View Full Version : За взаимоотношенията по скайп и сайтовете за запознанства :)
И ето, че отново бях провокирана да пусна тема.. :)
Този път обаче не свързана с мой проблем, а свързана с такъв, който засяга много голяма част от нас, и главно 12-13 годишните - Връзките по скайп.
След многобройните теми тук със заглавия "Скайп любов" или "Да му кажа ли по скайп, че го харесвам?", всички стигнахме до един извод - Skype не е брачна агенция, нито място, където да намерим партньор или гадже.
Ето защо не е препоръчително да си "хващаме гадже" по Скайп или от сайт за запознанства:
Когато сме си писали с някого и се е стигнало до етап "среща", идва ред на въпроса "Да се срещнем ли?"
Отговорът е Не, ако нямаме 18 години.
Никога не можем да сме сигурни кой стои отсреща.
- Пример: Аз и един приятел решихме да си направим фалшив скайп и фалшив профил в Импулс бг. Разбира се, станахме хит с изтеглените снимки от Гугъл. Малко по късно си направихме и скайпа, който ни искаха доста хора от Импулс. (Furious_90) И така си уговорихме срещи с няколко варненеца... на които разбира се, не отидохме.
Друг често срещан проблем носи заглавието "Да му кажа ли по скайп, че го харесвам?" и "Да скъсам ли с него по скайп?"
Отговорът е отново Не, освен ако няма друг начин.
Не винаги е подходящия момент да признаем на някого, че го харесваме, или че имаме симпатии към него, или пък да сложим край на взаимоотношенията.
Това е достатъчно сериозна тема за разговор, и не мисля, че е подходящо да се говори за това по скайп.
Причините:
- не можем да видим реакцията на този, на когото го признаваме.
- може да ни сметнат за слаби или прекалено срамежливи, и като цяло можем да променим мнението на отсрещния за нас в отрицателна посока.
- (Тази е по-скоро смешна, но все пак...) Представи си, че ти спре интернета... или скайп се бъгне, или спре тока, или ти се рестартира компа... и това точно в решаващия момент... :D
Ето и една положителна, но това само в краен случай, ако не можем да се срещнем с човека: По скайп можем да обмислим речта си, да звучи така, както ние искаме.
Напоследък се срещат и теми, като "Ходим по скайп..."
:shock: Тръпката не е същата... Едно е да целуваш, прегръщаш и галиш човека до теб, да си разменяте страстни погледи, и съвсем друго е да пратиш една емотиконка :* или (hug)...
Обяснението е: Не може да се "ходи" по скайп. Може да има кореспонденция, уговорки за срещи, кибер секс, но "ходене" - не. Както се казва, това е все едно да ближеш захар през стъкло.
Можем да изпитаме необяснимо привличане съм отсрещния човек, да ни допада като характер (освен ако не се прави на такъв, какъвто не е), да ни харесва визията му (ако имаме негови снимки), но чак да се обичаме, и още повече "да ходим" - отново НЕ. Аз го наричам Губене на време...
Ето нещо и за кибер секса.
Напоследък стана модерно да се прави кибер секс.
Определение: Описаваш действията си и желанията си към конкретния индивид под формата на писания, разбира се, по Скайп.
Нямам нищо против това, даже е за предпочитне пред реалния секс в ранна възраст.
И за финал...
Колкото и безобидни да изглеждат сайтовете за запознанства и скайп, толкова са и опасни.
Сигурна съм, че ще има още такива теми, и тази едва ли ще промени нещо. Но все пак... винаги си струва да опиташ. :)
Моля дя си спестите коментарите, като "Ти к`во - искаш да кажеш да зарежем нета, така ли?!", защото целта на темата ми изобщо не е такава.
Благодаря на тези, които си направиха труда да я прочетат.
:)
NeZaPoznat
07-22-2009, 09:28
Мдааа !! За това умишлено не си купувам и компютър за в къщи :?
И твойта малка главица успя да измисли нещо такова,а?! :D :-)
Е да беше пуснала темата преди няколко месеца,когато бях "лудо влюбена" в оня съфорумник :lol: Тогава можеше да ми вкараш малко акъл в главата :lol:
Шегата на страна :) Доста добре си се справила с темата - браво :-)
Темата е много добра и доста смислена.
Дано само повече хора се замислят сериозно над казаното от теб и да си спестим някои "излишни" теми.
Още един път БРАВО.
Ballbreaker
07-22-2009, 10:42
Както Светльо от Хиподил казва: "Някой хора правят виртуален секс, други въртианален.".
Имаше и един виц.
