View Full Version : Темата не е на шега
Така отдавна се чудя дали да ви питам .. но ето реших се :)
Имам сериозен проблем с корема ми , страдам от лениви черва + бавен катаболизам... и следователно от както се помня ходенето по голяма нужда ми е проблем.
Като се почне от "илачите на баба " та се стигне до лекарства , нищо не е имало траен ефект .
Моля ви ,мили дами, дайте ми съвет какво да направя за да се избавя от мъките . И на доктори съм ходила , казват ми пий течности яж трудно смилаеми храни и тн. ама пак ефекта е 0....
забелязах в Менюто ви за днес`` че храната която ядеш е много оскъдна
приемай по-голямо дневно количество храна 8-)
бавният ти метаболизъм се дължи на малкото храна която приемаш
+ тва е хубаво да наблегнеш на млякото и млечните продукти-ще помогнат за ходенето ти по голяма нужда.
Nadelina
01-14-2010, 10:14
Само не успях да разбера защо лекарите ти казват да ядеш трудно смилаеми храни, не би ли трябвало да е обратното.
Иначе според мен най-важното е да пиеш много вода, колкото се може повече вода.
Салата с марулки и кисело мляко и зехтин . Това е с доказано действие,че ще прекараш 1 ден в тоалетната. После изяж 2 активий с плодове, пий много вода, сокове, яж повече супички-домашни и течни.
kalpazanka
01-14-2010, 10:21
Само не успях да разбера защо лекарите ти казват да ядеш трудно смилаеми храни, не би ли трябвало да е обратното.
Иначе според мен най-важното е да пиеш много вода, колкото се може повече вода.
Трудносмилаема предполагам означава богата на влакнини, защото именно те упражняват дразнещо действие върху чревната стена и спомагат за регулярно изхождане. Ако се тъпче само с вафлички, снаксове и тестени изделия, най-много да си усложни положението.
HexGirl, сутрин на гладно изяждай по една печена чушка.
Закусвай кисело мляко с овесени ядки, яж сушени сливи. Наблягай на салата от домати и краставици. Не се препоръчват ориз, картофи и сухари- ще направят положението по-тежко.
Салата с марулки и кисело мляко и зехтин . Това е с доказано действие,че ще прекараш 1 ден в тоалетната. После изяж 2 активий с плодове, пий много вода, сокове, яж повече супички-домашни и течни.
що е нужно да се стига до другата крайност .. ? :-o
и тия активии.. само ще си бута в организъма тоя глупав антибиотик :?
мерси за отговорите
clever менюто ми е оскъдно сега но преди не ми беше :) хранех се с всичко и проблема си го имаше пак ...
сирене ям доста не мога без него ама не съм забелязала да ми помага
Относно активията .. аз тоя боклук няма да го ям :)
Принципно сега си правя салата от ряпъ и моркови казаха ми че помага ама ефект не виждам.
По принцип ставам много рано сутрин и пия горещ чай или кафе за да може да ми се раздвижи корема но и това не помага .
Бяха ми казали да пия 2-3 лъжеци зехтин сутрин на гладно и това не помага ...
Кво да кажа просто явно ще си живея с този проблем
неприятно :( тва което каза kalpazanka + пий повечко прясно мляко :-o
billytalent
01-14-2010, 11:16
И аз имам същият проблем,но аз сама си прецаках нещата с измислени диети,единственото което ми помага са едни шоколади за диабетици :o
myl0weee
01-14-2010, 11:24
а пробвала ли си със Сена, майчин лист..? Знаеш ли, една приятелка на мама беше като теб, нищо не и помагаше, накрая си взе от аптеката разхлабителни бонбони лаксал- струват 25 стотинки.. и вече няма проблем.. :)
black_baby
01-14-2010, 11:30
Така отдавна се чудя дали да ви питам .. но ето реших се :)
Имам сериозен проблем с корема ми , страдам от лениви черва + бавен катаболизам... и следователно от както се помня ходенето по голяма нужда ми е проблем.
