.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 54
    Мега фен Аватара на bungle
    Град
    при чичо Страх

Силата. Какво е тя?

Какво е Силата? Къде се крие тя? Кои хора са силни?

Чудно ми е какво значи силен човек. Силен ли е човек, който показва емоциите си или е слаб? И трябва ли да се правим на корави копелета, за да сме " силни"? Искам всеки от вас да каже според вашите виждания какво е Силата.

Сила ли е да признаеш грешките си?
    Сила ли е да се изправиш пред страховете си?
    Да? Тогава защо аз все още се чувствам малка и смачкана? Защо не съм щастлива, че веднъж в живота си взех позиция и удържах на думата си? Нали уж трябва да я изпитам тая пуста Сила в мен??

Това ме кара да мисля, че съм станала наистина наистина зле.
    Толкова малка и незабележима, страхлива и безотговорна, че съм забравила какво е да стоиш с гордо изправена глава и да се усмихваш на Слънцето, когато ти е кофти.

ОК, имам гаден момент, все тая. Можете да ме напсувате за тъпата тема. Аз няма да се сърдя, ще псувам и аз.
    Просто имам такива мисли в главата си и една дискусия може би ще помогне да изчистя буреносните облаци там.
    Все пак аз този форум го ползвам, за да се разтоварвам.

Непукизъм?
    Отрицание?
    Мир със себе си?
    Мир с Бог и природата?
    Прошка?
    Отмъщение?
    Спокойствие?
    Кое??? Кое носи силата? Сила, къде сиии? Къде си, ще ти еба майката...

Бях много усмихнат и позитивен човек. Винаги съм се радвала на малките неща. Винаги съм имала времето да спра до някое птиче и да го гледам с тъпа усмивка на лицето, винаги. Дори когато закъснявам. Инфантилно ли е това? Детско? Бога ми, на моменти се чувствам като 13-годишна. Имам усещането, че вместо да се уча от живота, гледам с пръст в устата като пеленаче.
    А когато трябва да давам съвети на другите хора съм много добра.
    Защо не мога да поуча себе си ??

Благодаря предварително на тези, които ще пишат по темата.
    I am the lover in your bed and i control you
    I am the sex that you provide and i control you
    I am the hate you try to hide and i control you
    I take you where you want to go
    I give you all you need to know
    I drag you down i use you up

Добре дошла в реалността?

Виж сега, никой не може да опознае изцяло човешката психика - това е нещо твърде сложно. Силен е този, който умее да се изправя сам срещу себе си.
    Не е нужно да си "кораво копеле", не е нужно и да си лигльо - бъди това, което искаш да бъдеш.
    Според мен, силен е този, който умее да поддържа себе си във всеки момент - този, който никога не се отлъчва от принципите си и не се пренабрегва, заради друг. Да, разбира се, че има кофти моменти - понякога бъркаш, дъниш се яко. Но това са си твои грешки и ти се учиш от тях...

Силен е този, който не позволява на никой да се бърка в чувствата му. А и този, който умее да ги владее. Нещо адски трудно (а и не изцяло постижимо).

Всъщност, от това, което казах, излиза, че силни хора няма... и наистина е така. И най-уравновесеният и разумен човек, има крейзи моменти - неизбежно е. Защото дори и да умеем да контролираме себе си, ние не можем да контролираме останалите и винаги може да ни изненада нещо ново и да не знаем как да реагираме.

Аз лично се приемам за що годе силен и уравновесен... пък дали е така, сигурно се вижда по-добре отстрани
    Тъй красиви, тъй наивни,
    плискат по всяка капандура.
    И докато наливат тъй проливни,
    виждаш всичко друго колко малко струва....

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Eager don't be, my young padawan. You long journey still have before you know the force.

П.П. Тук се изкушавах да пусна Дарт Вейдър кючек, но се сдържах, защото те уважавам!
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на bungle
    Град
    при чичо Страх
    Пусни го. Аз позволявам. Човек трябва да се забавлява.

