.
Отговор в тема
Страница 213 от 233 ПървиПърви ... 113163203209210211212213214215216217223 ... ПоследнаПърви
Резултати от 5 301 до 5 325 от общо 5802
    Лазер на гемчето е едно , друго е пълна циркумцизия.

Цитирай Първоначално написано от georgi12 Виж мнението
    Лазер на гемчето е едно , друго е пълна циркумцизия.
    Прав си - операция на гемчето е едно, обрязването е друго.

Но пък аз пък си правя друга сметка -

Гемче с ток - 100 лв.
    Гемче с лазер - 200 лв.
    Т.е. лазера е 2 пъти по-скъп и преимуществата са по-бързо зарастване, без шевове и кървене.

Обрязване със скалпел - 100 лв.
    Обрязване с лазер - 1200 лв.
    Т.е. лазера е 12 пъти по скъп и пак има шевове и зарастването по данни на лекаря е почти толкова дълго, колкото и със скалпел.
    Съгласен съм че лазера е по-добро ама като ще плащам 12 пъти повече нормално е да очаквам да е поне 6 пъти по-добро а доколкото разбрах то май не е. Така че въпреки че си платих за лазер на гемчето двойно по-скъпо от скалпела не се чувствам нареден но за обрязване за 1200 лв. споделям напълно мнението:
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Заслужаваш някой да ти свърши върху лицето.
    Кви майстори бълнуваш, хората с някъв нож го правят от хилядолетия.

Да , от хилядолетия , но в страните в които се практикува .В България някога се говореше за полов живот , за заболявания . Баща ми още на 5 ме научи сам да си мия пениса , затова не съм имал и проблеми - обрязан съм по мое желание .
    Обаче от 20 години насам никой не се интересува какво се случва . Все повече стават тийнейджърите , които на по 16 не знаят , че трябва да си мият патките и ,че трябва главичката да им излиза навън без проблем , свободно. . Чети назад по темите да видиш колко питания има . Та и нашите уролози не практикували до преди години обрязване сега се учат . доста са осакатените потребители в този форум , които са били обрязани и после повторно са легнали под скалпела за да им оправят инструмента , който прилича на цъфнала роза . не е етично да споменавам колко са преживяли втора операция поради именно некадърно опериране , но са поне 20 .Лошото е , че миналите вече не четат и пишат , иначе биха написали ред-два .

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Та и нашите уролози не практикували до преди години обрязване сега се учат
    Пишеш глупост след глупост.
    Обрязването не се прави от уролог, а от хирург.
    Некадърните със скалпел, какво ще сътворят с лазер, направо кастрация.
    В България винаги е имало такива процедури, не е като слагане на цици, което стана масово през последните години.
    Миналите през това пишат, но ти не можеш да го схванеш.

Напиши в чичко гугъл ЦИРКУМЦИЗИЯ или ОБРЯЗВАНЕ и ще прочетеш от кой лекар се прави - от Уролог или Хирург.
    Май на теб някой ти се е изпразнил на лицето.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Напиши в чичко гугъл ЦИРКУМЦИЗИЯ или ОБРЯЗВАНЕ и ще прочетеш от кой лекар се прави - от Уролог или Хирург.
    А ако напиша 'как бихте кръстили дете олигофренче' , ще ми излезе georgi12

До колкото знам и хирург и уролог може да направи операцията или съм в грешка ?

Не си в грешка .Хирурзите също правят тази манипулация .

Честно казано, попаднах на тази тема случайно и наистина съм приятно изненадан!
    Тъй като виждам, че се е развихрил "сериозен" спор искам да ви кажа няколко неща.
    В България, както и в повечето страни по света, в Медицината има правила, които много подробно описват коя болест и съответно коя процедура от какъв специалист се лекува. По отношение на фимозата и съответно обрязването - това е урологията, което е хирургична специалност, т.е. уролозите се занимават с хирургичното лечение на болестите на бъбреците, уретерите, пикочния мехур, простатата и мъжката полова система. В този ред на мисли, фимозата, като болест на мъжката полова система би трябвало да се лекува (оперира) от уролог. Това, че някои хирурзи и пластични хирурзи си позволяват да го правят и дали е правилно, е тема на друг разговор. Хирургията вече е толкова напреднала и развита, че просто няма как един човек, колкото и да е талантлив, в рамките на един живот да увладее всики операции и техники, за това вече има т.нар. подспециалности:
    -Кардиохирургия
    -Коремна хирургия
    -Чернодробно-панкреатична хирургия
    -Неврохирургия
    -Урология
    -Съдова хирургия и т.н.

Що се отнася до лазера - това е само едно по-модерно средство за рязане, което обаче не реже само - т.е. някой го държи, и действително ако той е некадърен и не знае акво и как да реже, резултата пак ще е незадоволителен. И обратното - със скалпел резултата би бил отличен, ако специалиста е добър.

chavata77
    Guest
    Здравейте,, значи когато пенисът ми е в отпуснато състояние си го подбелвам без проблем, когато съм в ерекция също нямам никакъв проблем да си подбеля главичката, само че когато не държа пениса си кожичката се връща върху главичката и я покрива наполовина, а той си е надървен на максимум. Моля ви кажете ми това проблем ли е

Не е проблем.

chavata77
    Guest
    Ох слава богу.. щото аз много се бях притеснил

При мен когато ми е в нормално състояние го обелвам без проблем но когато съм в ерекция пак го обелвам но не целият това проблем ли е ?

