- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
inewton, iskam da sme priqteli, nqma da goworq wulgarnosti i nqma da goworq za homoeroti4nite si fantazii, obe6tawam
"Родопите отново се връщат към Средновековието. Населението се мачка и се правят много сериозни усилия, за да се стигне до териториална автономия...
Хвърлят се много средства. Тези средства идват от Турция. Църквата е равнодушна към моята дейност, а държавата въобще не се интересува.
Трудно е, но аз продължавам борбата, за да обърна Родопите в християнската вяра", завърши отец Саръев."
ПП: Да допълня, че отец Боян Саръев е бивш мюсюлманин.
Последно редактирано от defender : 12-29-2015 на 11:43
Аз така и не разбрах, до колко алкохолът е позволен в православието.
Само не чакай да получиш отговорА баш от Грозния. Според по-меродавни източници алкохолът е позволен в разумни граници. Което не значи, че позволеното е непременно препоръчително.
Ако човек е свикнал да внимава върху себе си, ще си намери границата без излишно философстване. Има различни степени на строгост при постите, така че в някои случаи е пълен пост, в други на хляб и вода, в трети на сухоежбина, има строг пост без олио и алкохол, има с разрешени раст. мазнина и вино, има същото + риба, има и въздържание само от месо, но с разрешени риба, яйца и млечни продукти... Няма да обяснявам кой, как и защо определя кой кога и колко строго да пости, и каква е целта на поста, че ще задълбаем много. Важното е, че алкохолът не е необходим в смисъл на незаменим за човека, и напиването и особено пристрастяването се считат за грях.
За много години, братя и сестри!
Пичуе... имам баба евангелистка, която иска да ми подари златно кръстче.
Какво да и кажа на жената, ще ми се обиди
Последно редактирано от defender : 01-02-2016 на 21:09