Като се почне от "илачите на баба " та се стигне до лекарства , нищо не е имало траен ефект .
Моля ви ,мили дами, дайте ми съвет какво да направя за да се избавя от мъките . И на доктори съм ходила , казват ми пий течности яж трудно смилаеми храни и тн. ама пак ефекта е 0....
И аз имах същия проблем.Сега пия хапчета за отслабване Хеле Пам,но те дадоха страшен ефект.Сега с тях си ходя всеки ден по голяма нужда,а преди съм ходила на 2-3 дни веднъж много гадно беше.А ако питаш откъде са тези хапчета приятеля ми ги взе от д-р Памуков(София) и хапчетата са на билкова основа.Цената им е 15 лева. Успех с твоя проблем. :)
DarkKisss
01-14-2010, 11:33
clever не е нужно да яде повече за бърз метаболизъм. Аз ям сравнително малко, но пак ходя всеки ден.
HexGirl яж ябълки, мюсли. На мен ми действа положително и не само на мен, също така сутрин като се събудиш пий една чаена чаша с топла вода и лъжица мед.
Успех:)
Лаксала е най-голямата грешка след неговата намеса не можех още повече той пристрастява !!
Сена и майчин лист пия ама не действат много много тря да пия по 2-3 пакета за да подейства малко ...
Хапчетата за отслабване винаги имат слабително деиствие защото са 80 % диоретици :) тее затова има манекенки дето трябва с памперси да ходят , всички диоретици пристрастяват .
Затова аз се надявах за по безвреден вариянт , тъи като ми писна да се тъпча с лекарства
myl0weee
01-14-2010, 11:40
ами..предлагам ти друго. Опитай да изкараш 2 дни на домашна супа и прясно мляко, само два дни.
DarkKisss ще го пробвам
myl0weee и това ще пробвам
мерси ви
myl0weee
01-14-2010, 11:42
:)
аз съм чувала за компот от сливи и сладко от рози :-o
black_baby
01-14-2010, 12:07
Лаксала е най-голямата грешка след неговата намеса не можех още повече той пристрастява !!
Сена и майчин лист пия ама не действат много много тря да пия по 2-3 пакета за да подейства малко ...
Хапчетата за отслабване винаги имат слабително деиствие защото са 80 % диоретици :) тее затова има манекенки дето трябва с памперси да ходят , всички диоретици пристрастяват .
Затова аз се надявах за по безвреден вариянт , тъи като ми писна да се тъпча с лекарства
ХАПЧЕТАТА СА САМО НА БИЛКОВА ОСНОВА !!! 8) :-x
че то има и природни диоретици 8-)
сената , зеления китайски чай и тн .
billytalent
01-14-2010, 12:14
Сладкото от рози наистина помага,но има ужасен вкус
black_baby
01-14-2010, 12:23
че то има и природни диоретици 8-)
сената , зеления китайски чай и тн .
ОФ,в това няма ма.КАзвам ти това е само на билкова основа.Що ли писах в тази тема?! 8) :-x
Стига сте спорили относно тия основи. И двете сте прави донякъде, но и двете грешите. Първо, въпросните хапчета, бидейки на билкова основа, съдържат така наречените вещества диоретици. Световната глупост за пристрастяването не я съпоставяйте с вас, защото тези "манекенки с памперсите" нямат такъв проблем като вашия - те ги пият, просто за да поддържат фигура. А тук става въпрос за частично намален метаболизъм, което си е здравословен проблем. И разбира се, че всичко взето от природата, на натурална основа е ПОЛЕЗНО! Тези билки са създадени да ни помагат, и хората в миналото, пък и сега тия племената по джунглите оправят с билки проблеми, дето световноизвестни лекари немогат и да сънуват, да излекуват.
