PDA

View Full Version : Запознах се с друго момиче и съм объркан

InNeedOfHelp!
12-11-2006, 11:14
Имам гадже, вече ходим повече от половин година, преди това се борих да я спечеля от безумно много време, а се познаваме и по-от преди. Обичам си я ужасно много и не мога да си представя живота без нея - както вече казах познаваме се отдавна и тя е просто част от мене, а и никога не бях срещал у момиче толкова много от качествата, които ценя, и вярвах че едва ли ще срещна такова съвпадение у друго момиче. Вярването ми си се потвърждаваше, и продължава да се потвърждава - преди да тръгнем многократно съм флиртувал, че и повече, с други момичета, а след като тръгнахме пак съм се заглеждал по други (едва ли има момче, което не го прави), но отлично виждах разликата и знаех, че вече имам най-доброто на тоя свят и съм адски щастлив. НО (разбира се "но") имах екскурзия от у-ще и се случи нещо, което не предполагах и не можех и да предполагам: опозахме се с момиче, което има точно онези (макар и малко) качества, които липсват на моето момиче, а и тя ме хареса. Сега съм адски раздвоен. Едната излъгах, че нищо не е ставало на екскурзията (е не й изневерих де), и другата излъгах, че нямам гадже. И не знам защо (можех да кажа истината или нещо 100 пъти по-близо до нея).
Мислите ми вървят така: "Не мога да скъсам гаджето, защото си я обичам много" -> "Но не мога да забравя и какво стана на екскурзията (още повече, че с нея се виждаме всеки ден)" и пак отначало...
Какво да ви кажа?... Освен че се чувствам като задник (и сигурно съм). Мистър "Държа чувствата си под котрол" и "Никога не би ми се случило такова нещо" (което наистина много пъти съм доказвал в миналото че го мога) изпусна края на всичко и то в най-малко вероятния момент. И съм объркан... ](*,)

nasty_f
12-11-2006, 11:35
Ясно...Искаш да си и с двете :wink: .Да си останеш с приятелката,но и да "прегрешиш" с другото момиче...лошо си направил,че си ги излъгал,и ако разберат една за друга ще стане голяма каша е бъркотия.Съветвам те,ако искаш да си с приятелката си остани с нея,без да прегрешаваш с другото момиче,защото адски много боли,когато ти изневерят,ще направиш нещо много лошо за втори път!А ако искаш да бъдеш с другото момиче скъсай с приятелката си,недей да я лъжеш [-X .Но според мен е безсмислено да зарежеш гаджето,защото няма още 2 или 3 качества,който има другото момиче!

InNeedOfHelp
12-11-2006, 11:45
Точно тази мисъл, че искам да "прегреша" много ме дразни и измъчва, защото не искам, но и не мога да се спра. На теория - едната от училище, другата - не, имам идеалните условия да го направя, на практика знам, че ще стане мазало. Знам кое е по-правилно, но и се лепя като магнит на онова което смятам, че липсва. Може да е само временно и да издържа и да ми мине и толкоз, но и не мога си да дам никакви гаранции, така както тези, които дадох, отидоха по дяволите.

sherry
12-11-2006, 12:02
Аз съм на мнението, че ако лъжеш човека, когото обичаш, лъжеш себе си. Това е много гадно нещо. Не го допускай. Още от първите няколко реда на поста ти разбрах какъв ти е проблема. Приел си приятелката си за даденост, даже да не го възприемаш, точно така е. Виждаш, че доста време сте заедно, тя е почти перфектна и това някак си те кара да се чувстваш сигурен с нея, спокоен...Мислиш си, че винаги ще е до теб и някак си не я оценяваш. Тогава се появява и непозната, която има други положителни качества. Тя е нещо непознато за теб, нещо различно. Именно това ти харесва. Ако пробваш с нея, много ще съжаляваш после, убедена съм. Това е моментно и е породено от факта, че знаеш, че не трябва да си с нея. Забраненият плод е сладък, но може да е гнил...А и не си струва да оставиш такова хуабво и добро момиче заради друга, която тепърва ще опознаваш. Не си струва да я лъжеш и да ходиш зад гърба й с друга. Не рискувай хобавата си връзка за нещо моментно. Притежаваш злато. Радвай му се...Защото ако го загубиш, ще разбереш, колко си бъркал, но ще е късно.

InNeedOfHelp
12-11-2006, 12:48
Какво да ти кажа? Всичко, което си написала е не само вярно, то направо стърчи като фар от моите думи. Мислиш ли, че не ми е ясно? Там си казах, че това ще е глупаво ако го направя, но го направих! После си повтарях, че е само за да си изкаам свястно там (беше ми тъповато), но се прибирам тук и продължавам да мисля за това.
Вчера ми беше отвартителен ден, през целия ден мислех дали действително съм си изгубил чувствата и дали гаджето ми ми е станало просто даденост. Най-накрая бях адски уплашен да не скъсаме... Уплашен от себе си. Така и заспах и се събудих в тази кова с да-не-казвам-какво :-&

koalka
12-11-2006, 14:19
Обичаш я много-ок,щом казваш,но действията ти показват друго.Двоумиш се какво да правиш-значи си готов да зарежеш "любовта си" уж,заради друго момиче.Не използвай чак толкова силни думи.Когато човек обича истински,той не се двоуми,като теб и не иска да прави нищо.Просто явно чувствата ти са изчузнали...И да,има момчета,които не се заглеждат. :-) Колкото и да е трудно за вярване на някои.

ton1
12-11-2006, 15:47
Едната ти е любов другата ти е просто една моментна ...
Ако загубиш момичето което обичаш и си с момичето което просто харесваш,ще страдаш много защото ще видиш каква е разликата да Обичаш и да харесваш просто... а ако си мислиш че можеш да се влюбиш толкова лесно след тази 6-месечна връзка лъжеш се много.
Няма забравяне поне няколко месеца ...
Съвет от мене : Спри да излизаш с тва момиче от екскурзията бъди с твойта и правете мн разнообразни неща и ще видиш как ще я забраиш оная моментната ...

iiirish
12-11-2006, 15:53
може да ти звучи малко или много двулично, но отделяй по малко от времето си и на едната, и на другата. открий във всяка какво точно те привлича и кое те отблъсква като качества. направи съпоствака между двете и прецени какво именно искаш да е момичето до теб и на коя от двете да прилича то. тогава вече ще можеш да кажеш коя си избрал ;) успех

Disorder
12-11-2006, 16:09
Не знам на колко години си, но щом пишеш в тийн форум сигурно си на около 15-19 :) и по постовете ти съдя, че си умно момче, а в такъв случай едва ли искаш просто секс от новото момиче. На нашата тийн възраст половин година си е сравнително доста време само с един човек и често пъти не си даваме сметка навреме, че ние сме свикнали с него и ни плаши самата мисъл, че може да го изгубим и да нарушим рутината, а всъщност тепърва ни пресдтоят най-истинските любови. Не се самооковавай в тази връзка и недей да пропиляваш времето си мислейки, че това е жената на живота ти (понякога има и изключения, ако случайно си от тях, съвета ми не е никак подходящ :) за щастие те са много малко) Сега ти е времето да срещаш нови момичета да ги опознаваш и да преценяш за себе си на коя от тях искаш да прилича истинската жена, какви качества трябва да има и какви не. Щом вътрешно в себе си усещаш, че това момиче те привлича толкова и притежава тези качества, които липсват на приятелката ти, защо не опиташ да бъдеш с нея? Ами ако тя в действителност е толкова добра, колкото мислиш? Недей да се самообричаш да живееш с мисълта за нея и това да не ти дава мира, а просто грабни шанса си. В крайна сметка дори да направиш грешка, пак няма да е фатална, защото именно сега ти е времето. Пък и нали знаеш, че ако случайно приятелката ти е голямата любов и ти си същото за нея, дори да омацаш нещата тя ще те чака. Друг въпрос е вече, ако си говорим просто за тийн любов и тогава няма да има за какво да съжаляваш. Успех ти желая каквото и да решиш.