Решили социолози от БАН да разберат знаят ли тийнейджърите що е виртуален секс.
Речено-сторено. Отишли те във Френската гимназия и питали юнушите:
- Деца, знаете ли какво е Кибер-секс?
- Какъв секс, какъв секс? - недоумено се сепнали те.
- Ясно, не знаете.
Отишли в Езикова гимназия. Пак питали:
- Какъв секс, какъв секс? - за втори път получили те като отговор.
- Ясно, не знаете.
Отишли после в Математическа гимназия.
- Кибер-кибер-какво? - бил единствения отговор, който получили.
Шегата на страна, сега по темата. Ходене по скайп е много тъпа идея. То е трудно да ходиш с някого от крайните квартали, камоли по скайп да ходите. Добре е написана статията, но за жалост тия кибер-връзки най-често си остават само кибер. За щастие - хората порастват.
+ Ситуация, в която нета спира, не е нереална. На всичкото отгоре изглежда сякаш сте се притеснили и сте избягали.
Jumbie483
07-22-2009, 11:07
Поздравления за темата.
Повечето на възраст от 12 до 15-16 наистина трябва да осъзнаят, че връзките по скайп, НЕ са връзки. Просто "празни" приказки..
Макар, че преди години и на мен ми се случи да си "падна" по един човек с който пишех, подкрепям авторката.
GossipGirl89
07-22-2009, 11:13
Аз предлагам темата да я направят ВАЖНА ;)
Не че повечет преди да пуснат своята поглеждат дали има вече такава, но все пак темата е доста добре формулирана и мисля, че ще бъде от полза ;) Поздравления на авторката!
portokal4eto
07-22-2009, 11:25
поздравления темата е страхотна а и много правилна ..евала!
XTREMEFREERIDE
07-22-2009, 11:44
:smt023
vampirekiss
07-22-2009, 11:56
Много вярно,но все пак не мисля,че темите във форума относно връзките по скайп и други такива ще намалеят.Все пак опита е важен.От мен браво!
Ивенце само за едно мога да не се съглася ...
"Ето защо не е препоръчително да си "хващаме гадже" по Скайп или от сайт за запознанства"
Ако се стигне до среща .. и се видите и се харесате ... аз не виждам нещо лошо ... :-o Но както винаги може и да не съм разбрала правилно ама аз да си кажа .. :D :D
Иначе браво за темичката :oops: :-) :-)
П.С. Мразя скайпа .. :lol:
ItalianMafia
07-22-2009, 13:32
Ауу колко философи се навъдиха.. Много знаете вие!
Съгласна съм, че една връзка не може да бъде водена само по скайп..
Но сетихте ли се, гении такива, че за връзките от растояние няма друг избор?..
Да ви плювам на акълите и най вече на автората, че е забравила да ги спомене.. Или и тези връзки не могат да съществуват? :shock:
Ballbreaker
07-22-2009, 13:38
Говорим за нещо съвсем друго. При връзка от разстояние физически контакт все пак има, макар и рядко /ако няма - не е връзка/. Ние говорим за изцяло виртуални /и не само в компютърния смисъл/ "връзки", които са по детински смешни.
ItalianMafia
07-22-2009, 13:40
Да, но връзките от разстояние също се развиват по скайп въпреки, че има физически контакт.. А никъде не са споменати нито от авторката, нито от някой след нея..
Ballbreaker
07-22-2009, 13:44
Говорим за нещо съвсем друго.
Друг е въпросът! ;)
Да ви плювам на акълите и най вече на автората, че е забравила да ги спомене.. Или и тези връзки не могат да съществуват? :shock:
Не случайно не съм ги споменала, защото там е просто неизбежно - или по телефона, или по скайп. Друг вариант няма.
slun4ice_90
07-22-2009, 14:00
Адски важна и актуална тема си написала.Браво,ей!Може би някои хора ще се замислят,други няма,но все пак е нещо.За връзките от разстояние скайпа и другите начини за комуникация са важни,НО реалното общуване е за предпочитане.
ThePowerOfLove
07-22-2009, 14:00
Само скайп - не може, но както се спомена при връзки от разстояния - защо не? :)
NeZaPoznat
07-22-2009, 14:13
Не случайно не съм ги споменала, защото там е просто неизбежно - или по телефона, или по скайп. Друг вариант няма.
Има има !! Аз ходих с едно маце от Холивуд по СМС. Некква Дженифър беше. И снимка ми прати. Ей я:
http://i.actualno.com/club.bg/files/2006/07/17/b57d1b281a.jpg
Ама по едно време ми секна трафика и се разделихме. Още плача и си пазя СМС-ите.