Тъй че, към авторката - пий билки 3-4 месеца и ми се обади, за да потвърдиш думите ми (казвам 3-4 месеца, защото това не са антибиотици, да те оправят и отровят за 3 дена, а напълно естествени средства).
А към black_baby - хапчетата, за които говориш са на билкова основа, и съдържат точно билки с "диоретично" действие. Не отричай това, тук авторката е права.
Айде успех на всички!
XStyle
какви билки точно ?
Аз пия зелен чай китайски и понякога майчин лист
Има ли нещо по добро ?
Little_Lady93
01-14-2010, 13:40
Hex Girl като се има предвид дневните ти менюта равняващи се на 200 грама храна как очакваш да ходиш до тоалетна?Логично е- като не влиза няма и да излиза (ама как прозвуча).
Иначе хапчета с които със сиг. ще отидеш са Лаксит на доктор Тошков.Изцяло на билкова основа са така, че смятам че са добра алтернатива.И наистина като помиришеш шишенцето или там както се казва има миризма на микс от сушени треви и бурени хаха.В аптеките 300 или 200 таблетки на опаковка (не съм сиг.) са 7-10лева , зависи от аптеката(пият се 2 хапчета по 3 пъти на ден)
XStyle
какви билки точно ?
Аз пия зелен чай китайски и понякога майчин лист
Има ли нещо по добро ?
Имаш ЛС :)
Hex Girl като се има предвид дневните ти менюта равняващи се на 200 грама храна как очакваш да ходиш до тоалетна?Логично е- като не влиза няма и да излиза (ама как прозвуча).
Иначе хапчета с които със сиг. ще отидеш са Лаксит на доктор Тошков.Изцяло на билкова основа са така, че смятам че са добра алтернатива.И наистина като помиришеш шишенцето или там както се казва има миризма на микс от сушени треви и бурени хаха.В аптеките 300 или 200 таблетки на опаковка (не съм сиг.) са 7-10лева , зависи от аптеката(пият се 2 хапчета по 3 пъти на ден)
да обаче от слабителните хапчета вече ме боли стомаха ще си направя някоя язва или нз и аз
страх ме е просто
токущо прочетох една тема дето една ядяла Активиа и акала кат самосвал ;)
Сладкото от рози наистина помага,но има ужасен вкус
е да,ама може да й помогне :)
що да е гадно бе аз съм яла ама не сутрин 8-)
не знаех че така действа :) щее се пробва !!!
billytalent
01-14-2010, 14:03
На мен не ми харесва,но и не ми действа при мен нищо не действа :D
На мен не ми харесва,но и не ми действа при мен нищо не действа :D
колежка
billytalent
01-14-2010, 14:06
:D За съжаление да,пробвала съм всичко за сега само шоколадите за диабетици ми помагат от време на време :?
Infinity
01-14-2010, 14:20
Сладко от рози !!
Лично аз не съм го пробвала , защото не съм имала нужда , но наистина съм чувала и виждала , че помага. 8-)
Също можеш да пробваш със компот от джанки / да е кисел / .
Little_Lady93
01-14-2010, 14:32
да обаче от слабителните хапчета вече ме боли стомаха ще си направя някоя язва или нз и аз
страх ме е просто
Гарантирам ти, че няма да ти стане нещо от хапчетата.Майка ми, която е на 47 години ги пие от 2 някъде и няма никакви проблеми.НЕ се пристрастява към тях, спирала ги е за доста време апък и сега взима само когато има нужда, а не всеки ден да не пропука нито 1 хапче.
