако не го вземе никой, да го убият с инжекция, колкото и да е гадно.

mimsssssss
07-14-2012, 12:29

Напротив. Например по последни статистики, всяка трета жена в България е сексуално насилвана, опипвана или притискана в ъгъл с цел сексуално насилие. Тва кво значи? Че изнасилвачи си се разхождат по пътя съвсем спокойно, безнаказано. Ама то всеки един мъж е евентуален изнасилвач, дай сега щото имат пишки и да ги осъдим направо, преди да са изнасилили някоя жена... Щото нали човешкият живот е най-важен. Не може така да се взимат мерки предварително и да се ефтанизира някое куче, което не е направило нищо, а само защото е куче.

Развих тежка фобия от тях. Говорим си за ежедневни нападения. Събаряли са ме на земята. Имам огромен късмет, че не ми се е случвало най-лошото. На късмет ли трябва да се разчита? В една столица, където би следвало да може да си пуснеш детето на спокойствие да иде на училище, нормално ли е просто да му стискаш палци да стигне невредимо? Имаш много болен мозък или просто наистина си на 12 и не можеш да си представиш една такава ситуация от погледа на голям човек.
И да, хората, които са били изнасилвани, пребивани и какво ли още не, ТРЯБВА да се оплакват в правилните институции и виновниците да бъдат наказвани. Същото важи и за кучетата. Пред института, в който работи мама, има една такава глутница, от която даже мъжете се плашат. Нападали са бая хора и всички ги е страх. Това не е нормално. Не живеем в палатки из балкана. Това е град. Цивилизация. Би следвало да можеш да си ходиш спокойно.

В пет страници от девет пишеш, че имаш проблем. Най-добросъвестно те съветвам да посетиш психолог, за да си оправиш проблема, а не да се оплакваш само. Ок, имаш фобия, ама тва не значи, че всяка втора дума трябва да ти е свързана с темата. Все едно аз ако имам фобия от гарги/гълъби и да трябва да се убият всички.

Тввърдо съм против ефтаназията. Човечеството има много по големи проблеми от кучетата. Ама някой примерно предложи да се изземат всички кучета, да се приберат в приют и ако до месец нямат стопанин, да се ефтанизират. Плюс съм съгласна за кастрацията, за да спрат да се развъждат толкова скорострелно. Просто мислете малко по човешки, че току виж падате на животинско ниво като си мислите само за оцеляване. Ако мислите как да си спасите кожата, защо никой от вас не прави теми за войната в Либия, в Ирак или някъде си другаде... Ми те утре може да им щукне на диктаторите и да пратят една бомба по нас, що никой не мисли алтернативи за това оцеляване... Кучетата ви били проблеми, айде...

nqmaznacheniee
07-14-2012, 16:00
Мъжки полов орган за агресивните кучета и два за стопаните им или хората, които някога са си взимали и са го оставяли на улицата. Много са ми противни глутниците и само като ги видя ми идва да ги изтрепя всичките без значение как ще ме нарекат хората после. Защо трябва да се чака да нападнат някого, за да им се направи нещо (а и дори и тогава не им се прави) ? Не са ме хапали, но са тръгвали 3 срещу мен и добре, че се размина само с това да ги сплаша и да се разбягат. Не, че нямаше по-големи камъни около мен и, че ме е страх да им тегля едни шутове без да ми мигне окото, но защо трябва да се стига до там. А тези които ги защитават са ми най-смешни - ми като толкова ги обичате вземете си всички по 2-3 и така и вие доволни и ние доволни и всички щастливи..

prosto_chovek
07-14-2012, 16:11
най - лошото е, че държавата има сметка да ги държи по улиците тия поимияри. Дават се пари уж за прибирането им, тия пари отиват в нечий джоб, след което никой не прави нищо и така. Кучета, които са агресивни ТРЯБВА да бъдат убити. И седнел някой да ми разправя, ми и те били животни, ми и те не знам какво си, нека бъдем хуманни. А като нападнат детето ви? А като нападнат вас? По - добре ли е едно куче да бъде премахнато или един човешки живот да бъде отнет именно от това куче? Просто там е работата, че държавата има полза от помиярите :)

Sh@d0w
07-14-2012, 16:18
Човечеството има много по големи проблеми от кучетата.

Повтаряй си това, като всяка сутрин отиваш на училище и пред блока ти те чака глутница от 5-6 изгладнели кучета.

Ти май нямаш този проблем, но дойде ли ти до главата друга песен ще пееш.