InNeedOfHelp
12-11-2006, 18:42
Шест месеца. И още година и шест месеца преди това за да я накарам да се влюби в мен. Разбирам защо повечето я защитават - нормално. Всеки иска щом си има някой, той да му е верен - аз също. Само че кажете ми как, на момиче, което ми каза "Нямам си никой тук да му пука за мен" (нова е в класа) и след това сложи глава на рамото ми, и което ми довери един куп неща, да му кажа "Ми сорка, излъгах те, използвах те само за тия няколко дена и всъщност си имам гадже"? Ако действително това бях направил - хубаво, само че.
За тези, които смятат любовта и истинската такава за нещо свише, идеално, при която всеки един момент и всяка мисъл ти е за обичния - поздравления. Ще се научите, че и това не е вярно, и че любовта не е само приятни моменти и спомени сътворени заедно, или поне не постоянно :)
А колкото до това че имало и такива момчета дето не се заглеждат и не се забиват: да, има такива. Аз съм един такъв, дълго време това ми беше амплоато : да режа безмилостно всички момчета които се интересуват от мене, да не се заглеждам и да критикувам остро всички, които го правят. О да - бях добър. Но, както виждаш, всички сме във времето :)
За последното мнение - знам. Знам че всъщност съм по-уплашен от самия себе си, какво направих. Ясно ми е, че то си чисто естествено, че повече от година преди това не съм имал флирт, че и преди съм се въздържал относително от такива работи, че сега я няма тази пареща мисъл за липса по моето момиче, тъй като вече се виждаме често, и когато ми се отдаде възможност и усетих подходящия момент просто го направих ...
](*,)

12-11-2006, 19:28
Сгрешил си-понеси си последствията!!!
Повече от сигурна съм, че знаеш какво искаш да направиш, но не си сигурен и искаш да чуеш нашето мнение...бъди самостоятелен, бъди голям..реши проблема си сам...
аз ще ти кажа само, че ще е добре да кажеш и на двете и каквото стане-стане!
И все пак аз бих ти казала да останеш със сегашната си приятелка, защото си вече дълго време с нея, защото не можеш без нея..и дори да не го осъзнаваш сега,ще го осъзнаеш!

hoseto_
12-11-2006, 20:47
човече какво да ти кажа. 2 дини под една мишница не могат да се носят. или си с едната или оставаш с пръст в г*з

12-11-2006, 21:19
vij sq 4ovek vreme e za ne6to novo vreme e za ne6to sladko riskuvai we mlad si ni6to ne gubi6 opitai s novoto momi4e dori i da ti e mnogo nepriqtno
Pozdraff Maria - Ne Si Dobre Doshul tam se dokazva tochno obratnoto no kvo da sa prai ...

mocinka
12-11-2006, 21:22
Според мен наи-добре е да си останеш с приятелката.Опитаи се да забравиш за другото моми4е(макар и трудно) :-) :( :-)

He3HauKa
12-11-2006, 21:27
От мен да го знаеш-истината рано или късно излиза на яве.Замисли се тогава как ще се почувства това момиче,което ти толкова много обичаш-лъгано !А другата девойка едва ли ще те погледне повече.Един ден се опитай да не се виждаш и с двете,помисли си какво ще загубиш ако оставиш приятелката си и какво ще спечелиш ако бъдеш с другото момиче,дали това не е само моментно увлечение,нужда от разнообразие ?Едва ли някой тук може да ти каже как да постъпиш,защото това зависи само от чувствата ти . :-k

sherry
12-11-2006, 21:47
Ами защо я пусна тая тема, след като всички ти казваме, че не трябва да рискуваш любовта си, а ти не се вслушваш? Казваш, че било гадно задето си излъгал другото момиче, че си нямаш гадже. Било гадно, че тя ти се е доверявала толкова време и така нататък. А НА ПРИЯТЕЛКАТА ТИ, С КОЯТО ХОДИШ толкова време, няма ли да и е гадно ако разбере, че имаш нещо с друга? Не е ли именно тя тази, с която трябва да си искрен?! Каза, че вече си сгафил. Какво, целуна ли се с другата? Казвам ти, ако обичаш приятелката си, не я мами, а ако не я обичаш вече, скъсай с нея и чак тогава тръгни с друга, лъжата е гадно нещо.