Аз също съм взимала когато ей така не мога да отида до 00 и на сутринта веднага ми се оправя сичко. :)
titinkaa
01-14-2010, 16:05
макар че нямам такъв проблем и дано да нямам,ще ти препоръчам да ядеш сутрин прясно мляко топло с мюсли или с трици,разхлабват,и дори аз дето нямам тоя проблем съм забелязала че като ям едно от двете,и след час два три ходя до тоалетната и после ми олеква :) Успех :) :-)
rali4ka91
01-14-2010, 16:23
Майка ми има същия проблем. Купи си чай Сена, майчин лист. От известно време го пие и вече почти няма проблеми. Преди пиеше всеки ден, сега вече значително по рядко - веднъж на седмица, че даже и по рядко. Активиата попринцип също помага, но само докато я ядеш, после положението е същото. :) Опитай с чая, нищо не ти пречи, а не е и скъп. Успех :-)
PinkFloydSound
01-14-2010, 16:25
Еми, вече е почти необратимо. Трябвало е просто да се сетиш навреме, че трябва да ядеш по повече. Не че сега ядеш, де. Ако продължаваш така, ще ти се сплетат червата. И... сещаш се какво става после. (Дано се сещаш.)
То не зависи от това колко ядеш, просто на някои хора (повечето на жени) червата им са лениви по принцип. Аз никога не съм гладувала и си го имам и аз този проблем... Ям всеки ден мляко с мюсли, ако ям хляб, е черен и т. н. Лошото е, че напоследък бях почнала по-често да ям солети и такива сухи работи като съм на лекции, сега гледам да ги избягвам и да ям често супи, дано да се пооправят нещата, че наистина е супер неприятно.
Еми, вече е почти необратимо. Трябвало е просто да се сетиш навреме, че трябва да ядеш по повече. Не че сега ядеш, де. Ако продължаваш така, ще ти се сплетат червата. И... сещаш се какво става после. (Дано се сещаш.)
некомпетентност безгранична
мило дете на мелодрамата , този проблем ми е от както се помня :) не е от ядене или не ядене , това че на тебе само колко ядеш ти е в главата не значи ,че и при нас е така .
Майка ми дето яде като свиня а е супер слаба и пак го има този проблем :)
Не ти и пожелавам да ти е на главата :)
Защо не пробваш с Английска сол... не е много хубаво, но пък не може да няма ефект..
разбирам те напълно, зеления чай (но всеки ден) + много вода (без газирано,че подува) и определени часове за хранене (без късно вечер) и ефектът е налице :)
MichellePhan
01-14-2010, 20:31
забелязах в Менюто ви за днес`` че храната която ядеш е много оскъдна
приемай по-голямо дневно количество храна 8-)
бавният ти метаболизъм се дължи на малкото храна която приемаш
+ тва е хубаво да наблегнеш на млякото и млечните продукти-ще помогнат за ходенето ти по голяма нужда.
Значи може ли примерно ако ям 1 месец много голямо количество храна метаболизма ми да се засили,да стане по-бърз?
Neprikosnovena
01-15-2010, 19:24
Сутрин на гладно топла вода с разтворена вътре 1 лъжичка мед :)
Inn0cenCe
01-31-2010, 15:35
Чувала съм, че най-ефикасни са ябълките, забързват метаболизма ;) .
абе хора казаха ми да пия ленено семе отвара да си правя утре ще си купя да пробвам... дано стане нещо
ani942942
01-31-2010, 17:35
Trqbva da qdesh sladko!!!!! A i supi4ki! zabravi kartofite i oriza
LovelyGirl
01-31-2010, 17:56
^ Това за сладкото е така. На мен само нещо сладко ми помага. Аз също имам проблем с това - случва се веднъж на 3 дена да кажем само.. Ако хапна един бонбон примерно, става фокуса, но друго нищо не помага. Нито Активии, пресни млека, ябълки.. единствено сладко.
billytalent
01-31-2010, 17:56
абе хора казаха ми да пия ленено семе отвара да си правя утре ще си купя да пробвам... дано стане нещо
Аз съм пила и нямаше ефект,но по-принцип е адски полезно и понякога си го слагам в млякото :P
sunshine92
01-31-2010, 18:17
И аз имам същия проблем. Случвало се е и 3 седмици да не ходя. :? :-o
Лененото семе на мен лично ми е гадно. :(
А колкото до сладкото, поне при мен не действа. Аз всеки ден ям сладко, обаче ефект - нулев. Въпрос на организъм е.
