- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Руска [ЕГ Иван Вазов] или Английска [ЕГ Пловдив]
Abe gledam dosta sa pusnali u-6tata mejdu koito se dvoumqt i rekoh da vi pitam..spored vas koe e po dobre angliiskata[eg plovdiv] ili ruskata [eg ivan vazov] ? az mnooogo se 4ydq...nz...s angliiski ezik i dvete /btw otnasq se za plovdiv/ o4akvam mneniq i da glasuvate
Редактирано от ^npocTo^a3^f^
7 точка от правилника!
колко измаш на изпитите
balut mi e 32.356
ako sa kato minalata godina minimalnite balove bi trqbvalo da me priemat i v dvete...zatova se 4udq koe ot dvete da pisha na 1vo mqsto?
Не съм от Пловдив и нз нищо за у-щетата,но щом ще учиш английски много по добре в английска гимназия отколкото в руска.Дано да съм ти помогнола поне малко. :P:P
Аз бих казала руска, защото английския при всички положения би трябвало да го научиш.Няма смисъл да тъпчеш само на едно място![]()
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Иди в английската. Аз съм от Пазарджик, но имам представа за пловдивските гимназии. И да не забравяме, че пловдивската английска е в първата петица на училищата с най-високи резултати от матурите. Така че подготовката при всички положения е добра.
ama vie sigurno greshno ste razbrali .. tova 4e i kazvat ruska ne zna4i 4e se u4i v neq ruskiprosto taka i kazvat..ina4e tam ima angliiski,ispanski,nemski,italianski i frenski. V angliiskata ima angliiski i nemski i uj govorqt 4e e po-prestijna i dobra oba4e nqkoi mi kazvat 4e ima po-dovolni ot ruskata koito sa izlqzli...i sega nz .. zatova iskam pomosht nqkoi ako e ot pld da kaje kakvo misli
![]()
Мила сестра ми е завършила Руската и от 9 клас там задължително се учи руски сигурна съм, объркала си се нещо.![]()
Според мен Английската по-добра е 100%![]()
аз знам какво се учи в руската.....![]()
ми както си решиш...зависи ти в руската с изпански ли или немски или....
аз го казах за момичето пуснало темата![]()
e nqma purvi ezik ruski .. toi e nqkakyv vtori ili nz ama purvi ne e nali...?
a ina4e iskam s angliiski i ako ne stane s angliiski ispanski![]()
имам приятелка която ще подавая с испанскиПървоначално написано от *GlamorouS*
![]()
И аз съм си харесала езиковите в Пловдив, но найстина някой може ли да каже как стоят нещата с езиците в Руската?? Роднини са питали и са им казали, че се учат ТРИ езика един от който е Руски... Но той ли се учи най-усилено (не ми се иска..)?
На мен пък ми казаха, че в руската се учат три езика, единият задължително е руски, но не се набляга сериозно на нито един, както в английската, където е с доста засилено обучение. Не съм сигурна дали е точно така, но все пак..![]()
Моето мнение е да влезеш в ЕГ Пловдив, но както си решиш![]()
ami az zatova sum pusnala temata,zashtoto ne moga da resha koe da pisha na 1vo mqsto .. mersi za otg![]()
В руската след 8 клас учиш задължително руски + още един език по избор, без да бройм тоя, с който си влязла.
И в двете училища е голямо учене, но според мен в руската е малко по-трудно. Плюс т'ва, те са само първа смяна (руската). Ти си реши, но аз съм за английската. =)
Ми аз доколкото съм чувала от приятели от Пловдив всичките са ми казвали,че руската гиманзия е много по-добра от английската.Казват,че се учели 3 езика-това е хубаво!Руски,испански и английски можеш да запишеш така ще е най-добре.Та аз съм за Руската.А ти каквото и да решиш все е Езикова Гимназия
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Абе кой ви излъга, че в Руската се учи руска? Учил съм в Английската. немски ми беше първия език. В момента имам един колега от Руската - първи език немкси, след това руски и английски. Е никой не говори както трябва. Английски хич не знае. А моя руски от 6-7 клас е по-добър. Но така, или иначе вече не е като едно време с подготвителен клас - 40 часа език на седмица.
А Руски се учеше задължително и до випуск 2002 в Английската. Третия език в руската е 2 часа на седмица![]()
То не е до училището, а до човека.
Grumpy old madman
Преди три години и на мен ми се наложи да правя този избор, в началото се колебаех дали да пиша английската с английски на първо или второ след руската с английски, а после след като събрах информашия писах руската не на първо, не на второ, а чак на трето място, след англ. с АЕ и англ. с НЕ. Просто разликата между двете училища е доста голяма. В руската ще научиш първи език на едно много високо ниво, но не и такова както в англйската. Другото което е важно, защо ти е да учиш руски, когато можеш да научиш на едно задоволително до доста добро ниво немски /зависи си от теб/. За третия език в руската забрави, той се учи като СИП, тоест въобще, ама въобще не се учи. Материалната база на ЕГ "ПЛОВДИВ" е много по-добра, особено ако говорим за кабинети по немски език или информатика... Общо взето руската е като утешителна награда, всички предпочитат английската, а ако изберат руската то е защото някой приятел учи там или просто искат да им е по-лесно, всеки знае че там шестици доста повече се пишат... Все пак не забравяй, че ЕГ "ПЛОВДИВ" е на трето място по оценки от матурите в България, а ЕГ "ИВАН ВАЗОВ" дори не фигурира в топ 10! А това че руската учат повече в подготвителния клас въобще не е вярно, следобед просто си пишат домашните при друг учител, нещо като занималня. Иначе в някои отношения да си в английската с немски, не с английски, даже е по-добре - учат немски в класове по десетима, имат и учители от Германия! При всички положения се приготви първата година да ти е мн гадно ако не си учил езика както трябва преди това, освен това ще учиш в общежитията, а те са пълни с хлебарки!!!/това се отнася и за двете гимназии/
Моля?! И кой,ако мога да знам,ти каза,че не се набляга на езиците?!?! Първи език - 26-27 часа седмично ( 5-6 на ден ).От 9 клас - руски (задължителен ) и трети език по избор от останалите ) като от тази година е по желание да се учи трети език ) и определено се набляга върху тях. За първия език ти гарантирам,че ако през годината учиш ще го научиш,а след една година мога да ти кажа как е положението с втория и третия език.Първоначално написано от Sweety_Betty
Питай някой 10-11 клас от Руската да ти каже как е положението с тях.
![]()
П.П. Едно съветче-като не знаете как стоят нещата по-добре не пишете.
П.П.2. Руската е по-добрия избор ( най-добрия )![]()
![]()
![]()
Бала е достатъчно красноречивПървоначално написано от schhhhhhh
![]()
Grumpy old madman
mersi mnogo za dulgoto i smisleno mnenieПървоначално написано от Night_ruNNer
az dnes po4ti re6ih angliiskata i s tvoq post okon4atelno reshih
![]()
ina4e za hlebarkite znam go tozi problem
sestra mi e na obshtejitie i mi e razkazvala za tqh blqxxx....
p.p mersi i na drugite mneniq
И аз съм в Руската, 8ми клас завърших тази година. Първи език - немски. От догодина задължително руски и СИП - английски съм записал.Първоначално написано от schhhhhhh
Знам, че вече малко късно, ноооо искам да си кажа мнението
Относно балът- вярно е красноречив е, но ако се поровите малко ще видите къде тази година е по- висок балът- В Руската![]()
Друго, което ми направи впчечатление- руският език.Естествено, че с по 4-5 часа седмично език не може да се научи перфектно. Пък и зависи от учителите и учениците, ако не ти се учи много ясно, че няма да го научиш... Но все пак ще имаш някаква представа от руския. Един език повече- още по добре, повечв отворени врати.
Колкото до т'ва кой има повече часове в осми клас- Руската. Седмично по 26 часа и няма никаква занималня.
Нормално е да ми харесва повече Руската, там уча ;D Но не ми харесва това, че казвате че тя е е '' утешителна '' награда. Всяко училище си има предимства и недостатъци. Смятам, че поне почти всички са влезли тук не защото не им е стигнал балът, а защото искат да учат точно там. Вие не можете да знаете...
П.С. Може да ни пишеш къде са те приели![]()