- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- "Гъша" кожа
Здр!Значи,на 14 съм и имам малко странен проблем.Кожата на цялото тяло ми е на нещо като пъпки,но не точно.Някои лекари казват,че това е тип кожа-"гъша" ,а други че е заболяване,но и те незнаят какво.Мазала съм се с доста кремове и не виждам промяна.Винаги ми е била такава кожата.Някой има ли подобен проблем,и,ако има,ще споделите ли опит?
Мерски предварително на всички.
Мила,обясни малко по-подробно проблема си.Какъв е точно?Какви са тези така наречени пъпки 'но не точно'?На пипане грапава ли ти е кожата или просто изглежда като на пъпчици ?
Аз имам подобен 'проблем'.По рождение съм с няколко 'бани',тоест съм малко по-мургава.Но кожата основно на ръцете ми изглежда като настръхнала,макар че на допир си е гладка и нежна. Аз мисля,че се дължи на повдигането на кожата от корените на косъмчетата/то е мъх по-скоро,по женските ръце не може да се намерят от онези страшни мъжки косми/ и не е кой знае какъв проблем.Никога не съм ходила на лекар по този повод и не мисля,че имам основание за притеснения.
Иначе има едно заболяване,от което кожата става на бели петна,кръгли както и неправилни по форма,казва се витилиго.Но не знам повече за него.
Why'd you go and break what's already broken..I try to take a breath but I'm already choking..How long till this goes away?
i az ima m takovamujomi mn se kefi da mi bara pile6kata koja
![]()
-palaskite mi
-vratlenceto
-.![]()
spored men e syvsem normalno :P
az sa6to imamne mislq 4e e problem ili zabolqvane
Аз не съм сигурна,че е проблем,но няма и кой да ми каже дали е така.Не познавам хора с такава кожа.Тези "пъпки" са всъщност наистина като пилешка кожа.Може би не съм се изразила правилно като използвах тази дума.На пипане е грапава .Такава е по ръцете,дупето и краката.Не съм имала проблеми досега,но ни ми харесва така и ако мога,бих направила нещо,за да се оправи и да си е нормална.Първоначално написано от Slun4evko
Мерси на всичи,които отговориха![]()
![]()
![]()
И моята кожа е така.По бедрата и ръцете най-вече. Никога не ми е пречило. Живея си нормално.
![]()
♥You have been given eternity. It's time to spread your wings and fly...♥
Здравейте всички, с проблема ГЪША КОЖА!
Проблема е на хормонална основа. Доста четох по въпроса, защото и моята кожа е предател ахахха- моето кофти място са ръцете над лактите. Та инфото което ви интересува всички- КАК СЕ ЛЕКУВА?
Хидратация, ексфолиране..."изчистване" на горните слоеве кожа...
Ето линк по темата, мн точно са го описали.
http://www.tialoto.bg/kozmetika/2008...o-koprina.6125
Айде няма защо![]()
Любов е да дадеш на някого възможността да те УНИЩОЖИ, вярвайки че той няма да го направи!!!Mnogo sam dobri4ko!
1. При къпане след като кожата е достатъчно омекнала се насапунисва мястото и се търка с пемза. Пемзата е естествения камък за пети. Трябва с гладката му част, лекичко, нагоре надолу/между другото по този начин се махат и космите по краката/. След това излизате от банята и след подсушаване слагате алое-активен гел на Аbofarhm. Струва до три лева. След няколко пъти няма да повярвате на чудото. Бог да благослови германците дето са произвели този активен гел за Абофарма и момичето, което живее май в САЩ и е написало на български за кератозис пиларис най-важното от американския сайт. Алоето е разковничето и нежното излющване на пемзата.
2. Другото което трябва да се прави е жабуренето с шарлан/нерафинирано олио/.
3. До всички с този проблем. Едва когато станах на 55 намерих решението.
4. Успех на всички.
5. Може да пиете масло от вечерна иглика/примроуз/ за хубава кожа, Герилукс/витамини А и Е/, каквито искате добавки за хубава кожа но най-важното е алое гела и излющването с пемзата. Може и ексфолианти с лимон и аспирин и т.н.
Пропуснах излющващите средства
http://bilki.bg/product/1056/asam-ba...ha-250-ml.html
Има и емулсия Еудермол 8 на Талодерма за много суха кожа, към който се прибавя салицилова киселина/за излющване/ 100 грама.
http://www.marvi.bg/thalloderma-eude...0-ml-1516.html
Също и по-скъпия вариант на Авене акерат.