мм мисля, че плодовете и водата оказват огромно влияние, аз също по рождение си имам този проблем, за това пия по 2 л вода на ден и ям ябълки, и др сезонни плодове, само за ден ако спра плодовете и пак имам запек, също пия чайове(не слабителни) и кафета
лелее ужас, не ви завиждам, дано се оправите! обичам да акам :D
Sa4kiSabiram
11-10-2010, 14:59
чувала съм че крушите помагат за тая работа.. :)
Да да, като Дарккис каза - топла вода с мед сутрин! Но пий го поне 2-3 дни. Не очаквай резултат на първия ден. На приятелка и помогна :)
И още нещо видях, че си писала нещо за оцет - никога не го пий или слагай в салата (освен по много малко). Има точно обратен ефект.
FuckingFreak
11-10-2010, 18:26
^+1
Чувала съм и за киви и прясно мляко с мед.
Сега искам и аз да получа малко отговори, ако е възможно. Една от моите приятелки има ускорен метаболизъм. Яде като прасе в буквалния смисъл понякога, обаче е супер слаба. Може да е плоска, но по добре отколкото сланини. Та има ли някакъв начин да забързам метаболизма си, не съм запозната не ме плюйте веднага, ако може. Преди и аз бях така веднъж на 2-3 дни. Сега напоследък забелязах, че ходя до тоалетна всеки ден, ама това само тая седмица май. Мисля, че е защото съм на диета и все пак не спирам напълно сладкото, може би 1 път в седмицата си позволявам колкото 2 сладки да хапна. Също така и още един въпрос. Отново не съм запозната, извинете ама иначе нямаше да питам. Шоколадите за диабетици или черния шоколад, ама онзи горчивия, а не на своге или елзет боклуците по-малко ли са 'вредни'?
абе млечен, черен, бял щом е шоколад не е за препоръчване да ядеш постоянно, 1 да е няма значение какъв, но да е 1 път в месеца, като ми се прияде ще изям едно Своге, за предпочитане пред горчивите натурални боклуци, на човек му се прияжда сладичко все пак :)
PinkMojo
11-10-2010, 20:04
Абсолютно същия проблем имах, още от бебе съм си била така, наште като малка ме тъпчеха с рицинво масло, ама нищо не ставаше :D
Преди към 2 години баба ми почна да ми дава всеки ден на закуска овесени ядки и малко по малко почнах да си ходя всеки ден по голяма нужда, после преминах на прясно мляко с мед, което също много помага, а от скоро вече нищо не правя обаче тялото ми си е свикнало вече всяка сутрин да си ходя до тоалетната :D Сега стомаха ми е супер разхлабен,
Успех!!!
aguilera
11-10-2010, 20:10
Сутрин като ставаш изпивай по една чаша топла вода.
GossipGirl89
11-10-2010, 20:30
То попринцип в такива случаи всичко опира до отделния организъм. Има доста храни, които се препоръчват, но при всеки действат различно - при едни помагат, при други не, при трети-частично... Авторке, може би трябва да пробваш наистина от всичко, което ти се препоръчва, за да разбереш кое действа на твоя организъм и кое не :)
На мен лично много ми помагат супите и млечните продукти. Също и от плодовете сини сливи, грозде, тиква и пъпеш. Особено последните 2 винаги са действали безотказно :) Както и топла вода с лъжичка мед рано сутрин
SunShinePearl
11-11-2010, 05:05
аз нямам такива проблеми и няма кой знае какво да ти кажа ама сутрин на гладно пия кафе и забелязах че ми се прихожда до тоалетна ама незнам смисъл аз го пия винаги чисто нито захар нито нищо.И съм си свикнала и всяка сутрин така.