- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Test DAF (Deutsch als Fremdsprache)
Казвайте, има ли тук някой, който е държал този изпит, някой който иска да го държи в бъдеще, споделете оценки. За тези дето не учат немски туй е международен изпит по езика, провежда се и важи в цял свят до живот и се влиза с него в Германия, също и немска фиология мисля, че можеш да кандидатсваш при хубави оценки.
аз сега съм осми клас и уча немски. ще влизам в ДСД група и оттам нататък не съм наясно много какви сертификати, какви чудесии се правят. ако има някой компетентен, нека сподели личния си опит.![]()
REAL EYES REALIZE REAL LIES!! :>
DSD мисля, че пак е за цял живот като ДАФ, ама в нашето училище направиха таква група , обаче чааак тази година, а ние като сме 12 клас и нямаше възможност да го държим, та затова държах ДАФ, ако търсиш всепризнат сертификат по немски точно ДАФ е изпита, който трябва да държиш според мен. За ДСД мисля, че ще ти обяснят точно какво и как се прави по време на часовете
![]()
Преди няколко дни държах изпит за ДСД групи в моето училище. Очаквам резултатите тази седмица. На нас ни обясниха, че ДСД-то също е признато в цяло свят и когато го представяш не държиш изпит по езика.![]()
Аз вчера си получих резултатите от ДАФ 5,5,4,4. Иначе съм чувал, че при ДАФ или ДСД не държиш изпит по езика, тоест то си е така де. Ама в Германия ако имаш 3ки на ДАФ е почти невъзможно да влезеш където и да е, дори и една 3ка, трябва да има изключително търсене на кадри в специалноста, че да те пуснат.
Нямам желание да уча в чужбина, но все пак мисля, че ДСД-то ще ми е един плюс![]()
Определено ще е, такива сертификати никога не са излишни и не малко пари можеш да си докараш с тях, ако ги използваш като хората![]()
Ами да. Пък и защо да не го взема, след като училището ми го провежда безплатно, а ако искам да го правя отделно, трябва да отида в институт на Гьоте, да платя над 200 лева. Трябва да използваме удобния момент.![]()
Ма то е пълна простотия да не се опиташ да го вземеш, при положение, че е без пари, аз се ръснах общо 750 лева за курсове и изпит и ми беше супер спекано преди да дойдат резултатите.
Unendlich къде учиш? Колкото до DSD(Deutsch Sprachdiplom) в немските езикови гимназий има такива паралелки който са с по-засилено изучаване на езика от нормалните и в края на 12 клас учениците от тези парарелки държат изпит по немски език и ако го вземат имат доживотен сертификат за владеене на езика!
thegreenzombie- ma lil' sis![]()
Първоначално написано от dinqta
Първоначално написано от ledenakrasota
Предполагам, че учи в Пазариджик Немската гимназия "Бертолт Брехт" ако не се лъжа. Тази година на изпита на ДАФ в Пловдив имаше ученици от там![]()
gofeto917 Кажи ви впечетленията си от Дафа дето си го държал като ниво на сложност Какво ти се падна на Писмения и соътветно на устния имаше ли проблеми
АЗ уча Немски от около 3 години по курсове и прочие и смятам догодина да се явявам на ДАФ. ЕДна учителка дето ни заместваше по немски (В училище гто уча като втори чужд език ТОЕСТ нщо). Почна да ми говори че испита бил напрактика невземаем ако не си пминал през ЕЗИКОВА гимназия.
Така ли е наистина
Видях че си го държал в Пловдив. Готвили се с някакви уроци. Предполагам че в ПУ се прави записването. Каква е таксата и искат ли да им представяш някакви документи за брои часове по немски щото немога да намера от никоде ако има такова условие.1000 часа немски нямам.
Благодаря предварително
това, че теста бил невземаен ако не си учил в езикова са пълни глупостиПървоначално написано от maimunata1
. Примери много. В моята сесия имаше един от математическата дето го взе със 4 4ки и това е много добър резултат. На писмения графиката беше за практиката на студентите в германия и самия проблем, че много плащат там за практика през последните семестри и и бяха дадени данни за различните предмети и кой колко му се плаща, колко хора карат тази рактика и подобни, абе общо взето ако си карал курсове за ДАФ без проблем ще го напишеш. На устния нямаше проблем при мен, 4 задача беше за магазините, защото нали те там по празниците абсулютно всичко затваря, както и събота и неделя работят много малко и ме питаха, дали да се промени това, графиката на 3- та задача беше за това кой студент къде живее, къде иска да живее, а графиката от 6 та задача беше за свръх теглото. Това с бройката часове е пълна глупост също, просто в сайта те питат, за да могат после графики да правят с тези данни :Д. Като сложност моя изпит не беше от най - сложните ( смисъл, че нямаше гадни графики, защото съм правил просто ужасни неща на курсовете). Но въпреки всичко много хора не го взеха с достатъчно високи оценки, мога да кажа, че освен учене трябва и мааалко късмет. Ако ще го го караш в Пловдив ти препоръчвам горещо курсовете на ПУ, а не Заксен, защото преподавателите са адски добри, пишат учебници, вече 10 години мисля, че готвят за ДАФ и знаят за какво иде реч. В моя курс имаше момче, което го учеше като втори и език и си го взе изпита, е не го взе с достатъчно високи оценки за Германия, но за Австрия са идеални, освен това то на курса си личи, кой колко го знае и това момче го знаеше горе- долу колкото мен немския за даф, а аз съм го учил 5 години в езикова гимназия. Отново казвам, че това, че ако не си учил в езикова изпита е невземаен е пълен мит, просто немския в езиковата и немския за ДАФ имат малко общи неща :Д И друго се сетих като почнеш да се готвиш за ДАФ, ще трява да забравиш думи като Sch
Точно така, в ЕГ "Бертолт Брехт" съм.Първоначално написано от gofeto917
![]()
fear4o, училището ни има лиценз да провежда този изпит и го прави (все още). Чуват се слухове, че в близките години няма да го провеждат, НО само слухове. Не знам още колко училища извън София го провеждат този изпит (за 91-во и 73-то съм сигурна).
В "Бертолт Брехт" беше националният кръг на билингвалната тази година.![]()
А Даф-а и аз съм го държала. По мое мнение изпитът изобщо не отразява знанията по езика, само някакви заучени фразички. Не е трудно да се вземе, дори и да не си от езикова гимназия.
И е така и не е, изпита е изключително целенасочен и е направен да тества дали владееш немски перфектно, а дали можеш да мислиш, участваш в дискусии и да взимаш становище по даден проблем, аз лично забелязах, че няма нещо от този изпит, дето да не ти свърши работа, защото е направен да те накара да мислиш, като тях и да подготви по - добре за тяхната образователна система във висшите училища.Първоначално написано от changess
Мой ред е да кажа: И е така и не е така. Аз се нагледах на хора, които не могат да вържат свястна приказка на немски, научават мустерчета наизуст и минават с четворки. Отидох в Германия и осъзнах, че говоримият ми немски хич не е на нивото, което даф-а отбеляза.Първоначално написано от gofeto917
Но пък и ми е ясно, че по- добър, глобален изпит по немски едва ли може да се измисли.
Всъщност трудно ще се научиш да говориш свободно даден език само с курсове и уроци, най-добрия учител е личния опит в смисъл, че когато прекараш известно време в държава в която се говори дадения език повече ще научиш разговорният му вариант!
Това е така, но нали за да те приемат в някой университет там, ти трябва този сертификат, не толкова да покажеш колко знаеш немски.
Това за заучените фразички не е точно така.Човек трябва да си изгради една много стабилна основа и чак тогава да започва да надгражда със знания ,приспадащи към определен модел.От самия изпит може да се съди за знанията на ученика , въпреки че практиката в немскоговоряща държава не може да се сравнява със самото учение.
changess да не би да имаш четири петици![]()
Не говоря за университет!Първоначално написано от gofeto917
Говоря ти за обикновен живот в държавата!
Учил съм няколко годинки немски - ще мога ли да се справя сам с изпита TestDaf или е по-добре да се запиша на курс?![]()
![]()
![]()
Мне, имам една четворка.Първоначално написано от mrfahrenheit
Шпек перелик, ако можеш се запиши на някакъв интензивен курс, да те запознаят с формата. Ако не, си вземи учебник и по него, макар че ще ти е по- трудно сам.
ПП: Абе, някой случайно да е държал toefl?
По - добре курс, изпита е доста коварен особено устния за мен си беше истинско чудо, че го взех с 4-ка, простооо в тая зала като заговорят 10 човека и като времето за мислене е много малко, пък и писмения им е много специфичен, трябва някой да те научи как да разсъждаваш, за да напишеш аргументативната част, иначе четенето и слушането и сам би се справил, там много упражнение трябва.