! О, даде ми идея. Благодаря.
    I am the lover in your bed and i control you
    I am the sex that you provide and i control you
    I am the hate you try to hide and i control you
    I take you where you want to go
    I give you all you need to know
    I drag you down i use you up

Мега фен
    Град
    SF
    Хмм.. прекалено философско, за да мога да ти дам конкретен отговор. За мен силата е да преживееш вси4ките гадости, които ти се поднасят всеки шибан ден от кой ли не.. И под гадости имам предвид вси4ко - от това, 4е в най-неподходящия момент ти е свършила тоалетната хартия (примерно), до сериозни неща (болести, загуба на близки хора), вси4ко. И животът е кофти, мамка му, нищо 4е съм на 21 и се води, 4е не съм в позиция да говоря по този на4ин, понеже нищо още не съм видяла, ама не е така. Достатъ4но мизерии ми бяха на главата само последната половин година. Беше ад, гадост след гадост, рев, сополи, драми.. а не е и свършило все още..
    И е имало моменти, в които наистина седиш и се 4удиш за какво живееш.. И след такива моменти по вестниците 4етем '17 годишна се самоуби заради нещо си'. И все пак ако си силен, продължаваш нататък. И ти е зле, и си сма4кан, и ти се иска да не си, но все пак си жив. Това е.

Робинята на Quench

Супер фен
    Град
    Панацея
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    Добре дошла в реалността?
    иъ, бейби !
    Цитирай Първоначално написано от Say It Right
    Pravih sex i iskam pak napulno sum seriozna !!!
    emi 4oveka mi spi i mi e jal da go sabudq..a sum gola i se pipam
    vie ste nedorazviti !!!!

Град
    там където мечтите стават реалност
    Значи,който наистина иска да разбере какво е силен човек нека ми прочете поста и да го разбере!!!

1)За да си силен,трябва останалите да те възпримат като такъв,да имаш репутация.Да не показваш слабост,рядко емоции и да не допускаш почти никой до себе си.
    Допуснеш ли го теб или почнеш ли да цивриш,те си мислят,че това е истинската ти същност и че са по-добри от теб,обаче не са!
    2)Бъди готин за себе си,а за всички останали бъди както те кефи
    Никога не се излагай пред другите,за да не загубят уважението ти,уважението е всичко,то не се купува с пари,подаръци или добро отношение.
    3)Не трябва да ти пука каквото и да става!
    Ето това е най-трудната част,там където и аз се провалих!!!Но все пак хора сме и тези на които никога не им е пукало за нищо са психари.Но един наистина силен човек не му пука от каквото и да е,защото знае,че каквото и да става той е номер едно и винаги е бил прав,не е сгрешил или ако е сгрешил да си прости и повече да не повтаря грешките си.Вървиш с гордо вдигната глава,право напред и брадичката вирната пък ако ще целия свят да се срине,голяма работа!Ако не можеш и все пак не искаш да си слаб не показвай слабостите си никога пред никой.

Ако някой съумее да изпълни всичко написано,без да се преструва и без капка съжаление,то той ще бъде благословен с това да не страда от предателства на приятели,роднини и гаджета,да плюе върху всички нещастници които искат да го видят на земята и такъв човек би се издигнал много!
    А някой ако ми каже,че такъв живот не води до нищо добро,мога веднага да го контрирам,че това не е така,защото аз съм изпитал сладостта от това да си непобедим и неуязвим.Когато бях такъв,дори настинка не ме е хващала,всеки ден бях щастлив,а когато нещо ме ядосаше,с нетърпение си решавах проблема!!!Никога не бях по-щастлив от тогава,когато знаех,че мечтите се сбъдват и че никой не може да ме провали освен ако не се предам...
    Ако днес си нещастен не планувай щастието за утре,а направи нещо и се изкефи днес

Всъщност има много истина в поста ти... ^^
    Този живот, който ти описваш наистина обикновено те обрича на успех, макар и по пътя често да се чувстваш самотен. Въпросът е дали "самотен" е лошо за теб.
    Тъй красиви, тъй наивни,

Град
    там където мечтите стават реалност
    Цитирай Първоначално написано от Sam90'
    Всъщност има много истина в поста ти... ^^
    Този живот, който ти описваш наистина обикновено те обрича на успех, макар и по пътя често да се чувстваш самотен. Въпросът е дали "самотен" е лошо за теб.
    Значи не съм се чувствал самотен като се замисля,просто знаех,че ако аз не играя за себе си,останалите вече са ме отписали.Нямах никой,но не бях самотен,парадоксалното е че всички ми помагаха,дори тези които ме мразеха с надеждата,че имат далавера от мен или защото съм по-силен от тях и ги респектирах.Да това е истината,сега си спомням.Излизах с момичета,все красиви,не правех нищо да ги впечатлявам,дори не бях толкова готин колкото сега,но те бяха с мен.Не бях сам,нямаше никой в живота ми,защото разчитах на себе си,но никога не бях самотен.Не се чувствах така,точно това е разликата между тогава и сега и нещото което те прави истински щастлив и велик в живота.Да знаеш,че за да си щастлив ти,лично ТИ си "главната съставка и не ти трябват други хора,те са просто допълнения в изречението където ти си подлогът!Защо???Ами защото това е твоят живот и твоят свят,останалите са просто в него!
    Ако днес си нещастен не планувай щастието за утре,а направи нещо и се изкефи днес

Ооо, мила бънгъл, тези въпроси съм си ги задавала многократно и все не съм намирала отговорите им.

