PDA

View Full Version : Не ме пускат да излизам вечер

dieselpower
05-18-2013, 20:38
Здравейте на 16 години съм и от известно време всичките ми приятели излизат по купони и събирания. Родителите ми обаче не ме пускат след 10 часа с тезата, че това било вечерния час и имало проверки по заведенията. Това според мен са пълни глупости. Никога не съм чувал да правят проблеми, най-много ще ти кажат да се прибираш. А майка ми говори за глоби прибирания в ареста и такива глупости. Представете си колко абсурдно ми звучи това при положение че познавам хора които са по-малки от мен които се прибират по късните часове и никой не им прави проблем. На всичкото отгоре имам и сестра на 3 години което означава, че родителите ми излизат супер рядко и задължително баба е вкъщи да я гледа, а тя е по-параноична и от майка ми. Не знам писна ми вече сигурно и цяло лято ще е така. Всички ще излизат и аз трябва цяла вечер да стоя вкъщи пред компютъра. Говорел съм с тях и постоянно ми обясняват как щели да направят проверка и трябвало да плащат глоби. Дайте някакво предложение за решаването на този проблем.

tori
05-18-2013, 21:28
Стой си на задника и не се занимавай с глупости. И аз не излизам вечер, нормално е родителите да се притесняват. Недей да се сърдиш, а си намери хоби, което да практикуваш вечер. Книги, пъзели, семейни игри, игри на компютъра бих предложила.

dieselpower
05-18-2013, 21:34
Аз искам да се забавлявам с приятелите си не да стоя вкъщи

tori
05-18-2013, 21:48
Просто се примири, че няма как да киснеш по цяла вечер на вън и не мрънкай. Някои стоят и до по-рано, така че не си най-големия загубеняк.

prosto_chovek
05-18-2013, 22:37
Не могат да те приберат в ареста, ако си под 18. Покажи им компаният, с която искаш да излизаш (ако са свестни според техните разбирания), винаги има начин да ги убедиш. Пък и още малко ти остава да скиташ, където си поискаш.

anonymous708973
05-19-2013, 07:24
Това според мен са пълни глупости.

Не са. Има проверки както по дискотеките и баровете, така и по кръчмите. И да, могат да те приберат и да искат глоба от вашите, която далеч не е е 50 лв.

Зайче..
05-19-2013, 08:06
Навивай ги и им говори постоянно, че могат да ти имат доверие.
Аз съм на 14 и също понякога ми е трудно да ги убедя, защото от време на време си навиват нещо на пръста и започват да се правят на хамави, но ако не правиш изцепки и се държиш на ниво ще им покажеш, че могат да ти имат доверие и ще те пускат.

Violenza
05-19-2013, 08:09
Ох, деца. Не разбирате, че родителите ви колкото и да ви имат доверие, никога няма да имат на другите. Проблемът далеч не е в това какво вие имате намерение да правите.

На тия години какви барове ви гонят, какъв нощен живот, вчера сте се родили........

DoubleDMG
05-19-2013, 08:16
Аз искам да се забавлявам с приятелите си не да стоя вкъщи

Аз пък мога да ти кажа че приятелите са до време и че не ти трябва това което искаш... Мислиш ли че аз като от 10 годишен оставам на нощно пакети сам , ми е яко сега ? По-добре слушай мама.

vladyman
05-19-2013, 08:20
Послушай Виоленза. Знам, че на тези години ти се иска по цяла нощ да не се прибираш, но истината е следната:
1) Факт е, че има доста неприятни неща които могат да се случат на едно 16 годишно дете през нощта, особено на места където се пие и е пълно с непознати.
2) Факт е също така, че нощните купони са винаги свързани с пиене, пушене, секс, че и други неща. Нормално е родителите ти да искат да те предпазят от това поне докато си още малка.
3) НАЙ-ВАЖНО - факт е, че това, че имаш вечерен час по никакъв начин не означава, че не можеш да купонясваш или, че си загубеняк. Покани компанията да прекарате някой следобед в Южният парк примерно - пуснете си музичка, отворете биричка, иху-аху. Гарантирам ти, че е много по-приятно от някое умирисано заведение.

