Аз лично 2-3 пъти в седмицата си правя маска само с жълтъка на яйцето. Намазвам и оставям да поседи 10-тина минути, след това отмивам. Кожата определено става по-приятна на допир веднага след отмиване и ако имате пъпки значително намаляват след редовна употреба.
Друга маска, която редовно правех е с мед и канела, тонизира.
Има по магазините разни антибактериални сапуни. Едно хубаво натъркване на лицето и измиване с хладка вода, после намокряме с топла, натъркваме хубаво 2ри път със сапун и измиваме вече с топла вода при отворени пори. Аз така правя и почти не ми излизат пъпки, акнета и такива неща. Напоследък обаче не го правя всяка вечер а трябва...
Маска за лице и коса с ленено семе за стягане и хидратация
Тази домашна маска е лесна за приготвяне и помага за дълбока хидратация и стягане на кожата и косата.
Необходими съставки:
1-2 чаши вода
2-3 супени лъжици ленено семе
Начин на приготвяне:
Сварете водата.
В отделна купичка поставете лененото семе и го залейте с горещата вода. Разбъркайте добре.
Оставете сместа да престои през нощта или поне за няколко часа, докато се охлади и се получи гелообразна консистенция.
Нанесете маската на лицето (или косата) и я оставете да действа 10-15 минути.
Изплакнете добре с хладка вода.
Маската е подходяща за всички типове кожа и коса и е естествен начин за подхранване и освежаване.