Ако четеш това Дженифър - твой съм да знаеш. Тракни 1 СМС-че моля те :smt008
Ballbreaker
07-22-2009, 14:16
Ние пък ходихме по видеочат! :O Брат, излъгала ни е, изневерявала ни е един с другиго!
ItalianMafia
07-22-2009, 14:21
Вникнете във въпроса тогава..
NeZaPoznat
07-22-2009, 14:22
Ние пък ходихме по видеочат! :O Брат, излъгала ни е, изневерявала ни е един с другиго!
ЗНАЕХ СИ !!! :D Ама така е - две дупки - двама мъже ... нЕма празно !! :-P Ама убава а ?! :-P
NeZaPoznat
07-22-2009, 14:23
Вникнете във въпроса тогава..
Искаш да кажеш ПРОНИКНЕТЕ . :-P .. ОК !! :lol:
Ballbreaker
07-22-2009, 14:25
Красива е, много. И кибер секс правихме - аз нали знам какво е кибер, само секс не разбрах какво е.
EDIT: аре стига сме се лигавили. :D
fuck_brainpants
07-22-2009, 14:55
Ами не тъпи са... отреща другия не го знаеш дали не чука някоя друга докато ти се обяснява....
От друга страна ако е за малко... т.е ак ое единичен случай: отсъствие от града за част от време - да.. окей.. ама ако той е в Добрич тя в Перник.. Какъв е смисъла :D
Има има !! Аз ходих с едно маце от Холивуд по СМС. Некква Дженифър беше. И снимка ми прати. Ей я:
http://i.actualno.com/club.bg/files/2006/07/17/b57d1b281a.jpg
Ама по едно време ми секна трафика и се разделихме. Още плача и си пазя СМС-ите.
Ако четеш това Дженифър - твой съм да знаеш. Тракни 1 СМС-че моля те :smt008
:razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
ItalianMafia
07-22-2009, 19:01
Ами не тъпи са... отреща другия не го знаеш дали не чука някоя друга докато ти се обяснява....
От друга страна ако е за малко... т.е ак ое единичен случай: отсъствие от града за част от време - да.. окей.. ама ако той е в Добрич тя в Перник.. Какъв е смисъла :D
Вярвай ми има смисъл.. Връзките от разстояние, колкото и трудни да са, са най-силните. Такива връзки рядко оцеляват, но за сметка на това партньорите си имат безрезервно доверие, да не говорим за любовта между тях.. Който не го изпитал или пък си е патил от такава връзка не може да схване за какво говоря..
InloveAgain
07-22-2009, 19:07
Доста добра тема. Браво . :P
Вярвай ми има смисъл.. Връзките от разстояние, колкото и трудни да са, са най-силните. Такива връзки рядко оцеляват, но за сметка на това партньорите си имат безрезервно доверие, да не говорим за любовта между тях.. Който не го изпитал или пък си е патил от такава връзка не може да схване за какво говоря..
Абе ти можеш ли да четеш?! :-x
Тук говорим за връзки,които протичат САМО в скайп или в някой сайт за запознанства,т.е. хората НЕ са се виждали и НЕ се познават лично ...
Само лапетата ходат по скайп да им имам проблемите
InloveAgain
07-22-2009, 19:31
Само лапетата ходат по скайп да им имам проблемите
Хм , не забравяй - и ти си била такава. :D
ItalianMafia
07-22-2009, 19:48
Абе ти можеш ли да четеш?! :-x
Тук говорим за връзки,които протичат САМО в скайп или в някой сайт за запознанства,т.е. хората НЕ са се виждали и НЕ се познават лично ...
Я си успокой нервите и не ми се прави на вървежна, ясно ли ти е?
никъде не е писано САМО по скайп, това беше уточнено в следващите постове.. Просто отговорих на това което ми беше писано..
buntar90
07-22-2009, 21:56
омг пак skype тема :D
TheNewReligion
07-23-2009, 02:53
Съгласна съм...донякъде.
П.П.: Варненеца...о.О Варненци е правилното.
омг пак skype тема :D
Eм да... не че нещо ще се промени, но реших да опитам...
Както Светльо от Хиподил казва: "Някой хора правят виртуален секс, други въртианален.".
Имаше и един виц.
Решили социолози от БАН да разберат знаят ли тийнейджърите що е виртуален секс.
Речено-сторено. Отишли те във Френската гимназия и питали юнушите:
- Какъв секс, какъв секс? - недоумено се сепнали те.
- Ясно, не знаете.
Отишли в Езикова гимназия. Пак питали:
- Какъв секс, какъв секс? - за втори път получили те като отговор.