scrooper
05-19-2013, 08:31
Начини вечер/ нощем да не си вкъщи: да ходиш с преспиване у приятели, като у тях може всъщност да кипи купон; на екскурзия с връстници, където не е трудно да се измъкнете от придружителя; да бягаш от вас, но ваште може да те хванат или да си изкарат акъла, че са те отвлекли :р
Или просто да се занимаваш с нещо полезно вечер... четене, писане, рисуване, хоби някакво?
След 2 години ще избухваш, сега си учи : D

Amore-Mio*
05-19-2013, 10:22
Родителите ти са прави - има проверки, в които ако нарушаваш вечерният час ти пишат глоба или престой в ареста. Нито са някакви измислици, нито е абсурдно - това е законът.

Тия малките, дето ги пускат до 5 сутринта знай, че родителите им не ги бърка особено.

anonymous708973
05-19-2013, 10:27
Ох, деца. Не разбирате, че родителите ви колкото и да ви имат доверие, никога няма да имат на другите. Проблемът далеч не е в това какво вие имате намерение да правите.

Това пък е най-глупавото оправдание на света и няма общо с действителността. Аз и само аз отговарям за себе си. Дори приятелите ми да искат да ме мъкнат през най-тъмните улички към поредния бар, зависи от мен дали ще отида. Какво доверие е необходимо да имат на другите? Никакво. Достатъчно е да знаят, че аз съм отговорна и винаги ще имам 3 лева, скътани в джобчето на чантичката, за да се прибера, независимо дали компанията ми е пияна и няма кой да ме закара или съм на другия край на града и не знам пътя до вкъщи. Достатъчно е да знаят, че не приемам питие от непознати и че си гледам чашата, съответно възможността да бъда упоена отпада. И все в тоя ред на мисли...

DisappointedDreamer
05-19-2013, 10:31
^Не мисля, че това имаше предвид Виоленца. Не зависи от теб дали някой луд/пиян/дрогиран/ентисиазиран ще те нападне/посегне сексуално и физически в поредния бар/дискотека/там квото е.

karzon
05-19-2013, 11:20
И аз страдам от такива проблеми ,най вече защото майка ми е съдия. Ама и до 10 да ме пускаше щеше да е нещо :/

anonymous708973
05-19-2013, 11:24
^Не мисля, че това имаше предвид Виоленца. Не зависи от теб дали някой луд/пиян/дрогиран/ентисиазиран ще те нападне/посегне сексуално и физически в поредния бар/дискотека/там квото е.

А какво?

FuCKkK13
05-19-2013, 11:39
наистина се правят проверки,дори сега всяка година началото на лятото ги засилват доста,глобите също са добри,така че не са ''глупости'' ...на 16 е нормално да искаш да излизаш,но пък всяка вечер за какво ти е дискотека и бар ? ако беше по рядко можеше и да опитваш да ги навиеш... и не че нещо,но до някъде и ти имаш вина,че не те пускат - може би не си им показала,че си отговорен човек,а като ти гледам и писаниците и на мен ми прави впечатление,че далеч не си информирана колкото трябва ( това повярвай ми ти го казва човек със строги родители) аз също на около 14 се прибирах когато ми кажат,не ходех където нашите не даваха и т.н. след като видяха,че ги слушам,че не пуша,не пия ей така изведнъж почнаха да ме пускат навсякъде.. в момента ако кажа на баща ми ''тая вечер съм на дискотека/бар с приятели/съученици'' ще ми каже само ''пари имаш ли си '' ... обаче това доверие съм го изградила и повярвай ми не по лесния начин... от много неща съм се лишавала,прибирала съм се в 9,а приятелите ми са били навън до 11 ( примерно щото тогава за мен това беше късен час) и т.н. .. за това вместо да мрънкаш гледай да ги слушаш и от време на време ( за рожден ден,събиране някъде - абе неща,които не стават през ден) да ги помолиш да те пуснат и да ги убедиш,че нищо лошо не правиш ( и наистина да е така щото иначе и следващите 2 години ще се прибираш в 10)

Violenza
05-19-2013, 13:26
А какво?
Дриймърката го е обяснила преди мен. Не става въпрос за влиянието на компанията ти, а за това, че посред нощ може да те закопаят някъде с прерязано гърло.

anonymous708973
05-19-2013, 13:37
Дриймърката го е обяснила преди мен. Не става въпрос за влиянието на компанията ти, а за това, че посред нощ може да те закопаят някъде с прерязано гърло.