SisiStrange
07-14-2012, 16:22
mimsssssss, никъде не съм писала да се трепят поголовно. И наистина няма място за сравнение с гълъбите, че да ме пращаш на психолог. :lol: В тая тема всеки втори пише как кучетата са проблем:
- само на лоши хора;
- само на хора, които ги закачат.
И давам съответните примери, че не е така.

mimsssssss
07-14-2012, 16:32
Сиси, ако наистина имаш психологически проблем и развита фобия, е добре да се лекуваш.
Шадоу, не казвам че кучетата в столицата не са проблем. Проблем са. Ама да се правят теми, да се организират хайки, всеки втори да казва че всички кучета трябва да се убият, не го намирам за правилно. Какви са тия превантивни мерки за всички кучета? Дадох примера с мъжете. Само защото имат пишки, не трябва всички да се съдят предварително за изнасилване, нали?
Много крайни изказвания в тоя форум, специално в тази тема. Всеки си седи пре компа и си пише словата, ама тези дето имате домашни любимци едва ли ги водите за регистрации, чипиране, ваксини и т.н. когато е нужно.

п.п. Шадоу, не живея в България. Тук проблем с кучетата няма. Всеки, който си е взел куче/котка си е преценил може ли да се грижи за него или не. По пътя не се пускат животни, има си приюти от години. Като не го искаш животното, не можеш да се грижиш за него или нещо друго, го даваш там. Ама не е да е станало джунгла, да са подивели, да има над хиляди и тогава страната да се сети ги събира някъде...

Sh@d0w
07-14-2012, 16:51
В България има още моного път да се извърви, за да се стигне до там.

Както предположих, ти нямаш този проблем. И не знаеш за какво става въпрос. Ако знаеш и пак мислиш така - лошо. Знаеш ли колко агресивни кучета има по улиците? Вярно, не са всички, но глада знаеш ли какво прави? Няма как да прецениш кога едно куче ще му прищрака и ще нападне някоя детска площадска. Надробили сме си попарата, сега трябва да се вземат мерки.

Лесно е да говориш от някаква позищия, където въобще не си афектирана. След време като се върнеш в България и създадеш семейство ще се молиш проблема да е бил разрешен, за да можеш спокойно да излизаш от вас с детето си.

SisiStrange
07-14-2012, 16:55
Остави страха от кучета сам по себе си. Навикнала съм. Минали са години, откакто въобще съм имала по-сериозни случки (при все, че преди 2 седмици едно от кучетата, покрай, които минавам уж всеки ден и досега не ме е поглеждало, хукна ръмжейки и лаейки след мен - кой знае защо, кучешки му работи; както и да е). Не е въпросът толкова до простия страх, колкото до това, че има смъртни случаи вече и в последно време зачестиха.

Квартала ми е пълен с тях, а като цяло живея в много спокоен квартал. Не е в ред това положение. Сега иди дойди, но зимата изгладняват, издивяват. Вече са много и няма кой да ги храни. Побесняват и стават много опасни. Не искам след 4-5 години като си извеждам детето, да се чудя в коя алея да заобиколя.

Не съм за това да излизат шайки и да ги убиват.
Но е време да се направи нещо.
Да се започне като хората процесът с кастрацията.
Да се приберат по-симпатичните (т.е, които биха могли да си намерят собственик) в приюти с възможност за осиновяване.
Да се лепят жестоки глоби на човек, изхвърлил куче.
И да, тези, които проявяват агресия или образуват големи и опасни глутници, да се премахнат. Буквално.
Какво стана с кучетата, които изядоха детето и професора? Кастрираха ги и ги върнаха на улицата. Все едно това ги прави по-малко опасни. Тъпо е положението в София сега. И никой нищо не прави, а като се повдигне темата слушам как, ако не си ги предизвикал, няма как да те нападнат и как проблемът си е наш, да си търпим. Понякога се чувствам като човек, живеещ в прерията.

mimsssssss
07-14-2012, 17:02
Малко в кръга на шегата http://www.facebook.com/photo.php?fbid=409287775788394&set=a.168088476574993.61909.109551415762033&type=3&theater

Шадоу, не смятам да се връщам в България.
Иначе не ме нападайте толкова, просто съм за тези нечовешки мерки като чукове по главите, рязане на крака и стреляне с ловни пушки.

SisiStrange
07-14-2012, 17:04
^ Всеки нормален човек е против тях. :)

jghgh
07-14-2012, 19:06
Въпросът е че трябва да се вземат мерки.
Кофти е, че всички обяснявате как човекът е виновен, как можело да си хвърляме (защо ние?) кучетата на улицата. Да, това е осъдително, да, трябва да се преследва от закона, трябва и да се чипират кучетата и т.н.
Оттук нататък доводите на защитниците на кучетата много сериозно издишат, при условие, че не подкрепяме бабаитски решения за чук по главите, както се изказаха по-горе. Не може нормален човек да иска садистично решение на проблема.

Това за приютите, е, добре, би било идея, ако общините имат бюджет да направят нужния брой, за да се приберат ВСИЧКИ кучета, + за отхранването на тези кучета. Засега това ми звучи много непрактично, предвид и колко е бедно положението в България.

Евтаназия и това е.
Повярвайте ми, и аз обичам животни, много често мисля по тези въпроси и си казвам "За Бога, животните са невинни! Кои сме ние, че да отнемаме живота им?".. Много е несправедливо да отнемаме живота им, и те душа носят, ако щете и са божие творение. Жестоко е, но няма как, проблемът се е разраснал, трябва да се реши изцяло, и оттам вече и по-сериозни регулиращи мерки, нови закони и т.н. Както вече се каза - чипиране, сурови глоби за изхвърлено куче, приюти и т.н.

Дотогава трябва да се направи нещо, НЕ Е НОРМАЛНО в 21 в. да умреш от РАНИТЕ си, нагризан, направен на решето и т.н. Верно не са виновни животните, но не може в един едномилионен и повече град като София да страдат всички, за това, че навремето други хора са си пуснали животните на улицата.

И още нещо, по-назад в страниците (следя темата) някой обясняваше за приютите в чужбина как доживот гледали животните. Нищо подобно. Редовно съм гледала Енимъл Планет за животинската полиция и как във всички приюти независимо дали животното е оценено като агресивно или не, ако не си намери стопанин до 2 седмици, се евтаназира. Може да е най-кроткото и доброто (те ги оценяват по поведение), ако не намери дом - инжекция. Тъжно, но факт. Това и обяснява защо при тях програмите за ADOPTION са толкова развити и пр.

prosto_chovek
07-14-2012, 19:20
просто си помислете какво искате - кучето да убие вас, или вие кучето. Между другото, здрасти, шадоу, не те бях виждал няколко дни :)

mimsssssss
07-14-2012, 22:47
Ако ще го работим тама, избирам аз да убия кучето. Ама искам да убия и педофилите, и изнасилвачите, и пияните шофьори, и политиците, и убийците, и т.н. и т.н. разбра ми мисълта, нали?

jghgh, казваш че човек не може да иска садистично решение на проблема и в следващият момент казваш Ефтаназия. Нещо или аз не разбрах, или ти не се изказа правилно. И тва по Анимъл Планет си пълна порнография. Там си имат зоополица, взимащи 1200Е и не се оплакват... Не говори за страни от други континенти, няма място за сравнение.

SisiStrange
07-15-2012, 08:28
Нямаше да ти се иска да убиваш горепосочените, ако правосъдието ни работеше и си лежаха по затворите. Това е друг проблем тук, за когото вече не се и надявам на решение. Какво беше оправданието на нашите политици? А, да. Затворите са пълни. Йей. И двата проблема ги има, просто са нещо съвсем отделно.

windowlicker
07-15-2012, 15:46
jghgh, казваш че човек не може да иска садистично решение на проблема и в следващият момент казваш Ефтаназия.

Всъщност ти какво предлагаш като решение? Ясно е, че общините нямат пари да правят толкова много приюти, а трябва да се реши проблема незабавно. Защо хората, които са против евтаназията и ЗА приютите не събират пари, за да помогнат на общината? Ти колко пари си дала за да спасиш кучетата от евтаназия?

windowlicker
07-15-2012, 15:49
Нямаше да ти се иска да убиваш горепосочените, ако правосъдието ни работеше и си лежаха по затворите. Това е друг проблем тук, за когото вече не се и надявам на решение. Какво беше оправданието на нашите политици? А, да. Затворите са пълни. Йей. И двата проблема ги има, просто са нещо съвсем отделно.

Те и в САЩ са пълни, ама са си намерили решение :lol:

http://3.bp.blogspot.com/_xOficiG3jdU/TG4hHgRUUwI/AAAAAAAAAg4/_xX0rObNCMc/s1600/californias-crowded-prisons.jpg

jghgh
07-15-2012, 17:21
jghgh, казваш че човек не може да иска садистично решение на проблема и в следващият момент казваш Ефтаназия. Нещо или аз не разбрах, или ти не се изказа правилно. И тва по Анимъл Планет си пълна порнография. Там си имат зоополица, взимащи 1200Е и не се оплакват... Не говори за страни от други континенти, няма място за сравнение.

