View Full Version : вода
zaiobaio
02-12-2007, 20:14
чудя се колко литра на ден е полезно да се пие ? а ако човек е на диета ? и задължително ли е да е минерална или и чешмяната върши работа ? и освен това в какво всъщност се състои полезността на пиенето на повече вода? в смисъл отслабва се по-лесно ли какво?
мерси за отговорите ;) :smt006
sexy_anji_
02-12-2007, 20:34
амии зна4и хубаво е да се пие по 2-3 литра вода на ден на диета или не. дори като си на диета пове4е , заси6та глада :D според мен е много по добре да пие6 минерална по простата при4ина 4е в 4е6мяната има какви ли не глупости и по този на4ин се развиват камъни/пясък в бъбреците и абе .. по хубаво си е минералната. до колкото знам водата помага за из4истването на организма от токсини :) абе ииии най важното от водата не се пълнее . пии колкото се може пове4е . извор на красота и здраве :lol: хихихи
Аз обикновено си пия по 1,5 л. вода на ден.
Чела съм че организмът имал нужда всеки ден от 2 литра вода,ест. това не означава че тези 2 литра са само вода,ами примерно сокчета,работи дори и в плодовете има вода така че не е хубаво да се приема буквално.Примерно аз не съм в състояние да пия по 2 литра на ден просто не съм свикнала иначе е много хубаво ама...А като се пие вода по принцип токсините изчезват,това са некфи ненужди работи и бактерии които организма сигурно има в излишък.Ааа дали се слабее е едва ли де ама нали все пак нещо се маха от организма е би трябвало телесната маса да намалява. :-D
pii 4eshmqna voda... da se pie mnogo mineralna voda ne e polezno [-X
hollaback_girl
02-13-2007, 18:32
Не е хубаво да се прекалява с минералната вода, точно сега не мога да ти кажа причината, но много често го чувам тва. По-добре няква чешмяна ама да е попречистена, смисъл в кана Брита или некво такова. Така няма онзи гаден вкус и разните твърди и гадни неща в нея се филтрират.
sledko_f>93
02-13-2007, 18:38
Не е хубаво да се прекалява с минералната вода, точно сега не мога да ти кажа причината, но много често го чувам тва. По-добре няква чешмяна ама да е попречистена, смисъл в кана Брита или некво такова. Така няма онзи гаден вкус и разните твърди и гадни неща в нея се филтрират.
Защото ако организмът приема един вид вода, той неможе да изгражда антитела и когато ти се слу4и да пие6 4ешмяна или др по-трудно ще се усвои ....май
А и от минералната вода се утаява нещо и се образуват камъни/пясък в бъбрците! :) Дано съм помогнала :)
az znam mejdu 2 - 4 litra
sexy_anji_
02-13-2007, 19:50
разбира се никак не е полезно да пие6 преработен продукт ама е мнооооооого по полезно да пие6 някЪв боклук със безизвестен произход с хлор камъни и какво ли о6те не :smt013 :smt013 :smt013
аз съм 4увала 4е е хубаво да сменя6 минералната вода но това не зна4и с 4е6мяна :evil:
sexy_anji_
02-13-2007, 19:53
Защото ако организмът приема един вид вода, той неможе да изгражда антитела и когато ти се слу4и да пие6 4ешмяна или др по-трудно ще се усвои ....май
А и от минералната вода се утаява нещо и се образуват камъни/пясък в бъбрците! :) Дано съм помогнала :)
дада то4но така сега ми кажи 4е е и много по полезно да яде6 зелен4уците не мити за да може тялото ти да си създаде имунитет :smt013 :smt013 :smt018
не е позлезно да се пие една и съща минерална вода.иначе е хубаво от 2 до 4 литра зависи и дали спортуваш :-)
WinHater
02-16-2007, 11:22
ми значи препоръчва се поне литър и половина течности на ден.. колкото повече, толкова по добре, а относно минералната вода- наистина е не е полезно да се пие всеки ден в продължение на много време , но обикновенно тези води са с ниска минерализация... най добре е "горна баня" или трапезна вода от рода на "thorn spring" то на повечето си пише че са подходящи за ежедневна употреба :wink:
second_heartbeat
02-16-2007, 13:59
Чуваш ли се какви глупости говориш?
Минералната вода, ако се пие постоянно е добре да се сменя, марките имам предвид. По едно време пиех само от един вид и почнаха да ме болят бъбреците, поинтересувах се и ми каза това, че не трябва да се пие една и съща дълъг период от време.
Imaginar4e
02-16-2007, 14:22
Ние имаме Брита и мога да кажа, че тази кана е върха.Просто когато я пълня сама виждам как от мътна водата става пречистена. Чешмяната вода хич не е хубава.Кви ли боклуци няма в нея.За цялото ви семейство ще е от голяма полза да си купите Брита.Нема смисъл да хабите сума пари за мин.вода, вместо това давате по 7лв на 3 месеца за смяна на патрона...
LoVe_Is_EvErYtHiNg
02-16-2007, 20:04
Hmmm mi spored mene si4ku det e izpisano za vvodata e unikalna glupost, mahal se velolita kkat se pielo vioda, mi edna moq brad4etka pie po stra6no ama adski mn voda i ni6to, tam i za drugi raboti bila pomagala, ma spored mene ne e verno:) samo e vkusna
hollaback_girl
02-16-2007, 21:16
Ние имаме Брита и мога да кажа, че тази кана е върха.Просто когато я пълня сама виждам как от мътна водата става пречистена. Чешмяната вода хич не е хубава.Кви ли боклуци няма в нея.За цялото ви семейство ще е от голяма полза да си купите Брита.Нема смисъл да хабите сума пари за мин.вода, вместо това давате по 7лв на 3 месеца за смяна на патрона...
Да де и ние имаме, супер си е \:D/
[Lucifer]
02-16-2007, 22:00
zavisi 2 litra e normalno :) tova e minimuma btw :)
A oТ тази вода не се ли подува корема :-s
strange__
02-18-2007, 15:58
A oТ тази вода не се ли подува корема :-s
Е ти за пишкане не си ли чувала? :lol:
Allthatshewant
02-18-2007, 18:37
няма нищо по-хубаво от това организма ( доколкото съм 4увала ) да поема на ден по 2 литра вода.. поф формата ма плодове .. сокове .. и естесвено 4е е по добре водата да е минерална но НАИСТИНА минерална .. тъй като е лекувита .. аз в никакъв слу4ай не пия вода от 4ешмата .. [-X
martyivanova
02-24-2007, 23:50
Използването на минерална вода само е вредно! Изворни чешми някъде в околията все трябва да има тъй като чешмяната е просто... ужас.Какво ли няма в нея :?
alkobalko
02-25-2007, 07:50
Ами пия между 4-5 литра вода на ден, минерална.
PLAMENKO
02-25-2007, 08:03
Аз пия по 3-4 литра :smt016