Как ще стане това, ако аз знам къде и с кого отивам, имам пари в джоба, за да си тръгна винаги, и достатъчно акъл, за да го направя? Да не говорим, че между 16 и 18 няма голяма разлика и е напълно възможно суперограничаваната на 16 години щерка да не могат да й видят очите вкъщи на 18, щото ще си наваксва.
Хайде да не давам примери с хора, които лежат 3 метра под земята и почерниха рода до девето коляно заради собствената си глупост, че пак ще изляза лошата, щото "за мъртвите или с добро или с нищо".

FuCKkK13
05-19-2013, 13:58
Как ще стане това, ако аз знам къде и с кого отивам, имам пари в джоба, за да си тръгна винаги, и достатъчно акъл, за да го направя? Да не говорим, че между 16 и 18 няма голяма разлика и е напълно възможно суперограничаваната на 16 години щерка да не могат да й видят очите вкъщи на 18, щото ще си наваксва.
Хайде да не давам примери с хора, които лежат 3 метра под земята и почерниха рода до девето коляно заради собствената си глупост, че пак ще изляза лошата, щото "за мъртвите или с добро или с нищо".

съгласна и на 25 опасността я има ако не знаеш как да се държиш

Violenza
05-19-2013, 14:02
В темата става дума за барове, дискотеки и купони, а не да се събереш с близки познати някъде. Акъла може да ти изкарат и докато слизаш от колата, паркирана пред вас.
А размумът на 16-18-20 е много различен. Мен на 16 не ме пускаха да се развявам вечер, но на 18 не е било като да не са ми виждали очите.
Както и да е, може би аз имам изкривени представи, защото съм се сблъсквала с насилието и определено това ми е повлияло много. Адски страхлива съм от хора.
Последния абзац никой не го оспорва.

anonymous708973
05-19-2013, 14:04
Изненадващо. Винаги се чувствам безкрайно цинична, като давам за пример подобни случаи.

Supermassive____
05-19-2013, 16:34
Слушай родителите си за да не патиш. Прави са като ти казват, че трябва да се спазва вечерен час. И аз съм спазвал, к'во си мислиш ти. :д А за глобите - има такива и са доста солени до 1000 лв. ако те хванат в нощно заведение след 22:00 часа. без упълномощен придружител.

dieselpower
05-19-2013, 17:58
Не знам защо решихте че съм момиче :D . И не става въпрос всяка вечер да се прибирам в 3, просто искам веднъж седмично да излизам до по късно. Винаги сме минимум 4-5 човека, така че не виждам за какви нападания става въпрос. Не знам по другите градове как е, но в Бургас в 23:30 съм пресичал пред патрулка и нищо не стана.

karzon
05-19-2013, 18:00
Не знам защо решихте че съм момиче :D . И не става въпрос всяка вечер да се прибирам в 3, просто искам веднъж седмично да излизам до по късно. Винаги сме минимум 4-5 човека, така че не виждам за какви нападания става въпрос. Не знам по другите градове как е, но в Бургас в 23:30 съм пресичал пред патрулка и нищо не стана.

В търново същата работа. Никакъв проблем, имам и придружители, ама не пускат :Д

anonymous708973
05-19-2013, 19:09
Не знам защо решихте че съм момиче :D .

Оле, горкият. Доста по-гадно е да ограничават момче, защото причините са по-малко. Я сега си представи, че си момиче и освен тирадата за глобите трябва да слушаш как можеш да бъдеш изнасилен, отвлечен и т.н.
Стана ли ти по-приятно :д

Зайче..
05-19-2013, 20:55
Я сега си представи, че си момиче и освен тирадата за глобите трябва да слушаш как можеш да бъдеш изнасилен, отвлечен

оооох, да... че може да ми сипят нещо в чашката и да.. филми колкото искаш :D
знам, че са прави да се притесняват, обаче трябва да призная, че като отиде натам разговора и всичко ми се обръща
толкова е досадно все едно и също нещо да се дъвчи и все на едно и също място да тъпчат, че просто нямам думи ;д

AliceSw
05-20-2013, 01:14
оооох, да... че може да ми сипят нещо в чашката и да.. филми колкото искаш :D

забавно ви е, защото не ви се е случвало...при все че имам навика да си мъкна чашата с мене, все ще се заблееш или ще отидеш до ВЦ...добре, че съм била с хора, които са ме прибрали...

но пък има друга страна на проблема - ако на 16 си още така, не знаеш никога докога така ще те третират и ограничават....

HollyGolightly
05-20-2013, 06:34
Здравейте на 16 години...Родителите ми обаче не ме пускат след 10 часа с тезата, че това било вечерния час и имало проверки по заведенията.
Правилно! Много добре правят родителите ти

Зайче..
05-20-2013, 18:27
забавно ви е, защото не ви се е случвало...при все че имам навика да си мъкна чашата с мене, все ще се заблееш или ще отидеш до ВЦ...добре, че съм била с хора, които са ме прибрали...
.

а, аз не казвам, че е невъзможно
просто, ако отида до някъде после няма да пия от тази чаша
а пък и при нас в дискотеките всички се познаваме и отделно в едната управителя е мой човек (винаги е при нас като отидем там) и там едва ли не съм застрахована ;d

draid
05-20-2013, 19:52

Какви 4-5 човека сте бе ? 4-5 лапета сте, нали се сещаш, че ще погледнеш някое момиче по-така и от там някой пиян гъз ще се излети и ще стане въргала веднага. Има си вечерен час за лица под 18г и той не случайно е направен, както и не случайно има забрана за употреба на алкохол от лица под 18г.

а, аз не казвам, че е невъзможно
просто, ако отида до някъде после няма да пия от тази чаша
а пък и при нас в дискотеките всички се познаваме и отделно в едната управителя е мой човек (винаги е при нас като отидем там) и там едва ли не съм застрахована ;d

Ти пък къде тръгна бе на 14 ще ми говориш за дискотеки и ще се правиш на много веща в спорта. Какво си видяла ти от нещата които могат да те сполетят по нощите ? Най-обичам такива отворени хлапета дето при първият по-сериозен проблем вече треперят като листа и не можеш да ги успокоиш щото са много големи.

Айде яжте си нескуика и не се правете на големи, за всичко има време.

tireheb
05-20-2013, 21:37
аре па да не се правите на много пораснали, щото допреди 4 години и с вас е било същото
нормално е човека да му се излиза вечер
на 16 да щото всички сте си стояли по къщята след 8 вечерта...

therichbitch
05-20-2013, 23:34

Да.
Към привържениците на мнението, че всичко си зависи от човека- могат да ви гръмнат по случайност в престрелка и посред бял ден. Вече далеч не е нужно да си в тъмна уличка, за да те нападнат.
Като погледнато обективно, това важи и за по- големи хора, но е по- нормално родителите да се притесняват за децата си.

Djenka
05-21-2013, 23:03
И аз съм на 16 и не ви разбирам вас, връстниците ми, дето ходите по дискотеки, седите навън до към сутринта и е*ете или вас ви е*ат някви дето сте се запознали с тях преди 2-3 часа в дискотеката. Голяма забава, да седиш в задимено помещение с още 100 човека, да бучи някъв дъбстеп или мазна чалга и да се мяташ на "денсинга" пиян и дрогиран.
Не знам аз ли съм някаква загубенячка или приятелите ми и те, че не ходим по дискотеки и т.н., а си излизаме в нормално време и се прибираме преди 10ч. И да ти кажа, не сме умрели все още от този "проблем". Радвай се, че вашите ги е грижа, и се радвай, че те карат до 10ч. да се прибираш, щото не знаеш кви изроди има по света. Дори и 10 човека да сте, на никой не му пречи да ви стори нещо, да не изпадам в подробности, че и мен много ме е страх от хората като цяло.

Аз ли нещо не съм нормална, че предпочитам да се прибера по-рано вкъщи, да седна на масата и да си поговоря със семейството, после да гледаме някое риалити или филм, докато си говорим за най-различни неща? Аз ли не съм нормална, че не си развявам задника в обсипана с пайети минирокличка в някой бар или дискотека с фалшива лична карта в едната ръка и чашка с кой знае какво в другата? Радвай се на семейството си, докато още го имаш. Едва на 16 си, имаш цял живот да киснеш навън, ако щеш даже и клошар стани напук на вашите. Гледай си младостта и ученето, вместо да ходиш на купони в някоя дискотека и то с непознати в нея.

Може и за някои хора това да е забавление, ама мен лично не ме кефи особено. Разни хора, разни идеали.

Зайче..
05-22-2013, 06:57
Да.
Към привържениците на мнението, че всичко си зависи от човека- могат да ви гръмнат по случайност в престрелка и посред бял ден. Вече далеч не е нужно да си в тъмна уличка, за да те нападнат.
Като погледнато обективно, това важи и за по- големи хора, но е по- нормално родителите да се притесняват за децата си.

ми аз по тая логика да се заключа вкъщи и да не мърдам оттам, за да не ми се случи нещо... ;с
:lol:

AnarchyBoy
05-22-2013, 07:04
Какви 4-5 човека сте бе ? 4-5 лапета сте, нали се сещаш, че ще погледнеш някое момиче по-така и от там някой пиян гъз ще се излети и ще стане въргала веднага. Има си вечерен час за лица под 18г и той не случайно е направен, както и не случайно има забрана за употреба на алкохол от лица под 18г.

Ти пък къде тръгна бе на 14 ще ми говориш за дискотеки и ще се правиш на много веща в спорта. Какво си видяла ти от нещата които могат да те сполетят по нощите ? Най-обичам такива отворени хлапета дето при първият по-сериозен проблем вече треперят като листа и не можеш да ги успокоиш щото са много големи.

Айде яжте си нескуика и не се правете на големи, за всичко има време.

Абсолютно и безусловно подкрепям с двете си ръце..
Толкова бой съм видял, именно по дискотеки/барове и т.н именно по начина по който Draid го обясни..
Погледнеш някоя мацка.. и някой нещастник се излети и стане мазало..
Цялата тая картинка си я нарисувай в главата и си представи, че всички сте пияни и не мислите трезво..
На 16 хората са доста буйни то и на 18 са, пък какво остава за 16
Тресе ви хормона, мислите се за мъже.. за "гангстери" ходите биете се нам си к'во

Аз спазвах вечерен час до 16 години, когато нашите видяха, че може да ми се има доверие.. Като излизах само ме питаха: къде ще съм? в колко ще се прибера? И имам ли си пари?
Аз им отговарях и си спазвах, така си изградих страшно доверие към тях. ;)
На купон съм на 17.. купона започва да се развива с пълна силна, но аз тъпака съм казал на майка ми, че ще се прибера в 1.. Ем, станах и си тръгнах и хич не ми пукаше.

Violenza
05-22-2013, 07:32
ми аз по тая логика да се заключа вкъщи и да не мърдам оттам, за да не ми се случи нещо... ;с
Зайче, хич нямаш акъл в главата, мойто момиче. Кауза пердута отвсякъде, което не би било толкова фатално, ако и родителите ти не те бяха изпуснали, ама шанс.

Няма какво да се обясняваме на деца, които не схващат елементарна приказка. Можем само да се надяваме, че някой ден ще им дойде акълът в главата, ама едва ли.

seek&destroy
05-22-2013, 10:29
Разпуснатия контрол на Зайчето се вижда до къде е довел. Нема кво да се коментира.
Авторе, вечерния ти час е супер, бих казала. 10 часа е съвсем нормално време и трябва много, много да се радваш и да си благодарен, че го имаш, повярвай ми. Хич не се оплаквай, много деца нямат тоя шанс.

draid
05-22-2013, 14:05

Хахахахаха на 14, алооо къде отиваш ти бе ?

therichbitch
05-22-2013, 19:48
Зайке, естествено, че колкото и да е опасно, не можем да живеем в кувиоз, но поне си стой на задника, докато си малка, после си троши главата, а с това:

ако и родителите ти не те бяха изпуснали, ама шанс.
се изчерпва въпросът. Трябва първите 7 да са налице, за да има леки наченки на потенциал да стане човек от теб, а не поредното лекенце. (това генерално)

anonymous708973
05-23-2013, 10:04

Сама си плюеш на тезата с подобен аргумент.

girlwithblueeyes
05-23-2013, 10:22
Оставете я като си строши главата дори един път ще спре да се прави на много вървежна . То ъкалат за съжаление идва с опита . Поне при повечето .

Зайче..
05-23-2013, 12:02
ъкалат

AHAHAHAHAHAHAAH ооооооооооооок :lol:
кефите ме

girlwithblueeyes
05-23-2013, 12:05
Охоо браво хвана се за една моя сбъркана дума .
Повечеот хора тук се опитват да ти отворят очите и да се осъзнаеш докато не -късно . Не го приемай като дрънкане а като съвети от по-големи хора от тебе .

Зайче..
05-23-2013, 12:07
една твоя сбъркана дума ли? Ми ти и с пунктуационните знаци си скарана май? :lol:

DisappointedDreamer
05-23-2013, 12:54
^Добре, каква е връзката между това, че 14 годишните трябва да си седят вкъщи и сбърканата граматика? Никаква. Зайка, престани да се опитваш да нападнеш другите с грешките им в българския, ами се слушай в аргументите им.

+ т'ва момичето със сините очи не е изцяло българка.

FuCKkK13
05-23-2013, 13:09
аре па да не се правите на много пораснали, щото допреди 4 години и с вас е било същото
нормално е човека да му се излиза вечер
на 16 да щото всички сте си стояли по къщята след 8 вечерта...

ъммм след 14 е 10 :?

FuCKkK13
05-23-2013, 13:11
Зайке, естествено, че колкото и да е опасно, не можем да живеем в кувиоз, но поне си стой на задника, докато си малка, после си троши главата, а с това:

се изчерпва въпросът. Трябва първите 7 да са налице, за да има леки наченки на потенциал да стане човек от теб, а не поредното лекенце. (това генерално)

точно в тоя момент не само първите 7

RagioL
05-23-2013, 13:53
............

и у вашта дискотека има ли арен матриал?

FuCKkK13
05-23-2013, 13:57
и у вашта дискотека има ли арен матриал?

ти пък къде се вреш там ако всичките са на нейните години +- 1,2

RagioL
05-23-2013, 14:05
ся кво ше ми прайш проблеми само щото съм на 20 ли?

+ това питах за копчета. :D

TrollFaace
05-23-2013, 15:04
една твоя сбъркана дума ли? Ми ти и с пунктуационните знаци си скарана май? :lol:

Ти си яко просто момиче като гледам ...

therichbitch
05-23-2013, 17:33
Сама си плюеш на тезата с подобен аргумент.

Нищо подобно. Тя е кристално ясна. Ти като си мн отговорна, ако преди 20-30 години майка ти щеше да бъде спокойна за теб точно по тази причина, сега не е така. Ти можеш да си с приятели и те да кажат: хайде да ходим в тъмната уличка, а ти понеже си разумна и си имаш винаги скътани еди колко си пари, за да се прибереш, пък на всичкото отгоре си си гледала цяла вечер чашата и не си надрусана, заявяваш, че ще си хванеш такси по живо по здраво, ама таксиджията пак може да ти направи нещо, докато чакаш таксито може някой да мине и да ти лисне киселина в лицето, може някви келеши да ти хвърлят пиратка в краката и да се сбогуваш с някои части от тях, може да стане катастрофа и да те отнесе някоя кола и т.н. (Дано на никого не се случват тези неща естествено, просто давам примери от реалността.)

та тезата: има свят около теб и ти зависиш от външните фактори, не само от себе си. толкова.

Зайче..
05-23-2013, 19:07
към всички, които пак се сетиха за мен - говорите някви празни работи като цяло
няа филм направо, айде със здраве :*

draid
05-23-2013, 20:26
Празна ти е главата, не нашите приказки.

TrollFaace
05-23-2013, 21:41
Като познаваш някъв дрисък дето е управител на дискотека не значи, че някоя пияница няма те хване от вън и да ти сложи 1 пишка в устата да мълчиш ....

dieselpower
05-23-2013, 23:41
Малко офф топик стана. Съвсем далеч съм от идеята да отида на някоя селска дискотека пълна с оигофрени и такива манячета дето ха да си порледнал кадето не трябва ха са ти е**ли м*****а. Става въпрос за някое място, посещавано от нормални хора, някое участие на група, нещо такова 2-3 пъти в месеца. Пил съм, и си знам мярката 1-2 бири най-много. Такъв голям прблем ли е да излезеш да пийнеш с приятели? Не говоря за излизане от типа "ае да се напраим леща" просто ей така да си прекараш приятно.

