Първоначално написано от
Corb1225
М, сега ще ти задам няколко въпроса, които на пръв поглед изглеждат враждебни, но те уверявам, че подбудите ми се най-благородни. Просто не бъди мнителен и го приеми като протегната ръка.
Хехе, на горещия стол съм, на горещия стол съм! (:
Ще отговоря откровено на въпросите, няма проблеми. (:
Какво печелиш от това самобичуване?
Нищо. Нищо не печеля. Но пред това някой друг да ме бичува с думи или аз самия да го правя - избирам второто. Обичам да имам поглед върху нещата. Върху това как се случват и развиват.
Мислиш ли, че ролята на жертва е позиция, достойна за уважение? Имаш ли се наистина за жертва?
Дали е достойна или не - такъв е животът. (: Или си преследвач, или си жертва. Аз лично не приемам, че да си жертва е нещо недостойно. Напротив. А и преди време написах едно нещо по повод смъртта на сър Тери Пратчет - визирам приказката за орела и костенурката. Орелът ще продължи да издевателства над корубестото животно, докато последното не претърпи еволюционна промяна и не почне да лети също. (:
А дали се имам за жертва - да имам се. Имам се жертва на самото свое поведение. Виждаш ли - съвсем в началото бях пред дилема - дали да бъда открит към останалите (и да покажа/призная своите странности) или да си сложа маска, да бъда прикрит и да регна два-три профила, с едните да хуля по хората, а с последния - да ги успокоявам и да им се пиша приятел. Тогава несъмнено щях да имам признание и уважение от останалите тук по отношение благородния си профил, а с фейковете щях да обирам негативните точки. Е, аз в крайна сметка реших да бъда открит, да се разкрия, да ползвам един профил и т.н. И така станах жертва на своя избор.
Очакваш ли някой да ти протегне ръка и да те реабилитира?
Не, от никой не очаквам подобно нещо - виждам какви са нагласите, примирил съм се с настоящата си форумна осанка.
Мислиш ли, че постъпките ти са правилни, а другите хора просто не те разбират и те съдят несправедливо? Способен ли си да потърсиш грешките в себе си и чрез внимателен, обективен и прагматичен анализ, да достигнеш до тях и да си дадеш сметка как да ги поправиш?
Аз съм странен в някои отношения - такъв съм откакто се помня. Дали мога да променя точно тези "недостатъци" - не знам. Но знам, че точно те ме отличават от множеството, така се откроявам. Не желая да губя своята индивидуалност и да ставам част от безличното стадо от хора...