Винаги, когато ми е било адски зле (което се случва често за жалост) и съм ревала, свита на кълбо на леглото си, прегръщайки един парцалив заек, съм си задавала тривиалните въпроси от типа на "Защо все на мен..", "Не може ли просто да не се беше случвало..", "Някога нещата ще се оправят ли..", повтаряла съм си наум, че съм силна, че ще се справя и докато го правя, грам не вярвам, но в крайна сметка всичко минава в един момент и аз съм го понесла, и съм още жива, да.. *смее се*... нямаме избор, бънгълке, това е положението. Знам, че ти говоря абсолютните клишета, но е така.

Цунки и горе главата! Както дядо ми обича честичко да казва на баба - "Спокойно, жена, няма да е лесно!"
    Котето на Canis

Loyalty & Submission

Супер фен
    Сила аз наричам това когато ти се плаче, да се смееш адски много !

Гордостта не е символ на сила, но нали сме млади, а младостта и гордостта вървят ръка за ръка.

Казвате да прикриваме емоциите си. Тогава отчитайте за какви емоции става въпрос, защото когато сме в компания и се смеем или веселим ние пак показваме емоции, но това не означава че сме слаби хора

За всеки човек силата е нещо относително ако тръгнем да се замяраме с клишетата и глупавите философии които сме научили става тъпо. Айнщайн е прав - всичко е относително...А тъпите философи се мъчат да наложат константа което никога не би могло да стане. За 1 човек силата се изразява в това да пребие някой до смърт, а за друг да стои на 1 място докато го бият.

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Много хубава тема, една от малкото в тоя форум.

Явно си преминала през много трудна ситуация и въпреки правилното си действие, не се чувстваш доволна от стореното...Спокойно, всичко ще се нареди, вярвам, че след всяка трудност идва момент на върховно щастие.

Колкото до силата-да, тя се крие в умението да се изправиш срещу страха си, да се пребориш с него, да следваш мечите си, да се бориш с трудностите. Силата се крие в огнения плам, който кара сърчицето ти да иска, да жадува дадена цел, да се изкачва, провлачва, да лети към нея, дори по пътя да среща всякакви препятствия.

Силата идва и с болката според мен...Когато човек премине през повече трудности, той би трябвало да помъдрее, да научи ценен урок, да разбере, че няма неща, които се дават даром(или не са така ценни) и да се бори за всяка своя мечта.

Може да си силна....когато плачеш.
    Можеш да си силна, когато се съмняваш в себе си.
    Можеш да си силна, когато ти е трудно.

Това, че си емоционална, не означава, че си слаба и незначителна, разбери го!!
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

Супер фен Аватара на GreenFairy
    Град
    В сърцето на слънцето
    За мен лично сила е да можеш да понесеш много от нещата които ти поднася животът. Това не значи да седиш без да правиш нищо. Силата е да можеш да намериш увереност в себе си за да продължиш. Сила е да можеш да отстояваш постъпките и решенията си, Сила е когато допуснеш грешка да го признаеш без да унижиш себе си. Моето мнение е такова...

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    vamp,това за което ти говориш не е сила..а стоицизъм..

Силата за мен..е синоним на логика и адаптивност.А стоицизмът е то4но обратното на тези две неща..

Кой 4овек е по-силен,този който не се интересува от хората,обстоятелствата,не се поддава на 4увствата си (както казвате по-горе),или този който приема обстоятелствата и оцелява във всяка ситуация?
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от RAWRRR
    vamp,това за което ти говориш не е сила..а стоицизъм..

Силата за мен..е синоним на логика и адаптивност.А стоицизмът е то4но обратното на тези две неща..

Кой 4овек е по-силен,този който не се интересува от хората,обстоятелствата,не се поддава на 4увствата си (както казвате по-горе),или този който приема обстоятелствата и оцелява във всяка ситуация?
    Логиката и логическата последователност са две неща табу за женския мозък...Сигурна ли си че това наричаш сила ?

Град
    София
    Докажи
    Dwight D. Eisenhower

Супер фен
    Анджелина Джоли в 1 свое интервю казва : "Когато съм спонтанна винаги постигам успехи, но логиката ме вкарва в неприятности, ако повечето жени не се мъчиха да търсят логика света щеше да е по - добър !"

