- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
Никой не ми плаща да го живвам. Не знам защо да го правя.
Преди едни други общуваха по такъв начин и после се оказа, че се харесват. И двамата мъжки.
Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.
Ако в основата на човешкото съществуване е задоволяване на сексуалният нагон (по Фройд), то ако някой човек е асексуален или който не изпитва удоволствие от секса, то безсмислено ли е да живее, трябва ли да се самоубие, или все още има смисъл да съществува, преАтелЕ (което пък би означавало, че Фройд не е прав, че сексуалният нагон е в основата на човешкото съществуване).
Аз се радвам, че асексуални хора, като inewton съществуват, защото те разбиват теориите на атеисти, като Фройд.
Последно редактирано от defender : 05-18-2019 на 12:15
Няма да забравя в началото ДокторСатан как разни хора споделяха здравните си проблеми и депресии в раздел "Здравни проблеми и болести", а той (като един, истински сатанист), отиваше да им "помага", като ги съветваше да се самоубиват и то ги убеждаваше с фактология и анализ по проблемите им. А сега погледнете го в какво се е превърнал - сатанински плужек.
Баси добродушното човече. Докторе, къде ти е арфата, ве.
Последно редактирано от defender : 05-18-2019 на 12:31
Вярата в Бог не е много по различна от вярата в летящото спагетено чудовище. Ако допускаш съществуването на Бог, това е друго. Никой в науката не вярва в струнната теория или теорията за мултивселената, а просто я допуска като възможна, след като има съответните основателни предположения за това. Претенциите за научност съчетани с вяра са просто лоша шега, защото допускането не води до морални и житейски заключения за правилен живот, а вярата винаги е съпътствана с такива. Осъзнаваш ли колко фундаментално се променя перспективата за смисъла на човешкия живот ако примерно някоя от тия теории за вселената се окажат верни? И все пак, никой учен не базира житейската си философия на вяра в тях. В такъв случай работата ти в факти е едно просто лицемерие и се простира само до там докъдето стигат фактите, а за всичко останало се опираш на чиста фантазия, което напълно обезсмисля научността в цялото нещо.
Колкото до другото, определено грешиш, поне за мен, де. С дефенди се джафкаме тук вече поне 6-7 години. Нормално е за толкова време да преминем бариерата на общуване с непознати в интернет. Но тия работи дето си ги цитирал са просто бъзици, на мен хумора ми е заядлив и с приятелите си също така се отнасям. Сега, не мога да кажа че дефендър ми е приятел, но ако се срещнем едва ли ще се бием - най-много да седнем да пием по бира. Така или иначе, да тълкуваш лични отношения между двама човека като показател за хомосексуалност, само защото са мъже, е абсурдно. Което ни връща обратно към теб, и защо изобщо би си помислил такова нещо?
Точно това е абсурдното в твърденията му. При все че пиша с теб тук толкова години, и съм те хващал да изпускаш такива "Freudian slips", все пак не мога да твърдя със сигурност дали си гей, а той от един шитпостинг ни изкара и двамата педераси, само щото някакви двама се джафкали по същия начин. Отвори всяка дискусия, особенно българска, по всякакви теми, политика, социален живот, коли, работа и каквото се сетиш и ще видиш навсякъде хора дето не просто се джафкат, ми направо си се псуват. Излиза че по голямата част от мъжете са педали. Сега ми кажи, кой може да измисли подобна теория ако не педераст? Работел с факти нашия.... Ахахахахах
А да, доброто старо време. Ама тогава тук имаше действително младежи, които идваха за помощ. Сега са останали само тролове и стари кучета
ПП: А това че си изтри коментара за това как си щял да ме праснеш докато съм напушен, повече ме навежда на мисълта че си гей, отколкото ако не беше го изтрил, въпреки че и да не го беше трил пак звучеше доста педалско
Последно редактирано от DoctorSatan1488 : 05-18-2019 на 14:35
След задълбочен анализ имам факти, че тия двамата са гейове - говорят си на галено и се прегръщат, а единият казва, че го обича.
http://prikachi.com/images/657/9571657U.jpg
ПП: Мисля, че задълбоченият ми анализ бие този на нютона? - Дори имам снимков материал.
Последно редактирано от defender : 05-18-2019 на 14:33
Ми не съм го изтрил, ве - някой друг го е изтрил.
Явно от модераторите си имаш фенклуб, който те защитава - може някоя модераторска женка, най-накрая да се е влюбила в тебе. Естествено, докато не дойде време да се видите на живо, а не дай си да се окаже, че тя не е от Плевен - никакъв шанс да й пуснеш.
Последно редактирано от defender : 05-18-2019 на 14:54
Материалния свят се описва от законите на физиката, духовния от Божия закон. Не виждам защо да не може да съжителстват двете без да се смесват естествено.
Използвам метод на математическата индукция. Знам за такъв случай и от това правя предположение и за вашия. Не виждам как от
Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.
Значи, законите на физиката описват материалния свят, а божия закон на духовния, но въпреки това използваш математическа индукция като доказателство за нещо в човешките взаимоотношения, тоест от нематериалния свят? Точно колко тъп си?
А и впрочем, човека е материално и нематериално същество, тоест важат както духовните, така и физичните закони. Как може да разделиш двете в човека, при положение че физичните закони рамкират духовните, а духовните задължително се проявяват и във физичното? Тоест, при човека задължително се смесват. Физичното поставя ограничения върху човешките избори и необходимости, тоест върху духовното, а пък духовното, тоест психичното е винаги свързано и се проявява в материалното. Пък и освен това, законите на физиката и математиката определят рационалността на човешките избори, а всяка религия, включително и християнската, се изказва за материалния свят, като започнеш от това как е създаден света, от кого, защо, как функционира, и всичко останало което описва и физиката, само дето не е вярно и без никакви доказателства. Как игнорираш тази част, и се фокусираш само върху "духовното", и след като частта за материалния свят се доказа че не е вярна, защо смяташ че частта за духовното и моралното е вярна. Все едно аз да ти кажа, че Петър те е преебал и не ти е върнал 5-те лева защото те мрази, и впоследствие Петър да ти върне 5-те лева, но ти все още да вярваш че те мрази
Чисто и просто лицемерие е претенцията за научност и вяра в едно.
Вярата не съдържа две отрицателни и противоречиви твърдения, а само едно, което не е базирано на логика, а на фантазия, тоест на желание дегизирано като логика. Така или иначе, това за истината се отнася за истини от висок порядък, тоест за естеството на самата вселена, а не за прости логически съждения. Някой, мисля че Нилс Бор, беше казал нещо от сорта на, че противоположното на една висша истина не е голяма лъжа, а просто друга висша истина.
Последно редактирано от DoctorSatan1488 : 05-18-2019 на 15:49
Добре де в крайна сметка, кои закони са по-определящи за тебе - физичните закони ли определят духовните или при духовните закони и нещо друго се намесва в играта - то от това се решава дали си атеист или вярващ - от това, кои закони за тебе са по-силни и се ръководиш.
Последно редактирано от defender : 05-18-2019 на 15:54