InNeedOfHelp
12-11-2006, 22:11
Или ще е кофти на една от двете, или и на двете, бе човек! За мене - ясно че съм оплел всичко. То ако имаше едностранна табела за изход от ситуацята нямаше да питам чужди мнения.

sherry
12-11-2006, 22:30
Има табела и тя е ясна, ама явно не я виждаш. Спираш отношенията с другата, оставаш верен на приятелката си, тяка тя няма да е наранена. Нали се сещаш, че ако задълбочиш отношенията си с другата, тя ще разбере рано или късно и тогава и двете ще те мразят! Стой си мирно на задника и оцени съкровището, което имаш.

Disorder
12-12-2006, 10:14
Много ми е интересно как всички прецениха, че приятелката му е "съкровище" и ще му бъде най-добре с нея, като момчето само каза, че това ново момиче има тези положителни качества, които не открива при приятелката си. Спреде да виждате нещата само в черно и бяло. На тази възраст, никоя връзка не е последна, така, че колкото и да я обича едва ли й дължи да й се обрече завинаги (макар много от вас да си мечтаят точно за това) Щом има тръпка последвай я. Не се оставяй на течението с твоето момиче, защото ще е лошо един ден да се обърнеш назад и да осъзнаеш, че е трябвало да грабнеш момента.
П.С. Пък и от поста ти разбирам, че имаш много огризения - едва ли гаджето ти не усеща. Не я измъчвай допълнително и гледай да вземеш решение максимално бързо. :)

sherry
12-12-2006, 13:45
Много ми е интересно как всички прецениха, че приятелката му е "съкровище" и ще му бъде най-добре с нея, като момчето само каза, че това ново момиче има тези положителни качества, които не открива при приятелката си. :)
Момчето направо каза, че приятелката му е много добро момиче, почти перфектна, че не НЕ ИСКА да къса с нея. Аз му казах в такъв случай, да не й изневерява. Ако толкова го кефи другата, да скъса с гаджето си и да тръгне с нея. Две дини под една мишница, не се носят.

Disorder
12-12-2006, 16:24
Вярно е че не е особено добре да ги мотае и двете докато взима решение, но си мисля, че едва ли приятелката му успява да му даде всичко от което има нужда щом се е появило друго момиче. И смятам, че няма смисъл да се обвързва толкова силно с някой, който не го задоволява напълно. След време се оказва, че тези малки неща, които сега не му достигат, ще се превърнат в доста големи пречки.

12-12-2006, 17:08
ami mn mneniq se kazaha ve4e ama samo da ti kaja da re6ava6 za6toto az sam bila na podobno polojenie i kato si i s dvete na teb moje i da vzeme da ti haresa i da ne se re6i6 da napravi6 izbor i tuku vij razbrali i togava.... ti vatre6no nqkade v sebe si mn dobre znae6 kakvo iska6 no misli6 4e moje da napravi6 gre6ka deistvai instinktivno az taka pravq i ne sajelqvam uspeh :P

sherry
12-12-2006, 17:12
Вярно е че не е особено добре да ги мотае и двете докато взима решение, но си мисля, че едва ли приятелката му успява да му даде всичко от което има нужда щом се е появило друго момиче. И смятам, че няма смисъл да се обвързва толкова силно с някой, който не го задоволява напълно. След време се оказва, че тези малки неща, които сега не му достигат, ще се превърнат в доста големи пречки.Човек никога не е напълно задоволен. Все нещо сме недоволни. Така е. Понякога имаме ужасния навик да приемаме човека до нас като даденост и от там идва всичко. Срещаме някой нов, мамим половинката си, защото мислим, че тя винаги ще е до нас, а после съжаляваме и разбираме, че сме сбъркали. Това е гадно и дано не му се случи. Да, има някаква възможност да си пада наистина по другото момиче, но ако е така, да тръгне с нея и да зареже другата, така поне ще е искрен.

