View Full Version : Как да пиша на момиче, което не познавам лично, във Фейсбук?
mojebinenormalen
08-17-2014, 20:39
Срамежлив съм донякъде и не знам как да я заговоря. От едно и също училище сме, харесваме си снимки взаимно, но не знам как да започна разговор като не я познавам и ви питам за помощ.
Естествено, мога да кажа "Здравей" "Какво правиш?", но това е толкова клиширано, че направо не ми се мисли. Има ли някакъв по естествен начин, по който да я заговоря? Не мога да намеря някой общ интерес, който може да отвори тема на разговор.
Просто, имай самочувствие и се дръж се едно не ти пука ;)
ако почнеш много да го мислиш нищо няма да направиш
като излезеш с нея ще ни питаш отново, какво да правиш ли?
mojebinenormalen
08-17-2014, 21:04
Не, всичко нататък ми е лесно, чатенето включително, след основното запознанство
просто й напиши, каквото си поискаш.
каквото те занимава в момента.
не ти трябва някаква специална начална фраза, нито пък общ интерес;
когато аз имам някаква несигурност, обикновено я споделям гласно, което също върши работа. в твоя случай би се получило нещо такова: хей, как мислиш, според теб кой е най-добрият начин да заговориш момиче, (което харесваш) (тук), (без да изглеждаш нахално или пък глупаво)?
//скобите са по желание:Д
Питай я какво мисли за Станишев...
Няма нищо ''клиширано'' в това да кажеш едно здравей като за начало в чата. Така се започва разговор, а вече от вас си зависи как ще продължи.
Illusion772
08-18-2014, 12:00
https://www.youtube.com/watch?v=ng90pVe3sMk
Мисля че този клип отговаря на въпроса ти :)
paradosou
08-18-2014, 13:56
Поздрави я с песен и питай за някоя интересна подробност от клипа; линкни й кратко текстче /5-6-7 изречения/, което ти е направило впечатление, и поискай коментар; дай мнение за някой от последните й статуси; ако знаеш, че чете, изпроси си да ти препоръча книга...
Както се казва, с точните хора и за времето да говорите, пак ще е разчупено/интригуващо и няма да искате да свършва :).
Поздрави я с песен и питай за някоя интересна подробност от клипа; линкни й кратко текстче /5-6-7 изречения/, което ти е направило впечатление, и поискай коментар; дай мнение за някой от последните й статуси; ако знаеш, че чете, изпроси си да ти препоръча книга...
Както се казва, с точните хора и за времето да говорите, пак ще е разчупено/интригуващо и няма да искате да свършва :).
е така НЕ тряа да прайш
paradosou
08-18-2014, 14:38
Защо? Или пак вкарваш провокация/закачка xD?
да поздравиш с песен освен ако не е 'ше ти скъсам гъза.мп3' не стаа
да лайкваш.... трябва ли дори да го коментираме
да и четеш статусите.... брааат.........
да просиш да ти препоръчва неща..
хубуу, прай кот знаеш, троши си главата
paradosou
08-18-2014, 14:42
линк не е като лайк, ама как да е 8-)
незначителна грешка малко съм пил
трябва да си заслужи да и линкнеш !!
paradosou
08-18-2014, 14:56
Да, понеже е великата чест, нали ;d
Тоя 'подход' не е бета/мега неуверен, какъвто го изкарваш. А и
да и чете статусите.... брааат......... надали ще е нещо, което момчето ще прави с часове. Щом се имат в приятели става и ей така, между другото.
не знам
аз неам един лайк в дългосрочната си фб кариера
и рядко някой се осмелява да ми праща линкове освен ако не са супер готини
а аз да пращам линкове.. абсурд
както всяко нещо явно си е до човек
успех на автора и квот такоа
paradosou
08-18-2014, 15:03
Не, неее. Искам ти да му предложиш нещо ;p.
забелязвам че става дума за ученически години
от едно даскало сте значи би трябвало и да имате сходни учители
хрумва ми нещо от сорта на 'здрасти абе при теб вали ли тука напрао трещи като петрова когат нямам домашно'
а ако бях аз щях просто да питам нещо от сорта на 'случайно да имаш стрии' или 'абе мъчи ме тука един целулит можеш ли да ми препоръчаш нещо'
най-вече щи кажа че щом те е виждала квот и да и напишеш нема значение ако си те е харесала вече
в другия случай просто ще трябва да те опознава за да те хареса което е желателно да стане на живо
Хм, че какво му има на фразата ''Здравей'', аз лично винаги използвам ''Здравей'' при нови запознанства, това ми е първата дума, освен това кажи ми, ти писал ли си й изобщо, дори веднъж, дори едно съобщение и ако да, тогава какво точно, как е провървял разговора?
mojebinenormalen
08-18-2014, 21:40
Не съм, то иначе лесна работа.
Благодаря за коментарите, междудругото
имам нов отговор: с ръце;
твърде конкретно
много го ограничаваш така
Просто й напиши истината. "Здрасти, малко съм срамежлив и не знам как да те заговоря. Давай някакви предложения, че ми изкочиха вените тука." или нещо подобно. Гледай да я разсмееш със самоирония (тя естествено ще помисли, че се бъзикаш с нея, въпреки че това си е самата истина) и ще завъртите разговор около това.
paradosou
08-19-2014, 11:10
Просто й напиши истината. "Здрасти, малко съм срамежлив и не знам как да те заговоря. Давай някакви предложения, че ми изкочиха вените тука." или нещо подобно. Гледай да я разсмееш със самоирония (тя естествено ще помисли, че се бъзикаш с нея, въпреки че това си е самата истина) и ще завъртите разговор около това.
Доста добър вариант. Ама в никакъв случай не трябва да забравяш частта с вените :-D.
anonymous895156
08-19-2014, 11:22
Просто й напиши истината. "Здрасти, малко съм срамежлив и не знам как да те заговоря. Давай някакви предложения, че ми изкочиха вените тука." или нещо подобно.
това е зловещо
Искате да кажете, че "изкочиха ми вените" не звучи сеГси? Аз не си представям коя би устояла на това :D
"Какво чакаш още? Не забелязваш ли изкочилите ми вени? /с повдигане на вежда/" и е долу.
RapExotic
08-19-2014, 19:45
А защо да не се запознаете първо лично, щом сте от едно даскало? Там е по-лесно, защото сте в компания (предполагам имаш приятели, тя също). Така ще си по-уверен. След това разговорите в чата ще си дойдат от самосебе си.
Кога "Здравей" стана банално?
:D съгласявам се с изкачащите вени
girlwithblueeyes
08-19-2014, 21:22
Здравей .Би свършило работа