Друго - жените винаги отговарят с относителни отговори, когато им зададеш въпрос на който може да се отговори с "да" или "не" те ти изкарват цяла презентация или просто с 1 небрежно "не знам". Е ? Къде е логиката ? Второ - типична черта на жената е в това да си противоречи. Трето - караш ме да докажа нещо което и ти самата знаеш , но ти е интересно да видиш за какво става въпрос . Само човек който знае и вярва на дадена теория иска да му бъде доказана. Обикновено има 1 такъв момент в които мъжете не разбират жените, а жените от своя страна твърдят че и те самите не се разбират. Нямате праволинейна мисъл. Вашите мисли са хаотичним, а в логиката няма хаос има последователност. Частта на мозъка която отговаря за логиката, не е добре развита докато при нас момчетата/мъжете е на далеч по високо ниво. Парадокса е следния че намирате логика в нелогични неща. Има разминаване. Достатъчно ли е или да продължавам да сипвам ? Само кажи

Силен е този,който в трудни ситуяции не се предава и продължава напред,без значение по какъв начин(говоря за плача).
    Но...физическата сила никога не може да накара нещо да се получи по свое желание.Примерно:не може да насилиш някой да те обикне.А с душата си можеш Е,не казвам,че и физическата сила няма своите предимства.
    Относно плача,аз попринцип плача само,когато съм сама,защото имам чувството,че съм слаба...Но все пак плача.Не обичам да се показвам уязвима,не обичам да показвам,че ме боли...пазя хладнокръвие.Но много съм плакала,да..не за физическа болка,за мен това няма смисъл.нО плачът е начин за изразяване на емоциите и съм на мнението,че който поне веднъж не се разплаче в живота си е способен да избухне!
    Ако скочиш ти...

...Скачам и аз

Град
    София
    В това което ти каза,няма никаква логика .
    Общи приказки тип космо..само 4е вместо да се обсъждат мъжете ми говориш за жените..
    Аз не искам да ми обясниш как някои жени реагират нелоги4но,а това защо на вси4ки жени им е заложено да не са логи4ни?И дали и на мъжете не им е заложено същото?

Къде го про4ете това,4е 4астта от мозъка ни,отговаряща за логиката е по-лошо развита?
    Dwight D. Eisenhower

Супер фен
    В това което ти каза,няма никаква логика .
    Общи приказки тип космо..само 4е вместо да се обсъждат мъжете ми говориш за жените..
    Аз не искам да ми обясниш как някои жени реагират нелоги4но,а това защо на вси4ки жени им е заложено да не са логи4ни?И дали и на мъжете не им е заложено същото?
    Все едно да попиташ защо на всички мъже им е заложено това да мислят с долната глава? Нарича се природа драгата. На мъжете не им е заложено, не мисля да се хабя да се обяснявам защото ти не възприемаш и недоволничиш. Е типична черта за 1 жена . И не "някои" жени реагират нелогично. Това което написах се среща във всяла жена и всички са под общ знаменател..

Guest
    Сила е да съм сам и да спукам главата на 5 мангала,всичко друго е в графа фантастика!

Град
    София
    Напротив .
    Попивам аз добре..но докато не ми говориш с факти,няма смисъл да се хабиш..
    Единсвеният на4ин да ме накараш да повярвам 4е жените са по-нелоги4ни от мъжете е с генетика,а не с празни приказки..но виждам 4е не можеш да го обясниш по този на4ин,така 4е не се приема.
    Dwight D. Eisenhower

За да оцелееш в ситуацията, трябва да се адаптираш от хорското мнение и да умееш да го манипулираш. Това прекалено емоционалните трудно ще го постигнат. А и ако се поддаваш на чувствата си във всеки един момент, мислиш ли, че можеш винаги да отреагираш разумно?
    Тъй красиви, тъй наивни,

Супер фен
    Напротив .
    Попивам аз добре..но докато не ми говориш с факти,няма смисъл да се хабиш..
    Единсвеният на4ин да ме накараш да повярвам 4е жените са по-нелоги4ни от мъжете е с генетика,а не с празни приказки..но виждам 4е не можеш да го обясниш по този на4ин,така 4е не се приема.
    Когато ми осигуриш подходящата затова лаборатория и ще ти го обясня, но понеже виждам че надали ще можеш не вървиш... То се вижда. Отиваш в раздел любов, четеш постовете на момичетата и на момчетата. Вади си изводите. А така по нета е малко тъпо, както и да е аз мисля че нещата които казах са си достатъчни за да докажат че логика в женското мислене няма...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си