- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Lidl(Магазини в България)-коментари,мнения и т.н.
Значи какво мислите за лидл в България.Баси и лудницата.Хора са припадали.Е са в 21 на 25 часа отидох редих се за да вляза 20 минути.И всичко беше изкупено взех в количката бира олио и шоколад,и тръгвам да видя нещо друго нищо не видях,не видях каде са прословутите дънки по 8 лева.И тръгвам да излизам и опашка 50 метра.И зарязах количката и я да си ебат майката на тоя лидл.Вие какво мислите по тоя въпрос.
А така! Е би им майката, няма да има дънки за 8 лв, не ги е срам.
Иначе кво очакваш, нали тепърва го откриват?
Нормално е 1вите дни да е адска лудница. После ще се успокои.
Лично аз нямам добро мнение за магазините "с най-ниски цени" и "гарантирано качество". Може да е от българският ми манталитет на вечно съмнение, но наистина избягвам такива места - от сорта на Карфур, Лидл и т.н. - имам чувството, че поне храната е супер некачествена и именно затова е евтина (стоки по 5 стотинки, мляко за 20ст и so on..)
От големите вериги магазини, които действително излизат на потребителя по-евтино, но не са "с най-ниските цени" предпочитам Кауфланд или Метро.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Мисля, че не можеш да си изградиш мнение за даден магазин точно вечерта на откриването му. Хаоса от напиращите за промоции пенсионери превръща и най-добрия магазин в ад.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
всяко чудо за три дни ,в началото е еуфория нормално ,новото винаги е интересно .. тука в пловдив също нашумя майна барабар с т-маркет
а с тва "най-ниските цени'' какъв автогол си хакват само те си знаят ,и аз никога не бих пазарувал оттам .. дет се вика да икономисваш пари за храна е абсурд ..
одисеята на измъчения материално народ ,нещо като дрехите втора ръка - един голям кош с дрехи и двайсе потни лелки се бутат и ровят с главата надолу , знаейки че колкото повече ровят толкова по-големи боклуци намират
идентичен е случая ..
Mr. Makaveli tell me to ride and I'ma ride..
Аз съм пазарувала от Лидл в Гърция..даже доста често сме ходили до Гърция само за да пазаруваме от там.Някои храни са много по-хубави от тия в Бг (не съм пробвала всичко...;д)
При нас днес също е имало много хора и не си заслужава да се редя 2 часа...но със сигурност често ще го посещавам![]()
И тия много ниски цени са около промоциите...иначе разликите в цените по принцип са малки ...
Отидох, видях, купих. Бях с мисълта, че ще си купя евтини ръкавички и шапка за зимата ама нА! Шапката беше сякаш 2 парчета плат скърпени там колкото да държат, а ръкавиците същата работа. Дънките за по 8 лева също не видях, нито пък мъжките пуловери. Купих си течния шоколад, подобен на Milky Ways, в който прочетох, че има 2% какао (смятайте)
От подобни магазини избягвам да купувам хранителни стоки заради съмнителния произход и никому познатите марки.
Признавам, че имаше и доста известни български марки на ниски цени. Дъвките орбит ми направи впечатление, че за по 70ст. пакетчето![]()
Първоначално написано от charlotte^
Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised
Пак сте недоволни ... поне при немците каквото пише на етикета - това го има вътре.Много пък знаете, какво има в скъпите български продукти?!
Мисля, че не съзнавате до какво дередже е докаран българския народ.
Да, и аз не бих пестила пари от храна. Но мога да си го позволя. Поставете се на мястото на един пенсионер, който взима 200 лв. пенсия и си ги разчита до стотинчица. Ще се блъска за кисело мляко, ами може и да пребие някого с торбата. До толкова са освирепели.
Но това е една друга тема, за някой друг път.
Иначе не отидох на откриването на Лидл, няма и да стъпя там в следващите седмици. После може да се разходя (че първо е на майната си), за да видя какво толкова предлагат. Но по принцип тези магазини избягвам да ги посещавам.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
[vbox7]http://vbox7.com/play:8402e814[/vbox7]
УААА!!! Айде на пресните, евтини, качествени разнообразни стоки!
активизъм/превенция; писане; музика
Реално, Кауфланд е сестерна компания на Лидъл.Първоначално написано от jghgh
Харли пък е споменал точно това, което аз писах в "Мои наблюдения".За съжаление и моята баба (и всичките от околността) се беше хванала на хорото при откриването на Кауфланд, въпреки че я бях предупредил хиляда пъти.
[vbox7]http://vbox7.com/play:2a0f6e04[/vbox7]
Дали?
Разгеле.. добре, че не съм единствения хамав с това мнение..Първоначално написано от terrorclub
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Тук вчера отвориха магазина. Майка ми отиде и после ми разказва каква селяния е било. Отвратих се от нейното описание и мисля да не стъпвам в този магазин поне един месец, докато на хората им мине кефа.
Факт е обаче, че тя беше накупила страшно много немски продукти, които ми харесаха. Харесаха ми повече от предлаганите български стоки по магазините.
Магазинът е близо, така, че мисля да го посещавам често. Точно тук в нашия квартал имаме Kaufland, T-Market и Penny Market. От вчера вече и Lidl. От всички тези, предпочитам последния.
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
На тва му се казва български манталитет - лайно да е, щом е на аванта ще се изяде. И както обикновено по такива мероприятия болшинството са пенсионери, които междудругото изобщо не ги оправдавам заради ниските им пенсии. Че са ниски - ниски са, ама със същите тези пенсии преживяват и като олиото е 2 лв., нали? Значи проблема не е само в парите, а в самото мислене. И тази последната бабка дето разправя, че управниците били виновни, че създавали такива ситуации - какво са й виновни управниците, че се е навирила в 6 часа сутринта да иде да си купи 2 кила банани и 2 бутилки олио като спести не повече от 5-6 лв.?Да не говорим, че в 90% от случаите евтините неща са некачествени. Предпочитам да дам 3-4 лв. отгоре и да си купя нещо качествено, отколкото да ям боклуците само щото са на прИмоция... Изобщо нямам и намерение да го посещавам този магазин - има достатъчно други, а най-доволна съм от Кауфланд. Цените не са чак толкова промоционални, но като си напазаруваш повече неща ти излиза в пъти по-евтино, отколкото в някой друг маркет.
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
Пробвала ли си да живееш с 200 лв. на месец ?
Ако седмици наред редуваш боб с картофи, защото не можеш да си позволиш нищо друго, и ти ще се наредиш в 6 сутринта за банани и краставици..
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
За съжаление такива събития показват само колко обезумял от мизерията е българинът. Не, аз няма да отида да се редя на опашка, нито ще тръгна да се бия за едни пантофи, но, ако издържах четричленно семейство със 190лв на месец сигурно това щях да направя. Жалка история. Ненавиждам такива "манифетации," но си давам сметка защо се случват...
Харли, интересно мнение за политиката на магазините. Значи качеството на стоките е добро?
Питам от любопитство, защото Карфур лично ме плаши, но не съм запозната конкретно с Lidl и ми е интересно дали и там продават стоки на скандално ниски цени, за сметка обаче на качеството.
Защото винаги бих предпочела марката сокове Pfanner отколкото някоя неизвестна и неутвърдена, срещаща се само в магазина Lidl (например)
И още едно вместване, мен също ме натъжават всичките тия магазини "с най-ниските цени" и бума около тях. Напомнят ми каква огромна дупка има между богати и бедни в Б-я, и колко са различни стандартите на различните социални групи, които тук са сведени до 2 - богати и много бедни; липсва осредняването като че ли.. масово хората са по промоциите и пестят..
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
В България средна класа няма и затова стават такива лудници по време на промоции. Сега намалили в Кауфланд олиото на 1.50 заради Лидъл и ми разправят какви опашки имало още преди да отворят и каква блъсканица става. Може да изглежда абсурдно, но обстоятелствата притискат народа и всеки се спасява както може.
Audio ergo sum
Аз не мога да разбера повечето от вас. Не виждам смисъл изобщо от коментарите.
След като нещо е евтино, защо хората да не изберат него, вместо скъпото? Дори и да се окаже некачествено, си дал по-малко пари и губиш по-малко, отколкото ако скъпата стока е некачествена.
Как в западноевропейските страни всички хранителни стоки са по-евтини, в сравнение с нашите. И там хората пазаруват в Лидл и Пени, въпреки че имат по-големи възможности от средностатистическия българин.
Що се хабите. Такива хора има в България, Испания, Германия и т.н. Това не е база, върху която да правите анализ на народопсихологията на българина. Едни са пенсионери, други имат малки магазинчета и са замъкнали цялата фамилия да заобиколят ограниченията за бройки, трети са с неясен етнически произход, четвърти са просто лумпени, които ги кефи да са в масовката.
To strive, to seek, to find, and not to yield...
Някой, който е ходил в лидл-а може ли да каже дали има от тия евтините енергийни напитки, като golden power например?![]()
Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.
В Била има някакви евтини енергийки по 60ст ли бяха, по лев ли...Ама бяхме взели ред бул и такова и разлика поне във вкуса не усетих.