PDA

View Full Version : Боядисване на коса с естествени материали

BuKLiChKa
08-14-2009, 17:39
Чух, че ако се сварят люспи на лук и ако се втрият в косата и после се изплакне косата ставала с червеникъв оттенък.. това вярно ли е ? и ако сте го изпробвали и работи за колко време стои цвета :)

g1rl4eto_
08-14-2009, 17:44
Аз съм чувала ,че от лайката ставало русоляво... :-o Но мисля ,че са бабини дивотии...знам ли 8-)

lDoLLl
08-14-2009, 17:52
Аз съм пробвала с чай от лайка, ама косата става само малко по-бляскава. :)

Иначе най-безвредният начин за боядисване на косата е къната, само дето няма махане после.

DarkKisss
08-14-2009, 18:15
Аз съм чувала ,че от лайката ставало русоляво... :-o Но мисля ,че са бабини дивотии...знам ли 8-)

Оле вместо лайката, чета лайната :lol: :lol:

pinki
08-14-2009, 18:22
Баба боядисва яйца с люспи от лук :) И става мн гаден цвят... оранжево-червеникав :? даже не мога да го опиша :-D абе не рискувай, по-добре си купи кана :P

vivteen
08-14-2009, 18:33
В космополитан ли къде беше пишеше нещо с лимон и сода и нещо такова.Та стоиш 2 часа на слънце с това чудо там сместа и се изсветлява

LittlePrincess
08-14-2009, 18:36
И аз знам за лимоните. Слагаш на мокра коса после седиш на слънце и трябвало да изсветлее.

zvezdichkaaa
08-14-2009, 18:53
В космополитан ли къде беше пишеше нещо с лимон и сода и нещо такова.Та стоиш 2 часа на слънце с това чудо там сместа и се изсветлява

Ммм май че беше с лимон и водка :D

shell
08-14-2009, 19:46
Иначе най-безвредният начин за боядисване на косата е къната, само дето няма махане после.
:) така е

pinki
08-14-2009, 19:58

не бе водката беше част от една маска за коса :-D

heiress
08-15-2009, 01:13
Да, тези методи действат, но е рисковано, защото може да стане на петна косата и да се оцвети неравномерно.

BlackBunny
08-15-2009, 11:28

не бе водката беше част от една маска за коса :-D олее ама кажете ми точно как се прай тфа искам да пробвам :D тряя изтискам сок от лимоните и после да сложа сода и да се мацам, така ли ? :D :D

guinessgirl
08-15-2009, 11:33
боя,например??
не е толкова ужасно бе,какъв лимон,ква водка..

плюс това ако висиш два часа на най-силното слънце,косата няма да се чувства особено добре... ;)

DarkKisss
08-15-2009, 11:34
Абе аз съм такава руса, но искам да си си я изсветля, да стане още по-руса, както си бях като бях на 8-10 години. Значи как трябва да изглежда тва с лимоните?

BlackBunny
08-15-2009, 16:04
Абе аз съм такава руса, но искам да си си я изсветля, да стане още по-руса, както си бях като бях на 8-10 години. Значи как трябва да изглежда тва с лимоните? Офф и аз тфа се питам ама никой не казва :roll:

Undying
08-15-2009, 16:49
Лимоновият сок отдавна се използва като естествено средство за изсветляване на косата. Изцедете сока на един цял лимон и го разредете с няколко чаени лъжички вода. Сипете сместа в шише с пулверизатор. Напръскайте косата със сместа и излезте на слънце за няколко часа. Въпреки че тази рецепта би трябвало да върши работа при всякакви нюанси на косата, най-успешен и естествен резултат се получава при светло-кестеняви до тъмно-руси коси.

Източник: http://forum.mamita-bg.com/index.php?topic=891.0%3Bwap2

KoRnFlAkE
08-15-2009, 17:10
ако искаш наистина хубав цвят, няма да го постигнеш с естествени материали. ;)

zvezdichkaaa
08-15-2009, 18:00

не бе водката беше част от една маска за коса :-D олее ама кажете ми точно как се прай тфа искам да пробвам :D тряя изтискам сок от лимоните и после да сложа сода и да се мацам, така ли ? :D :D

Ммм сега ще видя...
Пише,че руси кичури може като изтискаш 1 лимон и прибавиш 3 супени лъжици водка.Сипваш това в шишенце с пулверизатор и пръскаш обилно корените на косата.След това стойш 2 часа на слънце...

BlackBunny
08-15-2009, 18:12

Ммм сега ще видя...
Пише,че руси кичури може като изтискаш 1 лимон и прибавиш 3 супени лъжици водка.Сипваш това в шишенце с пулверизатор и пръскаш обилно корените на косата.След това стойш 2 часа на слънце... аа значи с водка, а не със сода така ли ? :P

zvezdichkaaa
08-15-2009, 18:15
Мда,така пишеше ^^

gabi7u
08-15-2009, 18:17
добре ще да е да се върним на темата.. таа .. хубо давате савети за къна но доколкото знам не е ли само червената къна естествена .. в др няма ли боя (русата в случая) :)