- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Какво представлява Валидол?
Мм порових се из форома,както и в google, но не открих информацията която търся.Става въпрос за хапчетата Валидол.Някой би ли могъл да ми даде по голяма информация какво представляват,кога се използват, пристръстяване има ли и т.н. Благодаря предварително![]()
ПОКАЗАНИЯ:
Болки в сърдечната област, при краткотрайни пристъпи на стенокардия при исхемична болест на сърцето, неврози, хистерия, пристъпи на "морска болест" или "въздушна болест".
ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ:
При възрастни: прилага се сублингвално 1 таблетка до пълното и разтваряне 2-3 пъти на ден.
Прилага се при нервна възбуда, невроза, сърцебиене, спастични състояния на гладкомускулните органи.Валидола се прилага под формата на следните препарати: валерианова тинктура валидол /30%-ов разтвор на ментола в ментолов естер на изовалериановата киселина.
Валидол (Validolum) представлява разтвор на ментол в изовалерианов ментолов етер, притежава леко седативно действие и се употребява предимно при сърдечни разтройства
Сбъдване!!! А колко се бяха сънували! Те се срещнаха! Те…
Епа някой не може ли да каже нещо по ... конкретно бре...![]()
Някой които го е употребявалллл ?
![]()
![]()
Пила съм когато ми стана лошо...за сърце са,слага се под езика хапчето и има вкус на мента
има отвратителен вкус![]()
![]()
Ясноооеееммм приерно може ли да помогне, когато има някви претеснения в даскало и т.н. ии да успокои нещата .. нещо такова?
![]()
Гадно е на вкус, ама помага за успокоение
It always rains the hardest,on the people who deserve the sun..
xaxax az sym pil takova i to po 2,3 xaxaxa mnogo zle ama bqh malak
kvo stava uspokoqvate i se edno si kyto nadrusan) ama nedei probva mojesh da umresh
) i se smu4e pod ezika
![]()
LIVERPOOL FOREVER !!!
как па така неможа да намериш нищо в google?
интересно![]()
СЪСТАВ: Menthyl valerate 60 mg.
ПОКАЗАНИЯ: Болки в сърдечната област, при краткотрайни пристъпи на стенокардия при исхемична болест на сърцето, неврози, хистерия, пристъпи на "" морска болест"" или "" въздушна болест"".
ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: При възрастни: прилага се сублингвално 1 таблетка до пълното и разтваряне 2-3 пъти на ден.
alex_devv ем па еи така... щот не случайно казах за някой,който го е употребявал.Мене кво точно ме интересува кво съдържа... мен ме интересува ефект има ли![]()
Shto ne otidesh v nqkoq apteka mislq che tam nai-qsno mogat da ti obqsnqt za kvo stava vupros
Jenata e kato debalansiran kur6um. Vliza prez surceto, minava prez djoba, i ti izliza prez nosa!!!![]()
Pp
MiSs_DioR_CheRiE е кво ще ходя в аптека да питам за некви хапченца.Просто видях,че тука всички много знаят и реших да питам.В крайна сметка питам за някви бонбонки.. а не някви антидепресанти.Та благодаря на всички за информацията беше ми изключително нужну да разбере какъв е състава и че децата приемат по-малка доза и т.н., както и на всички останали .. оо иеее лоффамм вааааа![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Не ви препоръчвам да взимате валидол.Той води до пристрастяване,а честата употреба до сънливост или безсъние,нервност,избухлив ост.Бившия ми приятел е пристрастен към валидола и да не ви казвам на какво са способни такива хора.Аз също започнах да взимам защото съм в депресия и успокоява наистина но е опасно за хора с ниско кръвно и анемия като мен.Може горната и долната граница на кръвното да се изравнят и да се умре като едното нищо.Аз веднъж даже припаднах.Много внимавайте!Най-добре не ги почвайте!
колко струва едно блистърче и въобще продават ли го на блистерчета или трябва да се вземе цялата кутия![]()
Hold, hold me for a while ... I know this won't last forever ... So hold, hold me tonight
before the morning takes you away ...
Не знаех че може да се умре от Валидол...аз по едно време бях почнала да си ям (буквално да ям) по 2-3 на ден, защото много ми харесваха на вкус (бях малка) ама сега когато разбрах повече няма да пия...
![]()
am baba mi pie validol... za syrde4ni bolki i za uspokoenie na nervite![]()
Значи хайде да не се плашиш от лаици в областта... Валидолът е безобиден, колкото ментовия бонбон, от него можеш да пиеш с кофи и нищо неприятно няма да ти се случи... Той удря точно във вегетативните нервни окончания и успокоява сърцето, снабдява го с кислород и въобще само хубави работи... Лекарствата, от които трябва да се пазим и не бива да се прекалява, защото водят до пристрастяване са т.нар. бензодиазепини като Диазепам, клоназепам (Ривотрил), бромазепам (Лексотан) и много други...
От Валидол дори не можеш да се натровиш ако глътнеш всички хапчета![]()
![]()
Не е вярно !Първоначално написано от kateto_sladkata
~ Don't wait for the storm to pass - learn to dance in the rain.
Хапченцата са леки,за успокоение са.Слагат се под езика и се смучат.Няма нищо пристрастяващо в тях.Първоначално написано от neverfallinlove
Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
свършват.
... Но ако някой мисли да лекува депресия или панически разстройства с Валидол и Валериан - все едно пие минерална вода.
ami az dosta puti sam go pila .....to kogato te stqga surceto .....zadu6avane ......i dr![]()
![]()
![]()
i love you
Абе кой е умрял от Валидол![]()
Май мозъчните клетки на някой са умрели...
Валидола е безобидно /е никой не е казал,сега да отидеш и да изсмучеш една опаковка/ ,ама примерно до 2-3 на ден не е фатално и не е вредно.Обаче са много гадни на вкус =/
Не помня колко точно струваше една опаковка,но е около два лева.
Слагаш под езика и чакаш да подейства.
На мен не ми действа,изобщо.И по пет съм вземала...Нищо.
Деанксита е добър,лек антидепресант.Обаче на някой хора изобщо не им действа.
Най-доброто, обаче е Атаракса,по половин таблетка преди лягане или въобще при нужда. Той се пие при притеснение.Страшно добър е! Продава се без рецепта.
^ помагат при притеснение,но ако Валидола ти върши работа,карай с него ;P
hahahahahaa koi vi izluga 4e ot validola se umira be hora vie normalni li ste az drusam heroin ot tolkova vreme deto spada kruvnoto 7 8 puti pove4e ot validola i ne sum umrqla vie ste ne normalni
^
не че беше нужно да вдигаш толкова прашасала тема...
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn