- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Nokia Lumia 710
След няколко дни имам рожден ден и мисля да си взема Nokia Lumia 710, ако някой я ползва нека да даде мнение за нея, да знам поне заслужава ли си парите или да си харесам друг телефон![]()
Веднага щом прочетох нокиа се ужасихпърво е нокиа второ е с виндолс мобиле което автоматично значи неудобен интерфейс (сравнение с андроид) и другото за уиндолс мобайл не е толкова разпространен и няма толкова приложения за него а тези които ги има са платени... кажи за какви пари смяташ да го вземеш за да те преориентирам към нещо по хубаво
по добре за същите пари си вземи някой самсунг в момента те са най добрите примерно виж колко струва samsung galaxy nexus или другият вариант е някое HTC ако може линк към сайта? принципно не се хваля но просто всичките телефони в момнета на пазара са ми ясни
nexus ами да ти кажа ли някъде към 800 лв е
http://www.carphonewarehouse.com/ а и има също htc salsa и за него се чудех
ъм сори ама не го схващам тоя сайт как мога да видя пълната цена без договори и други глупости?
Пишеш пълни глупости за Nokia Lumia. Ако беше толкова запознат/а щеше да знаеш, че има над 80 000 БЕЗПЛАТНИ приложения и игри в marketplace-а. И в сравнение с андроид windows phone е много по-удобен и лесен за използване! Другия път преди да пишеш небивалици които си чул от някой си, лично се убеди в тях! Имам nokia lumia 710 от 3 месеца и нито един бъг не ми е направила до сега.
1. За Android има повече от 500 000 приложения.
2. Android е open source платформа, която може да се персонализира. Windows Phone има ли flash support? Няма.
3. Windows Phone не може да се update-ва до по нова версия. И Nokia Lumia 900 да си купиш, като излезе WP 8 през Октомври няма да можеш да ъпдейтнеш. gj
4. Има много повече устройства с Android OS, така че имаш много по-голям избор от към цени и конфигурации.
Аз повече няма дори да си помисля да си взимам Nokia устройство. И то само заради това, че се превърнаха просто в един производител на Microsoft. Преди съм имал два телефона и признавам, че бяха ненадминати откъм техника и производство, сега са нищо.
Все пак всеки сам си решава какво да вземе и какво ще му се хареса.
Най-добре изчакай новите WP8 телефони на Нокия.Инак и аз обмислях варианта за телефон с тази операционна система, но все още не е оферта.Трябва да се развие.Ако искаш хубав телефон поне 650 си приготви, за да знаеш че използваш смартфон, а не да ти лагва фейсбук и половината приложения.
пич ти си пиян всяка нокиа лумиа може да се ъпдейтне до ВП8.... а рпиложенията май не си ги брпйл вижда се че си фен на детските телефони с андройд не давай мнение за нокиа като не си компетентен : )
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
+Лумийката(710) много ме кефи- много е бърза и лесно се използва. Не ми е забивала до сега. И е забавно да си различен от другите. Всеки Андроид, Айфони бля бля бля - аз Windows phone! И е доста по-бърз от мнозинството от телефони.
-И аз бях на твоето място. И аз трябваше да си купувам телефон за рожден ден. Когато гледах лумията гледах и други конкуренти които ми предлагаха. HTC One V е със цена близка до лумията. Андроид със Sense 4. Не беше зле обаче на мен ми беше писнало от Андроид и реших да сменя на нещо свежо.(Имах HTC Hero.)
-Ако искаш вземи си лумията, но според мен трябва да си вземеш нещо със WP 8, защото тези със 7.5+ започват да остаряват. За съжаление ще получат 7.8 и после ще е дотам.
Аз имам тази лумия и ако искаш може да ти покажа как да си сложиш 7.8 ъпдейта. ( Не е Custom ROM(не ти пада гаранцията), просто малък експлойт в Nokia Care Center). Лумийката много ме кефи- много е бърза и лесно се използва.
Bloody Ligh7 ... That makes me going on ...
![]()
![]()
взимай ефизол да не те заболи гърлото. Бил съм консултант на Майкрософт в България и ще ти кажа няколко неща.
Първо - уиндоус какъвто и да било - за телефон или компютър НЕ е безплатен т.е. телефоните с тази операционна система са по-скъпи поради простата причина, че майкрософт си иска своето.
Второ - функционалността е минимална колкото да върви телефона. Майкрософт са отчаяни поради заливането на пазара от устройства с андроид и се опитват да ги настигнат.Точно затова създадоха уиндоус 8, който всъщност е седмица пригодена за таблети.
Трето - много голяма част от приложенията са платени и няма как да си ги изтеглиш от компютъра и да си ги качиш на телефона. Всъщност можеш, но пада гаранцията и занимавкага е огромна.
Е, че то гаранцията пак пада ако правиш така с приложенията. Нали трябва да е "флашнат" или "джайлбрейкнат" за да можеш да си слагаш всички апп-ове които искаш. И все пак има много безплатни приложения. Ап маркета на лумиите е пълен с хубави, както така и тук-таме някой излишен ап, но все пак е нов--- естесвено, че няма да има толкова много ап-ове.
Bloody Ligh7 ... That makes me going on ...
При андроид не ти трябва да е руутнат или да си го пипал изобщо за да инсталираш приложения които по принцип са платени, а ти да си ги теглиш от интернет. Има си опция в настройките с която позволяваш или забраняваш инсталирането на твои си приложения.
При уиндоус няма много ъпдейти.
Единственото хубаво което виждам в него е, че върви много леко дори и на смотани телефони от сорта 1GHz и 512MB рам.
Значи преди няколко месеца си купих Nokia Lumia 710,на пръв поглед много ми хареса,удобна,но windows phone нямат никакви приложения,игри и т.н. Като цяло телефонът е хубав,но windows phone не е много развит и няма много приложения. Така че ти предлагам за тези пари да си купиш samsung,sony ericcson или iphone![]()