- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За ми(на)лото
Прекалено насериозно си се взела, не че нещо... ама гледам твоя набор всеки ден в даскало.
За мен любовта не е сляпа, а и съм напълно способна да дам обективно мнение за нещо, което се е случило преди да го познавам. Абсолютно всяко нещо, което е направил, може да бъде обяснено с рационален довод. Няма от какво да се срамува и няма нищо в насока минали отношения, което да ме накара да се разделя с него. Не си единствената, която е сигурна и категорична. Точка.
Айде.... сега пак ме захапахте за годините. Не съм виновна че мойте са решили (инцидентно) да се пръкна 96-та година. Така че, моля, годините ми ги забрави.
Както по-горе казах, и ще се повторя: ти така си мислиш.
Колкото до сигурността и категоричността - мда, наясно съм с това. Никъде не съм парадирала, че съм единствената. О.о
Както и да е. Живи и здрави.
Лека от мен.
Колкото и да съм субективна, със сигурност съм по-наясно от теб с типа човек, който е приятелят ми, и какво би могъл да направи. Считам въпроса за приключен.
Добре е човечето до теб да знае какво ти се е случило в миналото. Срамно минало няма.
Ако човечето до теб се интересува е по добре да си кажеш всичко без да увърташ изобщо. Ако почнеш да шикалкавиш - ще се усети и човечето ще разбере по един или друг начин какво криеш. И тогава става неприятна ситуация. Ако не се интересува - няма нужда да казваш, освен ако нямаш някакво огромно желание или нужда за това.
Не би трябвало преживяванията ти да те правят резервиран, предпазлив или мнителен или прочее. По скоро ти дава поглед над палитрата от хора, които може да срещнеш и съответно опции за различен тип реакция към едно и също поведение. Ти сама си го казвала - една овца може да цивее сред глутница вълци, стига да може да вие колкото тях. Нищо повече.
Инче, ти може и да нямаш причина сред кирливите си ризи, ама сигурна ли си че Вальо не би те оставил заради някоя твоя строго или не толкова строго пазена тайна? Залагаш ли си главата над това? Щото Дриймърката може и да не те познава, ама други хора имат по ясна представа за теб. И още нещо - хващайки се за годините показва отчаяние. Сещай се защо.
Хубаво е да си уверена в позицията си, но е глупаво да се държиш като кокона.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Мамка им на годините ми. Ама в няколко теми, виждайки как губите (или сте на път да изгубите, или просто за да си начешете егото) ме захапвате за тях. Е, и аз съм се нагледала на твоя набор в даскало, Пантерке, ама никъде не ме видя да го използвам като аргумент срещу позицията ти, обяснявайки че точно заради него ти си толкова наивна и млада, и следователно неспособна да бъдеш сигурна в думите/действията си, нали?
Някой много ревнуват от миналото на половинката си.Може би всеки е различно привързан към половинката си.Знам какво е,да ти става гадно,да си задаваш милиони въпроси,на които нямаш отговори.Кофти е няма как миналото е минало,но понякога точно то показва какъв всъщност е човекът срещу теб.Няма граници или ултиматуми,които да спрат човека,да се рови в миналото на любимия човек.Един съвет:
-Преди да започнете нещо,начало с човек по-добре погледнете в миналото му и тогава правете стъпките ако това ви е в плюс.![]()
Oh but until then I got you
Baby I got you
Until you're used to my face
And my mystery fades
I got you
Нали имаше мир и любов?! Аре спрете се с личните нападки,личи си!
maDamn
Вие двамата имам чувството, че се съюзявате из различни теми да изказвате категорични, злонамерени мнения към различни хора или двойки. Дриймърке, никога не съм те захапвала за годините, нито за острия груб език, защото и аз гледам да съм директна, ама всичко си има някаква граница. Мега дразнещо е като решите, че сте някаква висша форумна инстанция, познаваща всеки в тоя форум, гаджето му и прочие. Нито сте способни да направите психоанализа през няколко поста (поне не качествена, да бъда честна), нито имате право да налагате мнение върху нечии чужди преживявания/взаимоотношения. Нас с Радослав ни хранихте за обръщенията ни из Дневника, който си е свободна зона за каквито си мнения ще човек. На Ина и Умри пък им знаете възгледите и им обяснявате как се чувствали един спрямо друг. Някой като нормално попита за съвет, на Влади първата му реакция е да му търси топките и въобще за един голям период от време не съм ви мярвала добронамерен коментар. Не ми е ясно що така.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Дриймър,дразниш се, не защото някой не те е преценил без да ти гледа годините, а защото точно на тях си отговаряш, режеш с голямата брадва, отговаряш си точно на тях. В много теми си личи и крещи просто. Като започнеш да изграждаш отговори си самоизтъкваш "аз съм категорична, аз съм еди-каква-си", без това да има общо.
По принцип споделям позицията на СисиСтрейндж. Никога не ми се било приятно да слушал за бивши, но това е било защото историите не са били отдавна приключени, ами в тогавашния момент действащи, съответно проблемни за мен. Не си падам и аз да говоря за предишната си връзка, особено с нов човек. Моето сегашно човече знае всичко, просто така се нареди, че той беше до мен когато трябваше, извади си ме от една почти бездънна яма пълна с истории от оная връзка, затова премина през всичко. Но това си беше тогава. Днес не бих повдигнала темата ей така, да си чеша езика просто. Той не обича да чува за това, аз не обичам да говоря за това - и двамата сме щастливи защото не се сещаме като цяло за предишни неща.
Но относно въпросът за бройката на хора, с които си спал/спала - това са си предразсъдъци. В смисъл, че ако е спал с еди-колко-си, то съответно те са били еди-какви-си, при еди-какви-си обстоятелства. По важно е какво мнение си си градил преди това за този човек, а тази информация е просто нещо,и без което може да минеш. Както си го каза Чачо - докато не знаеш си се чувстваш специален, в следващия момент вече - не. Защо? Минало, заминало, не можеш да го промениш, да го поправиш, просто информация, която прави картинката по-цветна.
Последно редактирано от LeprikonA : 06-27-2012 на 20:37
"Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."
Леприкон,така е.Съгласен съм,картината става по-ясна с миналото,но точно то показва всъщност какъв е човекът.
Baby I got you
And my mystery fades
I got you
Да ви еба в наборите пък дето сте. Не знам пред кой се доказвате, като и двете сте малки. Не се хапете, защото няма смисъл, а пък и е смешно да се изтъквате с опит, който все още градите. Не се хапете с зряла преценка, защото и такава нямате все още и пак защото тепърва нищо не сте видели. Тоз' видял кур, онзи правил секс, а пък трети просто философства. За един розово и за един черно. Това е за всички, които се опитвате да проявите важност.
Никой не трябва да знае за миналото. Никой няма да ви каже всичко от него. Ще ви спомене това - ще ви спомене онова и край. И пак ще повторя - трябва да си отчайващо тъп, за да повярваш, че някой е ти сподели всичко за него. Не си го признавайте пред вас, но е така. Въпреки доверието винаги ще остане зрънце съмнение. Не ми разправяйте, че никога не са ви минавали такива мисли през главата.
DisappointedDreamer, онова место, което ми даде на линка не можах да го намеря, но пък отидох на доста по-хубаво.
Последното е спам!
Последно редактирано от Irti : 06-27-2012 на 20:39
На никого нищо не съм обяснявала. Изразих мнение, за което автоматично ме захапаха. Е, извинявам се че то не е било мега розовото, но щом е писала Ина там, то смятам че тя е длъжна да приеме всякакво мнение - независимо дали то е позитивно или не.
'Щото не съм много позитивно настроена.
Радвам се!
п.п. Уау, ето ти добронамерен коментар ^^ да не повярва човек
п.п.2 лЕгам че утре по Витоша ще се катеря.... (или влача)
Последно редактирано от DisappointedDreamer : 06-27-2012 на 20:43
И не само. То я доизгражда, но не е основата и. Основата и е онова първо впечатление, което виждаш и си изграждаш, после научаваш детайлите по пейзажа, като в един момент стигаш до миналото, което пък се нарежда като фон отзад, точно защото е минало. То подчертава настоящето, но си остава там, по-отзад.
А и говорех конкретно за прословутата бройка, че просто придава някакъв страничен ефект, а не нещо основно в картината на човека.
"Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."
Нека бъде мир и любов, че иначе ще ви ударя по един чимбер.
Айде бе, писал си в тема, значи си длъжен да приемаш всякакво мнение за себе си и връзката си. Да изразиш мнение в крайна сметка е едно, друго е да седнеш да спориш с човека за неговите отношения с друг човек при все, че не познаваш и двамата. Ако ще да беше на 45г., това е детинско.
"Мрън мрън мрън..."
"Не е така."
"Ама така е."
"Не е така."
"Ама ти не знаеш, нямаш общо, аз като очевидец ти казвам, че е така. "
"Не е така. Така си мислиш, щото си влюбена/заслепена/нам си ква. Аз знам по-добре. Не е така."
Следвай журналистика един ден. Доста ще ти се отдаде.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Ок за мира и любовта. И без това предусещам, че тоя спор е загубена работа. Лека ви нощ и хубави сънища, аз се захлупвам с физика, че имам изпит другата седмица.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Допреди да разпърдят гърнето и с Пантерата бяха така, но после се случи каквото се е случило и всеки си търси нови последователи. Честно казано не вярвах, че Дриймърката ще се осмели да покаже зъбки и ноктета, особено на Пантерата. Допреди някой ден и..... оф, няма да съм вулгарна, за разнообразие, се съгласяваше за всичко с нея.
Нямам нищо лично срещу Пантерката. Харесва ми като личност, кефя и се на самочувствието, съгласна съм с повечето и мнения. Но това не означава, че когато не съм съгласна с нея, ще седя в ъгъла и ще си мълча.
Ех това минало Леприконе...
Едни се радват за него,а други плачат...
В крайна сметка риск печели,риск губи ха-ха
Baby I got you
And my mystery fades
I got you
Докато ние драматизираме, някои в миналото са спали със същия пол докато са били на 12 :/
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Не ме интересува човекът до мен с колко е бил, какво е правил. Важното е какво се случва сега, в настоящето, когато е с мен. Ако има желание да сподели, ок, ако няма, пак ок. Не е длъжен да ми дава подробен отчет, има правото да запази нещата за себе си.
Wait! What? От кога мъже които са забили солидно количество бройки стават мъжки курви? И защо? Мъжка курва за мене е пасивен педеруга който го плющят наляво-надясно. Да, в този случай съм съгласен. Но предполагам говорим за нормален хетеросексуален мъж? Разбери, по отношение на секса жените никога НИКОГА (ГОЛЯМО НИКОГА) няма да бъдете равни на мъжете по начина по който ви се иска. Защо въобще отваряш такъв спор не разбирам? Егото ли те боли, че тебе ще изкарат курва, а мене герой? Такъв е живота...Никой не е казал, че е справедлив
Колкото до това какво харесват умните жени (първо) съм убеден, че го знам по- добре от тебе. Второ- в моя живот, не аз съм избираният, а избиращият и трето представянето ми в леглото може да не е основен фактор за какво и да е, но е един от основните такива който винаги ще наклони везните в моя полза.
Не всички жени се приемат като нисши, лесно достъпни, парцали и т.н. Само определени бройки, които за съжаление вече не са определени в нашата държава. Мъжа е този който обезчестява, омърсява (както искаш го наречи) жената. И когато жената позволи, на достатъчно бройка мъже да я минат то тогава губи невероятно много от стойността и достойнството си. Превръща се в мастия, а цената и пада защото всеки мъж може да я притежава без да си дава много много зор. И оттам защо да не гледаме на нея като нисше създание и лесно достъпен парцал?
Последно редактирано от Alabalaportokala : 06-28-2012 на 02:33