- Ясно, не знаете.
Отишли после в Математическа гимназия.
- Кибер-кибер-какво? - бил единствения отговор, който получили.
Шегата на страна, сега по темата. Ходене по скайп е много тъпа идея. То е трудно да ходиш с някого от крайните квартали, камоли по скайп да ходите. Добре е написана статията, но за жалост тия кибер-връзки най-често си остават само кибер. За щастие - хората порастват.
+ Ситуация, в която нета спира, не е нереална. На всичкото отгоре изглежда сякаш сте се притеснили и сте избягали.
:lol:
Виж този материал
http://every.bg/index.php?page=read/video&id=87
Правен е точно за социалните мрежи и сайтове за запознанства. :)
NaughtyOne
07-23-2009, 11:43
Не ползвам почти скайп /само за уговорки,в които обикновенно става дума за излизане навън/ няма смисъл да лъжа себе си с празни приказки. Било то с приятели или с гаджето...
Ballbreaker
07-23-2009, 12:26
Виж този материал
И отдолу на видеоматериала бутони "сподели в социална мрежа" :grin:
Аз предлагам да преместим темата за социалните мрежи и връзките по тях другаде де.
Виж този материал
И отдолу на видеоматериала бутони "сподели в социална мрежа" :grin:
Аз предлагам да преместим темата за социалните мрежи и връзките по тях другаде де.
Пич, във видеото аз показвам какво представляват тези мрежи. Но при все че, всички хора са полудяли по тях, просто няма да го гледат само защото съм ги ограничил, че не могат да си го споделят... Освен това, не е лошо да споделиш с някого някакво съдържание. Лошо е, когато безцелно драскаш простотии за себе си в тези мрежи. Аз в този смисъл ги мразя.
Ballbreaker
07-23-2009, 13:51
Хей, хей, споко, аз имам регистрации и в MySpace, и във Facebook /макар че най-много ползвам Last.fm/. Просто ми хареса иронията в това съвпадение, колко много вече са навлезли в ежедневието ни тези мрежи. Дори ако се замислиш самия форум е вид социална мрежа, така че да спорим "за" или "против" се получава малко тъпо.
Кога стана на 15 (или на колкото си), кога започна да пишеш дълги, аналитични теми с генерални заключения ...
И не, това че играеш някаква си игра със стреляне в нея, не те прави готина. Ама изобщо.
Мдааа !! За това умишлено не си купувам и компютър за в къщи :?
А ти за 1545 поста не се ли научи да пишеш. Или може би имаш 10-15 къщи, във всяка от които липсва компютър?
Останалите участници в темата да не се обиждат, че не ги храня, просто започна да ми причернява след втория пост ...
sweety_blondy
07-23-2009, 18:35
аз пък не виждам нищо лошо да си пишеш с човек от импулсе.бг (примерно) и после да се видите,да пиете по 1 кафе и да си говорите.Пък после от там насетне може всичко да се развие като излизате ;) Всичко може да започне от разглеждане на даден профил (снимки) , после съобщения,запознанство,сре ща,приятели,гаджета и т.н ;) Вярно,като не познаваш човека отсреща и незнаеш дали да лъжи с фалшиви снимки,не може да се нарече гадже.Но често една връзка може да започне и така :)
Хей, хей, споко, аз имам регистрации и в MySpace, и във Facebook /макар че най-много ползвам Last.fm/. Просто ми хареса иронията в това съвпадение, колко много вече са навлезли в ежедневието ни тези мрежи. Дори ако се замислиш самия форум е вид социална мрежа, така че да спорим "за" или "против" се получава малко тъпо.
Всъщност не е така. Във форумите се води дискусия - хората си стават взаимно полезни, разбират нови неща, комуникират. Не са перфектни, но не можеш да ги сравниш със сайт за запознанства, където всяка вечер си избираш кифла по каталог все едно си във салон за маникюр и социални мрежи като фейсбук, където се депресират направо ако нямат по 5 коментара/минута за последната снимка на поредния купон... :)
Ballbreaker
07-23-2009, 20:18
Но форума си остава социална мрежа.
mOBSCENE
07-23-2009, 20:45
Е не винаги може да излезе опастно ..
Аз се запознах с моя приятел по импулс ;д ..
всеки ден сме заедно -.- ..
и така вече 7 месеца ((:
Темата наистина е много хубава..права си!И както казаха по-горе добре ще е да я направят `важна`
:) :-)
Няма лошо в запознанството по И-нет,стига да имате възможността и желанието да се срещнете и да излезете на кафе.Мрежата може да е само началото на една връзка,но разбира се това се получава в не повече 20% от случаите.Като цяло трябва да внимаваш и знаеш с кого си пишеш,а чак след това да мислиш за следваща стъпка.
Прочетох няколко произволни мнения (мързи ме, съжалявам, честито на печелившите все пак), но виждам, че доста хора не разбират за какво иде реч. Да се запознаеш с някой в сайт за запознанства, skype, форум или по какъвто и да е било друг начин чрез Интернет - няма лошо. Но да продължиш комуникацията си с този човек по този начин - грешно, грешно, грешно. Абсолютната тъпотия е 5 години (примерно) с някой да си чатиш, да се вкарваш в няк'ви филми за любов, привързаност и т.н., при положение, че не си му видял очите (камерата не се брой,nerds), не си го докоснал, не си разговарял с него на живо! Друго са вече връзките от разстояние, при които вече си опознал човека на живо и се налага да комуникираш с него чрез Интернет и телефони. Макар че според мен и това не е много разумно, някак обречено даже, но зависи от много неща иии надеждата не е баш умряла.
Kostadin_682
07-23-2009, 21:08
Я се избийте 8-)
Прочетох няколко произволни мнения (мързи ме, съжалявам, честито на печелившите все пак), но виждам, че доста хора не разбират за какво иде реч. Да се запознаеш с някой в сайт за запознанства, skype, форум или по какъвто и да е било друг начин чрез Интернет - няма лошо. Но да продължиш комуникацията си с този човек по този начин - грешно, грешно, грешно. Абсолютната тъпотия е 5 години (примерно) с някой да си чатиш, да се вкарваш в няк'ви филми за любов, привързаност и т.н., при положение, че не си му видял очите (камерата не се брой,nerds), не си го докоснал, не си разговарял с него на живо! Друго са вече връзките от разстояние, при които вече си опознал човека на живо и се налага да комуникираш с него чрез Интернет и телефони. Макар че според мен и това не е много разумно, някак обречено даже, но зависи от много неща иии надеждата не е баш умряла.
Именно за това говоря. Тъпо е да имаш връзка по скайп - "любовна" - както повеето от вас биха я нярекли. Нито знаеш какво прави човека отсреща, когото си мислиш, че познаваш, нито можеш да си сигурен дали не те лъже 24/7... :)
Иначе няма лошо и да се срещнем с някого от сайт за запознанства, лошото е че не можем да знаем отнапред какъв е, що е и какви намерения има към нас. :)
Ballbreaker
07-24-2009, 07:46
To ти и в реалния живот не знаеш...
Priceless
07-24-2009, 07:47
To ти и в реалния живот не знаеш...
Не е така . В реалния живот малко или много като виждаш реакциите и жестовете на човека можеш да разбереш дали е искрен или не :?
Ballbreaker
07-24-2009, 07:52
Извинявай, ама от момента в който се срещнеш с човека започваш да виждаш жестовете му. :)
А има такива актьори, че и от дете да ги познаваш, не можеш да ги разбереш.
valdesbg
07-24-2009, 08:48
Малчо, аз и преди ти казах че много верни неща думаш. Лошото е че тук има толквоа ограничени индивиди, че извъртат историята на 180 градуса. Аз още се чудя как не са ти казали че си бременна.(или са, не знам, не съм чел всички мнения)
Та поздравления за хубавата темичка! А на всички коне с капаци дето спорят без да мислят - keep хейтин' her :) She is stronger than all of you :)
:D :D :D .. Запознах се със сегашния си приятел в импулс .. Писахме си доооооооста време ( от различни градове сме ) Въпреки богатият избор на момчетата които ми се лепеха тук аз във него виждах нещо различно .. и всеки ми казваше че може да не е такъв за какъвто се представя но какво стана ? Най сетне решихме да се видим и се видяхме.Спокойно не ме е убил,нито ме е изнасилил жива и здрава съм,виждаме се,обичаме се .. и до сега продължавам да намирам различното в него .. 1 год му остана да завърши и тогава надявам се ще обмисляме някакво съжителство :) А и според мен съм постъпила добре .. така че ви казвам и на вас .. ПО СКАЙП НЕ ТРЪГВАЙТЕ С НИКОЙ .. шибано е да казваш аз си имам гадже по скайп .. Затова ние никога преди да се видим не сме говорили за евентуална връзка .. чак когато се видяхме обсъдихме дали ще се виждаме често и т.н ..
Що ли от приятели прокурори чувам, че скайп и разни там сайтове се ползват само, за да си гледат чурките и циците... изглежда това е преобладаващо, а не "ходенето". Ама какво да се прави, такъв е живота!