RagioL
05-24-2013, 18:52
към всички, които пак се сетиха за мен - говорите някви празни работи като цяло
няа филм направо, айде със здраве :*

Не ми отговори на въпроса. :D

a7xfan
06-02-2013, 18:34
Намери си пълнолетни приятели, които да заслужат довериетно на вашите и да те водят с тях. Работи безотказно, където и да е. Хем имаш пълнолетен придружител, хем си правиш кефа. Или пък излизай с приятели на вашите, които са пичове.:))

anonymous708973
06-02-2013, 19:22
Пълнолетният ти придружител може да спечели доверието на вашите, но пред полицията не струва пет пари.

Nakadah
06-03-2013, 22:53
ъъъъ на 16 си... Какво очакваш?

pifiella
06-04-2013, 12:55
Ако ти бях майка и аз нямаше да те пускам.

MeTheUnicorn
06-04-2013, 13:30
Можеш да извикаш приятелите си във вас. :)

sweetmony
06-04-2013, 13:31
Знам, че искаш и ти да излизаш на вън вечерта, но послушай родителите си, защото те никога не ни забраняват някои неща напразно. Относно вечерния час, глобите са 300 лв. Имах един приятел, който го хванаха и трябваше да си плаща от касичката .. така че потрай си още 2 години, а после седи до колкото си искаш :)

heartshapedbox
06-12-2013, 14:15
Аз на 14 не съм си и помисляла да ходя по дискотеки. Зайче, никой не казва да стоиш по цял ден у вас, излизай си, ходи по кафенца и тн, обаче мисля, че ти е малко рано за барове и дискотеки в 2-3 часа през нощта.
И аз на 16 ходих наляво-надясно, имаше ги тия истории с фалшивите лични карти и прочие, но сега осъзнавам колко смешно е било.
А и определено разликата в акъла между 14 и 16 е много по-голяма, отколкото между 16 и 18.

xXxAngerfisTxXx
06-12-2013, 14:30
от Бургаския окръг сме такива от малки :lol:

trabi_bs
06-12-2013, 16:16
от Бургаския окръг сме такива от малки :lol:

особено ти ли :lol:

xXxAngerfisTxXx
06-12-2013, 16:34
особено ти ли :lol:

майка ти :lol:

trabi_bs
06-12-2013, 19:50
майка ти :lol:

опитууу

sneering
06-12-2013, 20:17
Нищо подобно. Тя е кристално ясна. Ти като си мн отговорна, ако преди 20-30 години майка ти щеше да бъде спокойна за теб точно по тази причина, сега не е така. Ти можеш да си с приятели и те да кажат: хайде да ходим в тъмната уличка, а ти понеже си разумна и си имаш винаги скътани еди колко си пари, за да се прибереш, пък на всичкото отгоре си си гледала цяла вечер чашата и не си надрусана, заявяваш, че ще си хванеш такси по живо по здраво, ама таксиджията пак може да ти направи нещо, докато чакаш таксито може някой да мине и да ти лисне киселина в лицето, може някви келеши да ти хвърлят пиратка в краката и да се сбогуваш с някои части от тях, може да стане катастрофа и да те отнесе някоя кола и т.н. (Дано на никого не се случват тези неща естествено, просто давам примери от реалността.)

та тезата: има свят около теб и ти зависиш от външните фактори, не само от себе си. толкова.
Много final destination си гледала ..
Единственото опасно нещо което виждам до момента на нощния живот са,групите пияни правещи се на мъже селяни от чалга баровете,който ако имаш пари и водиш по-различен от тях живот,няма да имаш никакъв допир с тях.А,има и един вид футболни хулигани,който са повече филмирани отколкото опасни.Останалото е плод на фантазиите,в тая малка и скромна държава.

Аз ако съм родител,ще възпирам до едно време и ще го пусна да ходи,и ако му хареса българския начин на забавление с кичеците и разредения алкохол,няма да има опция да се прибере повече при мен.