А ако нищо не се прави - още по-зле, никакво решение на проблема. Евтаназията е гадна, при все, че както казах, и аз обичам животните, има страхотни кучета сладури по улицата, но нали и те се множат, трябва кардинално решение на проблема. И от евтаназия поне не боли, за разлика от чукове по главата, рязане на крака и пр. жестоко и коварно отношение. Поне така съдят лекарите.

Оттам насетне стана ясно - чипове, глоби за несъвестни стопани, закони за защита на животните, глоби и наказания за хора, които тормозят по някакъв начин животни и т.н. Сериозен проблем си е И това. В крайна сметка по отношението към животните личи и отношението към хората. Прогресивните общества обичат животните и се отнасят с уважение към тях. Но това е съвсем различна тема, и отсега пресичам всякакви опити някой да ми каже, че си противореча, като кажа, че положението в София конкретно явно е извън контрол, та се налагат екстремни мерки. Иначе съм две ръце ЗА човешко отношение към всяко животно, възпитаване на обществото към приемане на животното като равно и т.н.
Сми, нали поясних .. В това се крие много доброта и прогресивно мислене. Да не възприемаме животните като по-низши.
Но първо да си оправим проблемите. Приоритетите трябва да са ясни.

А това за приютите го споменах не за да сравнявам Б-я и Америка, 'дето втората е толкова по-напред от първата в много отношения, включително и в движенията за правата на хората и животните. Но аз следя темата от самото й начало, и някъде мн. глупаво и неподготвено се изказаха как в чужбина до живот гледали кучетата и котките, прибрани в приют и т.н. Колкото и хуманна да е политиката на дадена държава, хората мислят практично. Няма да гледат едно куче до края на живота му, колкото и да е кофти това. Но няма ресурси за утопия. Затова казах аз от дългогодишното ми гледане на всякакви зоополиции какъв извод съм си направила за тамошните приюти. И там умъртвяват, ако не се намери стопанин. Никой не гледа кучета и котки до живот.

mimsssssss
07-15-2012, 20:17
Някой попита аз колко пари съм дала на общини за приюти и тем подбни. Аз не плащам данъци в България, нямам осигуровки, нито стаж там, нито си купувам винетки... нито давам каквито и да е пари за нещо си, което държавата ми иска.
Давам пари на друга държава. Тук нещата са да кажем три пъти по-сериозни. Както за данъците, че са високи таксите, така и има още повече такси за всевъзможни неща. Например се плаща, за да влезнеш и излезнеш от магистралата о.О Плаща се ако мотора ти дига шум с ауспуха, плаща се месечна такса за хиляда неща... но тези пари отиват някъде и то в държавата. За това примерно има приюти във всеки град. В слолицата знам, че има един голям приют където има хора, които обучават животните и ги правят годни за осиновяване. И животното се държи ако трябва до края на живота му, яде по два пъти на ден, разхожда се по два пъти на ден, има паспорт и всички ваксинации и така. Разбира се, агресивните се ефтанизират, за това никой не спори. Тук само веднъж бях видяла бездомно куче и то беше в нашият квартал, в целият град никъде не съм виждала другаде. И от няколко години не съм виждала убито животно на пътя, а преди няколко месеца в края на зимата вторият ми баща блъснал една котка пред тях. Еми човека взе кофи с вода от тях, ръкавици и препарати. Котката я хвърли с един найлон на края на града на бунището, асфалта го напръска с някакъв препарат, лисна две кофи вода, и накрая поля с малко бензин, за да не се събират и мухи. И не, той не е някакъв супер хигиенист, просто така се прави в европейските държави.
Не мисля, че който и да е от нас може да реши проблемите на държавата. Тези проблеми, както и манталитета са дълбоко зародени в нас и ние в собствената си държава не можем да го променим. Знаете ли колко българи познавам, които като дойдат в чужбината си хвърлят буклука само в посочените места, ходят на църква всяка неделя сутрин, пушат си на определените места и спазват табелите за скорост. Много са, да не кажа всички. Ама в нашата родина всеки прави квото иска, щото няма наказателност.

п.п. Най-новото, което научих от фейсбука, е че пускат по улиците шунка нарязана на кубчета, в нея малки пирончета. После кажете, че не сме животни. Слагам и себе си, щото все още се наричам българка, макар и срамно...

SisiStrange
07-15-2012, 21:12
Просто имаме кофти управление, винаги сме имали такова и няма изгледи да имаме различно. Иначе държавата не е изградена от глупаци. Винаги съм мислела, че имаме огромен потенциал повечето, но не се развива качествено. Трябва смес между твърда ръка и голяма дипломация.

