.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

"Гъша" кожа

Здр!Значи,на 14 съм и имам малко странен проблем.Кожата на цялото тяло ми е на нещо като пъпки,но не точно.Някои лекари казват,че това е тип кожа-"гъша" ,а други че е заболяване,но и те незнаят какво.Мазала съм се с доста кремове и не виждам промяна.Винаги ми е била такава кожата.Някой има ли подобен проблем,и,ако има,ще споделите ли опит?
    Мерски предварително на всички.

Мила,обясни малко по-подробно проблема си.Какъв е точно?Какви са тези така наречени пъпки 'но не точно'?На пипане грапава ли ти е кожата или просто изглежда като на пъпчици ?
    Аз имам подобен 'проблем'.По рождение съм с няколко 'бани',тоест съм малко по-мургава.Но кожата основно на ръцете ми изглежда като настръхнала,макар че на допир си е гладка и нежна. Аз мисля,че се дължи на повдигането на кожата от корените на косъмчетата/то е мъх по-скоро,по женските ръце не може да се намерят от онези страшни мъжки косми/ и не е кой знае какъв проблем.Никога не съм ходила на лекар по този повод и не мисля,че имам основание за притеснения.

Иначе има едно заболяване,от което кожата става на бели петна,кръгли както и неправилни по форма,казва се витилиго.Но не знам повече за него.
    Why'd you go and break what's already broken..I try to take a breath but I'm already choking..How long till this goes away?

Супер фен Аватара на rakiQ
    i az ima m takova mujomi mn se kefi da mi bara pile6kata koja
    -palaskite mi
    -vratlenceto
    -.

spored men e syvsem normalno :P

Голям фен Аватара на BlueCat
    Град
    София, България
    И аз имам по врата такава кожа

Град
    на плажа =)
    az sa6to imam ne mislq 4e e problem ili zabolqvane

Цитирай Първоначално написано от Slun4evko
    Мила,обясни малко по-подробно проблема си.Какъв е точно?Какви са тези така наречени пъпки 'но не точно'?На пипане грапава ли ти е кожата или просто изглежда като на пъпчици ?
    Аз имам подобен 'проблем'.По рождение съм с няколко 'бани',тоест съм малко по-мургава.Но кожата основно на ръцете ми изглежда като настръхнала,макар че на допир си е гладка и нежна. Аз мисля,че се дължи на повдигането на кожата от корените на косъмчетата/то е мъх по-скоро,по женските ръце не може да се намерят от онези страшни мъжки косми/ и не е кой знае какъв проблем.Никога не съм ходила на лекар по този повод и не мисля,че имам основание за притеснения.

Иначе има едно заболяване,от което кожата става на бели петна,кръгли както и неправилни по форма,казва се витилиго.Но не знам повече за него.
    Аз не съм сигурна,че е проблем,но няма и кой да ми каже дали е така.Не познавам хора с такава кожа.Тези "пъпки" са всъщност наистина като пилешка кожа.Може би не съм се изразила правилно като използвах тази дума.На пипане е грапава .Такава е по ръцете,дупето и краката.Не съм имала проблеми досега,но ни ми харесва така и ако мога,бих направила нещо,за да се оправи и да си е нормална.
    Мерси на всичи,които отговориха

И моята кожа е така. По бедрата и ръцете най-вече. Никога не ми е пречило. Живея си нормално.
    You have been given eternity. It's time to spread your wings and fly...

Здравейте всички, с проблема ГЪША КОЖА!
    Проблема е на хормонална основа. Доста четох по въпроса, защото и моята кожа е предател ахахха- моето кофти място са ръцете над лактите. Та инфото което ви интересува всички- КАК СЕ ЛЕКУВА?
    Хидратация, ексфолиране..."изчистване" на горните слоеве кожа...
    Ето линк по темата, мн точно са го описали.
    http://www.tialoto.bg/kozmetika/2008...o-koprina.6125
    Айде няма защо
    Любов е да дадеш на някого възможността да те УНИЩОЖИ, вярвайки че той няма да го направи!!!Mnogo sam dobri4ko!

Exclamation Най-после реших проблема с гъшата кожа.

1. При къпане след като кожата е достатъчно омекнала се насапунисва мястото и се търка с пемза. Пемзата е естествения камък за пети. Трябва с гладката му част, лекичко, нагоре надолу/между другото по този начин се махат и космите по краката/. След това излизате от банята и след подсушаване слагате алое-активен гел на Аbofarhm. Струва до три лева. След няколко пъти няма да повярвате на чудото. Бог да благослови германците дето са произвели този активен гел за Абофарма и момичето, което живее май в САЩ и е написало на български за кератозис пиларис най-важното от американския сайт. Алоето е разковничето и нежното излющване на пемзата.
    2. Другото което трябва да се прави е жабуренето с шарлан/нерафинирано олио/.
    3. До всички с този проблем. Едва когато станах на 55 намерих решението.
    4. Успех на всички.
    5. Може да пиете масло от вечерна иглика/примроуз/ за хубава кожа, Герилукс/витамини А и Е/, каквито искате добавки за хубава кожа но най-важното е алое гела и излющването с пемзата. Може и ексфолианти с лимон и аспирин и т.н.

Пропуснах излющващите средства
    http://bilki.bg/product/1056/asam-ba...ha-250-ml.html
    Има и емулсия Еудермол 8 на Талодерма за много суха кожа, към който се прибавя салицилова киселина/за излющване/ 100 грама.
    http://www.marvi.bg/thalloderma-eude...0-ml-1516.html
    Също и по-скъпия вариант на Авене акерат.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си