Disorder
12-12-2006, 18:12
Вярно е че не е особено добре да ги мотае и двете докато взима решение, но си мисля, че едва ли приятелката му успява да му даде всичко от което има нужда щом се е появило друго момиче. И смятам, че няма смисъл да се обвързва толкова силно с някой, който не го задоволява напълно. След време се оказва, че тези малки неща, които сега не му достигат, ще се превърнат в доста големи пречки.Човек никога не е напълно задоволен. Все нещо сме недоволни. Така е. Понякога имаме ужасния навик да приемаме човека до нас като даденост и от там идва всичко. Срещаме някой нов, мамим половинката си, защото мислим, че тя винаги ще е до нас, а после съжаляваме и разбираме, че сме сбъркали. Това е гадно и дано не му се случи. Да, има някаква възможност да си пада наистина по другото момиче, но ако е така, да тръгне с нея и да зареже другата, така поне ще е искрен.
Не сме напълно задоволени, докато не намерим точния човек. Колкото до приемането за даденост, в мига в който връзката се превърне в навик е обречена. Относно това, че мамим половинките си, не винаги е за лошо (не ме разбирайте погрешно), но в повечето случаи не бива да се самообвиняваме за това - щом се е случило значи нещо не ни е достигало. Както казах преди - твърде сме млади за да се обвързваме истински и да се отдадем напълно и завинаги на човека до нас. Ученическите любови идват и си отиват и всяка следваща те прави по-добър човек и изгражда нещо в теб.
П.С. Май темата се превърна в диалог, а Шери :lol:

D1v`Petel
12-12-2006, 21:07
Карай на преко през копривата :lol: :lol: :lol: :lol:

Ps: Не шега .Ами щом обичаш твоето момиче остани с него , все пак не си бил ден или два с него .От друга страна ако мислиш , че с другото момиче би бил по - щастлив остани с него.Но в никакъв случай не лъжи , която и да е било от двете повече защото така мн боли пич.Ем тва е от мен , успех.

InNeedOfHelp
12-12-2006, 23:26
Ох, не знам вече! Полудявам.
Сам се маразя и сам не мога да се спра...
Просто ми кажете на коя от двете да кажа цялата истина...

gorillaz_unit!!
12-13-2006, 01:40
Обичаш я много-ок,щом казваш,но действията ти показват друго.Двоумиш се какво да правиш-значи си готов да зарежеш "любовта си" уж,заради друго момиче.Не използвай чак толкова силни думи.Когато човек обича истински,той не се двоуми,като теб и не иска да прави нищо.Просто явно чувствата ти са изчузнали...И да,има момчета,които не се заглеждат. :-) Колкото и да е трудно за вярване на някои.

НЯМА момче, което да не се заглежда!!! единствения начин да не заглежда е да е сляп (едно от най-лошоте неща, който магат да се случат на човек, не го пожелавам на никой).. и според мен не знаеш мн за какво точно говориш - една любов винаги има свойте изпитания, а това според мен, е едно от най-добрите... човека не се двуоми, той знае какво му се иска, знае че не е правилно и знае какво ще изгуби... колкото и силно да обичаш и колкото и да си се борил за тази любов винаги има нещо, което ти привлича вниманието, не знаеш защо, знаеш че не трябва и тогава точно разбираш дали си готов да обичаш някой, защото тва не са само безкрайни вълни от чувства, тове също така е и волята да издръжаш на изкушения(които винаги се появяват), това е да подкрепяш любимия човек когато има нужда дори на теб да не ти изнася много (има и такива случаи) това общо взето е готовността ти да останеш с човека, който е породил чувства в теб... винаги ще има нещо ново, нещо интересно, важното е да си наясно с чувствата си към любимия човек... и бих добавил, че когато попаднеш в такава ситуаци не трябва да споделяш с любимия, поне докато не се изясниш(въпреки, че тогава вече няма смисъл), защото може мн неща да се осложнят, а това си е нещо което зависи само от теб....

бих казал, че любовта не е да не виждаш никой друг освен твоя човек, а да знаеш, че никой друг не може да те направи толкова щастлив...

sherry
12-13-2006, 04:55
Ох, не знам вече! Полудявам.
Сам се маразя и сам не мога да се спра...
Просто ми кажете на коя от двете да кажа цялата истина...

Всичко зависи от ТВОИТЕ чувства. Без коя от двете смяташ, че няма да си щастлив? :roll: