.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Проба МАНТУ

Здравейте!
    Днес си правих проба МАНТУ. Когато ми я сложиха, се появи мехурче, но след около 2-3 часа няма и следа от пробата. Какво означава това? Благодаря предварително!

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Така се получава. Това е проба да се види, дали организмът ти е имал контакт с вируса на туберкулоза ,и дали е изградил сам имунитет. Ако се появи петънце , около 6 мм значи имаш имунитет и няма да ти бият ваксина против туберкулоза. Поне на нас така ни обясниха.
    maDamn

А нали в 1 клас мисля се бие едно на рамото, нормално ли е от него вече 7 години да имам като мехурче? Много е грозно, личната вика, че било нормално, но аз искам да знам кога и дали ще се разкара?!

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Да, нормално е. И моето стои като мехурче.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Е да де, но откакто го имам всеки ме пита какво ми е на рамото.Как пък така само на мен ми остана мехурче?!

Град
    София
    Повечето хора си го имат дори и след 20 години.
    Дори повече са тези, които имат такова мехурче, както го наричаш, отколокото тези, които го нямат.

Ако има зачервяване, подуване, мехури или каквото и да е необичайно за кожата значи организма се бие срещу туберкоките и имаш имунитет срещу всякакъв вид туберколоза манту се правй най-често ако си болен от пневмония и си в болница

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от fleer800 Виж мнението
    Здравейте!
    Днес си правих проба МАНТУ. Когато ми я сложиха, се появи мехурче, но след около 2-3 часа няма и следа от пробата. Какво означава това? Благодаря предварително!
    Означава, че е положително и няма от какво да се притесняваш.
    И спря да се върти за миг земята..

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от fleer800 Виж мнението
    Здравейте!
    Абсолютно нищо не означава.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Повече от фен

Wink

Тея мехурчета може да си ви останат за цял живот.Зависи ти от пигментацията на кожата.На мен си ми стоят и двата белега - и този от първи клас,и този от ваксината след раждането.
    А и на баба ми си бяха,само че като беше порастнала белега й се беше преместил почти до средата на предмишницата

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Абе вие разлика между Манту и БЦЖ правите ли?!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Манту е само проба за проверка... ако няма зачервяване около 6 мм, ще ти бият ваксина против туберкулоза.Ако ти се появи лекичкото зачервяване след пробата,значи тялото ти е изградило имунитет и ваксината ти не трябва. При мен нямаше зачервяване , затова ми биха една в рамото , и да- стои си едно като петънце, а от БЦЖ също имам,но тва са различни неща.
    maDamn

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си