PyCoKoCkA93
08-20-2012, 14:54
Докато има хора,мислещи по този начин,хората ще сме по-зле и от животните.Като има безчувствени идиоти,които си взимат куче и после решават,че не го искат и го захвърлят на улицата,ще бъде така.Не трябва да трепеш кучетата,а "стопаните" и "човечните" хорица,дето ги захвърлят и тормозят на улицата.Както каза @xoxi ,"каквото повикало,такова се обадило".Ако и ти виждаш само агресия,насочена към теб,ще бъде агресивен и недоверчив към всичко живо,нали?

SisiStrange
08-20-2012, 20:21
^ Това не променя факта, че трябва решение. Ти пък си умно момиче, помисли. Да, има изроди и въобще кухи хора, които изхвърлят кучетата си. Ама накрая не страдат те, страдат невинни. Съмнява ме напднатите и наядени хора (имаше преди време случай с бременна жена, с деца има, с професора още ми е в главата) да са си го просели с нещо. Просто е опасно. За хора, които нямат общо. И преди го казвах: утре ще нахапят твоето дете. Тогава ще си още по-бясна, че има такива хора, но и ще ти се иска да е било направено нещо навреме та да не се е случвало въобще.

druzilla
08-20-2012, 20:39
Преди време,когато Бойко беше още кмет на София,участва в някакво предаване по Нова.Говореше именно за проблема с уличните кучета и обясни,че смята да се оттърве от него,именно като ги кастрира.Една жена се обади в предаването и каза "Ама мен не ме е страх,че кучетата ще ме наебът,а че ще ме захапят" :D

А иначе не виждам как масовото изтребване на бездомните кучета ще предотврати изхвърлянето на нови на улицата?
И определено не разбирам как един нормален човек ще зареже с лека ръка животно,за което се е грижил,било то и много грозно.. :|

black pearl
08-20-2012, 20:40
Не знам кой си ти ама не си прав !!! 1во куче няма да те ухапе без причина ; ))) Те усещат , страх , омраза т.н ... Айде моля ти са .. да са изтребват и тем подобни .. явно заслужаваш и ти такова отношение ! Първо в чужбина ако си прочел и ако си са запознал , постоянно се правят организации които при подаване на сигнал за улично куче , отиват , прибират го и го обезпаразитяват и т.н и някой го прибира при себе си ! Първо това нещо нямаше да го има ако ние бяхме по отговорни и не си зарязвахме ангажимените щом ни втръсне от тях. И кво - мразиш природолюбителите и за къф чеп?! Че за разлика от теб не мислят само за себе си .. Ай върви си купи един кучегон - Dazer Имам такъв и ако дойде куче към теб си заминава кат натиснеш копченцето ! Бхт ..1во това сами сме си го напрайли , кат си зимаш куче са грижи за него а не го заебавай кат ти скимне !!!!!

П.П Имам две кучета ! Едното го ухапа питбул който беше пуснат на плажа миналата година лятото и моето беше на косъм от смъртта а на плажа имаше и малки деца ! Ама никой не му каза нищо ! Айде купувайте си по един кучегон или по една електрошокова палка и са успокойте ! :)

SisiStrange
08-20-2012, 20:48
*facepalm*

Мда. Усещат те астрални вибрации. Затова се мятаха, докато си слушах Rihanna на мп3ката и си мислех за кроасан с кафе на път към даскало. Пораснете, за Бога. Това са животни! С хищнически инстинкти. Като изгладнеят зимата стават зверове.

Както и да е, писах достатъчно в тая тема. Който, както иска да си го приема. Ако щете, вярвайте в детски приказки и гледайте през розовите очила. Не ви пожелавам един ден да ви ги смъкне живота рязко с някой непредвиден инцидент.

black pearl
08-20-2012, 20:55
Опасните и агресивни породи трябва да се облагат с големи такси и данъци.
Като искат кучета - да гледат по-неагресивни и малки породи.

Малко данни - има си годишен данък за всяко едно куче което живее в който и да било град ! За по големите и агресивни породи е по скъпо и в правилника пише кучета над определени килограми на каишка ,а при агресия + наморник ! Аз ивав две които са и малки и неагресивни !

black pearl
08-20-2012, 21:00
Тва за зверовете го знам . Нали аз сама разхождам две , зимата , в тъмното , хем ме е страх за мен , хем за тях + това с необходими средства може и да се реши проблема ! : )) Ами ако имаше организации които да ги прибират в приюти и да се грижат за тях пък който иска да си осинови нямаше да го има този проблем !
Както и да е, писах достатъчно в тая тема. Който, както иска да си го приема. Ако щете, вярвайте в детски приказки и гледайте през розовите очила. Не ви пожелавам един ден да ви ги смъкне живота рязко с някой непредвиден инцидент.