.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 23 от общо 23
    Град
    ``Сокър Сити

Математика за 6. клас

Та такаам....... Намерете сбора на всички ръбове на правилна десетоъгълна пирамида с основен ръб 3,5 cm и околен ръб 1,6 dm
    Само за формулите ми помогнете защото нищо не ми попива главата
    Глупости, майна, само глупости...
    нов ник - Miichelle

Мега фен Аватара на Chacho
    10-ъгълната пирамида има 10 основни ръба и 10 околни ръба.

Няма определени формули, това което трябва да се досетиш е, че сборът от дължините = броя основните ръбове х дължината им + броя на околните х дължината им. И едно превръщане имаш от дм в см.

Така:

Основен ръб = 3,5 см
    Околен ръб = 1,6дм = 16см

Сбор на дължините = 10 х 3,5 + 10 х 16 = 160+35 = 195см

Има тема за математика, пиши там.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    in my weird world
    аз в 6ти клас такива неща не съм учила
    --Лудите, лудите - те да са живи!

...нова учебна програма?

Град
    in my weird world
    ^ да, много са ги прецакали
    --Лудите, лудите - те да са живи!

Така ли? Стана ми интересно. И кво учат?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Хич си не спомням дали ги имаше обемните тела, когато ние бяхме 6 клас. Шантава работа. Сигурно и по алгебра се учи различно...

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Хич си не спомням дали ги имаше обемните тела, когато ние бяхме 6 клас. Шантава работа. Сигурно и по алгебра се учи различно...
    Много слабо ...

Пети клас по алгебра взимахме дробни и десетични числа (освен, ако не си учил от 5-ти в ПМГ) и по Геометрия се запознахме с фигурите и доказателството на задачите.Шести се лутахме насам-натам из учебния материал и правехме едни 3D фигурки от картон, квадрати,правоъгълници,кон уси,разни многоъгълници ...

Седми се занимавахме с разни принципи и теореми,медиани,ъглополовя щи ...

Да не казвам каква част от въпросния учебен материал съм усвоил, че ще ми се смеете ...

Пети клас по алгебра взимахме дробни и десетични числа (освен, ако не си учил от 5-ти в ПМГ) и по Геометрия се запознахме с фигурите и доказателството на задачите. [/quote]
    И ние в 5. клас учихме всички тези неща. Шести клас (тоест, сега) в началото на годината учихме за степени, после - отрицателни и положителни числа ( умножение, степени с тях, : , + и -). След това - за правилните многоъгълници, сега учим за призмите. До десетоъгълна пирамида още не сме стигнали, но и това ще учим след няколко урока.

Като се замисля и ние ги бяхме учили тези неща. Сещам се как събирах едни лица на стени. Просто и сега уча стереометрия и се шашнах, че са тръгнали да ме настигат от 6 клас ^^. Явно като цяло си е същата програма.

Супер фен
    1.Намерете лицето на повърхнината и обема на правя призма,ако основата е равнобедрен триъгълник с бедра 13 см,основа 10 см и височина 12 см и дължина на околния ръб 15 см.
    2.Намерете обема на правилна призма ако основата е правилен седмоъгълник със страна 48 см и апотема 5дм,а височината на призмата е 10см
    3.Кажете ми формулите за лице на:равнобедрен и равностранен триъгълник Може ли да ми ги решите

Град
    Ивагакуре
    Цитирай Първоначално написано от MichellePhan
    1.Намерете лицето на повърхнината и обема на правя призма,ако основата е равнобедрен триъгълник с бедра 13 см,основа 10 см и височина 12 см и дължина на околния ръб 15 см.
    2.Намерете обема на правилна призма ако основата е правилен седмоъгълник със страна 48 см и апотема 5дм,а височината на призмата е 10см
    3.Кажете ми формулите за лице на:равнобедрен и равностранен триъгълник Може ли да ми ги решите
    Явно не разбрахте, че ако не си седнете на задниците ,няма да научите нищо ..
    Green Day BaffaLsc
    TFK
    Naruto Darker Than Black Fullmetal Alchemist D Gray Man
    Избухлива съм, лесно раздразнителна, имам голямо его.. кво да се прави.

Мега фен Аватара на ameli
    Цитирай Първоначално написано от MichellePhan
    3. S=(a+ha)/2 като a ha може да се замени с b hb или c hc ако триъгълника е правоъгълен формулата е S=(a+b)/2 в учебника не ви ли ги пише тея формули аз повечето още ги помня

2 и 1 ще се пробвам после ще ги напиша (няма да е зле и ти да опиташ)
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

1.
    S1=2B+S
    S1=2*11+540
    S1=22+540
    S1=562

S=P*h
    S=36*15
    S=540

B=(c+hc)/2
    B=(10+12)/2
    B=11

P=13+13+10
    P=36

задачата е толкова елементарна всички мерки са ти дадени, няма нищо за търсене, само смяташ втората задачка ще си я решиш сама за разнообразие
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

Цитирай Първоначално написано от ameli
    1.
    S1=2B+S
    S1=2*11+540
    S1=22+540
    S1=562

S=P*h
    S=36*15
    S=540

B=(c+hc)/2
    B=(10+12)/2
    B=11

P=13+13+10
    P=36

задачата е толкова елементарна всички мерки са ти дадени, няма нищо за търсене, само смяташ втората задачка ще си я решиш сама за разнообразие
    Супер, аз като се мъчих да я решавам, не бях видял височината на основата.

Напиши и втората ако може, че ми е интересно как става с материала за 6-7 клас. Аз няма да казвам кой клас съм, да не бера срам.

^по формулата 840 се получава

tero213
    Guest
    Правилна десетоъгълна пирамида колко върхове има ?

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Цитирай Първоначално написано от tero213 Виж мнението
    Правилна десетоъгълна пирамида колко върхове има ?
    10 на основата и 1 връх, това прави общо 11

tero213
    Guest
    мерси ако може с 1 още задачка повърхнина на куб е равна на обема му,Как да заменим дължината на ръба му,за да получим нов куб,сборът на който да е 36 см
    а)да го намалим 3 пъти
    б) да не го променяме
    в) да го намалим на половина
    г) друг отговор

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Цитирай Първоначално написано от tero213 Виж мнението
    мерси ако може с 1 още задачка повърхнина на куб е равна на обема му,Как да заменим дължината на ръба му,за да получим нов куб,сборът на който да е 36 см
    сборът на какво?

tero213
    Guest
    от ръбовете

tero213
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от OoVasKoO Виж мнението
    мерси много за труда жив и здрав бъди

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове