View Full Version : Интересна Случка...
evilman92
09-28-2010, 15:44
Днес ми се наложи да отсъствам от дскл за да си бия некфа имунизация и класната ми вика без бележка и амбулаторен лист няма да ти извиня отсъствията...
Отивам при личния и му викам нали кво ми трябва за отсъствията и той вика тоя който ти го е казал това е луд... :D даже би обясни че този амбулаторен лист е само между нас и никой няма право да го вижда смисъл бил защитен от Закон за специализираната информация, та искам да знам дали някой се е сблъсквал със същия проблем и кво е решението, защото класната ми е много ината и ще се запече, и няма да ми оправи отсъствията... Какво да правя ?
И на нас ни ги извиняват с бележка и амбулаторен лист... Никога личната ми лекарка не е правила проблем. А и в повечето училища ги приемат така. На нас дори подпис от родителя искат... Пак говори с класната и с лекарката.
И на мен много пъти са ми искали амбулаторен лист заедно с бележката за отсъствията, но лекарката ми никога не ми е казвала, че никой няма право да гледа амбулаторния лист. Че какво толкова му е поверителното, на него просто пише диагнозата и данните ти.
А при теб всъщност какъв е проблема, лекаря отказа да ти даде амбулаторен лист ли?
evilman92
09-28-2010, 15:54
Каза че е нещо като лекарска тайна между мен и него само и никой няма право да гледа какви ми са заболяванията в амбулаторния лист
Ха .. това за пръв път го чувам. Еми кажи му да не знае много, а просто да ти го даде. :D
Или другия вариант е да кажеш на класната си, че лекаря ти отказва да ти даде, тя да се разправя с него.
evilman92
09-28-2010, 16:12
Мисля да кажа на класната тя да се разправя, защото лекаря ми е доста добър... смисал пичага си е и ги разбира работите Мерси все пак
kantonecApetur4
09-28-2010, 17:45
Каза че е нещо като лекарска тайна между мен и него само и никой няма право да гледа какви ми са заболяванията в амбулаторния лист
може нещо на твоя доктор да му бяга архива,може да не ти го е писал досега и затова.поискай му го да ти го покаже
Вашите да говорят с нея , или си остани с неизвинение :D
xWandereRx
09-29-2010, 00:21
в моето училище от няколко години е задължително да се носи амбулаторен лист всеки път като си болен и отсъстваш
programings
09-29-2010, 06:05
:-D Такова нещо не съм чувал до сега да искат някъде! Явно го правят от страх да не си купуваш бележки! Във нашето даскало искат само бележка, а и ако си отстъствал примерно само първия и втория час, и без бележка като говориш със калсния ти ги извинява отсъствията!
evilman92
09-30-2010, 14:59
^ Късметлия :D Еми може би наистина се страхуват от фалшиви бележки, защото имаше доста в моя клас и ся аз си патя :x
П. С. Интересен е факта че миналата година 1-вия срок заваршихме с 1800 извинени и 250 неизвинени от клас 23 човека при положение че 5 човека от класа да имат най-много по 5 отсъствия щото са много послушни сигурно затова ни искат амбулаторни листове :D
Не е за хвалба ама е факт 8-)