Пичове здравейте,

Интересува ме къде препоръчвате да се направи обрязване в София. Има ли място където правят операцията лазерно само с направление от личната? Благодаря предварително.

Цитирай Първоначално написано от dxdydz Виж мнението
    Пичове здравейте,

Интересува ме къде препоръчвате да се направи обрязване в София. Има ли място където правят операцията лазерно само с направление от личната? Благодаря предварително.
    Аз лично ти препоръчвам д-р Василев от http://www.urology.bg/ - не знам дали има някой с по голям опит от него. само че доколкото ми е известно лазер само с направление няма никъде.

Малко глупав въпрос,но колко дни след операцията ви бяха нужни,за да можете да ходите нормално,имам в предвид да не изпитвате дискомфорт.В моя случай тренирам баскетбол и искам да знам г/д колко време няма да мога да играя.Благодаря предварително.

Цитирай Първоначално написано от wowow Виж мнението
    Малко глупав въпрос,но колко дни след операцията ви бяха нужни,за да можете да ходите нормално,имам в предвид да не изпитвате дискомфорт.В моя случай тренирам баскетбол и искам да знам г/д колко време няма да мога да играя.Благодаря предварително.
    Най-много 20 дни след операцията

Искам да попитам би ли могло фимозата или късото гемче да са причина за бързо свършване, защото имам чувство че актуалният ми партньор има някакъв проблем с кожата на главата и не издържа повече от 1 минута?

Супер фен Аватара на ForzaFelipe
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от ZackS Виж мнението
    При мен когато ми е в нормално състояние го обелвам без проблем но когато съм в ерекция пак го обелвам но не целият това проблем ли е ?
    Ще е, когато започнеш да имаш полови актове.

Цитирай Първоначално написано от eli_ivanova Виж мнението
    Искам да попитам би ли могло фимозата или късото гемче да са причина за бързо свършване, защото имам чувство че актуалният ми партньор има някакъв проблем с кожата на главата и не издържа повече от 1 минута?
    Възможно е.
    >>DjBelev<<

forumpacient
    Guest

Question

Здравейте! На 14 съм, мисля че имам фимоза. Случая с мен е същия, като този. Не се забелва изобщо, ама хич. Бихте ли ми казали това наистина фимоза ли е, как се е получила и как да действам?

При личния , за направление за уролог .

Здравейте.
    Преди 4 месеца бях цялостно обрязан понеже имах фимоза . (не можех да забеля главичката и пенисът ми беше изкривен надолу). Сега след 4 месеца възстановяване съм доволен от полученото , нямам никакви проблеми освен отново гадното изкривяване надолу което ми пречи . Дали е късо гемче или нещо за което не знам . Просто кожата която е на главичката отдоло явно го опъва и си стои изкривен .

Моля ако някой е имал този проблем нека сподели.
    Поздрави.

Аз явно дъм имал фимоза ,беше 2011/12 . Обрязаха ме напълно,почти нямам кожичка и немога да "завия" главичката си ,може би само на 1/2 . Конците ги махнах още същата седмица с риванол . Но всв още имам белези . Малки топченца и като нащърбвания . Има ли начин да ги отстраня?

Да питам и аз..
    Аз съм на 15 и преди няколко години ми беше направено въпросното ``цепване със скалпел``,защото в невъзбудено състояние не се заголваше докрай. Това се оправи,но чак наскоро разбрах,че главичката трябва да се заголва докрай и в еректирало състояние, а това не се получава. Стигам до средата и после е тясно и не става.
    Какво мислите,че трябва да направя в този случай?

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов
    Цитирай Първоначално написано от cs_4ever Виж мнението
    Здравейте.
    Преди 4 месеца бях цялостно обрязан понеже имах фимоза . (не можех да забеля главичката и пенисът ми беше изкривен надолу). Сега след 4 месеца възстановяване съм доволен от полученото , нямам никакви проблеми освен отново гадното изкривяване надолу което ми пречи . Дали е късо гемче или нещо за което не знам . Просто кожата която е на главичката отдоло явно го опъва и си стои изкривен .

Моля ако някой е имал този проблем нека сподели.
    Поздрави.
    ВЪЗРАСТ?!

Пълна симетрия в човешкото тяло - НЯМА!
    Пениса отстои точно по оста на тялото, но е съставен орган от няколко изграждащи го "тела" в които асиметрията също се проявява, от дето идва и индивидуалната кривина на всеки пенис.
    Тези кривини винаги се приемат за норма до момента в който не възпрепятствуват осъществяването на нормалният коитус.
    (изключение правят болестните състояние довели до вторично изкривяване на органа)
    Нормалните кривини - отклонения нагоре/надолу, ляво/дясно, леки усуквания или комбо от всичките са норма произтичаща от нееднаквата дължина и обем на съставящите пениса тела. Те са генетично предиспозорани и не налагат корекция. Просто всеки пенис е единствен и уникален.

Когато изкривяванията не са вродени, а се получат във времето - това налага незабавен консулт и лечение!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си