.
Затворена тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13
    only_hope
    Guest

Болка при уриниране

Здр.Искам да попитам дали някои знае какво значи,когато има болка,парене и кръв при уриниране?

Guest
    zna4i, 4e trqbva da otide6 na lekar

a~n~i~t~y
    Guest
    mi ako naistina imash bolki parene i karvene pri urinira.. tfa nai veroqtno da ne kaja sas sig e cistit ,zatova trqbva da otidesh na lekar i est kolkoto po barzo tolkova po dobre (ne se pla6i) prosto za da ne zasegne bybrecite 4e tam ve4e stava po slojno...6te ti izpi6at hap4eta i 6te ti mine adi uspeh

Guest
    ili moje da sa prosto pesa4inki...

Голям фен
    Но трябва да идеш на лекар защото:
    -ако е цистит и не се лекува, става хроничен, а е много гадно да си носиш години такива оплаквания
    - ако са песъчинки / в което се съмнявам, защото тогава щеше да има кризи, придружени със силна болка/ също трябва да се вземат мерки. Причината е, че може да се получи и възпаление на бъбрека- защо е много дълго за обяснение.

Мега фен
    Град
    SF
    По4ти 100% цистит! И отиди да се лекуваш 4е ина4е става... мани, мани!

Робинята на Quench

only_hope
    Guest

Благодаря

Благодаря ви мн за тговорите,ходих на лекар.Да,цистит е и сега се лекъвам.Мерси мн че ми писахте,наистина ми помогнахте! \/

Голям фен
    а искам и аз да попитам нещо. значи и на мен ми стана така нали с парене, но след около 1 седмица болките изчезнаха. какво според вас е това

Голям фен
    Град
    Veliko Tyrnovo
    Цитирай Първоначално написано от babi_girl
    а искам и аз да попитам нещо. значи и на мен ми стана така нали с парене, но след около 1 седмица болките изчезнаха. какво според вас е това
    Възможно е циститът да се е хронифицирал. Може да се обажда когато си по-гола

Guest
    Цистит

Циститът представлява възпалително заболяване на пикочния мехур. То е доста разпространено, и е по-често у жените. За възникване на цистита благоприятстват много фактори: охлаждане на организма, задържането на урина в пикочния мехур, запек, преумора, катетеризация, дефлорация, бременност, климакс и други. Когато циститът е последица от друго заболяване /аденом на простатната жлеза, тумори и камъни в мехура/, той се нарича вторичен.

Циститът се изявява с чести позиви за уриниране, болки при уриниране, наличие на кръв и бактерии в урината. Острият първичен цис тит протича с рязко изразени признаци, но преминава за 5-7 дни, дори без лечение. Вторичният цистит протича с месеци, обикновено до отстраняване на основното заболяване. Усложненията на хроничния цистит са: фиброзиране и намаляване обема на мехура, пробив на стената на мехура и други.

Лечението на острия цистит се провежда с постелен режим, течнокашава диета, обилно пиене на затоплени течности, топли водни процедури. По показние се прилагат антибиотици, химиотерапевтици, спазмолитици и болкоуспокояващи средства.

Лечението на вторичния цистит се състои главно в отстраняване на причинилите го заболявания.

Профилактиката на цистита се състои в поддържане на висока лична хигиена, предпазване от простуда, отстраняване на запека, извършване на катетеризация само при строго показание, отстраняване на заболявания и болестни състояния, които причиняват вторичен цистит /простатен аденом, тумори и камъни в мехура и други/.
    а жъзмойно ли е просто да е бил първи етап и да е отминал

Голям фен
    Град
    Veliko Tyrnovo
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Цистит

Циститът представлява възпалително заболяване на пикочния мехур. То е доста разпространено, и е по-често у жените. За възникване на цистита благоприятстват много фактори: охлаждане на организма, задържането на урина в пикочния мехур, запек, преумора, катетеризация, дефлорация, бременност, климакс и други. Когато циститът е последица от друго заболяване /аденом на простатната жлеза, тумори и камъни в мехура/, той се нарича вторичен.

Циститът се изявява с чести позиви за уриниране, болки при уриниране, наличие на кръв и бактерии в урината. Острият първичен цис тит протича с рязко изразени признаци, но преминава за 5-7 дни, дори без лечение. Вторичният цистит протича с месеци, обикновено до отстраняване на основното заболяване. Усложненията на хроничния цистит са: фиброзиране и намаляване обема на мехура, пробив на стената на мехура и други.

Лечението на острия цистит се провежда с постелен режим, течнокашава диета, обилно пиене на затоплени течности, топли водни процедури. По показние се прилагат антибиотици, химиотерапевтици, спазмолитици и болкоуспокояващи средства.

Лечението на вторичния цистит се състои главно в отстраняване на причинилите го заболявания.

Профилактиката на цистита се състои в поддържане на висока лична хигиена, предпазване от простуда, отстраняване на запека, извършване на катетеризация само при строго показание, отстраняване на заболявания и болестни състояния, които причиняват вторичен цистит /простатен аденом, тумори и камъни в мехура и други/.
    а жъзмойно ли е просто да е бил първи етап и да е отминал
    Възможно е... но това ще се разбере по-късно.

Голям фен
    здравей!Тая болка може да се дължи на инфекция на отделителната система , или друг възпалителен процес ,гъбична инфекция и други .Обаче трябва да отидеш на лекар просто няма как!иначе ще стане много лошо.
    Да караш хората да се усмихват чрез твоята усмивка те прави мн щастлив!Да накараш хората да са щастливи заради твоето присаствие те прави специaлен за тях!А да оцениш всичко това и да го запазиш толкова красиво ти трябва чисто сърце!А твоето какво е?

Re: Благодаря

Цитирай Първоначално написано от only_hope
    Благодаря ви мн за тговорите,ходих на лекар.Да,цистит е и сега се лекъвам.Мерси мн че ми писахте,наистина ми помогнахте! \/
    С този отговор считам темата за приключена!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си