- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Как върви студентския живот при първокурсниците?
На мен още ми е рано за студентски живот , но пък още от сега се замислям какво да уча , а пък и то е нормално вече съм 9-ти клас.
Искам да уча за фармацевт в МУ-София.
Мисля , че обучението е съвсем различно от това за спец. Медицина.. ?? Надявам се да не включва обиколки по болници / морги / операции... едва ли ще ми се отразят добре подобни неща , но.. ако се наложи бих го превъзмогнаала , де.
Та , интересувам се също тези , които са били приети в МУ-София откога са започнали да се подготвят за кандидатстването си ?
И какво е включвала тази подготовка , всъщност ?
Чели ли сте някаква допълнителна литература , ако да каква .. ?
To infinity and beyond.
Дааа за фармация какво се изискав по-точно?
Аз пусках скоро тема дали ми е време да решавам и ся малко уж помислих кво би ми харесала и да ви попитам кои са важните предмети, с които се държат изпити, които са от значение за :
екология
психология
журналистика
За психологията ясно, че психология и огика и разин такива, за журналистиката български със сигурност, за екологията предполагам биология или химия.. ама казвайте и вие да не гадая.
Отиди в сайта на СУ и погледни.
Първоначално написано от FeelMyPainПървоначално написано от mim4enceto00Първоначално написано от Millionaire
На мен ми е страшно мъчно за училището тези дни.
И на мен ми липсва.Липсват ми 11 и 12 клас,но най-много 11.Но няма как.Вече сме по-големи,вече има университет,не гимназия.Първоначално написано от rexona91
Здравейте Тази година съм абитуренка и смятам да кандидатствам в медицинския универститет във Варна за сега съм си избрала фармацефт или помощник-фармацефт
ако може някой да ми обясни по-подробно как става кандидатстването ще съм ви много благодарна. Поздрави
Първоначално написано от sasha_90
"Индустриален мениджмънт" в University of Transport- Sofia Todor Kableshkov
АЗ ОБИЧАМ ГАДЖЕТО СИ!
Уча "Комуникационни техника и технологии" в РУ"Ангел Кънчев" 2 курс...
Смея да твърдя че е университет с богата история и много дабра техническа и материална база...
От догодина ще има и нови специалности в областа на психологията, икономиката и медицината....
Много съм доволен...
www.ru.acad.bg
zlatito0, поне да беше написала правилно специалностите...
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Сесията започна! (поне моята де) Успех на всички!
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Здравейте, аз съм 11 клас и съм объркана какво точно искам да уча. Има едно нещо, което много ме влече - вътрешен и външен дизаин. Другото е пр. Ако има някой, с някоя от двете специалности моля да пише какво точно се учии къде. Благодаря предварително
По време на сесия мога да си чистя стаята по 3 пъти на ден
Кръв,черва и хруптящи вокали!
По време на сесията си развалих времето за спане... Утре имам изпит,на 30-ти също..+ поправка...
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
тежко и аз съм в сесия
1-ви курс в ПУ .. тия селяни си мислят че живот живеят .. отчая ме студентския живот ... некфи измислени купончета без никфи екстри.Пък да не говорим начина им на мислене колко е децки
здравейте! искам да ви помоля за малко информация относно варненския свободен университет...някой който учи там или е учил да ми пише на лично съобщение pami_89_kz@abv.bg .благодаря предварително
Не знам дали тук е мястото,но като гледам доста хора питат,така че ще попитам и аз.Ако има някой който учи в Пловив - музикалната академия нека да пише.Интересува ме кои предмети се гледат за приемането и дипломата колко трябва да е ? Става въпрос за графичен дизайн и реклама. Ако някое знае,ще съм много благодарна.
1 курс съм в икономическия във Варна, но съм специалност бизнес информационни системи. Не ми харесва фактът, че имам предмети като микроикономика или макро, а съм в катедра информатика...Но чакам с нетърпение втората година, за да се занимавам с това, заради което съм влязла.
Радвайте се на малките неща от живота, без злоба и лицемерие.
Сесия, сесия, шалала. Повдига ми се вече, а съм едва посредата. Не съм се бръснал от 20 Февруари някъде, уча по около 10 часа на ден, като изляза и виждам хората като функции и уравнения, не мога да разговарям нормано. Съвсем ми изгърмяха бушоните.
При мен техниката за концентрация идва от мотивацията за учене. Колкото и да са ми досадни някои неща, се усещам, че все пак искам да ги науча. Избрал съм специалността, уча това което искам. Някои предмети ми се струват сухарски и неприложими, но като усвоиш материала, разбираш, че усилията не са били напразни.
Засега резултата ми от изпитите е 1-1, утре отивам да повеждам. За всички студенти в сесия, поздрав със Слави Трифонов - Свети Георги!
След сесията взимам една дълга почивка, ще се отдам на пороци и за другата сесия да не очакват мен, а дявола.
ПС:
А, да! Пропуснах да кажа, 1 курс Информатика съм, в СУ.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Здравейте,аз съм 3 курс студентка и искам да ви питам примерно догодина тоест 4 курс - лятотоако си взема дипломата за средно образование за ново кандидатстване в друго уни и ако ме приемат дай Боже,та в това сегашното уни дето съм евентуално 4 курс и ще съм малко преди сесия-последна сесия или дори по време на сесия,та ако си взема дипломата и им кажа че ми трябва и не мога да им я върна дали ще ми я дадат?В смисъл тогава ще съм пред завършване и надали на тях ще им трябва .
Трябва да отидеш на място в университета да разпиташ. Доколкото знам ти дават да си я изтеглиш за определен срок, да я дадеш при записване за кандидат-студентските изпити и да я върнеш в университета. А след това си я депозирай в новият университет при самото запосване - то би трябвало да е след като си завършила вече, ако не си на поправки.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.