Изведнъж усещам нещо като вълнение, не е болка... и получавам сърцебиене. Лекарката ми каза, че по принцип съм бил много притеснителен, емоционален, което си е така де. Но някой път сърцебиенето го получавам без причина. Обикновено до 5 мин ми се оправя... Не е нещо да ми се гади..
На друг ставало ли му е така?![]()
Познавам хора, на които също им е ставало така. Те също са притеснителни.
Най-вероятно става дума за паник атаки. Има ли нещо което те притеснява, някакъв постоянен проблем, за който мислиш постоянно?
Когато започне, се успокой... дишай и издишай, мисли си за разни хубави неща, за релакс... и ще ти мине (:
дай възраст и пол плс!Първоначално написано от sNkR
Ако до момента не си имал оплаквания от сърце е малко вероятно състоянието ти да е изненада за лекарите. Това, което получаваш се нарича тахикардия в 95 % от случаите не изисква проследяване от лекар. Причината най-често е от вегетативен характер. Обичайно състоянието преминава както сам си забелязал за около 3-5 до 10 мин. Характеризира се с учестен пулс и не задължително трудност при поемане на въздух или учестено дишане.
Състоянието не е животозастрашаващо!
Ето както пише уикепедия за това, което за теб и останалите ще е на разбираем език:
"СТАРА БОЛЕСТ С НОВО ИМЕ По-рано подобни проявления на сърцебиене са се диагностицирали като вегетативно-съдова дистония. В момента вече лекарите пишат “вегетативна дисфункция”, защото според тях е по-точно. Когато пристъпът на сърцебиене се появи внезапно, без видима причина, съпътстван с рязка слабост, с повишено кръвно налягане и прилошаване, говорим за пароксизмална тахикардия. Тя е проявление на органично увреждане на сърцето. За да се постави точната диагноза, се прави ЕКГ и ултразвуково изследване на сърцето и щитовидната жлеза. Освен това се извършва и анализ на кръвта. Ако всички тези изследвания дадат отрицателен резултат, значи тахикардията е вторична. В случая трябва да се вземе предвид и един друг момент. Ако при пулс над 120 удара в минута сърдечният ритъм не се нормализира до 90 удара след прием на седативни препарати, се налага по-обстойно изследване, за да се установи дали не става въпрос за увреждане на другите органи. Полежете известно време с отпуснати крака, с леко привдигната глава, за да може потокът кръв към сърцето да намалее. В аптеките има специални капки против сърцебиене и е желателно да имате от тях, като, разбира се, те трябва да са предписани от лекар. Съществуват и други препарати. Приемайте ги, ако сърдечният ви ритъм не се нормализира до 10-15 минути. Много полезно би било да приемете и успокоителна настойка от валериана. А още по-добре е да си заварите смес от валерианови корени и мента - една супена лъжица смес се залива с половин чаша гореща вода и престоява няколко минути, след което се изпива. Ако пулсът пак не спада, до идването на лекаря приемете лекарство.
АЛКОХОЛЪТ И ХРАНАТА СЪЩО МОГАТ ДА ПРЕДИЗВИКАТ ТАХИКАРДИЯ На всеки е известно, че алкохолните напитки и бирата предизвикват тахикардия. Лютивата или мазната храна по принцип не провокира сърцебиене. Преди време гастрокардиналният синдром се е описвал по следния начин. Когато болките в стомаха са предизвикани от сърцебиене, това се дължи на факта, че тези органи са разположени много близо един до друг. Но често се случва лютивата и мазната храна да предизвика болки в епигастралната област и в отговор на това натоварване е възможно сърцебиенето да се увеличи. Такава храна по принцип е стрес за организма и също може да предизвика отделяне на адреналин. И не на последно място вторичната тахикардия с пулс над 120 удара в минута, предизвикана от стрес, може да доведе до мъждукаща аритмия. Когато човек нервничи всеки ден или когато се подлага на тежко физическо натоварване, не е изключено тахикардията да доведе до по-сериозни заболявания. В края на краищата това може да срине сърцето. Но това вече е съвсем друга история - опасна за живота."
този линк http://www.blitz.bg/article/13386 дава още едно мнение по въпроса!
Better keep your mouth shut and appear stupid instead of open it and remove all doubts
На мен много често ми се получава така.
Щом е заради притеснение,при мен е повече от .. възможно!
Много,адски много се притеснявам .. сигурно за това.
Явно съм дефектна ..![]()
![]()